Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 11,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πραγματικά δεν ξέρω τι να περιμένω από τις 490 και βάλε.Είμαι αισιόδοξος, αλλά πολλή σιωπή ρε παιδί μου.Η 480 μια χαρά μας βγήκε, αλλά το θέμα είναι ότι για τις vega οι πληροφορίες είναι ανύπαρκτες εδώ και καιρό.Φοβάμαι μην μπούμε 2017 έτσι όπως το πάνε. :X

Η amd κοιμάται..Μάλλον δεν έχουν καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να κυκλοφορείς τα προιόντα γρήγορα.

Ναι είπαμε θα μπεί για αρχή να χτυπήσει την μεσαία κατηγορία(τους πολλούς gamers) αλλά με χάλια στο,ανυπαρκτες 4ρες καρτες και τεράστια καθυστέρηση σε custom aib 480 δεν κάνεις δουλειά.

Ναι προφανός θα ξέρουν αυτοί καλύτερα αλλά εμένα αυτή είναι η γνώμη μου.

Μέχρι στιγμής είναι σαν να μην υπάρχει η amd.Pcpartpicker τα 10xx builds τρέχουν.

Το καλό τουλάχιστον είναι πως η Nitro 480 φαίνεται να είναι πολύ καλή και ένα 5-10% πάνω απο reference.Μπορεί οι κάρτες με 3fans να είναι και λίγο καλύτερες στο overclock.Ας ελπίσουμε μόνο να τις δούμε έστω τέλη ή αρχέσ του αλλου του μήνα σε στοκ.

Εγώ έρχομαι απο 970 strix και θέλω να γυρήσω σε amd αλλά δοκιμάζει την υπομονή μου η εταιρία..Να δω ποσα ατομα μεχρι να κυκλοφορησει 490 κλπ θα εχουν μεινει χωρις gpu για να την περιμενουν....

Επεξ/σία από Albilosha
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρέπει να βγάλουν Vega με GDDR5X, δεν είναι κατάσταση αυτή..

Δεν πάει πολύς καιρός που φτάσανε στο tape out οπότε και να θέλουν θα πάρει τον λογικό χρόνο που θέλει το Vega με HBM. Tώρα GDDR5X μπορεί να μην θέλει μεγάλες αλλαγές στον ελεγκτή μνήμης, αλλά εφόσον δεν το προέβλεψαν από την αρχή δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει μια τέτοια λύση νωρίτερα από το Vega+HBM2. 

Tώρα για όσους σκούζετε γιατί όχι ακόμα Vega και αργεί το Vega και όλα τα συναφή: ΔΕΝ έχουν αρκετούς πόρους να πάνε πιο γρήγορα πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουμε αυτό;

Η πράσινη φτιάξανε το GP100 πρώτο γιατί είχαν μείνει πίσω στο HPC με το χιλιομασημένο Kepler και άμεσα μετά GP104. Oτιδήποτε GP106/GP102 ήταν υπεραπλουστευμένα ασκήσεις αντιγραφής/επικόλλησης σε επίπεδο engineering. Στο μόνο που λίγο άργησαν μερικές βδομάδες είναι τα GP107/108 γιατί χρειάστηκε να τραβήξουν engineers από άλλα τμήματα γιατί χρειάστηκε λίγο παραπάνω δουλειά να προσαρμόσουν σε Samsung 14LPP.  Πριν τελειώσει η άνοιξη είχαν ολοκληρωθεί τα tape out όλων των πυρήνων και ήδη οι ομάδες δουλεύουν τα refreshes αυτών. 

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου φαίνεται θα κτυπήσω μια :wub:

Αν μπορεί να αξιοποιήσει τα 4GB, θα αξίζει! Και όχι μόνο για esports παιχνίδια, αλλά και για βαριά στα 1080p.

@Aten-Ra

Sapphire RX 460

Sapphire-Radeon-RX-470-Nitro.jpg

Επεξ/σία από cpttony
  • Like 2

Ποια πιστεύετε ότι θα αντέξει περισσότερο στο χρόνο, μία rx 480 (custom 8 giga) ή μία r9 fury; Μιλάμε για 1080p gaming πάντα. 

η fury, εκτος και αν η amd σταματήσει τους drivers για την fury νωρίτερα απο την rx480

η fury, εκτος και αν η amd σταματήσει τους drivers για την fury νωρίτερα απο την rx480

Αυτό πιστεύω κι εγώ, απλά διάβαζα κάποια σχόλια που έλεγαν ότι η μνήμη ίσως καταστεί περιοριστικός παράγοντας. Είναι όμως ΗΒΜ και δε νομίζω πως λειτουργει όπως η gddr5.

ειμαστε σε μια κακη περιοδος για να αγορασεις καρτα γραφικων εν γενη νομιζω, σε ενα μεταβατικο σταδιο...

Δε χωράει άλλη αναβολή. Είναι το τελευταίο κομμάτι στον καινούριο υπολογιστή μου και αυτή τη στιγμή έχω μια 5850... Περίμενα την rx 480, αλλά δυστυχώς υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στις custom, οι τιμές είναι αρκετά τσουχτερές και οι επιδόσεις μου δείχνουν ότι δε θα αντέξει τόσο πολύ στο χρόνο. Γι' αυτό και σκέφτομαι τη fury.

Κάνε λίγο υπομονή και χτύπα μια 480 / 470 custom.

Πάντως και η reference είναι μια χαρά κάρτα. Απλά δεν σηκώνει τρελά volt.

Πιστεύεις πως είναι καλύτερη επένδυση για το μέλον, συγκριτικά με την fury; Στα περισσότερα benchmark είναι πάνω η fury.

Αυτό πιστεύω κι εγώ, απλά διάβαζα κάποια σχόλια που έλεγαν ότι η μνήμη ίσως καταστεί περιοριστικός παράγοντας. Είναι όμως ΗΒΜ και δε νομίζω πως λειτουργει όπως η gddr5.

To ιδιο λειτουργεί, αν τελειώσει η μνήμη της κάρτας θα παει σε αυτή του συστήματος. Απλώς με την προυποθεση οτι θα μεινεις σε 1080p τα 4 gb ειναι αρκετα για τα επομενα 2+ χρονια. Και αν βγει καμια τρελη παιχνιδάρα με τρελα textures, βγαζει το anti-aliazing ή πας σε καποιο άλλο (fxaa) που τρωει λιγοτερη μνήμη.

Γενικά αν κάτι δεν στο τρεχει η fury οπως θές, δεν θα στο τρέχει ούτε η rx480 καθώς θα την περιοριζουν άλλα πραγματα (πχ ROPs που χει τα μισα κ.α)

• Like 1

To ιδιο λειτουργεί, αν τελειώσει η μνήμη της κάρτας θα παει σε αυτή του συστήματος. Απλώς με την προυποθεση οτι θα μεινεις σε 1080p τα 4 gb ειναι αρκετα για τα επομενα 2+ χρονια. Και αν βγει καμια τρελη παιχνιδάρα με τρελα textures, βγαζει το anti-aliazing ή πας σε καποιο άλλο (fxaa) που τρωει λιγοτερη μνήμη.

Γενικά αν κάτι δεν στο τρεχει η fury οπως θές, δεν θα στο τρέχει ούτε η rx480 καθώς θα την περιοριζουν άλλα πραγματα (πχ ROPs που χει τα μισα κ.α)

Καμία αντίρρηση, απλά όταν η διαφορά τιμής μεταξύ της έκδοσης 4 και 8 γίγα μνήμης είναι αρκετά μικρή, προτιμώ ο χρήστης να πάει στην δεύτερη εκδοχή και ας είναι για την πλειοψηφία της ζωής μιας 480 τα 4 παραπάνω γίγα μνήμης σχεδόν περιττά. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...