Kenny McCormick Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 (επεξεργασμένο) Μιας και το digital river δε λειτουργεί πια ξέρει κανείς άλλο site για κατέβασμα; Πρόχειρα βρήκα αυτο αλλά δεν ξέρω πόσο untouched είναι. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2015 από Gi0 αφαιρεση link
gian Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Καλημέρα. Ρίξε μια ματιά εδώ https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows7. Απαιτείται να έχεις αριθμό-κλειδί προϊόντος.
Kenny McCormick Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Ευχαριστώ αλλά στην περίπτωση που δεν έχω;
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Ευχαριστώ αλλά στην περίπτωση που δεν έχω; Πρέπει να το αγοράσεις.
Moderators Gi0 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 1η και τελευταια προειδοποιηση: Οποιος ποσταρει links ας φροντισει να ειναι σιγουρος πως ειναι νομιμα. /thread cleaned
Kris_Lyn Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 (επεξεργασμένο) Μάλλον έγινε παρεξήγηση, δεν πόσταρα τίποτα παράνομο. Με το "δε χρειάζεται key" εννοούσα για το κατέβασμα. Για να τα ενεργοποιήσεις χρειάζεσαι key. Στο link που έβαλα βρίσκεται το αυθεντικό iso της Microsoft από τους server του digital river που δε λειτουργούν πλέον. Παράνομο θα ήταν αν του έδινα link για σπασμένα Windows ή κάποιο activation key. Ιδού και η προέλευση του link: [deleted] Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2015 από Gi0
Moderators Gi0 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Την γνωριζω την προελευση του link. Τι σε κανει να πιστευεις οτι απο τη στιγμη που καποια σελιδα αναφερει πως ειναι νομιμο καποιο link οτι οντως ειναι? Εχει δωσει ποτε η Microsoft τα isos των Windows μεσω torrent? Υπαρχει καποιο επισημο link απο το site της που να επιβεβαιωνει κατι τετοιο? Kαι ενα τελευταιο hint: Διαβασε το No 5 στο πανω μερος της σελιδας με τα torrents που εδωσες νωριτερα: :5: if you're a microsoft representative, please dont be pissed, i just help your customers where you leave 'em in the dark (i do not provide keys here!), thank you! Κατι μου λεει πως δεν εχουν καμια σχεση με την Microsoft, ε?
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Την γνωριζω την προελευση του link. Τι σε κανει να πιστευεις οτι απο τη στιγμη που καποια σελιδα αναφερει πως ειναι νομιμο καποιο link οτι οντως ειναι? Εχει δωσει ποτε η Microsoft τα isos των Windows μεσω torrent? Υπαρχει καποιο επισημο link απο το site της που να επιβεβαιωνει κατι τετοιο? Kαι ενα τελευταιο hint: Διαβασε το No 5 στο πανω μερος της σελιδας με τα torrents που εδωσες νωριτερα: Κατι μου λεει πως δεν εχουν καμια σχεση με την Microsoft, ε? Και εγώ έτσι την πάτησα και το κατάλαβα μόλις είδα αυτό ακριβώς.
Kris_Lyn Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δεν είπα ότι τα links τα έβαλε η Microsoft, είπα ότι τα iso είναι της Microsoft. Υπήρχε επίσημο link από το site της, το λεγόμενο digital river. Ακόμα και μετά το κλείσιμό του, υπήρχαν εναλλακτικά links (όπως θα δεις και στο link που παραθέτω παρακάτω). Είναι παράνομο δηλαδή να κατεβάσω τα Windows από οπουδήποτε και να χρησιμοποιήσω το αυθεντικό κλειδί μου; Είναι παράνομο να δανειστώ ένα αυθεντικό DVD από κάποιον γνωστό, χρησιμοποιώντας ξανά το αυθεντικό μου κλειδί; Η απάντηση είναι όχι, είναι 100% νόμιμο και το λέει και στο site της Microsoft. http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-windows_install/cannot-find-digital-river-download-site/66a8439b-0d16-4b70-92f7-1c8486a46ebf?auth=1 Θα μου πεις, γιατί να το κατεβάσεις από αλλού, από τη στιγμή που μπορείς να το κατεβάσεις από το site της Microsoft βάζοντας κατευθείαν εκεί το κλειδί σου; Δεν έχω απάντηση σ' αυτό, ίσως γιατί μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε καν η δυνατότητα να τα κατεβάσεις απ' το site της Microsoft; Δεν ξέρω, οπότε θα πάω πάσο για την ώρα.
Moderators Gi0 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 [..] Είναι παράνομο να δανειστώ ένα αυθεντικό DVD από κάποιον γνωστό, χρησιμοποιώντας ξανά το αυθεντικό μου κλειδί; Η απάντηση είναι όχι, είναι 100% νόμιμο και το λέει και στο site της Microsoft. http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-windows_install/cannot-find-digital-river-download-site/66a8439b-0d16-4b70-92f7-1c8486a46ebf?auth=1 [..] Μονο που το 100% νομιμο που αναφερεις προερχεται απο τα links της Digital River, recovery partitons, recovery media, ΟΕΜs και την επισημη σελιδα της Microsoft οπου βαζεις το key σου. Οχι απο γνωστους/θειους/θειες, οχι απο torrent sites, οσο "untouched" και να ειναι το ISO. Εαν εσυ επιλεγεις να το μεταφρασεις ετσι, κανενα προβλημα, αλλα 100% νομιμο δεν ειναι. Θα μου πεις, γιατί να το κατεβάσεις από αλλού, από τη στιγμή που μπορείς να το κατεβάσεις από το site της Microsoft βάζοντας κατευθείαν εκεί το κλειδί σου; Δεν έχω απάντηση σ' αυτό, ίσως γιατί μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε καν η δυνατότητα να τα κατεβάσεις απ' το site της Microsoft; Δεν ξέρω, οπότε θα πάω πάσο για την ώρα. Ναι αυτο θα σου πω και αυτο λεω απο την αρχη. Μπορει να μην υπηρχε μεχρι προσφατα η δυνατοτητα απο το site της MS αλλα υπηρχαν οι servers της Digital River, οι οποιοι λειτουργουσαν υπο την αιγιδα της Microsoft. Για μια τελευταια φορα Οποιος ποσταρει links ας φροντισει να ειναι σιγουρος πως ειναι νομιμα.
Kris_Lyn Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Καταλαβαίνω το point σου στο γιατί θεωρείται "μη νόμιμο" το link που παρέθεσα στο πρώτο μου ποστ, οπότε κατ' αρχάς απολογούμαι για την όποια αναστάτωση. Από 'κει και πέρα, Μονο που το 100% νομιμο που αναφερεις προερχεται απο τα links της Digital River, recovery partitons, recovery media, ΟΕΜs και την επισημη σελιδα της Microsoft οπου βαζεις το key σου. Οχι απο γνωστους/θειους/θειες, οχι απο torrent sites, οσο "untouched" και να ειναι το ISO. Εαν εσυ επιλεγεις να το μεταφρασεις ετσι, κανενα προβλημα, αλλα 100% νομιμο δεν ειναι. μιλάω για την περίπτωση που περιγράφω: "Είναι παράνομο να δανειστώ ένα αυθεντικό DVD από κάποιον γνωστό, χρησιμοποιώντας ξανά το αυθεντικό μου κλειδί; Η απάντηση είναι όχι, είναι 100% νόμιμο και το λέει και στο site της Microsoft." http://answers.microsoft.com/en-us/windows/wiki/windows_7-update/how-to-what-are-my-options-for-obtaining-windows-7/528163c1-0b2e-4ad2-a26d-7112851d1dc2 Παραθέτω και το κομμάτι: "What to do if you cannot get recovery media from your manufacturer, refuse to use or purchase it or the Microsoft Software Recovery Website is not working? Your next best option is to borrow the corresponding retail edition (upgrade or full version) or OEM System Builder disc from a friend or family member who has a Windows 7 disc. You can also borrow any of the following editions: Home Premium, Professional or Ultimate and create your own disc which will give you the option of selecting the desired edition you are licensed for." Το λέει, δεν το μεταφράζω όπως θέλω. Μπορώ να το δανειστώ από οποιονδήποτε και να είμαι πάλι 100% νόμιμη. Περιγράφει και το πώς να αντιγράψεις το iso σε δικό σου δισκάκι. Άρα ναι από γνωστούς, θείους, θείες, ξαδέρφια κτλ και ναι 100% νόμιμα. Η δική μου μετάφραση μπαίνει στο κομμάτι του κατεβάσματος (και σ' αυτήν την περίπτωση δανείζομαι ένα iso, σωστά; ) από κάποιον μέσω torrent. Δε βλέπω καμία διαφορά, αλλά όπως προείπα, πάω πάσο σε αυτό. Επειδή όμως μ' αρέσει η κουβέντα ( ) και για του λόγου το αληθές, υπήρχε μια - μεγάλη - περίοδος μετά το κλείσιμο του Digital River, όπου και πάλι δεν έδινε τη δυνατότητα η Microsoft για κατέβασμα απ' το site της. Πολύ πρόσφατα μπήκε αυτή η δυνατότητα αν θυμάμαι καλά (με κάθε επιφύλαξη πάντα γιατί είναι γεγονός ότι δε φημίζομαι για την καλή μου μνήμη). Η εναλλακτική σου ήταν να πληρώσεις μεταφορικά για να σου στείλουν το δισκάκι, ενώ θα μπορούσαν πολύ απλά να βάλουν ένα download link (όπως και έκαναν τελικά).
