kmoschos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 προσφατα αγορασα τν evo 850 και εγκατεστησα windows 10 ενω παραλληλα στν μηχανικο σισκο εχω τα windows 7. καθε φορα που ανοιγω τν υπολογιστη με βγαζει να διαλεξω με ποιο λειτουργικο θα ξεκινησω.. οτανν ομως μεσα απο τα Bios επιλεγω να μπουταρει αποκλειστικα απο τν ssd ή και οταν αποσυνδεω τν μηχανικο(βγαζω καλωδια) ο υπολιστη δν ξεκινα και βγαζει μαυρη οθονη με μηνυμα reboot..εγω δν εχω σκοπο να τν χρησιμοποιω dual boot θελω να μπουταρει αποκλειστικα τα windows 10 (ssd).μιας και τν μηχανικο θα τν κανω format και θα τν εχω αποκλειστικα για αποθηκευτικο χωρο
kmoschos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 δεν υπαρχει λυση πρεπει να κανω ξανα format?
ceasar1333 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 πηγαινε my computer-properties-advanced system settings-startup and recovery και επελεξε λειτουργικο εκκινησης
kmoschos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 το εκανα και πλεον δν μ βγαζει παραθυρο να επιλεξω μπαινεi κατευθειαν στα 10 αλλα παλι αμα αποσυνδεσω τν hdd βγαζει μηνυμα reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key ..
ceasar1333 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 το εκανες μεσα απο 7 η 10?καντο απο τον βασικο σκληρο δισκο και οχι απο αυτον που βγαζεις.θα σου εμφανιζει να επιλεξεις λειτουργικο απο την αρχη.καντο μεσα απο τα 7 δηλαδη αμα επιλεξεις τα 7 ως βασικο και δεν σου δειχνει απο την αρχη να επιλεξεις λειτουργικο,τοτε πρεπει να βαλεις το dvd των 7 και να κανεις επισκευη στον bootloader
kmoschos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 εγω θελω να κρατησω τα 10 . τα επτα που ειν στον μηχανικο δισκο Θελω να τα σβησω
ceasar1333 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 εγω θελω να κρατησω τα 10 . τα επτα που ειν στον μηχανικο δισκο Θελω να τα σβησω http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1824067/start-booting-ssd-hdd.html
kmoschos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 πρεπει να ξανα κανω format ενω εχω αφαιρεσει τν μηχανικο η μοναδικη λυση?
tuxpower Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Στο bios της μητρικής σου εκτός απο την επιλογή Boot Order, όπου διαλέγεις απο που θα ξεκινήσει να διαβάζει, υπάρχει και μια άλλη επιλογή Hard Disks. Μπές εκεί και διάλεξε τον ssd σαν πρώτο δίσκο. Επίσης ο ssd θα πρέπει-καλό είναι να είναι συνδεδεμένος στην μητρική σου στην θύρα sata0-1. Αν μετά απο αυτό εξακολουθεί να κάνει το ίδιο, τότε έχεις κάνει install το boot (system files) για τα windows 10 στον μηχανικό δίσκο ενώ τα windows 10 στον ssd, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεκινήσει απο τον ssd. Πήγαινε εδώ, γράψε τα windows 10 σε ένα dvd-usb, αποσύνδεσε τον μηχανικό και κάνε boot απο το dvd-usb και repair. Επίσης έχεις κάνει 2 threads για το ίδιο θέμα. 1 και 2.
kmoschos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 δν βρηκα καποια επιλογη hard disks.οτι εχει σχεση μ boot priority o ssd ειν πρωτος..πως μπορω να δω αν ισχυει αυτο που ειπεσ με system files
tuxpower Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Απο τα windows 7 και μετά (8,8.1,10) στην εγκατάσταση ο δίσκος (εάν είναι ένας) default χωρίζει τα system files σε ένα partition 300-500 mb (κλεμμένο απο linux ), και το σύστημα στον υπόλοιπο δίσκο. Προφανώς αν δεν ισχύει αυτό που σου είπα με το bios τα system files πήγαν στον hdd και το λειτουργικό στον ssd. Για να το δείς αυτό θα χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα διαχείρισης κατατμήσεων (partition), ή μια live linux διανομή(gparted). 1
kmoschos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι πραγματι υπαρχει μονο ενα παρτισιον με system files και αυτο ειν στν Hdd..οποτε ξανα βαζω το φλασακι που εκανα την εγκατασταση και κανω repair Λογικα θα μ το βγαλει σαν επιλογη καπου.. αα η εκδοση των windows 10 ειναι education αν αυτο παιζει ρολο καπου
tuxpower Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Υπάρχουν 2 τρόποι. α) Ξεκίνα τον υπολογιστή κανονικά χωρίς να αποσυνδέσεις τίποτα. Μπες στα 10, δίπλα απο το start εικονίδιο, τον μεγεθυντικό φακό πάτα και γράψε Control Panel( Πινακας ελέγχου). Απο εκεί στο εικονίδιο search πάλι πάτα Backup and recovery, και create a system repair disk και ακολουθείς οδηγίες (θα φτιάξεις usb repair disk που θα κάνεις boot). β)Αποσυνδέεις τον hdd, ξεκινάς απο το usb/dvd με τα 10, και στο πρώτο παράθυρο αν θυμάμαι καλά Repair installation. Προτείνω να ξεκινήσεις με τον α τρόπο. 1
ceasar1333 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Απο τα windows 7 και μετά (8,8.1,10) στην εγκατάσταση ο δίσκος (εάν είναι ένας) default χωρίζει τα system files σε ένα partition 300-500 mb (κλεμμένο απο linux ), και το σύστημα στον υπόλοιπο δίσκο. Προφανώς αν δεν ισχύει αυτό που σου είπα με το bios τα system files πήγαν στον hdd και το λειτουργικό στον ssd. Για να το δείς αυτό θα χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα διαχείρισης κατατμήσεων (partition), ή μια live linux διανομή(gparted). οντως μπορει να παιζει και αυτο..αν ειναι ετσι λογικα αμα βαλει τον δισκο με τα 7 και παει startup repair δεν θα το φτιαξειι?
kmoschos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 δοκιμασα να κανω αντιγραφη το παρτισιον απο τον hdd στν ssd ..αλλα νομιζω παλι το ιδιο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα