Abudi Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Λοιπόν, έχω μια απορία που μπορεί να είναι τελείως εκτός πραγματικότητας αλλά ελπίζω να είναι τεχνικά εφικτό. Στο σπίτι μου έχουμε 1 σύνδεση ADSL. Το Modem/Router είναι ένα Netgear DGN2200. Εκεί πάνω είναι συνδεδεμένο wired το κύριο PC. Τώρα, εκεί πάνω συνδέεται ασύρματα και ένα WiFi extender πάλι της Netgear. Αν αποφασίσουν τώρα οι υπόλοιποι με laptop, κινητά κλπ να αρχίσουν να βλέπουν βίντεο στο tube κ.ο.κ. έρχεται και γονατίζει η δική μου επαφή με το διαδίκτυο. Ρωτώ λοιπόν. Είναι εφικτό να ρυθμίσω με κάποιον τρόπο το Router ώστε να περιορίζει το bandwith (? - αν το λέω σωστά) των υπολοίπων και αστους να κουρεύονται, κι εγώ να απολαμβάνω;
antbyron Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δεν είσαι εκτός πραγματικότητας, είναι εφικτό αλλά θα πρέπει να το υποστηρίζει το ρουτερ. Το έψαξες καθόλου το ρουτερ; Παρατηρώ στις οδηγίες ότι το συγκεκριμένο ρουτερ έχει parental control και quest network access. Ενδεχομένως να υποστηρίζει και bandwidth allocation, για ψάξε το. 1
Abudi Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δεν είσαι εκτός πραγματικότητας, είναι εφικτό αλλά θα πρέπει να το υποστηρίζει το ρουτερ. Το έψαξες καθόλου το ρουτερ; Παρατηρώ στις οδηγίες ότι το συγκεκριμένο ρουτερ έχει parental control και quest network access. Ενδεχομένως να υποστηρίζει και bandwidth allocation, για ψάξε το. Χωρίς να θέλω να στην πω, αν ήξερα πως να ψάξω και τί και τί σημαίνει ακριβώς όλη αυτή η ορολογία, ε δε θα ρωτούσα Τις ρυθμίσεις που λες πάντως δεν τις βλέπω Λοιπόν, μπήκα σε ένα QoS settings (Quality of Service). Έκανα enable τη λειτουργία και μετά πήγα και έφτιαξα ένα priority rule. Επέλεξα το LAN port 1 και έβαλα highest. Λέτε να δουλέψει; 2
Abudi Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Λοιπόν δε φαίνεται να δουλεύει αυτό το QoS. Κάποια πρόταση;
antbyron Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Τελικά δεν βλέπω να έχει το feature που ζητάς το συγκεκριμένο ρουτερ. Αν το πρόβλημα είναι ενοχλητικό αρκετά, μήπως να σκεφτείς ή για αναβάθμιση σε vdsl ή αλλαγή ρουτερ. 1
Abudi Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Τελικά δεν βλέπω να έχει το feature που ζητάς το συγκεκριμένο ρουτερ. Αν το πρόβλημα είναι ενοχλητικό αρκετά, μήπως να σκεφτείς ή για αναβάθμιση σε vdsl ή αλλαγή ρουτερ. Άσε, το πρόβλημα είναι σκατά. Έχω 24άρα adsl αλλά μέγιστες πιάνω 5,5-6. To VDSL πιστεύεις ότι είναι καλή αναβάθμιση γενικά;
Xristaras12 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Άσε, το πρόβλημα είναι σκατά. Έχω 24άρα adsl αλλά μέγιστες πιάνω 5,5-6. To VDSL πιστεύεις ότι είναι καλή αναβάθμιση γενικά; εαν δεν υπάρχουν καμπίνες η είσαι πάνω απο 800μέτρα απο το αστικό δεν θα παίξεις σε VDSL. Μπορείς εν γνώσει των υπολοίπων,να εγκαταστήσεις το net limiter και να τους λες να το ενεργοποιούν οταν χρειάζεσαι εσύ την γραμμή.
Abudi Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 εαν δεν υπάρχουν καμπίνες η είσαι πάνω απο 800μέτρα απο το αστικό δεν θα παίξεις σε VDSL. Μπορείς εν γνώσει των υπολοίπων,να εγκαταστήσεις το net limiter και να τους λες να το ενεργοποιούν οταν χρειάζεσαι εσύ την γραμμή. 1) Εννοείς αν μπορώ να το εγκαταστήσω ή αν θα δω διαφορά; Να το εγκαταστήσω μάλλον γίνεται διότι το είδα μέσα από το site του OTE που βάζεις διεύθυνση κλπ 2) Μπα, δεν είναι συνεννοήσιμοι οι υπόλοιποι
poulinos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 το qos οριζει priorities οποτε δεν θα δεις τρελλη διαφορα.οποτε θες ρουτερ οπως tp link,zyxel,draytek που εχουν bandwidth management.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα