Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα!

Πριν απο τρεις περιπου εβδομαδες αγορασα την οθονη του τιτλου και πιο συγκεκριμενα αυτη!
http://www.lg.com/gr/monitors/lg-23MP67VQ

Υπαρχει ενα προβληματακι ομως το οποιο δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο η εχει να κανει με καποιο ελαττωμα της εν λογω οθονης. Οταν παρακολουθω βιντεο η ταινιες σε fullscreen παντα παρατηρω οτι σε καποιες συγκεκριμενες σκηνες ταινιων (σκοτεινες η φωτεινες σκηνες) η οθονη σκοτεινιαζει και μετα απο λιγο επανερχεται στα φυσιολογικα της. Υπαρχουν στιγμες μαλιστα που οταν σκοτεινιαζει νομιζει κανεις οτι η οθονη θελει λιγο ακομα για να κλεισει η να μαυρισει εντελως.

Προσπαθησα να παιξω λιγο με τις ρυθμισεις της και πιο συγκεκριμενα με τον "χρονο αποκρισης" στο μενου "διαμορφωση εικονας" και ταυτοχρονα παρακολουθουσα μια συγκεκριμενη σκηνη μια ταινιας για να δω αν συνεχιζει να το κανει.
Εχω την εντυπωση πως υπηρχε καποια διαφορα διαλεγοντας καθε φορα μια απο τις επιλογες που δινονται (οπως χαμηλο, υψηλο, μεσαιο η off) αλλα μεχρι εκει.
Δεν ξερω με ποιες αλλες ρυθμισεις να πειραματιστω για να σταματησω αυτη την συμπεριφορα της οθονης, γι αυτο και ρωταω αν ειναι φυσιολογικο να συμβαινει και εχει να κανει με καποια λειτουργια της αναλογα τις σκηνες ωστε να μην κουραζει τα ματια του θεατη η κατι τετοιο. 

Επειδη υπαρχουν αρκετες ρυθμισεις αν εχει καποιος την ιδια οθονη ας μου πει αν εχει παρατηρησει το ιδιο φαινομενο (εκτος αν το κανουν ολες οι καινουριες οθονες)και αν φυσικα το εχει λυσει γιατι καμια φορα ειναι λιγακι ενοχλητικο.

Ευχαριστω πολυ!

Δημοσ.

Eχω παρόμοια οθόνη με σένα ( συγκεκριμένα LG 23MP47HQ-P ), μετά από πολλά πειράματα κατέληξα στις εξής ρυθμίσεις 

σημαντικό για να φτιάξει το θέμα που έχεις με το μαύρο - που σκοτείνιαζε 

την παρακάτω ρύθμιση

• Like 1
Δημοσ.

Μπράβο ρε συνονόματε Σπύρο!Καιρό με ενοχλούσε και μένα αυτό. :)

Βεβαια με YCbcr444 format μου φαίνονται σκοτεινά κάποια πραγματάκια.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια. Νομιζω παντως πως πολυ μεγαλο ρολο παιζει και η εξοικονομηση ενεργειας την οποια εβαλα στο off και εχω την εντυπωση πως υπαρχει διαφορα πλεον!

• Like 1
Δημοσ.

Κάνε και τη ρύθμιση στο control panel, σαν εσένα ήμουν και γω, ελαττώθηκε το πρόβλημα αλλά δεν έφυγε, με τη ρύθμιση στον πινακα ελεγχου της nvidia fixed!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...