foxmoor Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Παιδιά καλησπέρα έχω ένα πρόβλημα με το excel.Προσπαθώ να δημιουργήσω αυτή την εντολή αλλά μου βγάζει λάθος και το μήνυμα (Compile error : Amdiguous name detected : Greeklish)Ο κώδικας είναι αυτός :Function Greeklish(keimeno As String) As StringApplication.Volatile TrueDim Varr As VariantDim inchar As VariantDim exchar As VariantDim pl As Integer, gr As Integer, lu As IntegerDim gramma As Stringpl = Len(keimeno) inchar = Array("Α", "Β", "Γ", "Δ", "Ε", "Ζ", "Η", "Θ", "Ι", "Κ", "Λ", _"Μ", "Ν", "Ξ", "Ο", "Π", "Ρ", "Σ", "Τ", "Υ", "Φ", "Χ", "Ψ", "Ω", _"Ά", "Έ", "Ή", "Ί", "Ό", "Ύ", "Ώ", "Ϊ", "Ϋ", "ΐ", "ΰ", "ς") exchar = Array("A", "B", "G", "D", "E", "Z", "H", "8", "I", "K", "L", _"M", "N", "KS", "O", "P", "R", "S", "T", "Y", "F", "X", "PS", "W", _"A", "E", "H", "I", "O", "Y", "W", "I", "Y", "I", "Y", "S") ReDim Varr(pl - 1)For gr = 1 To plgramma = Mid(keimeno, gr, 1)For lu = LBound(inchar) To UBound(inchar)If UCase(gramma) = inchar(lu) Then gramma = exchar(lu): Exit ForNextVarr(gr - 1) = grammaNextGreeklish = Join(Varr, "")End Function Μήπως ξέρετε τι πρέπει να αλλάξω Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2015 από foxmoor
l3ft3r1s Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Αν και δε μας δίνεις το sub σου, θα στοιχημάτιζα ότι το έχεις ονομάσει και αυτό Greeklish. Άλλαξε του όνομα.
foxmoor Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Sub Greklish()Function Greeklish(keimeno As String) As StringApplication.Volatile TrueDim Varr As VariantDim inchar As VariantDim exchar As VariantDim pl As Integer, gr As Integer, lu As IntegerDim gramma As Stringpl = Len(keimeno)inchar = Array("Á", "Â", "Ã", "Ä", "Å", "Æ", "Ç", "È", "É", "Ê", "Ë", _"Ì", "Í", "Î", "Ï", "Ð", "Ñ", "Ó", "Ô", "Õ", "Ö", "×", "Ø", "Ù", _"¢", "¸", "¹", "º", "¼", "¾", "¿", "Ú", "Û", "À", "à", "ò")exchar = Array("A", "B", "G", "D", "E", "Z", "H", "8", "I", "K", "L", _"M", "N", "KS", "O", "P", "R", "S", "T", "Y", "F", "X", "PS", "W", _"A", "E", "H", "I", "O", "Y", "W", "I", "Y", "I", "Y", "S")ReDim Varr(pl - 1)For gr = 1 To plgramma = Mid(keimeno, gr, 1)For lu = LBound(inchar) To UBound(inchar)If UCase(gramma) = inchar(lu) Then gramma = exchar(lu): Exit ForNextVarr(gr - 1) = grammaNextGreeklish = Join(Varr, "")End FunctionEnd SubΤο έχω κάνει και αυτό αλλά πάλι έχω το ίδιο πρόβλημα
l3ft3r1s Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Το έχω κάνει και αυτό αλλά πάλι έχω το ίδιο πρόβλημα Τώρα όμως δεν πρέπει να έχεις το ίδιο πρόβλημα. Τώρα έχεις άλλο πρόβλημα. Άλλο μήνυμα λάθους πρέπει να σου βγάζει. 1) το function να βγει έξω από το sub 2) καλείς το function μέσα από το sub, δίνοντας του φυσικά το argument που περιμένει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα