Προς το περιεχόμενο

iPad Pro. To… Surface της Apple

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σοβαρά τώρα ποιος παραγωγός πήρε ipad και έδωσε το minimoog,phatty etc και το θεωρεί και καλλίτερα? Θες να μου πεις δηλαδή ότι ο σοβαρός παραγωγός και performer θα πάρει μια touch συσκευή και θα αντικαταστήσει τα novation,arturia etc hardware controllers ? Και ναι υπάρχουν και για win (άπειρα) και για android touch surfaces για remote control (touch osc, image line remote etc) παραδέχονται ότι γλυκοκοιταζα ένα ipad μιας και ή native instruments traktor audio 2 δουλεύει μια χαρά στο ταμπλετ αλλά αυτό δεν ανερει ότι δεν μπορεί να αντικατάσταση το λάπτοπ μου σε καμία περίπτωση αλλά έχει το χαβαλε του. Ένα surface όμως μπορεί να πάρει τη θέση του λάπτοπ μου και μου δίνει και touch. Τώρα ότι είναι ένα υπερμεγέθες media consumption μηχανική με κάποιες έξτρα δυνατότητες ναι. Ότι ειναι μπανικο, όμορφο και με κάποιες ωραίες τεχνολογίες ναι. Ότι ειναι το τρομερό εργαλείο του επαγγελματία είναι κάτι που θες να είναι αλλά είναι πολύ μακριά από το να ειναι ακόμα.

κανεις δεν ειπε για αντικασταση λαπτοπ εγω ειπα οτι ειναι ενα πολυ καλο εργαλειο

και ο συνδυασμος ειναι αυτος που σκοτωνει.ποτε δεν ειδα το ipad σαν υπολογιστη 

οσο για τα hardware ειπα "αν τα αγοραζες"οχι να τα εχεις και να τα πουλησεις..

αλλα το να μπορεις να εχεις την εμπειρια ενος akai mpc σε συνδυασμο με το controller του

η να δουλεψεις το electribe της korg και γενικα οτι εχει βγαλει η korg στο appstore 

remote controllers οπως το touchable,lemur ειναι το κατι αλλο

εγω αφησα στο σπιτι το lauchpad της novation και επαιξα με το touchable 

και γουσταρα και ειχα και παραπανω λειτουργιες μπορουσα να παιζω και midi ταυτοχρονα

ειναι κατι σαν το push της ableton αλλα σε app

θα μπορουσα να μιλαω για ωρες με παραδειγματα αλλα ας μην ξεφυγω αλλο

Το touch δεν "ακούει" τόσο καλά; Πρώτη φορά το ακούω αυτό!

1. Σχετικά με το FabFilter ως plugin στο Auria

2. Cubase

Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα, κανείς δε μπορεί να κατηγορήσει κανέναν αν το UI του ios είναι πιο εύχρηστο για κάποιον, αυτό είναι απόλυτα σεβαστό & υποκειμενικό, αλλά αυθαιρεσίες του στυλ "αυτό γίνεται στο ipad και όχι σε android" ή οτι το touch είναι καλύτερο είναι απλά έλεος, ακόμα και να ισχύει (που δεν ισχύει) δεν πιλοτάρεται αεροπλανο ούτε μιλάμε για σχέδιο (που εκεί ο πραγματικά pro θα πάει σε wacom) για να παίζει τόσο ρόλο.

Λες και ΑΝ ίσχυει θα χανόταν κανένα ημιτόνιο λόγο touch :rolleyes:

αν σου φυγει ενα ημιτονιο στο live τιποτα δεν θα γινει  αν πεταξεις μια λουπα εκτος ρυθμου για μερικα κλασματα του δευτερολεπτου θα εχεις τον drummer να σε κοιταει καλα καλα και ενα αποτελεσμα κακο..

για το auria δεν το ηξερα αλλα το 60-70% των app ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν

στην τελικη αγοραζουμε υπολογιστες και ταμπλετ για το software

αυτο για το cubase που μου εδειξες ειναι controller ενω το cubasis ειναι το ιδιο το daw μεσα στο ipad

http://www.steinberg.net/en/products/mobile_apps/cubasis/start.html

• Απαντ. 215
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
αν σου φυγει ενα ημιτονιο στο live τιποτα δεν θα γινει  αν πεταξεις μια λουπα εκτος ρυθμου για μερικα κλασματα του δευτερολεπτου θα εχεις τον drummer να σε κοιταει καλα καλα και ενα αποτελεσμα κακο..

για το auria δεν το ηξερα αλλα το 60-70% των app ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν

στην τελικη αγοραζουμε υπολογιστες και ταμπλετ για το software

αυτο για το cubase που μου εδειξες ειναι controller ενω το cubasis ειναι το ιδιο το daw μεσα στο ipad

http://www.steinberg.net/en/products/mobile_apps/cubasis/start.html

Πάσο για το cubasis, (πραγματικά είναι θέμα επιλογής της εταιρείας όχι οτι το ipad έχει κανεναν ιδιαίτερο controller), τελικά είχε να κάνει με το latency (φυσικά και το ανγνωρίζουν όλοι) μέχρι τις εκδόσεις πριν την 4.1, καμία ενημέρωση για το αν θα συνεχιστεί μετά την 4,4 έκδοση και μετά.

Υπάρχουν αρκετά alternatives και σίγουρα δεν κάνουν τα ράσα τον παπά :)

Αλλά ρε φίλε απο τη μια μου λες οτι δεν ήξερες για το auria και απο την άλλη είσαι σίγουρος οτι το αυθαίρετο 60-70% ποσοστό των app δεν υπάρχουν;

Είπαμε να μιλάμε και λίγο σοβαρά ρε παιδιά.

ps τουλάχιστον εσύ έχεις επιχειρήματα και γνώσεις για να έχει νόημα η συζήτηση.

Δημοσ.

Το δικό μου τάμπλετ (που δεν έχω) όχι, άλλοι επαγγελματίες με android ναι. Ξέρεις η ασχετοσύνη με το marketing και τα υπερτιμημένα ipad, σε συνδυασμό με παραπάνω θύρες που δεν έχει (σε σχέση με τα android) δε σε κάνει πιο επαγγελματία ;)

Επίσης σχετικά με εφαρμογές δες το προ-προηγούμενο ποστ μου :D

Απλά επειδή οι iLovers δεν φημίζεστε για τις ικανότητες σας στο ψάξιμο, παρα μόνο στη κατάποση σανό:

http://www.musicalandroid.com/blog/category/hardware

δεν εχεις ταμπλετ λοιπον και εχεις και τεκμηριωμενη αποψη μονο με google search

απλα σταματαω την αντιπαραθεση γιατι δεν εχει νοημα...

1ον) Αυτό άμα θέλω το πιστεύω

2ον) Μπορεί τα συγκεκριμένα που χρησιμοποιεί ο παραγωγός μηχανήματα να έχουν μόνο ios εφαρμογές.

Δες για Korg και όχι μόνο μηχανήματα τα apps που πόσταρα πιο πάνω αν δε σε έχει τυφλώσει το πολύ σανό και κλαρινοπαραγωγοί :P

ps: έχουμε 2015, διαδίκτυο, google τα πάντα και ακόμα περιμένεις με το ξεφτιλισμένο επιχείρημα του "μου το είπε ο φίλος μου ο Σκίστης" να πείσεις κάποιον σε φόρουμ και περιμένεις να σε πάρει ο οποιοσδήποτε στα σοβαρά;

Ξυδάκι μαζί με το σανό λοιπόν για να ηρεμήσετε που σας προσβάλαμε την επίκληση στην αυθεντία των "φίλων σας των παραγωγών", άσχετοι ακόμα και στο ψάξιμο :P

ασχετοσυνη και μισος xωρις λογο

Πάσο για το cubasis, (πραγματικά είναι θέμα επιλογής της εταιρείας όχι οτι το ipad έχει κανεναν ιδιαίτερο controller), τελικά είχε να κάνει με το latency (φυσικά και το ανγνωρίζουν όλοι) μέχρι τις εκδόσεις πριν την 4.1, καμία ενημέρωση για το αν θα συνεχιστεί μετά την 4,4 έκδοση και μετά.

Υπάρχουν αρκετά alternatives και σίγουρα δεν κάνουν τα ράσα τον παπά :)

Αλλά ρε φίλε απο τη μια μου λες οτι δεν ήξερες για το auria και απο την άλλη είσαι σίγουρος οτι το αυθαίρετο 60-70% ποσοστό των app δεν υπάρχουν;

Είπαμε να μιλάμε και λίγο σοβαρά ρε παιδιά.

ps τουλάχιστον εσύ έχεις επιχειρήματα και γνώσεις για να έχει νόημα η συζήτηση.

και ενα τελευταιο γιατι πραγματικα φαινεται οτι εισαι μονο google και τιποτα αλλο 

καταφερες να με μπερδεψεις κι εμενα 

σου ειπα οτι δεν το ηξερα γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει

αυτο το auria που μου εστειλες ειναι απλα ενα ονειρο και τιποτα αλλο

δεν ειναι για android 

στη σελιδα που μου εστειλες λεει αυτο

REQUIREMENTS: 

iPad 2 or later strongly recommended. 

Requires iOS 5.0 or later 

USB audio interfaces require Camera Connection Kit 

αυτη ειναι η επισημη σελιδα

http://auriaapp.com/Products/auria

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Τελικά επαγγελματίας = μόνο μουσική?

Το καταλαβαίνω ότι είναι υποκειμενικό, αλλά κάνα πιο σημαντικό/παραγωγικό επάγγελμα δεν βρήκαμε για παράδειγμα? :P

Πείτε και κάνα άλλο, έτσι για ποικιλία...

• Like 3
Δημοσ.

Το καταλαβαίνω ότι είναι υποκειμενικό, αλλά κάνα πιο σημαντικό/παραγωγικό επάγγελμα δεν βρήκαμε για παράδειγμα? :P

Μπετατζής :P είναι και παραγωγικό και κουραστικό :D

Δημοσ.

ο καθενας με τα δικα του φιλε μου 

αυτο ξερουμε και γι αυτο μιλαμε  :-)

• Super Moderators
Δημοσ.

Σίγουρα, αλλά τι νόημα έχει να συγκρίνουμε πχ το Ipad Pro που θα τα πάει άριστα σε αυτό τον τομέα με ένα "full pc" Tablet που κάνει για τα πάντα...

Ok, κερδίζει σε αυτό, χάνει στην συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων...

• Like 2
Δημοσ.

Wacom is dead.

Εκτός κι αν το βγάλει σε 24 έκδοση μάλλον δύσκολα.

Δεν άκουσα κάτι στην παρουσίαση για 2048 pressure points για να μου μυρίσει wacom :D

Το κοινό είναι το εξής:

designers και φωτογράφοι, με ζώο pc ή mac pro στη δουλειά που θέλουν κάτι on the go. Αν οι εφαρμογές λειτουργούν καλά με τις pc based που ήδη λειτουργούν καλά (βλ. adobe), τότε έχει κοινό. 

Επίσης φτηνότερο από ενα cintiq αν και σε δεσμεύει σε συγκεκριμένο hardware. 

Επίσης, φοιτητές και δάσκαλοι, όπου υπάρχουν άπειρες εφαρμογές που δυστυχώς δεν υπάρχουν για windows. 

Δυστυχώς γιατί πρέπει να ξυπνήσει η microsoft.

Επαγγελματίες που κουτσοδελευανε τοσο καιρό με ipad με το ipad pro η δουλεία τους μπορεί να απογειωθεί...

Μιλάω για μουσικούς παραγωγούς και σχεδιαστές που με ένα απλό ipad κάνουν παπάδες και όχι για αυτούς που το πήραν για μούρη...

Πως γινεται όλοι οι μουσικοί παραγωγοί να εχουν ενα σκασμό βιβλιοθήκες πάνω στο komplete 9 και οι δικοί σας επαγγελματίες να κάνουν παπάδες με 32gb ειναι κατι σχεδόν ελληνικο (παράλογο)

Τελικά επαγγελματίας = μόνο μουσική?Το καταλαβαίνω ότι είναι υποκειμενικό, αλλά κάνα πιο σημαντικό/παραγωγικό επάγγελμα δεν βρήκαμε για παράδειγμα? :PΠείτε και κάνα άλλο, έτσι για ποικιλία...

Dj performer

=]

Μπετατζής :P είναι και παραγωγικό και κουραστικό :D

What he said

Επίσης

Ας περιμένουμε τα πρώτα reviews για να δούμε τι θα δούμε...

Δημοσ.

Σίγουρα, αλλά τι νόημα έχει να συγκρίνουμε πχ το Ipad Pro που θα τα πάει άριστα σε αυτό τον τομέα με ένα "full pc" Tablet που κάνει για τα πάντα...

Μας εχουν βαλει στο trip να συγκρινουμε desktop πλατφορμα με mobile και ειναι ακυρο...

Μεχρι και ο τιτλος του αρθρου ειναι ετσι ωστε να γεμισει αντιπαραθεσεις το ποστ

Το οτι καποια στιγμη θα ερθουν πολυ κοντα ειναι δεδομενο αλλα οχι ακομα...

Επισης ενα software που ειναι φτιαγμενο για desktop σιγουρα δεν μπορει να ειναι καλο

στο surface  γιατι ειναι σχεδιασμενο να παιζει σε τερατα 

και να ρουφαει μνημη και επεξεργαστη με το κιλο οποτε εχει την ευκαιρια.

Οταν κατι ειναι φτιαγμενο για να δουλευει με το maximum σε δυνατοτητες tablet

ειναι λογικο να ειναι πιο smooth και να μην υπαρχουν προβληματα

το ιδιο συμβαινει και με τα games σε pc με ps και xbox

• Super Moderators
Δημοσ.

Τα Surface Pro κι αντίστοιχα άλλων κατασκευαστών με Core i5/i7 με 8gb RAM και 256GB SSD δεν τα λες και ψόφια...

Κατά τα άλλα πιο πολύ σαν υπόθεση το βλέπω παρά σαν εμπειρία χρήσης ή τουλάχιστον άποψη βασισμένη σε "αποδείξεις"...

• Like 2
Δημοσ.

Πως γινεται όλοι οι μουσικοί παραγωγοί να εχουν ενα σκασμό βιβλιοθήκες πάνω στο komplete 9 και οι δικοί σας επαγγελματίες να κάνουν παπάδες με 32gb ειναι κατι σχεδόν ελληνικο (παράλογο)

καλα τα λες φιλε μου κι εγω εχω 2 tb βιβλιοθηκες για το kontakt και καρτα ηχου με διπυρινο επεξεργαστη για τα plugins της universal audio αυτο δεν αναιρει οτι το ipad θα μπορουσε να ειναι ενα "pro" εργαλειο...οχι υπολογιστης...εργαλειο..

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδια, δεν το εχετε παρει χαμπαρι ακομα οτι ολοι αυτοι που γραφουν και ξανα γραφουν για το ποσο επαγγελματικο εργαλειο ειναι το ipad, ειναι καραφαν.. Αναθεμα και αν εχουν δουλεψει ποτε το ipad ως επαγγελματικο εργαλείο. Ολοι ειδαν, ακουσαν, διαβασαν, τους τοπε ο φιλος τους ο μιτσος που είναι πυρινικος φυσικος στην νασα κλπ. Δε βλεπετε γυρω σας καθημερινά πως το χρησιμοποιουν ολοι?

Πινουν το καφεδακι τους και σερφαρουν, κανα παιχνιδακι απλο γιατι χωρίς μοχλο, λιγα παιχνίδια παιζεις.

Προσπαθουν να δωσουν αξια τεραστια σε κατι που σίγουρα εχει μια αξια, αλλα οχι σε αυτο το επιπεδο.

Τωρα οτι εχουν βγει καποιες σοβαρες εφαρμογές σε καποιους τομεις, πχ ιατρικες, γραφιστικες κλπ δεν αναιρει το παραπάνω. Ουτε το 0,0000001% δεν αγοραζει ipad για επαγγελματίκο λογο και οποιοι ισχυρίζονται το αντιθετο, ακούγονται σαν καθυστερυμενοι.

Και ναι ειχα και iphone και ipad, εχω τωρα tab s android και surface pro 2, ξερω τη διαφορα..

Εδω έχουμε ενα τεράστιο ipad. Τιποτα λιγότερο, τιποτα περισσότερο. Ουτε επαγγελματίκο εργαλειο δεν είναι, ουτε τιποτα. Ενα εργαλείο για το σπιτι/ κρεβατι για διασκέδασή ειναι, απευθυνεται ακριβως στους ιδιους που απευθυνονταν και το μικρο ipad.

Ισως μάλιστα να μην απευθύνεται καν στους ελαχιστους επαγγελματίες που χρησιμοποιουσαν το ipad επαγγελματικα. Γιατι οσοι καναν κατι τετοιο το κανανε για τη φορητοτητα. Εδω εχουμε ενα τεράστιο ταψι, κυριως για κρεβατι. Αν ειναι να κουβαλας αυτο, κουβαλας και λαπτοπ.

Αν ειμουν ακομα χρηστης ipad, θα το αγοραζα για το σπιτι. Τα παιχνιδια ,ιντερνετ κλπ θα ειναι φοβερα σε τετοιο μέγεθός οθονης. Για "επαγγελματικο προιον" ειναι για γελια..

Καθεστε και αναπαράγετε ορισμένοι, οτι λαλακια λεει καθε φορα η απλ σαν κασετόφωνα. Θα διαβαζετε στο μελλον τι λαλακιες γραφατε οταν σας φυγει ο φανμποισμος και θα ντρεπεστε.

• Like 3
Δημοσ.

3 διαφορά στην μπαταρία, ελαφρύτερο, εφαρμογές ειδικά σχεδιασμένες για τη συγκεκριμένη συσκευή και την touch οθόνη του;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...