Moderators Gi0 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Καταλαβαίνω το point σου στο γιατί θεωρείται "μη νόμιμο" το link που παρέθεσα στο πρώτο μου ποστ, οπότε κατ' αρχάς απολογούμαι για την όποια αναστάτωση. Από 'κει και πέρα, μιλάω για την περίπτωση που περιγράφω: "Είναι παράνομο να δανειστώ ένα αυθεντικό DVD από κάποιον γνωστό, χρησιμοποιώντας ξανά το αυθεντικό μου κλειδί; Η απάντηση είναι όχι, είναι 100% νόμιμο και το λέει και στο site της Microsoft." http://answers.microsoft.com/en-us/windows/wiki/windows_7-update/how-to-what-are-my-options-for-obtaining-windows-7/528163c1-0b2e-4ad2-a26d-7112851d1dc2 Παραθέτω και το κομμάτι: "What to do if you cannot get recovery media from your manufacturer, refuse to use or purchase it or the Microsoft Software Recovery Website is not working? Your next best option is to borrow the corresponding retail edition (upgrade or full version) or OEM System Builder disc from a friend or family member who has a Windows 7 disc. You can also borrow any of the following editions: Home Premium, Professional or Ultimate and create your own disc which will give you the option of selecting the desired edition you are licensed for." Το λέει, δεν το μεταφράζω όπως θέλω. Μπορώ να το δανειστώ από οποιονδήποτε και να είμαι πάλι 100% νόμιμη. Περιγράφει και το πώς να αντιγράψεις το iso σε δικό σου δισκάκι. Άρα ναι από γνωστούς, θείους, θείες, ξαδέρφια κτλ και ναι 100% νόμιμα. Αντι να πηγαινουμε απο δω και απο κει σε forums και πληροφοριες οι οποιες ΔΕΝ προερχονται απο την Microsft (καποιος που ειναι MVP δεν δουλευει απαραιτητα για την Microsoft και φυσικα νομικα δεν αντιπροσωπευει την Microsoft) Παμε κατευθειαν στην EULA των Windows 7 που ειναι και το θεμα του thread (και στα Ελληνικα) 8. SCOPE OF LICENSE The software is licensed, not sold. This agreement only gives you some rights to use the features included in the software edition you licensed. Microsoft reserves all other rights. Unless applicable law gives you more rights despite this limitation, you may use the software only as expressly permitted in this agreement. In doing so, you must comply with any technical limitations in the software that only allow you to use it in certain ways. You may not · work around any technical limitations in the software; · reverse engineer, decompile or disassemble the software, except and only to the extent that applicable law expressly permits, despite this limitation; · use components of the software to run applications not running on the software; · make more copies of the software than specified in this agreement or allowed by applicable law, despite this limitation; · publish the software for others to copy; · rent, lease or lend the software; or · use the software for commercial software hosting services. Αρκετα ξεκαθαρο πιστευω. Φυσικα μπορουμε να προχωρησουμε στην αναλυση του τι εστι software, τι εστι το μεσο μεταφορας του, τι νομικη υποσταση εχουν τα bits και τα bytes και αλλα ωραια (..οσο ωραια ειναι και αυτα που λεγονται σε μια αιθουσα δικαστηριου). Αλλα θα μακρυγορησουμε πολυ περισσοτερο απ οσο εχουμε ηδη κανει και δικηγορος δεν ειμαι. Η δική μου μετάφραση μπαίνει στο κομμάτι του κατεβάσματος (και σ' αυτήν την περίπτωση δανείζομαι ένα iso, σωστά; ) από κάποιον μέσω torrent. Δε βλέπω καμία διαφορά, αλλά όπως προείπα, πάω πάσο σε αυτό. Οπως πολυ σωστα αναφερεις, δικη σου μεταφραση η παραπανω. Το γεγονος πως δεν βλεπεις εσυ καποια διαφορα δεν σημαινει πως δεν υπαρχει. Επειδή όμως μ' αρέσει η κουβέντα ( ) και για του λόγου το αληθές, υπήρχε μια - μεγάλη - περίοδος μετά το κλείσιμο του Digital River, όπου και πάλι δεν έδινε τη δυνατότητα η Microsoft για κατέβασμα απ' το site της. Πολύ πρόσφατα μπήκε αυτή η δυνατότητα αν θυμάμαι καλά (με κάθε επιφύλαξη πάντα γιατί είναι γεγονός ότι δε φημίζομαι για την καλή μου μνήμη). Η εναλλακτική σου ήταν να πληρώσεις μεταφορικά για να σου στείλουν το δισκάκι, ενώ θα μπορούσαν πολύ απλά να βάλουν ένα download link (όπως και έκαναν τελικά). Καλως ή κακως η Microsoft εχει το καρπουζι, η Microsoft και το μαχαιρι. Αυτη θετει τους ορους, η δικια μας επιλογη ειναι take it or leave it. Σιγουρα παντως οι οροι αυτοι δεν μπορουν να αποτελεσουν πατημα για κατι το οποιο δεν ειναι νομιμο.
Kris_Lyn Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Βρε το μαχαίρι και το καρπούζι τα έχει η Microsoft, αλλά δεν είναι αυτό το point μου. Απλά μάλλον δεν το ποστάρω στο σωστό θέμα, μιας και ο τίτλος του θέματος είναι αν υπάρχει κάπου untouched το iso των windows 7 για κατέβασμα. Η απάντηση είναι ναι, υπάρχει στο site της Microsoft, δίνεις το κλειδάκι σου και το κατεβάζεις. Από εκεί και πέρα, my bad για το link, το είπα και παραπάνω. Το βρήκα στο pcsteps, το θεώρησα νόμιμο γι' αυτό και το έβαλα. Άλλωστε δεν είχα κάτσει να διαβάσω τους EULA των Windows 7 πριν το ποστάρω. Υ.Γ. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι το link που παρέθεσες για το αγγλικό EULA δεν παραπέμπει στο site της Microsoft και όλως περιέργως πατώντας το ο Mozilla με προέτρεψε "Να φύγω από εδώ!". Τυχαίο; Υ.Γ.2. Στο πρώτο ποστ του thread υπάρχει ένα link που παραπέμπει σε κατέβασμα του εν λόγω iso.
Moderators Gi0 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Υ.Γ. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι το link που παρέθεσες για το αγγλικό EULA δεν παραπέμπει στο site της Microsoft και όλως περιέργως πατώντας το ο Mozilla με προέτρεψε "Να φύγω από εδώ!". Τυχαίο; Nah, ειπα να το δωσω ετοιμο μια και η English version δεν εβγαινε απευθειας απο το site της MS. H ελληνικη εκδοση που εδωσα, ειναι απο την MS και ταυτιζεται απολυτα με το quote που εκανα. Btw η προειδοποιηση του Firefox εχει να κανει με ειδος της κρυπτογραφησης του site και το πιστοποιητικο που χρησιμοποιει. Υ.Γ.2. Στο πρώτο ποστ του thread υπάρχει ένα link που παραπέμπει σε κατέβασμα του εν λόγω iso. Ωπ, δεν το ειχα παρατηρησει το συγκεκριμενο. Edited and thank you 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα