Προς το περιεχόμενο

Windows 10 Turn off display & task bar πρόβλημα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νέος και εγώ σε αυτόν τον υπερπαραθυρικό κόσμο, με τη συμβίωση μου με τα 10ρια λίγες μέρες παρατήρησα 2 προβλήματα, θα ήθελα να ξέρω αν είναι "νορμάλ" και έχουν συμβεί και σε άλλους ή αν απλά είμαι εγώ γκαντέμης.  :-D

1. Turn off the display: 10 minutes + κωδικός

Αναμενόμενο αποτέλεσμα (όπως μου δούλευε σε 7 και 8.1):

Περνάνε 10 λεπτά, σβήνουν και οι 2 οθόνες, (dual monitor), κλειδώνει. Αν κουνήσω ποντίκι ανάβουν οθόνες, ζητάει κωδικό.

Αποτέλεσμα σε 10: Σβήνουν οι οθόνες μετά από 10 λεπτά, περνάνε μερικά δευτερόλεπτα μόνο, ξανά-ανοίγουν μόνες τους κατευθείαν στην επιφάνεια εργασίας. Ούτε σβήνουν, ούτε κωδικό ζητάει. 

(δεν μιλάω για sleep, sleep έχω never, μόνο οθόνες να κλείνουν και να κλειδώνει. Φυσικά και δεν κλειδώνει ποτέ.).

2. Random στιγμές, λιγότερο από μία φορά τη μέρα, ίσως 3-4 την εβδομάδα δεν δουλεύει η μπάρα κάτω (start). Τίποτα. Τζίφος. Δεν ανοίγει start menu, δεν πατιέται κανένα εικονίδιο, κανένα notification, ούτε με win key ούτε κάποιος άλλος συνδυασμός πχ Run.

Λες και κάποιος με τρολλάρει και είναι screenshot. Δεν πατιέται τίποτα, ούτε mouse over notifications. Dead.

reboot για να στρώσει με τον πατροπαράδοτο τρόπο.

3. Calc. Κουμπί για calc. Από τα αρχαία χρόνια (xp) πατούσες αν είχες κουμπάκι για Calculator και έγραφες / υπολόγιζες ότι ήθελες καρφί. Στα 10 είπαν μάλλον "και δεν γ@μ@με την ευκολία αυτή;"

Ανοίγει, δεν γράφει τίποτα. Όχι κύριε πρέπει να πατήσεις με το ποντίκι μέσα στην text area και μετά να αρχίσεις να γράφεις, ακυρώνοντας έτσι το όλο concept του κουμπιού calc εξ'αρχής.

Καμιά ιδέα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Δεν είναι το σβήσιμο της οθόνης το trigger για να κλειδώσει ο υπολογιστής. Έπρεπε να ενεργοποιηθεί η προφύλαξη οθόνης στα xp για να κλειδώσει. Στα 10άρια αυτό μπορεί να μην είναι ενεργοποιημένο από μόνο του. Πήγαινε δεξί κλικ στο desktop->εξατομίκευση->οθόνη κλειδώματος και πάτα τέρμα κάτω που λέει Ρυθμίσεις προφύλαξης οθόνης. Εκεί θα βρεις την επιλογή.\

2) Γι' αυτό υπάρχει λύση

• Press Windows Key + R on your keyboard.
  • Key in PowerShell and hit Enter.
  • Right click on the PowerShell icon on the taskbar and select Run as Administrator.
  • Now paste the following command in the Administrator: Windows PowerShell window and press Enter key:
Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
NOW for the important part ! Locate to :  C:/Users/name/AppData/Local/ and delete the TileDataLayer folder. Should fix everything immediately, no reboot necessary.
And remember to clean the recycle bin after you deleted the folder and give it 1 min then everything is back to normal !

EDIT:

3) Δεν ξέρω τι γίνεται σε σένα, αλλά εγώ μόλις πατήσω το πλήκτρο για το claculator αυτό εμφανίζεται αμέσως και μπαίνει σε 1ο πλάνο., οπότε πατώντας αριθμούς αυτοί βγαίνουν αμέσως στην εφαρμογή.

Επεξ/σία από micos000

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...