Προς το περιεχόμενο

Λάθος χρώματα σε led strips

teo20net

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

πριν λίγες μέρες έστησα το νέο μου σύστημα στο οποίο πρόσθεσα φωτισμό χτησιμοποιώντας αυτά τα led

https://www.info-world.gr/pegasus/products01/show00.php?code=75074&pcode=SHOW_PROD75074

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι δεν συμπίπτει κανένα χρώμα του τηλεχειριστηρίου με αυτό που να΄βουν τελικά τα led. Δηλαδή πατάω μπλέ και ανάβει πορτοκαλί, πατάω κίτρνο και τα Led ανάβουν σε μώβ. Επιπλέον, κάνενα απο τα κουμπιά του χειρηστηρίου δεν αντιστοιχεί σε καθαρό κόκκινο και μπλέ παρα μόνο σε αποχρώσεις τους.

Η μόνη περίπτωση στην οποία ανάβουν ακέραια χρώματα και όχι αποχρώσεις (δηλαδή καθαρό μπλέ, κόκκινο και πράσινο) είναι όταν χρησιμοποιώ την λειτουργία smooth/flash/strobe οπότε και εναλλάσονται όλα τα χρώματα. Σε σταθερό άναμα όμως, δεν μπορείς να επιλέξεις καθαρό μπλέ ή κόκκινο παρα μόνο αποχρώσεις τους όπως πορτοκαλί/ρόζ/γαλάζιο κτλ.

Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι αντίστοιχο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators

Εκεί που το συνδέσεις με το controller είσαι σίγουρος ότι το έβαλες σωστά το βυσματακι με τα 4 καρφακια συνήθως έχουν επάνω 2 βελάκια αν δεν τι έβαλες σωστά δεν θα βγάζει και σωστά χρώματα ξεκινά από εκεί αρχικά

Είναι συνδεμένα όλα σωστά. Δοκίμασα να αλλάξω τα led στις παροχές ρεύματος αλλα δεν αλλάζει κάτι.

Edit: Ενώ όλα τα κουμπιά του remote λειτουργούν (έστω κ με λάθος χρώματα) τα 4 κουμπιά R G B και W δεν λειτουργούν καθόλου.

Ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα, με το ιδιο led strip, βεβαιωσου παλι οτι ειναι σωστα συνδεδεμενα! Ειδικά στο σημειο της φωτογραφιας (μεταξυ ταινιας και τροφοδοσιας δηλαδη). Εστω και λιγο να κουνηθει αυτο το σημειο κανει τα προβληματα που ειπες και παραπανω (λαθος χρωματα, μερικα κουμπια δεν λειτουργουν)

WP_20151017_019.jpg

• Moderators

Στο σημειο που διχνει ο απο επανω αν δεν συνδεθει σωστα δεν θα βγαζει σωστα χρωματα (συνηθως στην μια ακρη εχουν ενα βελακι - πρεπει να συνδεθει ετσι ωστε τα βελακια να κοιτανε το ενα το αλλο

Είναι και τα 2 σωστά συνδεμένα κι έχω δοκιμάσει όλους τους συνδυασμούς χωρίς διαφορά. Δεν μπορώ επίσης να καταλάβω γιατί δεν δουλεύουν τα 4 κουμπιά R B G W στο remote. Hliasrsekστο δικό σου τα 4 αυτά κουμπιά λειτουργούν;

Έχει δύο υποδοχές ρεύματος, ας τις ονομάσουμε 1 και 2.

Και 2 λεντοταινίες, ας τις ονομάσουμε 3 και 4.

Είναι τώρα συνδεμένα τα 1 με το 3 και το 2 με το 4. Και δουλεύει όπως δουλεύει.

Αν συνδέσω το 1 με το 4 και το 2 με το 3, δεν δουλεύει τίποτα. Δεν ξέρω αν σας μπέρδεψα. 

Σε εμένα δεν δουλεύουν τα συγκεκριμένα κουμπιά στο τηλεκοντρόλ πάντως και δεν μπορώ να σκεφτώ έναν λόγο πέραν του ελλατωματικού προϊόντος.

Έχει δύο υποδοχές ρεύματος, ας τις ονομάσουμε 1 και 2.

Και 2 λεντοταινίες, ας τις ονομάσουμε 3 και 4.

Είναι τώρα συνδεμένα τα 1 με το 3 και το 2 με το 4. Και δουλεύει όπως δουλεύει.

Αν συνδέσω το 1 με το 4 και το 2 με το 3, δεν δουλεύει τίποτα. Δεν ξέρω αν σας μπέρδεψα. 

Σε εμένα δεν δουλεύουν τα συγκεκριμένα κουμπιά στο τηλεκοντρόλ πάντως και δεν μπορώ να σκεφτώ έναν λόγο πέραν του ελλατωματικού προϊόντος.

H πολικότητα στην είσοσο του controller είναι η σωστή ?

Κάθισα τα ξήλωσα και τα ξαναδοκίμασα απο την αρχή. Σήμερα το remote αποφάσισε να κάνει απεργία και δεν δουλεύει καθόλου, οπότε τα led ανάβουν σε ένα χρώμα πρασινοκιτρινοσιχαμενοκαφέ και αυτο είναι όλο. Τα ξεσύνδεσα και τα πακέταρα στην συσκευασία τους για να ζητήσω αντικατάσταση.

Μια διαδικαστική ερώτηση. Το courier για την επιστροφή το πληρώνω εγώ; Γιατί αν είναι να πληρώσω 6 ευρώ στον courier (συν άλλα 6 ευρώ που πλήρωσα για να παραλάβω) δεν αξίζει τον κόπο.

P.s. Εννοείται ότι δοκίμασα διάφορες συνδέσεις, με την προέκταση που έχουν και χωρίς αυτή, με συνδεμένες και τις 2 ledoταινίες αλλά και μια μια ξεχωριστά, έκανα αλλαγή μπαταρίας στο remote και δοκίμασα να συνδέσω τροφοδοσία σε άλλη έξοδο του τροφοδοτικού. Τίποτα δεν δούλεψε. Ούτε καν το On/Off δεν δουλεύει σήμερα.

Εξαρταται το μαγαζι :) Πχ με you.gr που χρειαστηκε να στειλω κατι προσφατα, τα πληρωσα εγω. Επισης 6 ευρω για κατι τοσο μικρο δεν παιζει να πληρωσεις, πηγαινε στα ελτα

Απο εδώ τα αγόρασα.

http://www.gamesclub.gr/led-rgb-colour-0-3m-and-remote-control-deep-cool-lentot-ini-me-telecheiristerio-rgb-c-led?search=rgb

Αν είναι να πληρώσω για να τα στείλω...Καλύτερα να αγοράσω καινούριο απο την αρχή. 

Πάντως για ελλατωματικό προϊόν δεν νομίζω ότι είναι δική μου η επιβάρυνση.

Απο εδώ τα αγόρασα.

http://www.gamesclub.gr/led-rgb-colour-0-3m-and-remote-control-deep-cool-lentot-ini-me-telecheiristerio-rgb-c-led?search=rgb

Αν είναι να πληρώσω για να τα στείλω...Καλύτερα να αγοράσω καινούριο απο την αρχή. 

Πάντως για ελλατωματικό προϊόν δεν νομίζω ότι είναι δική μου η επιβάρυνση.

Ρε βγάλε καμιά φώτο από το νέο σου εργαλείο και ετοιμάσου να πουσάρουμε στα 4,5 για αρχή  και άσε τα φρουφρου και τα λαμπάκια .... :devil: :devil:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...