Προς το περιεχόμενο

rip σε home made dvds

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω φτιάξει κάποια dvds με footage δικό μου και dvd menu και θα ήθελα να τα μετατρέψω σε κάποια μορφή αρχείου, ώστε να μπορεί να το παίξει κανείς σε υπολογιστή (mac κατά προτίμηση) χωρίς να χρειάζεται το δισκάκι του dvd!

Υπάρχει τρόπος να διατηρηθεί και να είναι workable όλο το interface του dvd (menu και βιντεάκια)?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω φτιάξει κάποια dvds με footage δικό μου και dvd menu και θα ήθελα να τα μετατρέψω σε κάποια μορφή αρχείου, ώστε να μπορεί να το παίξει κανείς σε υπολογιστή (mac κατά προτίμηση) χωρίς να χρειάζεται το δισκάκι του dvd!

Υπάρχει τρόπος να διατηρηθεί και να είναι workable όλο το interface του dvd (menu και βιντεάκια)?

Αν είναι για mac, απλά με το diskutility  κάνεις new inage (.dmg ,.cdr) αφού επιλεξεις  το dvd drive.

Eπίσης αφού προκειται για κάτι χωρίς κλειδωμα , με δεξί κλικ στο dvd(που εμφανίζεται στη επιφάνεια εργασίας) και την επιλογή duplicate , φτιάνει έναν φάκελο με τα περιοχόμενα του dvd στην επιφάνεια εργασίς και τα μεταφέρεις οπου θες και μπορόυν να ανπαραχθουν και με vlc.

• Like 1

Υπάρχoυν άλλοι εναλλακτικοί τρόποι;

Τα παραγόμενα αρχεία με την επιλογή duplicate μπορούν να γραφτούν σε dvd disk ώστε να γίνει έναν αντίγραφο σαν το αρχικό δισκάκι;

https://handbrake.fr/

Υπάρχoυν άλλοι εναλλακτικοί τρόποι;

Τα παραγόμενα αρχεία με την επιλογή duplicate μπορούν να γραφτούν σε dvd disk ώστε να γίνει έναν αντίγραφο σαν το αρχικό δισκάκι;

ναι

Πώς;

Τα παίρνεις απο το φάκελο τα βάζεις με drag and drop  στο άδειο dvd πατάς burn. Με παρόμοιο τρόπο δηλαδη όπως γινεται και με τους υπόλοιπους υπολογιστές και λειτουργικά.

Από την στιγμή που κάτι δεν έιναι κλειδωμένο με προστασία δεν θεωρείται rip αλλά αντιγραφή.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δεν ξέρω γιατί στα αρχεία που rip άρονται δεν περιλαμβάνεται το εναρκτήριο βιντεάκι που μπορεί να έχει ένα dvd disk. Λέγοντας εναρκτήριο, εννοώ αυτό το κλιπάκι που παίζει αυτόματα κατά το autoplay όταν εισάγει κανείς το dvd δίσκο. Είναι θέμα ρύθμισης;

Δεν είναι θέμα δυσκολίας αλλά το ότι δεν ριπάρονται τα εναρκτήρια κλιπάκια που μπορεί να έχει ένα dvd. Καταλαβαίνεις τι εννοώ ονομάζοντάς τα εναρκτήρια;  :-)

Δεν είναι θέμα δυσκολίας αλλά το ότι δεν ριπάρονται τα εναρκτήρια κλιπάκια που μπορεί να έχει ένα dvd. Καταλαβαίνεις τι εννοώ ονομάζοντάς τα εναρκτήρια;  :-)

Ειναι κλειιδωμένα? Δηλαδή οταν κάνεις duplicate δεν τα κάνει όλα αντιγραφή? Τοτε δοκίμασε  απο diskutility. 

Μήπως προσπαθείς να τα αναπαράγεις με λάθος τροπο? Αν πας με vlc για παράδειγμα open disk---->open video ts folder δεν στα ανοίγει κανονικά με το μενού?

Δεν ξέρω εάν είναι κλειδωμένα αλλά ενώ όταν βάζεις το δισκάκι παίζει το εναρκτήριο κλιπάκι με autoplay, όταν ανοίγεις τα ριπαρισμένα αρχεία (VIDEO_TS) δεν τα βλέπω να παίζουν. Στα ριπαρισμένα, ξεκινάει κανείς απευθείας στο menu του dvd.

Δεν ξέρω εάν είναι κλειδωμένα αλλά ενώ όταν βάζεις το δισκάκι παίζει το εναρκτήριο κλιπάκι με autoplay, όταν ανοίγεις τα ριπαρισμένα αρχεία (VIDEO_TS) δεν τα βλέπω να παίζουν. Στα ριπαρισμένα, ξεκινάει κανείς απευθείας στο menu του dvd.

Φίλε δοκιμασες με το VLC οπως σου είπα? open disk---->open video ts folder Το folder VideoTS δεν είναι ριπαρισμένα αρχεία, είναι το  dvd. Aκόμα και σε windows το ιδιο ακριβώς πράγμα θα δεις αν κάνεις explore ενα dvd.

YΓ. Προφανώς το mac το έκανε data dvd για αυτο δεν εμφανίζεται το autoplay του dvd. Δοκίμασε με το πρόγραμμα που σου εβαλα παρπανω(burn) να κάνεις clone video dvd.

Για κάποιο περίεργο τρόπο το έπαιξε αλλά δεν ξέρω τι έκανα! Πάντως δεν είναι πως φορτώνεις τα αρχεία και παίζει! Έκανα κάποια πατέντα καταλάθος και έπαιξαν! Το ψάχνω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...