Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ερώτησης.. Στους πίνακες του guru από πάνω οι άλλες κάρτες reference είναι?? Γιατί βλέπω κάτι θερμοκρασίες ότι να ναι.

Ναι..το perfomance δεν είναι πάνω από 5fps διαφορά με τις custom.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μωρε εγω βλεπω ομως αυτο που ελεγα. Οτι περα απο τη καταναλωση ,που μια 390χ πινει σχεδόν οσο δυο 480 ,δε βλεπω καποιο αλλο λογο να μη τη προτιμησει καποιος,καθως εχει μικρη διαφορα στη τιμη και ειναι το λιγοτερο +10% πανω παντα και παντου.

Μωρε εγω βλεπω ομως αυτο που ελεγα. Οτι περα απο τη καταναλωση ,που μια 390χ πινει σχεδόν οσο δυο 480 ,δε βλεπω καποιο αλλο λογο να μη τη προτιμησει καποιος,καθως εχει μικρη διαφορα στη τιμη και ειναι το λιγοτερο +10% πανω παντα και παντου.

Την 470 η την 480?

Και αλλη ερωτηση: η RX 460 προβλεπεται να "καλυτερεψει" (με drivers υποστηριξη) αυξησει αποδοση, σε DX11?
Γιατι εκει πραγματι δεν την βλεπω να ξεχωριζει σε σχεση ακομη και με gtx950 (που υπαρχει ηδη σε low profile) :mrgreen:
http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_radeon_rx_460_strix_gaming_4gb_review,27.html

Μιλαω για 390Χ vs 480.

Συνολικα ειναι ενα 10-15% μπροστα(και σε dx11 και σε 12) η 390 και σε τιμη ειναι 20-30 ευρω παραπανω. Και τη βρισκεις και διαθεσιμη.

Και δε νομιζω να παρει τοσο πολυ η 480 με drivers ωστε να τη φτασει,ουτε καν σε dx12.

Αρα γιατι συζηταμε για 480;μονο για το θεμα καταναλωση εαν εχει προβλημα καποιος να τη σκεφτει την 480.

Μιλαω για 390Χ vs 480.

Συνολικα ειναι ενα 10-15% μπροστα(και σε dx11 και σε 12) η 390 και σε τιμη ειναι 20-30 ευρω παραπανω. Και τη βρισκεις και διαθεσιμη.

Και δε νομιζω να παρει τοσο πολυ η 480 με drivers ωστε να τη φτασει,ουτε καν σε dx12.

Αρα γιατι συζηταμε για 480;μονο για το θεμα καταναλωση εαν εχει προβλημα καποιος να τη σκεφτει την 480.

Εάν το σκέφτεσαι έτσι γιατί να δώσεις για την 390Χ? Πάρε την απλή 390, γιατί οι διαφορές με την 390Χ είναι 5FPS!! Ούτως ή άλλως οι Χ κάρτες "επιναν" περισσότερο βλέπε 290Χ και 390Χ.

Πάντως είναι ισοδυναμες ρε παιδιά (RX 480 ΚΑΙ R9 390Χ)!!

http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_radeon_rx_470_gaming_x_8gb_review,20.html

http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_radeon_rx_470_gaming_x_8gb_review,18.html

http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_radeon_rx_470_gaming_x_8gb_review,17.html

http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_radeon_rx_470_gaming_x_8gb_review,15.html

Λοιπον..εχουμε και λεμε..στα games στα οποια ΕΣΥ μου υπεδειξες και σε full hd αναλυση γιατι αυτη αρμοζει σε αυτες τις καρτες, τα αποτελεσμετα εχουν ως εξης και παντα μιλαμε για ref 470 vs 970 ετσι? Ειναι απολυτα κατανοητο νομιζω..γιατι αν μιλησουμε και για overclock στην 970 ξερουμε ποσο ψηλα παει..

Far Cry Primal

970 ( 62 fps) 470 ( 58 fps )

Grand Theft Auto V

970 ( 79 fps ) 470 ( 76 fps )

Middle Earth

970 ( 69 fps) 470 ( 67 fps )

The Witcher III

970 ( 53 fps ) 470 ( 49 fps )

Τωρα μας κανεις πλακα ή τα λες σοβαρα ολα αυτα καθε φορα? Μου αρεσει που σου κανουν και like κιολας..αλλα τεσπα..

Λοιπον..εχουμε και λεμε..στα games στα οποια ΕΣΥ μου υπεδειξες και σε full hd αναλυση γιατι αυτη αρμοζει σε αυτες τις καρτες, τα αποτελεσμετα εχουν ως εξης και παντα μιλαμε για ref 470 vs 970 ετσι? Ειναι απολυτα κατανοητο νομιζω..γιατι αν μιλησουμε και για overclock στην 970 ξερουμε ποσο ψηλα παει..

Far Cry Primal

970 ( 62 fps) 470 ( 58 fps )

Grand Theft Auto V

970 ( 79 fps ) 470 ( 76 fps )

Middle Earth

970 ( 69 fps) 470 ( 67 fps )

The Witcher III

970 ( 53 fps ) 470 ( 49 fps )

Τωρα μας κανεις πλακα ή τα λες σοβαρα ολα αυτα καθε φορα? Μου αρεσει που σου κανουν και like κιολας..αλλα τεσπα..

Πςςςςςς 5fps διαφορά. Δεν γινεται να εννοείς και να πιστεύεις ότι γίνεται αντιλιπτη αυτή η διαφορά σε real time gaming.. Μάλλον εσύ κάνεις πλάκα και πουλάς και μαγκιά...

Τώρα για OC οι maxwell πάντα ψηλά πήγαιναν αλλα κάθε κάρτα παίζει ρόλο. Αλλες δεν πάνε τόσο ψηλά άλλες πάνε. Οπότε no point there.

Πςςςςςς 5fps διαφορά. Δεν γινεται να εννοείς και να πιστεύεις ότι γίνεται αντιλιπτη αυτή η διαφορά σε real time gaming.. Μάλλον εσύ κάνεις πλάκα...

Τωρα τα μασας ε? Αυτα τα 5 fps διαφορα που τωρα περνας στο ντουκου χωριζουν την 470 με την 480 και κοστιζουν και καποια διαφορα ετσι?...αρα ξαναλεω την επομενη φορα απλα θα ηταν προτιμοτερο να εισαι ποιο συγκρατημενος..

Τωρα τα μασας ε? Αυτα τα 5 fps διαφορα που τωρα περνας στο ντουκου χωριζουν την 470 με την 480 και κοστιζουν και καποια διαφορα ετσι?...αρα ξαναλεω την επομενη φορα απλα θα ηταν προτιμοτερο να εισαι ποιο συγκρατημενος..

Ότι του φανεί του λολοστεφανη.

Εσύ τα μασάς και δε απαντάς σε αυτό που σου γράφουν. Όλες οι αποδείξεις είναι παραπάνω. Δεν δίνεις επιχειρήματα και επαναλαμβάνεις τα αυτονόητα. No point there too.

Ααα και υποδείξεις κάνουν μόνο οι MODS, που είναι οι δημιουργοί του site, οποτε ήρεμα :)

Ότι του φανεί του λολοστεφανη.

Εσύ τα μασάς και δε απαντάς σε αυτό που σου γράφουν. Όλες οι αποδείξεις είναι παραπάνω. Δεν δίνεις επιχειρήματα και επαναλαμβάνεις τα αυτονόητα. No point there too.

Ααα και υποδείξεις κάνουν μόνο οι MODS, που είναι οι δημιουργοί του site, οποτε ήρεμα :)

Εσυ δεν ειπες στο post σου (2714) πως η 470 ειναι ιση με την 970?

Και σου απεδειξα με benches που ΕΣΥ μου εδωσες, πως η 970 ειναι ποιο γρηγορη τελικα..και μου λες μετα πως σιγα μωρε 5 fps διαφορα εχουν δεν ειναι τιποτα..και σου απαντω πως αυτη ειναι περιπου η διαφορα της 470 με την 480 αρα φυσικα και ειναι σημαντικη αυτη η διαφορα..

Αρα σε τι δεν σου απαντησα και τα μασαω?

Εσυ δεν ειπες στο post σου (2714) πως η 470 ειναι ιση με την 970?

Και σου απεδειξα με benches που ΕΣΥ μου εδωσες, πως η 970 ειναι ποιο γρηγορη τελικα..και μου λες μετα πως σιγα μωρε 5 fps διαφορα εχουν δεν ειναι τιποτα..και σου απαντω πως αυτη ειναι περιπου η διαφορα της 470 με την 480 αρα φυσικα και ειναι σημαντικη αυτη η διαφορα..

Αρα σε τι δεν σου απαντησα και τα μασαω?

Μπορείς να καταλάβεις ότι η 970 είναι δύο χρόνων και έχει πάρει το driver boost όλο αυτό τον καιρό? Μπορείς να καταλάβεις ότι τα περισσότερα είναι nvdia optimized games? Μπορείς να καταλάβεις ότι είναι στο ίδιο επίπεδο και ότι ΔΕΝ παρατηρείς καμία διαφορά στο gameplay? Που κολλάει η 470 και η 480? Απλά πες ότι αυτή είναι εξαίρεση και ότι οι τιμές είναι fucked up. Δεν έχουν νόημα όλα αυτά. Είπες για 470 και 970. Είναι στο ίδιο επίπεδο, δεν γίνεται να στο πουν πιο απλά. Αν πάλι δεν κατάλαβες, δεν τα παραπάνω.

Μπορείς να καταλάβεις ότι η 970 είναι δύο χρόνων και έχει πάρει το driver boost όλο αυτό τον καιρό? Μπορείς να καταλάβεις ότι τα περισσότερα είναι nvdia optimized games? Μπορείς να καταλάβεις ότι είναι στο ίδιο επίπεδο και ότι ΔΕΝ παρατηρείς καμία διαφορά στο gameplay? Που κολλάει η 470 και η 480? Απλά πες ότι αυτή είναι εξαίρεση και ότι οι τιμές είναι fucked up. Δεν έχουν νόημα όλα αυτά. Είπες για 470 και 970. Είναι στο ίδιο επίπεδο, δεν γίνεται να στο πουν πιο απλά. Αν πάλι δεν κατάλαβες, δεν τα παραπάνω.

Εσυ εχεις καταλαβει οτι η 470 η οποια ειναι ολοκαινουρια και ειναι στα 14nm χανει απο την 2 ετων 970 των 28 nm??Απλα η τελευταια καιει 20w περιπου παραπανω αλλα ειναι και ποιο δυνατη αρα που καταληγουμε?

Οτι η amd εφτιαξε μια ας πουμε 970 με 0,5 gb παραπανω (για να ειμαστε δικαιοι) μετα απο 2 χρονια απο την nvidia και με τα μισα νανομετρα ετσι? Αρα σταματα καποια στιγμη αυτο με τους boost drivers γιατι κουραζει...η ουσια ειναι αυτη..οσο και αν δεν μου αρεσει αυτο η amd ειναι κατι χρονια πισω..

Επισης εσυ μου κοτσαρες αυτα τα 4 games και μετα τα λες οτι ειναι nvidia optimized γιατι δεν σε συμφερει..μα καλα μας κοροιδευεις? Αναιρεις τον εαυτο σου μεσα σε λιγα λεπτα και λες μετα πως εγω δεν καταλαβαινω? Αληθεια?

• Like 1

Εσυ εχεις καταλαβει οτι η 470 η οποια ειναι ολοκαινουρια και ειναι στα 14nm χανει απο την 2 ετων 970 των 28 nm??Απλα η τελευταια καιει 20w περιπου παραπανω αλλα ειναι και ποιο δυνατη αρα που καταληγουμε?

Οτι η amd εφτιαξε μια ας πουμε 970 με 0,5 gb παραπανω (για να ειμαστε δικαιοι) μετα απο 2 χρονια απο την nvidia και με τα μισα νανομετρα ετσι? Αρα σταματα καποια στιγμη αυτο με τους boost drivers γιατι κουραζει...η ουσια ειναι αυτη..οσο και αν δεν μου αρεσει αυτο η amd ειναι κατι χρονια πισω..

Επισης εσυ μου κοτσαρες αυτα τα 4 games και μετα τα λες οτι ειναι nvidia optimized γιατι δεν σε συμφερει..μα καλα μας κοροιδευεις? Αναιρεις τον εαυτο σου μεσα σε λιγα λεπτα και λες μετα πως εγω δεν καταλαβαινω? Αληθεια?

Είναι ολοφανερο ότι δεν κατάλαβες το σχόλιο μου, το οποίο έκανες quote στην αρχή και σχολιασες πάνω σε αυτό. Μόνο σου ξεκίνησες αυτήν την αντιπαράθεση χωρίς λόγο και αιτία απλά για να δείξεις κατι(?).

Γράφει πως "η 470 είναι μια 970 στην τιμή της 970" . Άρα με λίγα λόγια, ήμουν κατά της κίνησης της AMD, διότι η 970 είναι δύο χρόνων και η 470 βγήκε τώρα και έχουν σχεδόν ίδιες τιμές. Εκεί είναι το λάθος της.

ΑΝ ΠΆΛΙ δεν κατάλαβαινεις, ξαναδιάβασε τα όλα από την αρχή. Αντε γιατί κουράζεις.

Driver boost και maturing στις gpu υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Η σειρά POLARIS και ΓΕΝΙΚΆ όλες οι νέες gpus, έχουν πολύ δρόμο ακόμα. Οι maxwell, keplers, 200 σειρά AMD, που είναι ήδη released εδώ και 2-3 χρόνια δεν λαμβάνουν τέτοια boost πλέον, απλά συντηρουνται.(Μετα μπαίνουν μέσα και οι νέες τεχνολογίες-γεωμετρίες των νέων παιχνιδιών που τρέχουν καλύτερα στις νέες αρχιτεκτονικες κτλπ)

Είναι ολοφανερο ότι δεν κατάλαβες το σχόλιο μου, το οποίο έκανες quote στην αρχή και σχολιασες πάνω σε αυτό. Μόνο σου ξεκίνησες αυτήν την αντιπαράθεση χωρίς λόγο και αιτία απλά για να δείξεις κατι(?).

Γράφει πως "η 470 είναι μια 970 στην τιμή της 970" . Άρα με λίγα λόγια, ήμουν κατά της κίνησης της AMD, διότι η 970 είναι δύο χρόνων και η 470 βγήκε τώρα, οπότε nothing New, μια από τα ίδια. Αλλά δεν παύει η 470 να υπερέχει.

Ξαναλέω πως δεν κατάλαβες καν τι έγραψα αλλά ξεκίνησες μια αντιπαράθεση που ούτε καν στηριζεις με λογικες ιδέες.

Πραγματικα δεν απαντησες με επιχειρηματα ουτε μια φορα..και οταν παρουσιασες καποια στοιχεια αυτα ουσιαστικα ηταν εναντιων σου..μετα ομως ελεγες σιγα την διαφορα που εχουν αυτες οι καρτες για να δικαιολογηθεις..

Ειπες πως η 470 ειναι ιση με την 970 ναι ή οχι? Σου απεδειξα πως δεν ειναι ετσι στα games που εσυ εδωσες και οτι η 970 ειναι ποιο δυνατη? Αρα δεν ξεκινησα την αντιπαραθεση χωρις λογο οπως λες αλλα για να σου αποδειξω πως στις συγκρισεις μεταξυ καρτων κανεις ΣΟΒΑΡΑ λαθη..ουτε τα games που υπεδειξες δεν ηξερες τι δειχνουν θες και αλλα?

Επισης που ειναι το θετικο στο οτι η amd εβγαλε την 470(14nm) που ειναι σαν μια 970(28nm) μετα απο 2 χρονια και με ιδια περιπου καταναλωση? Αυτο δειχνει ποσο πισω τεχνολογικα βρισκεται η amd...

Και στο τελος για να υπεκφυγεις παλι γιατι τα εκανες μανταρα λες πως εγω δεν καταλαβαινω τι γραφεις..και καθομαι και σου απαντω σοβαρα και με επιχειρηματα τοση ωρα??

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...