iparou Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλημέρα.Έχω ΧΟΛ VDSL 50 Mbps από KV. Μέχρι προ ημερών, με το Η168Ν που μου είχε δώσει η ΧΟΛ εξαρχής, ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος. Το μηχανάκι ήταν σκυλί, δεν είχε κρεμάσει/αποσυνδεθεί ΠΟΤΕ εδώ και πάνω από 1 χρόνο και η σύνδεσή μου με το wifi του από το λάπτοπ ήταν απροβλημάτιστη.Δυστυχώς όμως παρέδωσε πνεύμα (ξαφνικά ένα πρωί δεν μπορούσε να "δει" VDSL i.e. το αντίστοιχο φωτάκι ήταν εντελώς σβηστό), οπότε μου το ανικατέστησαν (το ρουτερ, όχι το φωτάκι !! )Μου έδωσαν το Η367Ν που εκ πρώτης όψεως φαινόταν πολύ πιο καλό, στιβαρό, με περισσότερες δυνατότητες κτλ, όπως με διαβεβαίωσε ο τεχνικός. Έλα όμως που από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίζω προβλήματα...Καταρχήν, ο μέγιστος δυνατός συγχρονισμός download έπεσε από τα 111 Μbps στα 86 Mbps, χωρίς να αλλάξω ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ στη σύνδεση μέσα στο σπίτι (ίδια καλώδια, ίδια πρίζα κτλ). Θα μου πείτε και τι με νοιάζει αφού τα 50 Mbps πάλι τα πιάνω καρφί. Αναρωτιέμαι μήπως όμως κι αυτό είναι κάτι που δείχνει την προβληματική συμπεριφορά του μόντεμ. Το βασικότερο πρόβλημα (και αυτό που με ενοχλεί αρκετά) είναι ότι εκεί που σερφάρω κανονικά, ξαφνικά χάνεται τελείως το Ίντερνετ, χωρίς να αποσυνδέεται το λαπτοπ από το wifi και με το πράσινο φωτάκι του Ίντερνετ στο ρουτερ να είναι αναμμένο κανονικά ! Αν κάνω disconnect και αμέσως reconnect από το λαπτοπ στο wifi (κάτι που διαρκεί 2-3 δευτερόλεπτα), το ίντερνετ είναι ξανά λειτουργικό !! Επιπλόν, κάποιες -ελάχιστες- φορές, παρότι τα φωτάκια του μόντεμ ήταν όλα πράσινα, το λαπτοπ δεν μπορούσε με τίποτε να συνδεθεί στο wifi (παρότι το δίκτυο ήταν διαθέσιμο κανονικά, μου έβγαζε μνμ "unable to connect"), οπότε έπρεπε να κάνω restart το ρουτερ για να μπορέσω να συνδεθώ. Στο Helpdesk της Hol μου είπαν να δοκιμάσω άλλη κωδικοποίηση (WPA2, WPA κ.τ.λ.) και άλλο κανάλι (π.χ το 6 αντί για το auto). Τα δοκιμασα αυτά αλλά και πάλι τίποτε. Εντωμεταξύ δεν μπορούν να μου δώσουν κάποιο Η168Ν γιατί δεν έχουν πια οπότε ακόμη κι αν μου το αντικαταστήσουν, πάλι Η367Ν θα πάρω. Τι στην ευχή γίνεται ? Τόσο χάλια είναι πια αυτό το ρουτεράκι ? Υπάρχει κάποια αντίστοιχη εμπειρία ή έστω καμιά ιδέα τι να κάνω για να βρω λύση ? Από τα λίγα που έχω καταλάβει, προφανώς φταίει το wifi του router. Αν πάρω κάποιο άλλο router ή access point και το κουμπώσω μέσω LAN στο Η367Ν, θα συνδέομαι μετά από το Laptop (και τις άλλες ασύρματες συσκευές) στο wifi του access point και το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί ή λέω βλακείες ?Ευχαριστώ πολύ !! Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2015 από iparou
Λύση iparou Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Λύση Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Μετά από ακετά trial and errors, κατάλαβα ότι το πρόβλημα λύθηκε όταν έβαλα στατική ΙP στο λαπτοπ. Το ίδιο και στο κινητό. Προφανώς ο DHCP σερβερ του ρουτερ είναι γτπ. Το γράφω εδώ σε περίπτωση που κι άλλος φίλος αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα !
poulinos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 α.μπορει να βγει μελλοντικα κανα firmware update.b.zte ειναι δεν περιμενω πολλα. γ.για μενα αγορασε κατι αλλο σε vdsl router. πχ tp link 9980. ναι μπορεις να βαλεις access point πανω στο zte και να κλεισεις το wifi του zte.αν ειναι θεμα wifi θα λυθει το θεμα ετσι. απλα μου φαινεται παραξενο να ειναι ο dhcp.παιξε λιγο με τις ρυθμισεις του να δεις αν θα στο κανει .πχ ,μειωσε Lease time ή αυξησε το.βαλε το κινητο να παιρνει παντα την ιδια ip πχ απο τον dhcp μηπως λυθει.ελπιζω να ηταν αυτο αν και ειναι σπαστικο να εχεις static ip σε καθε συσκευη ειδικα αν ειναι κινητο και το χρησιμοποιεις αλλους.. αλλα κατι μου λεει οτι θα δεις και αλλα προβληματα στο μελλον.για το attainable παιζει ρολο το chipset του καθε ρουτερ. για να παρεις και το max attainable φτιαξε και την καλωδιωση σωστα. https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf
iparou Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 α.μπορει να βγει μελλοντικα κανα firmware update.b.zte ειναι δεν περιμενω πολλα. γ.για μενα αγορασε κατι αλλο σε vdsl router. πχ tp link 9980. ναι μπορεις να βαλεις access point πανω στο zte και να κλεισεις το wifi του zte.αν ειναι θεμα wifi θα λυθει το θεμα ετσι. απλα μου φαινεται παραξενο να ειναι ο dhcp.παιξε λιγο με τις ρυθμισεις του να δεις αν θα στο κανει .πχ ,μειωσε Lease time ή αυξησε το.βαλε το κινητο να παιρνει παντα την ιδια ip πχ απο τον dhcp μηπως λυθει.ελπιζω να ηταν αυτο αν και ειναι σπαστικο να εχεις static ip σε καθε συσκευη ειδικα αν ειναι κινητο και το χρησιμοποιεις αλλους.. αλλα κατι μου λεει οτι θα δεις και αλλα προβληματα στο μελλον.για το attainable παιζει ρολο το chipset του καθε ρουτερ. για να παρεις και το max attainable φτιαξε και την καλωδιωση σωστα. https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf Μετά από αρκετές μέρες χρήσης, παρατήρησα ότι τα προβλήματα είναι μεν ακόμη υπαρκτά αλλά εξαιρετικά σπάνια και σε βαθμό μη ενοχλητικό (1 ή 2 φορές μου το έκανε όλες αυτές τις μέρες), οπότε δεν σκέφτομαι να δώσω ένα 90άρι για καινούρι ρουτερ ακόμη. Αν βέβαια τα πράγματα γίνουν πολύ ενοχλητικά, θα το ξανασκεφτώ. Η απενεργοποίηση του DHCP πάντως έπαιξε τεράστιο ρόλο. Δοκίμασα άλλα routers ως access points για χρήση του wifi, αλλά επειδή είναι παλιά και φτάνουν μέχρι wifi g (όχι n), το ίντερνετ που έχω στις συσκευές που συνδέονται ασύρματα είναι μόνο 25 ΜBps (αντί 50), οπότε σαν λύση το απέρριψα.
poulinos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Μετά από αρκετές μέρες χρήσης, παρατήρησα ότι τα προβλήματα είναι μεν ακόμη υπαρκτά αλλά εξαιρετικά σπάνια και σε βαθμό μη ενοχλητικό (1 ή 2 φορές μου το έκανε όλες αυτές τις μέρες), οπότε δεν σκέφτομαι να δώσω ένα 90άρι για καινούρι ρουτερ ακόμη. Αν βέβαια τα πράγματα γίνουν πολύ ενοχλητικά, θα το ξανασκεφτώ. Η απενεργοποίηση του DHCP πάντως έπαιξε τεράστιο ρόλο. Δοκίμασα άλλα routers ως access points για χρήση του wifi, αλλά επειδή είναι παλιά και φτάνουν μέχρι wifi g (όχι n), το ίντερνετ που έχω στις συσκευές που συνδέονται ασύρματα είναι μόνο 25 ΜBps (αντί 50), οπότε σαν λύση το απέρριψα. παντως ψαξτο με τον Dhcp αν εχεις ορεξη για να μην παιζεις με καρφωτες ip. ναι αν ειναι g τα αλλα ρουτερς και εσυ πχ παιζεις στα 50mbps τοτε δυσκολα θα τα φτασεις.ναι μεν θεωρητικα ειναι 54mbps αλλα στην πραξη λογω αποστασης λογω σηματος κτλ θα πιασεις λιγοτερο οποτε το N εκει ειναι λιγο must.αν θες 2 wifi το ενα πχ για τις χ συσκευες και το αλλο για τις αλλες ναι γινεται.διαφορετικο ssid πχ ιδιο password και αλλο καναλι.
