Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τις τελευταίες μέρες παρατήρησα υψηλό Ping στην γραμμή μου. Το κατάλαβα από ένα Online παιχνίδι που παίζω. Τις πρώτες μέρες σκέφτηκα ότι φταίει το Twich (έκανα Broadcast), την επόμενη ότι φταίνε οι Servers του παιχνιδιού.

Πριν λίγο είπα να το ψάξω. Ο συγχρονισμός μου όπως πριν, χωρίς καμία αλλαγή. Έκανα Speedtest, τόσο με της Ookla όσο και με την Vodafone/HoL (της Ookla είναι και αυτό, αλλά τέλος πάντων). Η κατάσταση απελπιστική. 9-16Mbit Down / 4.6Mbit Up. Το ping κοντά στο 100άρικο.

Από τότε που έχω VDSL δεν έχω πέσει κάτω από 5,5Μb/s και το Ping στους αντίστοιχους εγχώριους Servers δεν ήταν πάνω από 25msec.

Επικοινώνησα λοιπόν με το τεχνικό τμήμα της HoL και μου απάντησαν πως γνωρίζουν το πρόβλημα. Το πρόβλημα υποτίθεται πως έχει λυθεί μου ανέφερε και πως επηρεάζει όλους του χρήστες VDSL ανεξαρτήτως περιοχής. Άρχισε τέλη Αυγούστου να εμφανίζεται και υποτίθεται διορθώθηκε πριν λίγες ημέρες.
Όταν του τόνισα πως τα στατιστικά της γραμμής μου δεν έχουν αλλάξει μου είπε πως δεν έχει να κάνει. Ρώτησα τότε αν πρόκειται για πιταρισμένο DSLAM και μου είπε πως αυτό είναι το πρόβλημα και το δηλώνει βλάβη.

Το θετικό είναι πως γνώριζαν το πρόβλημα.
Το αρνητικό είναι πως φαίνεται να μην μπορούν να το λύσουν.

Ουσιαστικά η γραμμή μου αυτή τη στιγμή είναι άχρηστη. Ειδικά το βράδυ ξεχνάω το Online Gaming. Για να καταλάβετε εκεί που είχα 75ping το πρωί σε Server του εξωτερικού, το βράδυ έχω 130ms-250ms.

Έχει κανείς άλλος αντίστοιχη εμπειρία;

post-115429-0-62078300-1443557967_thumb.jpg post-115429-0-42433600-1443557969_thumb.jpg

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, αλλά έχω παρατηρήσει και εγώ κάποιες μικροαλλαγές, σε VDSL50/5 OTE.
α) διακυμάνσεις στην ταχύτητα, ανάλογα την ώρα. σε ftp του ote, παίζει 2.2-4MB/s σε ώρες αιχμής, 4.5-5MB/s σε μη ώρες αιχμής. Πριν είχα 5MB/s σταθερά σε μη ώρες αιχμής, 4.8-5 σε ώρες αιχμής.
β) Χθεσινό γεγονός, που δεν έχει ξαναγίνει. Παρατηρώ το steam κατεβάζει με 90-100kb/s, youtube αργεί να ανοίξει με τα thumbnails να ανοίγουν αργά. Λύθηκε με restart του router, οπότε μάλλον αυτό ευθύνεται, απλά το αναφέρω.

Σε όλα τα παραπάνω σενάρια  τα στατιστικά της γραμμής σταθερά στα 49999/4999 και το ping σταθερό. Και μιας και ανέφερες τα 5.5MB/s, γνωρίζει κανείς αν είναι "κολπάκι" του ΟΤΕ να βάζει προφιλ(?) μέχρι 5MB/s; Μιας και τα 50Mbit/s=5.5MB/s, αυτά δε θα έπρεπε να βλέπουμε μέσω καμπινών σε καλές γραμμές;

Δημοσ.

Το τελευταίο καιρό υπάρχει αυτό πρόβλημα στον ΟΤΕ και προφανώς επηρεάζει και τους χρήστες άλλων παρόχων που παίρνουν σύνδεση VDSL από τον εξοπλισμό του.

Γνωρίζω ότι σε 2 διαφορετικές συνδέσεις και DSLAM, οι τεχνικοί ανέφεραν ο γνωρίζουν το πρόβλημα και είναι θέμα χρόνου να λυθεί σταδιακά, με άγνωστο τον χρονικό ορίζοντα και χωρίς να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα κορεσμού των DSLAM. Στις υπαίθριες καμπίνες κατά μέσο όρο συνδέονται 180 συνδρομητές τηλεφωνίας απ' όλους τους παρόχους και δεν έχουν όλοι υπηρεσία xDSL.

Τα DSLAM που έχουν εγκατασταθεί σε αυτές, έχουν 6 κάρτες των 48 πορτών η καθεμιά, συνολικά δηλαδή 288 πόρτες, ενώ υπάρχει και δυνατότητα προσθήκης περισσότερων καρτών αν χρειαστεί.

Λίγη θεωρία της ταχύτητας στο DSL, εξηγείται με σχετικά απλό τρόπο σε ένα παλιό white paper της τότε Thomson.
Στον πίνακα 4 (σελ. 12), εμφανίζονται τα ποσοστά μείωσης της ταχύτητας συγχρονισμού λόγω του overhead και ανάλογα των πρωτοκόλλων επικοινωνίας που έχουν επιλεχθεί.

Ο 49999kbps συγχρονισμός, μεταφράζεται σε 48,83Mbps (6,10MBps) και όχι σε 50Mbps (6,25MBps). Το 1 Mbps = 1024 kbps (και όχι 1000 kbps).

Η θεωρία μας λέει ότι μπορεί να έχουμε μείωση έως και 21,10%. Δηλαδή η πραγματική ταχύτητα να πέσει έως τα 38,53Mbps (4,82MBps).

Στην πράξη συνήθως, σε VDSL έχουμε μείωση 4%-8% και σε ADSL 12%-15%, αλλά δεν αποκλείονται να φθάσουμε και στην μέγιστη μείωση.

• Like 3
Δημοσ.

heat..... απο το output power μονο πιταρισμενο dslam δεν ειναι αυτο που βλεπω. Αν δε θελουν καποια αναβαθμιση στα ρουτερ τους, που συνηθως αυτο ειναι σε ολους, καποια βλαβη του ΟΤΕ παιζει τοτε.

Δημοσ.

εφοσον ο συγχρονισμος δεν πεφτει δεν ειναι θεμα χαλκου αρα ειτε πιταρει η συνδεση του dslam με τον εξω κοσμο ειτε πιταρει το Link μετα με τον παροχο(καλες εποχες αρυς που ο οτε δεν εμπαινε στον κοπο να φτιαξει και ειχες 2 Mbit και επαιζες στο 1) ειτε αν ειναι μονο στον οτε πιταρισμενα links με εξωτερικο πραγμα δυσκολο.ειτε μετα να εχει πιταρει ο παροχος.καλη υπομονη σε ολους.που να βαλουν και αλλοι vdsl.

heat..... απο το output power μονο πιταρισμενο dslam δεν ειναι αυτο που βλεπω. Αν δε θελουν καποια αναβαθμιση στα ρουτερ τους, που συνηθως αυτο ειναι σε ολους, καποια βλαβη του ΟΤΕ παιζει τοτε.

πιταρισμενο οχι απο χρηστες ως προς τον χαλκο αλλα ως bandwidth

Δημοσ.

Ε αυτο δεν ειναι πιταρισμα τοτε, κακα μηχανηματα σημαινει και χρηζει αναβαθμισης

Δημοσ.

Ε αυτο δεν ειναι πιταρισμα τοτε, κακα μηχανηματα σημαινει και χρηζει αναβαθμισης

δεν θα το πεις κακο μηχανημα.το μηχανημα μια χαρα παιρνει αναβαθμιση το θεμα ειναι κοστους παντα.η αυξηση του bandwidth ειτε προς το εξωτερικο κυριως ηταν παντα ενα θεμα γιατι απαιτει λεφτα.τωρα αυξηση του bandwidth προς το dslam αυτο ειναι πιο ευκολο συνηθως.τωρα βεβαια επειδη παιζουν και οι εναλλακτικοι πανω οποτε καποια στιγμη καπου χωριζεται το απο που θα βγουν εκει δεν ξερω τι ακριβως παιζει.μπορει να ειναι και θεμα ρουτερ οπως ειπαν να φτανει στα ορια του.

Δημοσ.

Μίλησα με την Hellas On Line, την επόμενη μέρα με πήραν τηλέφωνο.

