Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

προσφατα αγορασα τν evo 850 και εγκατεστησα windows 10 ενω παραλληλα στν μηχανικο σισκο εχω τα windows 7. καθε φορα που ανοιγω τν υπολογιστη με βγαζει να διαλεξω με ποιο λειτουργικο θα ξεκινησω.. οτανν ομως μεσα απο τα Bios επιλεγω να μπουταρει αποκλειστικα απο τν ssd ή και οταν αποσυνδεω τν μηχανικο(βγαζω καλωδια) ο υπολιστη δν ξεκινα και βγαζει μαυρη οθονη με μηνυμα reboot..εγω δν εχω σκοπο να τν χρησιμοποιω dual boot θελω να μπουταρει αποκλειστικα τα windows 10 (ssd).μιας και τν μηχανικο θα τν κανω format και θα τν εχω αποκλειστικα για αποθηκευτικο χωρο

Δημοσ.

Πήγαινε στον υπολογιστή μου,ιδιότητες σε κενό,από κει κάποια καρτέλα δεν θυμάμαι πια γιατί είμαι έξω,επιλέγεις πιο λειτουργικό είναι κύριο και θα εκκιναει αυτόματα.

Δημοσ.

το εκανα και πλεον δν μ βγαζει παραθυρο να επιλεξω μπαινεi κατευθειαν στα 10 αλλα παλι αμα αποσυνδεσω τν hdd βγαζει μηνυμα reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key .. 

Δημοσ.

πήγαινε start menu, όλες οι εφαρμογές, Σύστημα των windows, εκτέλεση, και εκεί γράφεις msconfig και οκ

πάς στην εκκίνηση του υπολογιστή και σβήνεις το λειτουργικό που δεν χρειάζεσαι

Δημοσ.

Δεν είναι θέμα επιλογής του μενού!

Το διαμέρισμα εκκίνησης είναι στον μηχανικό για να ξεκινάει ο ssd μόνος του πρέπει να γράψεις αρχεία εκκίνησης στον ssd.

Ο ποιο απλός τρόπος που δεν χρειάζεται παράξενα πράγματα είναι να βγάλεις τον μηχανικό να κάνεις εκκίνηση από το dvd/usb από το οποίο έκανες εγκατάσταση τα windows 10 και να κάνεις repair,μπορεί να χρειαστεί και 3-4 φορές αλλά θα το κάνει.

Δες από εδώ το startup repair είναι αυτό που ψάχνεις,αν είσαι με ελληνικά οι θέσεις των εικονιδίων είναι οι ίδιες. 

http://www.tenforums.com/tutorials/2294-advanced-startup-options-boot-windows-10-a.html

Δημοσ.

προσφατα αγορασα τν evo 850 και εγκατεστησα windows 10 ενω παραλληλα στν μηχανικο σισκο εχω τα windows 7. καθε φορα που ανοιγω τν υπολογιστη με βγαζει να διαλεξω με ποιο λειτουργικο θα ξεκινησω.. οτανν ομως μεσα απο τα Bios επιλεγω να μπουταρει αποκλειστικα απο τν ssd ή και οταν αποσυνδεω τν μηχανικο(βγαζω καλωδια) ο υπολιστη δν ξεκινα και βγαζει μαυρη οθονη με μηνυμα reboot..εγω δν εχω σκοπο να τν χρησιμοποιω dual boot θελω να μπουταρει αποκλειστικα τα windows 10 (ssd).μιας και τν μηχανικο θα τν κανω format και θα τν εχω αποκλειστικα για αποθηκευτικο χωρο

Κανε οτι λεει ο TheELF,σου λειπει ο boot loader απο τα 10αρια.Ποτε δεν κανουμε εγκατασταση windows εχοντας στον υπολογιστη και αλλον δισκο με λειτουργικο.Παντα πριν το φορματ,αφηνουμε συνδεδεμενο μονο τον δισκο που θελουμε να περασουμε το λειτουργικο.

Δημοσ.

Ποτε δεν κανουμε εγκατασταση windows εχοντας στον υπολογιστη και αλλον δισκο με λειτουργικο.Παντα πριν το φορματ,αφηνουμε συνδεδεμενο μονο τον δισκο που θελουμε να περασουμε το λειτουργικο.

Ε δεν είναι και νόμος,κάποιος με ssd π.χ. μπορεί να θέλει να περάσει κάνα δυο λειτουργικά για δοκιμές στον δεύτερο μηχανικό δίσκο,γιατί να μην του βγάζει μενού να κάνει επιλογές και να πρέπει να παιδεύεται με bios.

Μόνο αν θες καθαρό λειτουργικό που να ξεκινάει και μόνο του βγάζεις όλους τους άλλους.

Δημοσ.

Δεν καταλαβες,μονο κατα την διαρκεια του φορματ αφηνουμε το δισκο που θελουμε να περασουμε λειτουργικο.Μολις τελειωσει το φορματ,συνδεουμε ολους τους υπολοιπους δισκους με λειτουργικο αν εχουμε.Αν εσυ εχεις πχ εναν μηχανικο που εχεις τα 7αρια και πηρες και εναν ssd για να βαλεις τα 10αρια για δοκιμη,βγαζεις τον μηχανικο(δεν τον βγαζεις απο το κουτι,τα καλωδια βγαζεις) και αφηνεις μονο τον ssd(αν εχεις και αλλους 10 δισκους με ταινιες και τετοια δεν μας νοιαζει).Μολις τελειωσει η εγκατασταση του λειτουργικου,συνδεεις και τον αλλο δισκο με τα 7αρια και εχεις κανονικα επιλογη απο πιο λειτουργικο θες να εκκινησει ο υπολογιστης.Ελπιζω τωρα να εγινα πιο κατανοητος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...