iparou Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Επειδή το πρόβλημα παρέμενε (σε μικρότερο βαθμό βέβαια αλλά και πάλι ενοχλητικό), τελικά πήρα το TP-Link 9980 και ηρέμησε το κεφάλι μου. Σταθερό σαν βράχος, πολύ καλό wifi. Ότι πληρώνεις παίρνεις τελικά. Χαλάλι τα 90 ευρώ !
poulinos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Επειδή το πρόβλημα παρέμενε (σε μικρότερο βαθμό βέβαια αλλά και πάλι ενοχλητικό), τελικά πήρα το TP-Link 9980 και ηρέμησε το κεφάλι μου. Σταθερό σαν βράχος, πολύ καλό wifi. Ότι πληρώνεις παίρνεις τελικά. Χαλάλι τα 90 ευρώ ! I told u.zte και καλο δεν υπαρχει.τα vdsl zte ειναι μεν λιγο καλυτερα απο τα adsl αλλα παλι δεν μπορει να συγκριθει με ενα tp link.και υπαρχουν και καλυτερα απο το tp link Φαντασου.απλα επειδη τα δινουν δωρεαν δινουν οτι πιο φτηνο υπαρχει οι Providers. και ουτε καρφωτες ip ουτε τιποτα πλεον 1
forcegrown Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Επειδή το πρόβλημα παρέμενε (σε μικρότερο βαθμό βέβαια αλλά και πάλι ενοχλητικό), τελικά πήρα το TP-Link 9980 και ηρέμησε το κεφάλι μου. Σταθερό σαν βράχος, πολύ καλό wifi. Ότι πληρώνεις παίρνεις τελικά. Χαλάλι τα 90 ευρώ ! Χαίρε! Καθώς αντιμετωπίζω και εγώ πολλά και περίεργα με το κουτί (αντίστοιχα), να ρωτήσω, το TP-Link 9980 που πήρες χρειαζόταν κάποιου είδους ειδική ρύθμιση για να συνδεθεί με το δίκτυο της HOL ή ήταν plug & play? Κοιτάω και εγώ να αλλάξω router και ψάχνω μοντέλα ίσως και με την δυνατότητα File Sharing και Media Server (plus Print/Scan Server) 10X!
poulinos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Χαίρε! Καθώς αντιμετωπίζω και εγώ πολλά και περίεργα με το κουτί (αντίστοιχα), να ρωτήσω, το TP-Link 9980 που πήρες χρειαζόταν κάποιου είδους ειδική ρύθμιση για να συνδεθεί με το δίκτυο της HOL ή ήταν plug & play? Κοιτάω και εγώ να αλλάξω router και ψάχνω μοντέλα ίσως και με την δυνατότητα File Sharing και Media Server (plus Print/Scan Server) 10X! η hol Οσο ξερω δεν εχει Username/password>οποτε το μονο που θα χρειαστει ειναι να βαλεις ενα username/password οτι θες απλα για να μην ειναι κενα τα πεδια ωστε να παει και να κανει κληση.κατα τα αλλα συνηθως τα vpi 8 vci 35 και Pppoe/llc ειναι ηδη φτιαγμενα απο πριν μεσα στο ρουτερ και δεν θα χρειαστει να ταπειραξεις ειδικα αν μιλαμε για pots(adsl over pstn)(annex a) router. to 9980 δινει μπολικα.απο Usb μεχρι vdsl support μεχρι dual band.πολυ καλυτερο απο το zte. αν εχεις vdsl τοτε δεν υπαρχει vpi 8 vci 35 αλλα υπαρχει vlan id 835.αυτο δεν ξερω αν ειναι ηδη φτιαγμενο μεσα ή αν θα χρειαστει να το βαλεις εσυ.γενικως δεν θα σε δυσκολεψει μην ανησυχεις.
dbconan Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δυστηχως κανει κατι τετοια κουλα και το δικο μου...
poulinos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δυστηχως κανει κατι τετοια κουλα και το δικο μου... ωρα να το κανεις αντικατασταση με κατι αλλο και εσυ.εκτος αν δινουν πλεον αλλο ρουτερ και στο αλλαξουν με κατι αλλο αλλιως πηγαινε παρε κατι του εμποριου πχ tp link 9980 αναλογως τα λεφτα που θες να δωσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα