Προς το περιεχόμενο

Βάψιμο Μητρικής-RAM

Theo1903

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα ,αυτήν την περίοδο ασχολούμαι με τον καλοπισμό του main pc μου και έχω το εξής θέμα .Έχω μια z97x ud5h (Κίτρινη μητρική) με 4 x 4gb tridentx 2400 mhz cl 10 (Κόκκινες ram) με μια gtx 980 g1 με πλέ led και όλα αυτά σε ένα enthoo pro windowed με άσπρα fans . :eek:

Αυτό που με χαλάει αρχικά περισσότερο είναι η μητρική και οι ram .Τα fins των ram dimms βγαίνουν οπότε μπορώ και θέλω να τα βάψω .Ευελπιστώ να κάνω και το ίδιο με τα heatsinks της μητρικής (να φανταστώ δεν ισχύει εγγύηση μετά ε ? :P).Δεν θέλω να πάω σε κάποια άλλη καθώς δεν βρίσκω κάποια για να θεωρηθεί "αναβάθμιση" ,οπότε μπορώ να τα αφαιρέσω και να βάψω ? Δεν βρήκα κάτι online

Αυτο που δεν ξέρω είναι εφόσον όντος γίνονται αυτά ,τι μπογιά πρέπει να χρησιμοποιήσω προκειμένου να μην μονόσω parts και μετά έχω ανεβασμένες θερμοκρασίες .Αν μπορείτε να προτείνετε και κάποια απο Ελλάδα για να προχωρήσω σε άμεση αγορά ... ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Dont! Χωρίς πλάκα, εκτός και εάν βαρέθηκες την mobo!

Ακόμη και τα αλουμινένια κομμάτια, όπως ψύχτρες κτλπ, το να τους βάλεις μια απλή μπογιά θα μειώσει πολύ την απαγωγή θερμοκρασίας τους. Συνήθως γίνεται αναδίωση.

Αν παρόλο όλων αυτών προχωρήσεις, θέλω να δω video (or it didnt happen!).

• Like 3

Είναι τρελός αυτός ο linus...

https://www.youtube.com/watch?v=4STGMUEBvR4

Εχει και part 2

Όντως είναι τελείως παλαβός με αυτή τη μητρική τέτοια πράγματα!

@Sheorogath ,ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια αλλα ο Linus βάφει τα πλαστικά κομμάτια .Εγω ενδιαφέρομαι μόνο για τα 2 heatsinks της μητρικής .Απ'την μια έχω το καλό οτι μπορώ να τα αφαιρέσω και να τα βάψω με την ησυχία μου ,αλλα απο την άλλη με ενδιαφέρει η μη μόνωση και η δραματική μείωση της ικανότητας ψύξης .Αυτό που σκέφτηκα είναι να αρχίσω με κανα plasti dip και σε περίπτωση που δώ οτι δεν μου αρέσει τόσο το αποτέλεσμα ή οτι η ψύξη πέφτει δραματικά να το βγάλω

@seithan όταν το κάνω εννοείται οτι θα υπάρξει φωτογραφικό υλικό 

• Like 1

@Sheorogath ,ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια αλλα ο Linus βάφει τα πλαστικά κομμάτια .Εγω ενδιαφέρομαι μόνο για τα 2 heatsinks της μητρικής .Απ'την μια έχω το καλό οτι μπορώ να τα αφαιρέσω και να τα βάψω με την ησυχία μου ,αλλα απο την άλλη με ενδιαφέρει η μη μόνωση και η δραματική μείωση της ικανότητας ψύξης .Αυτό που σκέφτηκα είναι να αρχίσω με κανα plasti dip και σε περίπτωση που δώ οτι δεν μου αρέσει τόσο το αποτέλεσμα ή οτι η ψύξη πέφτει δραματικά να το βγάλω

@seithan όταν το κάνω εννοείται οτι θα υπάρξει φωτογραφικό υλικό 

Σκέφτηκα και εγώ πρώτα το plasti dip, αλλά είναι ακριβώς αυτό που λέει, στρώμα πλαστικού. Δεν θα έχεις ψύκτρα μετά...

• Like 1

Ψάχνοντας λίγο στο γούγλη είδα ότι για τέτοιες εφαρμογές όπως είπε και ο @seithan είναι μονόδρομος η ανοδίωση για να μην αλλοιωθούν οι ιδιότητες του αλουμινίου. Οπότε ψάξτο καλά πριν πειράξεις κάτι και δεν έχει επιστροφή.

Θα κάνω αρχικά μια δοκιμή με plasti dip .Έχει και καλα χρώματα (gun metal :P) και σε περίπτωση που οτιδήποτε "μυρίσει" το βγάζω .Όσο για την ανοδίωση ,αποτι έψαξα λίγο ,υπάρχουν κάποια μαγαζιά στην Αθήνα (είμαι Θεσσαλονίκη) ,δεν μπορούν να σου βάλουν στάνταρ χρώμα (λέει οτι απλά κάνουν την διαδικασία και προκύπτει ένα χρώμα :S) και πρέπει να είναι αρκετά ακριβό .Οπότε θα βάψω σίγουρα τις ram ,τα 2 heatsinks της mobo και σκέφτομαι και το backplate της 980 g1 μου :D.

Αυτό που με απασχολεί τώρα είναι ,ξέρω οτι το κάτω πλατύ heatsink έχει απο κάτω πάστα ,το απο πάνω πρέπει να έχει pads ....που μποορώ να βρώ thermal pads για να βάλω να μην χάσω και απο εκεί ?

@Vasilis07 Αρχικά σε ευχαριστώ για το ενδιαφέροον ,αλλα ούτε το κόκκινο μαύρο νιώθω οτι θα πηγαίνει τόσο με τα υπόλοιπα .Άσε που είναιι ακριβές και δεν θέλω να μπώ σε τέτοια διαδικασία..

Πάντως εδώ μπορείς να βρεις ένα πλήρ οδηγό για το πως μπορείς να το κάνεις μόνος σου με καλά αποτελέσματα, μετά τη διαδικασία την ανοδίωσης μπορείς να το βάψεις.

Source.png Πηγή: Ανωδίωση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...