Μου είπαν ότι το πρόβλημα είναι γνωστό και προσπαθούν να το λύσουν. Δεν ξέρουν πότε θα λυθεί, αλλά έχει να κάνει με τον φόρτο του δικτύου.

Το λειτουργικό το κατέβασα χθες με 5,8Mb/s. Δεν έχω παρατηρήσει ξανά κάτι τέτοιο. Είναι να πέσεις στην ώρα μάλλον.

post-115429-0-25573400-1443786329_thumb.jpg

Δημοσ.

Μίλησα με την Hellas On Line, την επόμενη μέρα με πήραν τηλέφωνο.

Μου είπαν ότι το πρόβλημα είναι γνωστό και προσπαθούν να το λύσουν. Δεν ξέρουν πότε θα λυθεί, αλλά έχει να κάνει με τον φόρτο του δικτύου.

Το λειτουργικό το κατέβασα χθες με 5,8Mb/s. Δεν έχω παρατηρήσει ξανά κάτι τέτοιο. Είναι να πέσεις στην ώρα μάλλον.

attachicon.gif12029848_10153617667374871_674404455349639485_o.jpg

εφοσον ειναι θεμα bandwidth τοτε το προβλημα θα ειναι πιο εμφανες τις ωρες αιχμης.αν πχ παιξεις 3-4 το βραδυ εκει ολα ειναι πολυ καλυτερα αφου ειναι νεκρη ωρα.τωρα αν φταιει η Hol ή αν φταιει ο οτε και πρεπει να λυσει ο καθενας το κομματι του ή να το λυσουν μαζι λογω vdsl dslam δεν ξερω.

Δημοσ.

Ε αναβαθμιση θελουν, γενικα η hol δε κανει γρηγορα παντως αναβαθμισεις, ειναι τσιγγουνιδες

Δημοσ.

εφοσον ειναι θεμα bandwidth τοτε το προβλημα θα ειναι πιο εμφανες τις ωρες αιχμης.αν πχ παιξεις 3-4 το βραδυ εκει ολα ειναι πολυ καλυτερα αφου ειναι νεκρη ωρα.τωρα αν φταιει η Hol ή αν φταιει ο οτε και πρεπει να λυσει ο καθενας το κομματι του ή να το λυσουν μαζι λογω vdsl dslam δεν ξερω.

Μα ναι. Σε ώρες αιχμής συμβαίνει αυτό. 7-11 το βράδυ. Μετά αρχίζει και φτιάχνει.

Δημοσ.

κλασσικο πιταρισμα σε καποιο σημειο.αναμονη για αναβαθμιση αναλογως που φταιει και ποιος φταιει.καλη υπομονη as usual

Δημοσ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέθεσε ο jkoukos, με μέγιστη απώλεια 21.1%, σε γραμμή κλειδωμένη 49999kbps, έπρεπε να περιμένω ένα minimum 4.82MB/s. Εγώ τώρα, σε ftp του ote κατεβάζω στα 2.4-4MB/s, σε καλά seedαρισμένο torrent ~4.5ΜΒ/s. Αν παρατηρήσω ίδιες ταχύτητες και αργά το βράδυ, να επικοινωνήσω με ΟΤΕ μήπως το πρόβλημα είναι άλλο και δεν μιλάμε για πιτάρισμα στην περίπτωση μου;

Παραθέτω και τα στοιχεία της γραμμής μου, αν βοηθάνε σε κάτι.

nrkzXro.png

Δημοσ.

εφοσον συγχρονιζεις max ειναι δυσκολο να ειναι κατι αλλο.σιγουρεψου οτι δεν φταιει κατι στο Pc.αν εχεις αλλο Pc δοκιμασε το.επισης για το speedport ισως βρεις και τυπικα κανα Firmware update Οχι οτι θα αλλαξει κατι.λογικα αν δεν ειναι τo pc τοτε κατι απο οτε με την εννοια του πιταρισματος εφοσον πιο παλια επαιζες οκ.αν δεν επαιζες απο την αρχη ναι μπορει να ηταν κατι αλλο.σε καθε περιπτωση κανε ενα check 3-4 η ωρα το βραδυ ή τιποτα 7 η ωρα το πρωι οτι σε βολευει.

και κανε και τεστ απο καναν Ftp server ή κατι αλλο γιατι τα torrent ειναι λιγο σχετικα πολλες φορες επειδη γινεται και Upload ταυτοχρονα οπως και πολλων Concurrent Connections.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...