chek2fire Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Βγαίνει και η νέα έκδοση σε λίγες μέρες του Ubuntu ιδίως του Kubuntu που λόγο της μεγάλης αναβάθμισης που είχε γίνει στην τωρινή έκδοση στο περιβάλλον εργασίας του kde είχε αρκετά προβλήματα. Νομίζω ότι αυτά θα έχουν διορθωθεί με την νέα έκδοση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaiosgtr Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Βγαίνει και η νέα έκδοση σε λίγες μέρες του Ubuntu ιδίως του Kubuntu που λόγο της μεγάλης αναβάθμισης που είχε γίνει στην τωρινή έκδοση στο περιβάλλον εργασίας του kde είχε αρκετά προβλήματα. Νομίζω ότι αυτά θα έχουν διορθωθεί με την νέα έκδοση. υπαρχει περιπτωση δηλαδη να ειναι πιο σταθερο απο το plasma 4 και την τωρινη stable release?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rurouni89 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 εγώ γιατί με kde ubuntu 14.04 και λογικα plasma 4 δεν έχω θέματα σταθερότητας; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) υπαρχει περιπτωση δηλαδη να ειναι πιο σταθερο απο το plasma 4 και την τωρινη stable release??Πολυ χλωμο το βλεπω. εγώ γιατί με kde ubuntu 14.04 και λογικα plasma 4 δεν έχω θέματα σταθερότητας;Επειδη το kde 4 εχει ωριμασει πλεον. 10+ υποεκδοσεις σε 6+ χρονια ειναι αυτα, οταν το 5 δεν εχει κλεισει ακομα 1 χρονο! Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2015 από jim_p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rurouni89 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Πολυ χλωμο το βλεπω. Επειδη το kde 4 εχει οριμασει πλεον. 10+ υποεκδοσεις σε 6+ χρονια ειναι αυτα, οταν το 5 δεν εχει κλεισει ακομα 1 χρονο! /respect total days @ Kde Ubuntu 14.04 =2 and keep counting ελπίζω να κρατήσει σταθερά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rurouni89 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 χτες για κάποιο λόγο δεν άνοιγε ο Mysql έβαζα έβγαζα πακέτα τίποτα έτσι έχω κάποιες απορίες 1)Ας πούμε ότι ένα πρόγραμμα εξαρτάται απο μια βιβλιοθήκη την lib1.so έκδοση 1 και κάνει ενημέρωση το σύστημα και βάζει την έκδοση lib12.so έκδοση 2 υπάρχει περίπτωση να μη δουλεύει το πρόγραμμα και αν ναι πως το καταλαβαίνω ; πρέπει να ξέρω για κάθε πρόγραμμα τις εκδόσεις των βιβλιοθηκών; 2)όταν προσπαθούσα να ξηλώσω τον Mysql απο το Synaptic Packet Manager μου ξήλωνε όλο το kde Desktop 3)Γιατί ακόμα και με πληρως ξήλωμα του mysql δηλαδή sudo apt-get remove mysql-server mysql-client mysql-common και μετά Purge, Autoremove , Autoclean sudo init 6 sudo apt-get install mysql-server mysql-client mysql-common δεν ήθελε να τον εγκταστήσει; να σημειώσω ότι διεγραψα και ότι Mysql Directory/File υπήρχε ακόμα και στο /etc/init και /etc/init.d/ 4)Πως γίνεται ο dpkg manager να κολλάει τόσο άσχημα που μετά απο εγκατάσταση ενός άλλου προγράμματος προσπαθούσε να κανει configure τον mysql ; Κανείς να μου εξηγήσει σε ποιό σημείο χάνω επεισόδιο/α; Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stonecityboys Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπερα παιδια, Μια ερωτηση και συγνωμη εαν ειμαι off topic. Θελω να βαλω Linux σε ενα desktop μηχανημα που εχω με AMD3200+ 2GB μνημη. Επειδη δεν εχω πολυ ιδεα απο linux παρα μονο απο win, τι εχετε να μου προτεινετε ετσι ωστε να μπω ανετα σε linux απο win απο θεμα interface κτλ?? Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 1) Ναι. Οταν θα πας να ξεκινησεις το προγραμμα απο τερματικο θα κλεισει με segmentation fault. Δεν ειναι αναγκη να ξερεις ολες τις εξαρτησεις του καθε πακετου για να τις βαλεις, τις ξερει ο package manager για σενα. 2) Γιατι καποιο πακετο του kde ηθελε το mysql ή μια βιβλιοθηκη του, πχ ο amarok. 3) No idea, αλλα ποσταρε τι ακριβως λεει οταν δεν μπορει να το βαλει. 4) Δεν διακοπτεις τον package manager για κα-νε-να λογο μεχρι να τελειωσει. Αν καποιο βημα της εγκαταστασης απαιτει να ρυθμισει τον mysql και εσυ του πατησεις ακυρο, προφανως ο package manager θα διαμαρτυρεται οτι κατι αφησε στη μεση και δεν θα μπορει να καενι κατι αλλο μεχρι να το τελειωσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rurouni89 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 1) Ναι. Οταν θα πας να ξεκινησεις το προγραμμα απο τερματικο θα κλεισει με segmentation fault. Δεν ειναι αναγκη να ξερεις ολες τις εξαρτησεις του καθε πακετου για να τις βαλεις, τις ξερει ο package manager για σενα. 2) Γιατι καποιο πακετο του kde ηθελε το mysql ή μια βιβλιοθηκη του, πχ ο amarok. 3) No idea, αλλα ποσταρε τι ακριβως λεει οταν δεν μπορει να το βαλει. 4) Δεν διακοπτεις τον package manager για κα-νε-να λογο μεχρι να τελειωσει. Αν καποιο βημα της εγκαταστασης απαιτει να ρυθμισει τον mysql και εσυ του πατησεις ακυρο, προφανως ο package manager θα διαμαρτυρεται οτι κατι αφησε στη μεση και δεν θα μπορει να καενι κατι αλλο μεχρι να το τελειωσει. για το 2) υπάρχει περιπτώση να ξέρω ακριβώς πιο πρόγραμμα θέλει την εξάρτηση ή όλο το κατεβάτο που βγάζει στην κονσόλα είναι όλα τα προγράμματα που θέλουν την εξάρτηση ; 3)τον βγάζω τον Mysql και βάζει την mariadb βγάζω την mariadb και βάζει αυτόματα τον mysql γυρνώντας σφάλμα ΙΡ: (111) 4)δεν διέκοψα τίποτα τον κάνει εγκατάσταση αποτυγχάνει να τον εγκαταστήσει σωστά και όπως είπες σε κάθε νέα εγκατάσταση άλλου προγραμμάτος ενώ το κάνει εγκατάσταση ξαναπροσπαθεί τον mysql ακόμα και όταν τα ξήλωσα όλα αφού στο τέλος έμεινα χωρίς dekstop και προσπάθησα έκανε ακριβως τα ίδια πέραν αυτού δεν ήθελε πλέον να κάνει ενημερωσείς αν και με ειδοποιούσε ότι υπάρχουν σημαντικές ενημερώσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mobinmob Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Αν θέλεις να μπορεί να βοηθήσει κάποιος, είναι καλά να βάλεις ολόκληρο το output των εντολών στις οποίες παρουσιάζεται το πρόβλημα - το κατεβατό που λες. Η περιγραφή που κάνεις ή το τμήμα που νομίζεις ότι παρουσιάζει το λάθος δεν αρκεί... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Για τις εξαρτήσεις γενικότερα μπορείς να πάρεις πληροφορίες μέσω του apt tool: apt-cache show <pkgname> apt-cache depends <pkgname> apt-get check ====> check for broken dependencies Δες και στα παρακάτω links για περισσότερα βασικά και χρήσιμα: -- http://www.tecmint.com/useful-basic-commands-of-apt-get-and-apt-cache-for-package-management/ -- http://www.howopensource.com/2015/01/ubuntu-apt-get-examples/ -- http://thecodeship.com/gnu-linux/understanding-apt-cache-depends-output/ Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2015 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rurouni89 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Αν θέλεις να μπορεί να βοηθήσει κάποιος, είναι καλά να βάλεις ολόκληρο το output των εντολών στις οποίες παρουσιάζεται το πρόβλημα - το κατεβατό που λες. Η περιγραφή που κάνεις ή το τμήμα που νομίζεις ότι παρουσιάζει το λάθος δεν αρκεί... Για τις εξαρτήσεις γενικότερα μπορείς να πάρεις πληροφορίες μέσω του apt tool: apt-cache show <pkgname> apt-cache depends <pkgname> apt-get check ====> check for broken dependencies Δες και στα παρακάτω links για περισσότερα βασικά και χρήσιμα: -- http://www.tecmint.com/useful-basic-commands-of-apt-get-and-apt-cache-for-package-management/ -- http://www.howopensource.com/2015/01/ubuntu-apt-get-examples/ -- http://thecodeship.com/gnu-linux/understanding-apt-cache-depends-output/ δεν βγάζει