Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα αγορασα τον  http://www.e-shop.gr/ssd-sandisk-sdssdp-128g-g25-128gb-25-ssd-sata3-p-PER.552831και θελω να μου πειτε τι πρεπει να κανω για να περασω τα windows και προγραμματα στον ssd και να κανω τον απλο σκληρο δισκο σαν αποθηκευτικο ουσιαστικα! ευχαριστω

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδια αν ξερει καποιος ας βοηθισει εχω το ιδιο ακριβως ερωτημα με τον φιλο...δλδ κανω φορματ στον ssd και τον hdd τον αφεινω ως εχει???(θελω τον hdd για να αποθηκευω διαφορα...)

Δημοσ.

Τα πράγματα ειναι πολύ απλα γιατί μπερδεύεστε , κάνετε εγκατάσταση τα windows και τα βασικά προγράμματα που θέλετε να έχετε και ολα τα υπόλοιπα ( παιχνίδια , φωτογραφίες , backup κτλπ) στον μηχανικό δίσκο

Δημοσ.

Καλως διαβασα σε αλλο αρθρο απο εναν φιλο οτι κανω εγκατασταση στον ssd κανονικα και αποσυνδεω τον hdd και μετα το install το ξανα συνδεω, υσχιει κατι τετιο η πρεπει να τον κανω και τον hhd delete στο φορματ??? Ευχαριστω εκ των προτερων...

Δημοσ.

Έχω μπερδευτεί με αυτά που διάβασα.

Πρόσφατα έβαλα και εγώ SSD στο  laptop έκανα τα εξής:

Αφού αφαίρεσα την  μπαταρία και αποσύνδεσα την τροφοδοσία έβγαλα τον παλιό σκληρό και έβαλα τον SSD. Στην συνέχεια έβαλα το DVD των Win 7, (έκανα  και ένα μικρό partition για UBUNTU), εγκατέστησα το φρέσκο λειτουργικό, πέρασα από την αρχή ότι προγράμματα ήθελα και όλα o.k.. Ο παλιός μπήκε σε θήκη για να γίνει εξωτερικός.

Αν υπάρχει θέση για δεύτερο σκληρό στο laptop (όπως στον DELL φίλου) βάζουμε εκεί τον παλιό σκληρό και έχουμε και δεύτερο αποθηκευτικό χώρο. Στον DELL μάλιστα του φίλου μπορούσε αν θέλει να ορίσει στο boot order τον δεύτερο  σκληρό και να ξεκινήσει το παλιό λειτουργικό όσο δεν τον είχε διαμορφώσει.

Δημοσ.

Καλως διαβασα σε αλλο αρθρο απο εναν φιλο οτι κανω εγκατασταση στον ssd κανονικα και αποσυνδεω τον hdd και μετα το install το ξανα συνδεω, υσχιει κατι τετιο η πρεπει να τον κανω και τον hhd delete στο φορματ??? Ευχαριστω εκ των προτερων...

Δεν υπάρχει αυτο περνάς τα windows κανονικά και μετα μεσα απο τα windows αν θέλεις κανεις και τον αλλο format

Δημοσ.

ωραια εγω καταλαβα καποια πραγματα! για να ξεκαθαρισουμε! αποσυνδεω τον παλιο HDD συνδεω τον ssd αλλαζω απο το boot menu να δεχεται δεδομενα απο ενα usb π.χ. που θα εχω εκει τα windows! μετα αφου βαλω τα windows μπορω να συνδεσω απλα τον hdd και θα μου τον εμφανιζει σαν ενα δευτερο σκληρο και θα διαλεγω εγω που θα αποθηκευω οτιδηποτε σωστα? αν κανω καποιο λαθος διορθωστε με! ευχαριστω

Δημοσ.

@Ευχαριστω SPANK θα το ψαξω... @Lolitas διαβασε τα σχολια του SPANK,εκτος αυτου αν δεν πειραματιστουμε δεν προκειτε να μαθουμε...

Δημοσ.

Το φορματ του 2σκληρου το κανουμε μεσα απο τα windows σαν μια απλη γρηγορη διαμορφωση πχ οπως ενα στικακι usb;

Ακριβώς έτσι , τα πράγματα γενικά ειναι πολύ απλα μην αγχώνεστε δεν θέλει καμια ιδιαίτερη διαδικασία

Δημοσ.

Σας ευχαριστω ξανα ολους για την βοηθεια σας... Οσο για το Ahci mode το ρυθμιζω απο bios και τελειωσε??? Θα βαλω Win10.

Δημοσ.

Σας ευχαριστω ξανα ολους για την βοηθεια σας... Οσο για το Ahci mode το ρυθμιζω απο bios και τελειωσε??? Θα βαλω Win10.

Ναι στα 10 δεν χρειάζεται να το ενεργοποιήσεις

Δημοσ.

Δηλαδη να μην επιλεξω τιν επιλογη ahci απο bios ? θα εχω παραλληλα και hdd για αυτο ρωταω...Συγνωμη αν κουρασα αλλα προσπαθω να κατανοησω τα βασικα :P

Δημοσ.

Το ahci ειναι λειτουργία για ολους τους δίσκου που ειναι συνδεδεμένοι στην motherboard και οχι για καποιον συγκεκριμένο που θέλεις εσυ εφόσον δηλαδη το ενεργοποιήσεις θα λειτουργεί σε ολους τους δίσκους που έχεις επάνω και ναι ενεργοποίησε το απο το bios

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...