Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια,
εχω διαβασει αρκετα topics αλλα θα ηθελα την γνωμη σας πιο συγκεκριμενα.
εχω το σπιτι μου και απεναντι 10 ενοικιαζομενα δωματια.αποσταση μεταξυ τους 50 μετρα χωρις εμποδια.
το ρουτερ ειναι στο σπιτι και θελω να πιανουν καλο σημα και ταχυτητα (οσο γινεται) τα δωματια απεναντι.ασυρματα.αξιοπιστα.
τι προτεινετε?

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τουλαχιστον 2 access points στα δωματια απεναντι.και ενα switch στο σπιτι σου.(μην σου πω και 2 γραμμες οτε)

τι internet εχεις?

τι λεφτα θες να διαθεσεις?

Δημοσ.

η γραμμη του οτε πιανει 10-11 mbps. ειμαι ικανοποιημενος.

το θεμα ειναι πρακτικα πως θα το κανω.

το switch το συνδεω πανω στο ρουτερ?

τα AP απεναντι στα ενοικιαζομενα σαν δεκτες? και απο κει?

να διαθεσω (ελπιζω) μεχρι 100 ευρω αλλα να γινει η δουλεια σωστα.

Δημοσ.

12 mbps για ενα ατομο ειναι αρκετα..για 20 ατομα ομως οχι.

λοιπον , επειδη ειδα λιγο πως δουλευουν τα δωματια..και ειδα οτι ερχονται οικογενιες με παιδια , και τα παιδια πλεον δεν περνουν νεροφουσκες για να παιξουν αλλα περνουν ενα ταβλετ - λαπτοπ και ανοιγουν το youtube και βλεπουν βιντεο το ιντερνετ σου δεν φτανει γι αυτο που θες να κανεις..δεν θα εχεις αξιοπιστη γραμμη..θα κολλανε ολοι και κανενας δεν θα μπορει να χρησιμοποιησει το ιντερνετ.

αν δεν μπορεις να περασεις καλωδιο τοτε αλλαζει λιγο το πραγμα..

φυσικα εξ αρχης , να σε ρωτησω αν εχεις σκεφτει να βαλεις 2η γραμμη

Δημοσ.

Με 100Ε και μια 11αρα γραμμη να δώσεις σε 10 δωματια καλυτερα να μην το προσπαθησεις καν....

Με καμια 300Ε και σοβαρο εξοπλισμο που θα κανει σωστο διαμιρασμο bandwidth ισως κατι καταφέρεις με την 11αρα. 

Δημοσ.

μαζι σου!

δεν το ειχα σκεφτει αρχικα,αλλα ενα δικιο το εχεις.

οποτε ας υποθεσουμε οτι (την επομενη σεζον πια) βαζω και δευτερη γραμμη.

οποτε και δευτερο ρουτερ,σωστα?

στη θεωρια θελω λιγη βοηθεια,συνδεσμολογια,τι θα χρειαστω κτλ.

Δημοσ.

Με 100Ε και μια 11αρα γραμμη να δώσεις σε 10 δωματια καλυτερα να μην το προσπαθησεις καν....

Με καμια 300Ε και σοβαρο εξοπλισμο που θα κανει σωστο διαμιρασμο bandwidth ισως κατι καταφέρεις με την 11αρα. 

νομιζεις πως με 20χρηστες ταυτοχρονος (θα εχει φορες που θα ειναι 10 ατομα μεσα αλλα θα εχει και φορες που θα ειναι 30-40 ατομα) μια οικογενεια εχει 4 μελη εε..και μια οικογενεια εχει τουλαχιστον 2-3 wifi συσκευες..

δεν ειναι υπερβολη οι 20χρηστες...το προσεχα πολυ φετος σε διαφορα τουριστικα μερη που πηγα..

μαζι σου!

δεν το ειχα σκεφτει αρχικα,αλλα ενα δικιο το εχεις.

οποτε ας υποθεσουμε οτι (την επομενη σεζον πια) βαζω και δευτερη γραμμη.

οποτε και δευτερο ρουτερ,σωστα?

στη θεωρια θελω λιγη βοηθεια,συνδεσμολογια,τι θα χρειαστω κτλ.

σου ειναι ευκολο να μας κανεις ενα πλανο του σπιτιου - ενικιαζομενων δωματιων ( με μετρα , εμποδια κλπ? )

Δημοσ.

οχι.θεωρητικα γινεται απο αερος, αλλα το θεαμα θα ειναι απογοητευτικο.

το λεω διοτι ειτε θα πρεπε να τα χτυπησεις wifi απο το δικο σου σπιτι που δεν ειναι οτι καλυτερο εφοσον μπορουν να μπουν κοντα στα δωματια είτε θα πρεπει να γινει με link που δεν ειναι παλι οτι καλυτερο.για αυτο ρωτησα αν μπορει να περαστει καλωδιο.απο αερα ναι ειναι λυση αλλα φαινεται.συνηθως το περνανε καπου που να μην φαινεται και μεχρι και θαμενο το εχω δει μεσα σε πλαστικο σωληνα.μπορει να γινει και να τα χτυπας απο το δικο σου σπιτι αφου ειναι 50 μετρα (αν τα εχεις ολα οπτικα) μπορεις και με link απλα οχι το καλυτερο αποτελεσμα.

Δημοσ.

τουλαχιστον 2 access points στα δωματια απεναντι.και ενα switch στο σπιτι σου.(μην σου πω και 2 γραμμες οτε)

τι internet εχεις?

τι λεφτα θες να διαθεσεις?

το switch που θα χρησιμεύσει?

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω πρέπει να τραβηχτούν καλώδια για καλύτερο αποτέλεσμα γιατί με το ασύρματο αν μπει εξωτερικά τα πίσω δωμάτια δεν θα έχουν και την τέλεια εμβέλεια ίσως αν μπούν 2ap στο διάδρομο ένα στη μία άκρη ένα στην άλλη ώστε να μοιράζονται το φόρτο όπου θα υπάρχει.Αλλα απαραίτηα να γίνει ρύθμιση τη ταχύτητα θα πέρνει ο καθένας πχ μην αρχίσουν όλοι να κατεβάζουν τορρεντ και απλα γειώσουν τη γραμμή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...