Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

365 μερες μεσα και λιγες του ειναι. Ας ζησει λοιπον την ζεστασια και την φιλοξενια των υπολοιπων κρατουμενων, υπαρχουν και αλλοι ανωμαλοι σαν αυτον να ειναι μαζι καπου σκοτεινα να κανουν ολοι μαζι παρεα.

• Like 1
  • Απαντ. 317
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ότι επιτέλους τουλάχιστον υπάρχει αυτός ο νόμος!

Φαντάσου πόσο γελοίο μοιάζει από μόνο του. Σαν να λέμε φτιάξαμε νόμο για να μη χέζουμε στα πεζοδρόμια. Έτοιμοι για την εξερεύνηση του διαστήματος είμαστε. 

Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι ότι δεν υπάρχουν νόμοι, αλλά ότι δεν εφαρμόζονται

• Like 3
Δημοσ.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι ότι δεν υπάρχουν νόμοι, αλλά ότι δεν εφαρμόζονται

Μωρέ μια χαρά εφαρμόζονται ακόμη και νόμοι της εποχής του εμφυλίου πολέμου. Όταν είναι να σου κόψουν πρόστιμο για παράνομη κατασκήνωση. Γιατί τότε ''οι πολλοί'' λειτουργούν με κακία υπέρ της νομιμότητας ενάντια στους κατασκηνωτές.

Το πρόβλημα μάλλον είναι ότι όταν δεν εφαρμόζεται ένας νόμος κυρίως οφείλεται στην ποιότητα ολόκληρου του λαού. Έτσι ώστε το γενικό σύνολο να υπερκαλύπτει την παράβαση καθότι είναι αδύνατον να σταματήσεις το μαγείρεμα μαϊμούς στην Ινδία διά νόμου. Ο νόμος λειτουργεί όταν η πλειονότητα υπερασπίζεται τον νόμο. Όταν παρανομούν μαζικά ο νόμος πάει περίπατο. 

Δημοσ.

Εγώ γιατί έχω την εντύπωση οτι οι νόμοι είναι της πλάκας;

Οι ποινές που υπάρχουν είναι σχεδόν πάντα χαιδευτικές συν τα δεκάδες παραθυράκια που υπάρχουν για να μειώσεις ή να μηδενίσεις τη φυλάκιση αν αυτή τελικά επιβληθεί..

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι παράδεισος για τους παρανομούντες.

Δημοσ.

Ο παστιτσιος καταδικάστηκε, οι γκάνγκστερ στην Μανωλάδα όχι. Όταν σε κακοποίηση ζώου διδεται για πρωτη φορα μια ποινή (εστω κι αν ειναι χαδι) το θεωρούμε σπουδαίο.

Ποτέ θα παψω να ντρέπομαι που είμαι Ελληνας;

• Like 1
Δημοσ.

Όχι απλά η είδηση είναι παλιά, αλλά και η εικόνα άσχετη. 

Για το που παίζει αυτή η εικόνα πατήστε εδώ

Γεγονός που αφήνει αμφιβολίες για την είδηση την ίδια αλλά και όσους την αναπαράγουν. 

Κρίμα μερικοί να προσπαθούν να βγάλουν likes και clicks από ένα τόσο ευαίσθητο θέμα και να παραπλανούν έτσι όσους είναι φιλόζωοι... πραγματικά κρίμα. 

• Like 1
Δημοσ.

Γενικά το θέμα είναι όποιος μπαίνει στη φυλακή να σωφρονίζεται. Αυτός που μπήκε δε πρόκειται να μετανοήσει για την πράξη του, απλά θα λέει "κοίτα γαμώτο με το παλιόσκυλο τι έπαθα, την επόμενη φορά στα μουλωχτά". Το σωφρονιστικό σύστημα πρέπει να δικαιολογήσει το όνομα του και όχι να βγάζουμε το άχτι μας με το μέγεθος των ποινών. Από την άλλη, χρειάζεται και παιδεία στο θέμα. Σε θέματα οικολογίας και ζωοφιλίας τα σχολεία πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Θα μου πει κανείς όλοι εμείς οι υπόλοιποι που αγαπάμε τα σκυλία από το ίδιο σύστημα δε βγήκαμε; Σωστό είναι, απλά κάποιοι ίσως χρειάζονται κάτι παραπάνω.

• Super Moderators
Δημοσ.

Όχι απλά η είδηση είναι παλιά, αλλά και η εικόνα άσχετη. 

Για το που παίζει αυτή η εικόνα πατήστε εδώ

Γεγονός που αφήνει αμφιβολίες για την είδηση την ίδια αλλά και όσους την αναπαράγουν. 

Κρίμα μερικοί να προσπαθούν να βγάλουν likes και clicks από ένα τόσο ευαίσθητο θέμα και να παραπλανούν έτσι όσους είναι φιλόζωοι... πραγματικά κρίμα. 

Δεν με ενδιαφέρει απο που είναι η εικόνα και δεν έχει και καμία σημασία. Η πράξη είναι το θέμα μας και η όποια τιμωρία έχει επιβληθεί...

• Like 5
Δημοσ.

Οπως πολυ σωστα ειπε ο billdanos, μικρη σημασια εχει η φωτογραφια απο την σημασια του περιστατικου. Υπηρξε πολυ σημαντικη εξελιξη των νομων και της επιβολης τους απο τα αρμοδια οργανα.

Δεν περασε πολυς καιρος απο τοτε οπου η βια τα ζωα ηταν σχεδον.. παραπτωμα, και τωρα υπαρχει ουσιαστικη ποινη για τους ανωμαλους εγκληματιες που βιοπραγουν στα ζωα.

Δεν υπαρχει επισης καμια αμφιβολια για την εγκυροτητα της ειδησης, μιας και αναφερεται σε πολλες σοβαρες πηγες.

http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/i-proti-katadiki-gia-kakopoiisi-skilou-stin-ellada-filakisi-kai-prostimo-xoris-anastoli

Και αφου μεταμελια για την ανωμαλια και την διαστροφη δεν υφισταται, πλεον τα "πλασματα" που βιοπραγουν πανω στα ζωα, θα εχουν ενα comfy υσηχο κελι με μπολικη υγρασια, με πολλους αρουραιους και κατσαριδες για να βγαζουν τις αρρωστημενες φαντασιωσεις πανω τους.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δεν με ενδιαφέρει απο που είναι η εικόνα και δεν έχει και καμία σημασία. Η πράξη είναι το θέμα μας και η όποια τιμωρία έχει επιβληθεί...

Παίζει πάντως να την έχουμε ξαναpostαρει σε άλλο topic :P

Anyway, επανάληψη μήτηρ μαθήσεως..

Δημοσ.

Η φυλακή δεν θα προσφέρει τίποτα απολύτως στην περίπτωση του. Για να βασανίζεις έτσι ενα ζώο, πάει να πει πως θα μπορούσες να το κάνεις και σε άνθρωπο. Γι αυτό βασικά θα πρεπει να τεθεί υπο ψυχιατρική παρακολούθηση μακροχρόνια. Τώρα αν το ζώο του είχε κάνει κάτι, μπορουσε ηρεμα και ωραία να το ξεκάνει χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο θέμα... αλλα επρεπε να κάνει τον μλκ. Ας τα φάει τώρα.

@Aigeas: δεν χρειάζεται ούτε να χει λύσσα ούτε να το πειράξεις για να σου επιτεθεί... λυπάμαι που στο πληροφορώ και ελπιζω να μην σου τύχει και χρειαστεί να το τακτοποιησεις το θέμα ακομψα.

Πάντως ειναι εντυπωσιακη η ευαισθησία του νομοθέτη για τα ζώα συγκριτικά με τους ανθρώπους...

Δημοσ.

@Aigeas: δεν χρειάζεται ούτε να χει λύσσα ούτε να το πειράξεις για να σου επιτεθεί... λυπάμαι που στο πληροφορώ και ελπιζω να μην σου τύχει και χρειαστεί να το τακτοποιησεις το θέμα ακομψα.

Δεν έγραψα σ' αυτό το νήμα τέτοιο πράγμα.  Απορώ πως το φαντάστηκες. 

Πάντως μιας που το ανέφερες είτε σκύλος σου επιτεθεί είτε αρκούδα να θυμηθείς ότι είσαι ο άνθρωπος. Η κορυφή της πανίδας. Και να το τακτοποιήσεις αναλόγως. Με τις ευλογίες μου.

Άλλο πράγμα ο βασανιστής ζώων και ο ελληνικός τρίτος κόσμος κι άλλο πράγμα η επιβίωση.

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι θα βρεθώ σε θέση να ξεφορτωθώ ποτέ άκομψα ένα κατοικίδιο.Ζω σε χωριό από τα 40 χρόνια της ζωής μου τα τριάντα σε αυτό!Προχτές πραγματοποιήθηκε σχεδόν ο χειρότερος εφιάλτης μου λύθηκε το τέρας τσομπανόσκυλο μιας στριμμένης γειτόνισσας και επέστρεφα με τα πόδια πεζός από το μαγαζί όπου είχα βγει βόλτα,και όχι μόνο αυτό αλλά ήταν κρυμμένο κάτω από τις φυλλωσιές μιας τεράστιας καρυδιάς όπου τα κλαδιά της ακουμπούν σχεδόν στο έδαφος και καθώς ήταν και σούρουπο δεν το είδα καθόλου.Μάλιστα με άφησε και να το προσπεράσω και όρμηξε μετά.Ευτυχώς στο πρώτο γουβ και επειδή ε΄δω στο χωριό έχει χρειαστεί να το επαναλάβω άπειρες φορές από ένστικτο έσκυψα αμέσως.Από την έως τώρα εμπειρία μου αυτό τρομοκρατούσε σχεδόν όλα τα ατίθασα τετράποδα.Έκανα λάθος... μολονότι έκοψε αρκετά από την ορμή του ωστόσο συνέχισε να γαβγίζει μανιασμένα και να έρχεται πάλι καταπάνω μου!Τότε όπως ήμουν ήδη χαμηλά προσποιήθηκα ότι θα πάρω πέτρα και αμέσως έκανα ότι του την ρίχνω κιόλας.Αυτά τα ολίγα με έσωσαν δεν χρειάζεται καμία κακοποίηση στα ζωντανά για κανέναν λόγο

πάντα σχεδόν φταίει ο ιδιοκτήτης.Αν και σε αυτήν την περίπτωση μόνο για αμέλεια δεν μπορώ να κατηγορήσω την στρίγκλα που το είχε καθώς το είχε δεμένο με χοντρή αλυσίδα. Φανταστείτε τι θηρίο ήταν για να την κόψει!Λίγο ψυχραιμία θέλει με τα ζωντανά ούτε φόλες ούτε συρσίματα με μηχανάκια ειδικά αν δεν σε έχουν πειράξει.Δεν θα μπορούσα να πειράξω ούτε τον εν λόγο παραπάνω θηρίο που με έφερε για πρώτη φορά σε τόσο δύσκολη θέση καθώς και άλλα σκυλιά πήγαν να μου ορμήξουν αλλά το κόλπο με το σκύψιμο τα έκανε να φεύγουν μίλια μακριά.Με αυτό ήρθαμε πάρα πολύ κοντά  ήταν αρκετά τρομακτική εμπειρία παρόλο που όπως έχω ξανά πει έχω βρεθεί αρκετές φορές σε θέση άμυνας λόγω των σκύλων!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μην ψαρωνετε με το χωρις αναστολη,προστιμο κτλ...υπαρχει η εφεση και ξανα δικαστηριο και ξανα εφεση αν δεν του κανει .μετα ανεβαινει ακομη μια βαθμιδα σε δικαστηριο μεχρι να περασουν τα χ χρονια για να διαγραφει...ΑΛΛΑ ναι θα χει δωσει αρκετα φραγκα μεχρι τοτε.

Η ελλειψη παιδειας ειναι το προβλημα κ οχι μονο η δικαιωσυνη

Επεξ/σία από kage
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...