Προς το περιεχόμενο

Εγγραφη Fifa gameplay και κολληματάκια..

stratigos24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γράφω το fifa 16 όταν παίζω αλλά στο βίντεο μετά βλέπω ότι έχει κολληματάκια. Δεν ξέρω γιατί. Είτε με το fraps, είτε με το obs είτε με το amd gaming evolved. Σε όλα έχει κολληματάκια που δεν τα κάνει όταν παίζω εννοείται. Και συμβαίνει και όπου και αν επιλέξω να αποθηκεύονται (ποτέ δεν τα βάζω να αποθηκεύονται στον ίδιο σκληρό που είναι το φιφα και το διαβάζει... το έχω στον wd blue και επιλέγω να γράφονται είτε στον 830 είτε στον 840 evo). Και παλαιότερα πχ το 15 που είχα το φιφα στον 840, πάλι είχε κολληματάκια το βίντεο της εγγραφής.

Σε bf3/4, black ops 2 κλπ κανένα θέμα..

Βλέπω και άλλους με amd κάρτες και με 6300, 8320, 8350 και τα βίντεο τους είναι smooth.

Τί να συμβαίνει?

Edit: 

Να, είναι σαν αυτό το βίντεο (σπασιματάκια που κουράζουν..):

Eνώ άλλος πχ και με 8320 (πάλι με amd κάρτα) είναι smooth:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί βγάζεις μόνο ~50fps και γιατί έχεις ~75% χρήση επεξεργαστή;

Γράφεις σε h264 μέσου επεξεργαστή; (με υπερβολική ποιότητα; )

Γενικά αν δεν γίνει η εγγραφή στα ίδια fps που παίζει το παιχνίδι για να είναι συγχρονισμένα θα έχεις θέμα με την ομαλότητα.

Αν δεν έχει αρκετή προτεραιότητα η εγγραφή θα χάσει καρέ η εγγραφή και θα έχεις το ίδιο πρόβλημα. 

Μην ξεχνάς ότι πολλοί έχουν και εξωτερικές συσκευές που κάνουν της εγγραφές.

H r9-280 δεν έχει VCE Encoding; Δοκίμασες με αυτό; 

Δεν είναι δικό μου κάποιο από τα παραπάνω βίντεο, ενδεικτικά τα έβαλα για να δείξω τι και πως.

Και στα ίδια fps να γράψω με αυτά που παίζω (πχ fraps με 60fps και το fifa κλασσικά ακίνητο 60 με vsyng), πάλι έχει τα κολληματάκια.

Εγώ την 7950 έχω.

Το δοκίμασα λίγο και το παιχνίδι ξεκινάει με το priority στο high και εμποδίζει άλλα προγράμματα να τρέχουν ομαλά,

δες εδώ και κατέβασε την προταιρειότητα του demo στο κανονικά/normal ή χαμηλότερα. 

http://www.eightforums.com/tutorials/23830-processor-priority-level-set-processes-windows-8-a.html

Ok, θα το δοκιμάσω και ενημερώνω. Ευχαριστώ.

Θα δω και τα άλλα παιχνίδια όπως πχ bf3/4, black ops κλπ που γράφονται οκ, σε τί priority είναι.

Για το bf4 είναι στάνταρ normal, το AC:unity ξεκινούσε σίγουρα με high και «σκότωνε» και μεγάλα συστήματα. (από άποψη ανταπόκρισης) γενικά πολύ λίγα παιχνίδια είναι αυτά που ξεκινάνε με high και είναι αυτά που γενικά έχουν σοβαρά προβλήματα.

• Like 1

Οκ, τώρα δοκιμάζω και ενημερώνω.

Edit:

Λοιπόν:

Επιλέγοντας προτεραιότητα στο fifa κανονική και στο obs 30 καρέ και 1080p πάλι κάνει κολληματάκια.

Αν βάλω στο obs 60 καρέ και 1080p και πάλι κανονική προτεραιότητα στο fifa, το βίντεο μετά δεν βλέπεται από το κόλλημα.

Αν βάλω προτεραιότητα λιγότερη από κανονική ή χαμηλή και το obs είτε στα 30 είτε στα 60 καρέ, μου κάνει τα κολληματάκια και μέσα στο παιχνίδι.

Αν βάλω προτεραιότητα κανονική και το fraps στα 60 καρέ και half size, τότε νομίζω είναι οκ τα πράγματα και αν κάνει τίποτα κολληματάκια είναι σπάνια και μάλλον ανεπαίσθητα, αλλα η ποιότητα του βίντεο λίγο πιο κάτω από ότι με το obs.

Θα δοκιμάσω τώρα και με το gaming evolved.

Edit2: Με το gaming evolved στα 60 καρέ, με 50mbs bitrate και 1080p και προτεραιότητα του fifa στο normal, το βίντεο έχει αρκετά κολληματάκια.

Εdit3: Με το gaming evolved στα 60 καρέ, 30mbs και 720 και προτεραιότητα fifa νορμαλ πάλι κολληματάκια στο βίντεο.

Δες αν τα βγάζει από το παιχνίδι ή μόνο στο βίντεο,βάλε δηλαδή το riva tuner να σου δείχνει τα fps όταν παίζεις το βίντεο και δες αν έχει σταθερά fps.Το obs το βάζεις να γράφει σε h264 και ultrafast;

50mbs σηκώνει ο δίσκος σου; Το evolved λογικά δεν γράφει συμπιεσμένα μέσου της κάρτας γραφικών γιατί τόσο Bitrate;

Σε 840 evo και 830 τα βάζω να γράφονται (βασικά 830 το obs και 840 evo τα fraps και evolved).

Τα 50mbs για πιο καλά τα έβαλα.. λογικά είναι οκ για τον 840 evo, έτσι?

Kάτι άκυρο πριν συνεχίσουμε... Τί είναι αυτό το Vobsub που μου ανοίγει συνέχεια κάτω δεξιά στην απόκρυψη (στην ώρα δίπλα) που είναι τα προγράμματα που τρέχουν και μπορεί να ανοίγει και 10 ''βελάκια''? (έβγαλα το obs μπας και ήταν από αυτό και φύγει αλλά...δεν).

Eικονίδιο vobsub: http://i.imgur.com/JiWZ6RU.png

post-182562-0-28938700-1444918421_thumb.png

Διέγραψα τώρα και ένα windows media player codec pack μήπως ήταν από εκεί.. (έτσι είδα στο νετ)

Εδώ και οι ρυθμίσεις του obs: 

post-182562-0-83612300-1444918788_thumb.pngpost-182562-0-45423100-1444918789_thumb.png

post-182562-0-96178200-1444918243.png

Με ρυθμό μετάδοσης 1000Kbit σίγουρα θα βγει χάλια ποιότητα,τα 50mbs που είπες πριν που τα βρήκες;Εκεί και στο ρυθμό και στο buffer βάλε σχετικά μεγάλο νούμερο γύρο στα 7-8000 

Πάνε και στην καρτέλα σύνθετες επιλογές και στο x264 preset βάλε ultrafast.

Χρήση cpu και vga πόσο έχεις εσύ όταν κάνεις εγγραφή;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το 50mbs το βρήκα στο amd gaming evolved βρε. :P

Δοκίμασα και με 5000 και με 1000 και με 7000 κλπ στο obs αλλά κάτι με χαλάει. Κάνει κολληματάκια.

Πάω στην καρτέλα αλλά δεν μου έχει να επιλέξω κάπου το ultrafast κλπ (αν και θυμάμαι παλία που είχα κάνει κάτι πειράματα για το twitch κάπου τα είχα δει). Μήπως είναι το ''ποιότητα ισοστάθμισης'' που έχει τιμές από το 1-10 και είναι στο 8 από μόνο του? 

Το βρήκα και το έβαλα ultrafast.

Χρήση cbr κάνω?

Δεν έχω δει πόση χρήση cpu/gpu έχω όταν γράφω. Θα βάλω afterburner να δω.

Εdit: Γύρω στο 50% η κάρτα και ο cpu καθώς γράφω με obs ως εξής: 6000kb/s, ultrafast, cbr. H ποιότητα δεν με καλύπτει, πρέπει να ανεβάσω και άλλο.

Ούτε στο 12000kb/s με καλύπτει και κάνει και κολληματάκια το βίντεο (όχι όταν παίζω).

Στα 25000kb/s αρκετά κολλήματα το βίντεο, επεξεργαστής εως 70% (κάποιος πυρήνας όχι όλοι, γενικά 50-55) και κάρτα στο 50κάτι.

Επεξ/σία από stratigos24

35000 έβαλα και πάλι μου κάνει τα κολληματάκια με το obs και δοκίμασα βάζοντας το fifa ως κανονική αλλά και ως χαμηλή προτεραιότητα και το obs ως υψηλή, αλλά δεν έφτιαξε κάτι.

• Like 1

• 2 μήνες μετά...

Δεν ξέρω αν είναι η κάρτα, γιατί έχω δει κολλήματα και με άλλες, είτε amd είτε nvidia σε εγγραφη βίντεο fifa 15\16.

Όχι, δεν έχω βρει άκρη να είναι τελείως οκ, αν και πειραματίστηκα πολύ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...