broken dependencies εκει ειναι το ολο θέμα ακομά και όταν ξηλωσω τον mysql επιμένει και προσπαθεί να τον σεταρει προσοχή σετάρει όχι εγκαταστήσει δηλαδή ειναι εκτός συστήματος απεγκατεστήματος και το σύστημα προσπαθεί να τον σετάρει σαν να έχει κολλήσει ------ Σε ευχαριστώ για τις εντολές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Δίνοντας apt-get install --fix-missing ή apt-get install --fix-broken βγάζει κάτι ? Η δομή εξαρτήσεων του συστήματος μπορεί να έχει γίνει corrupted και να χρειάζετε κάποια χειροκίνητη επέμβαση. Καλό θα ήταν να ποστάρεις κάποια outputs/logs που να παρουσιάζουν το πρόβλημα που αναφέρεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rurouni89 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Δίνοντας apt-get install --fix-missing ή apt-get install --fix-broken βγάζει κάτι ? Η δομή εξαρτήσεων του συστήματος μπορεί να έχει γίνει corrupted και να χρειάζετε κάποια χειροκίνητη επέμβαση. Καλό θα ήταν να ποστάρεις κάποια outputs/logs που να παρουσιάζουν το πρόβλημα που αναφέρεις. το θέμα είναι ότι οι υπόλοιπες λειτουργίες δεν έδειξαν κάποιο πρόβλημα παρα μόνο ότι αφορούσε τον mysql όπως και να έχει έπεσε ενα μεγαλοπρεπέστατο format γιατί δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ περαιτέρω λόγω χρόνου Αμα το ξανακάνει θα ανοίξω ολόκληρο θέμα να δούμε γιατί το εμφάνισε όλο αυτο το σύμπτωμα χωρίς να έχω αγγίξει καθόλου το configuration του Mysql και η όλη φάση είναι ότι το έκανε απο την πρώτη στιγμή που άνοιξα τον Η/Υ δηλαδη για 3 μέρες δούλευε ρολόι Σας ευχαριστώ όλους αμα το ξανακάνει θα ρίξω και screenshot Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτο που λες παραπανω, πως οταν εβγαλες την mysql μπηκε η mariadb ισως να ειναι ο λογος που ειχες προβλημα. Καποιο προγραμαμ ηθελε οποσδηποτε βαση δεδομενων και αφου εβγαλες την mysql, το apt επρεπε να βαλει κατι αλλο και εβαλε την mariadb. Το λογο για τον οποιο κολλησε η mariadb δεν τον ξερω. Επισης, οι εξαρτησεις ενος πακετου για το apt χωριζονται σε υποχρεωτικες, προτινομενες και προαιρετικες (χαλια μεταφραση αλλα τι να κανω :/). Εστω ο firefox. Θα εχει για υποχρεωτικη εξαρτηση πχ τις βιβλιοθηκες τις gtk2 επειδη το interface του ειναι γραμμενο σε gtk2, για προτινομενη καποιο branding που βαζει το ubuntu για να εχει πχ αναζητηση στα πακετα απο το search πανω δεξια και για προαιρετικη καποιο extension σαν το adblock. Ο ff μπορει να δουλεψει χωρις το branding του ubuntu ή το adblock, αλλα δεν μπορει να δουλεψει αν δεν μπορει να ζωγραφισει το ιδιο του το interface... Αυτες αναφερονται σαν suggested και recommended στο apt και στη σελιδα αναζητησης πακετων (packages.ubuntu.com) To apt βαζει και τις suggested εξαρτησεις εξ' ορισμου, αλλα οχι τις recommended. Επισης, για να δεις το αναποδο του apt-cache depends, δηλαδη οχι αν ο amarok εξαρταται απο τη mysql/mariadb αλλα αν η mysql/mariadb μπορει να αποτελεσει εξατηση του amarok, υπαρχει το apt-cache rdepends. Πχ, αν βαλεις καποιο απο ολα αυτα τα πακετα, παιρνεις δωρακι τον amarok! $ apt-cache rdepends amarok amarok Reverse Depends: tangerine remuco-amarok |plait moodbar ezgo-multimedia education-desktop-kde |cairo-dock-musicplayer-plug-in amarok-utils amarok-utils amarok-doc amarok-dbg amarok-commonμιας και ολα αυτα τον εχουν σαν αμεση εξαρτηση. Τελος, αν κατι το εχεις ηδη εγκατεστημενο και σκεφτεσαι να το βγαλεις και σε ενδιαφερει τι θα παρει μαζι του, υπαρχει το aptitude why. Πχ εχω εγκατεστημενες τις βιβλιοθηκες της qt5 γιατι τις θελουν αυτα τα πακετα στο συστημα μου $ aptitude why libqt5gui5 i smtube Depends libqt5gui5 (>= 5.0.2)Χμμμ... ναι... μονο ενα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα