Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Αφου δοκίμασα τα πάντα είπα να συμβουλευτώ την γνώμη σας για ένα θέμα που έχω.

Έστησα ενα δίκτυο απο 2 κάμερες σε ενα σπίτι, ομως ενώ απο το wifi του σπιτιού τις βλέπω, απο άλλο δίκτυο εκτός δεν μπορώ. επίσης δεν μπορώ να συνδεθώ και απομακρυσμένα )πράγμα που μπορώ να κάνω στο σπίτι μου).

Θα ήθελα λοιπόν να μπορώ να δώ τις κάμερες απομακρυσμένα. έχω ανοίξει πόρτες κτλ όλα καλά.

Κάτι παίζει με το Wan πιστεύω

Το modeν router είναι το technicolor της forthnet TD5130

td5130.jpg

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η εξωτερική ip είναι σωστή?? έχεις κάνει κάποιο ddns no-ip έχεις static ip απο την forthnet σίγουρα είναι ανοιχτές όλες οι πόρτες που χρειάζονται??

έκανες forward  την κάθε πόρτα στην σωστή ip κάμερας?

το firewall του ρουτερ μήπως σε κόβει?

Δημοσ.

Η εξωτερική μια χαρά μου φαίνεται, το εννοείς αν είναι σωστή? - δεν έχω κάποιο DNS

ναι έγιναν forward οι σωστές πόρτες στις ip ξεχωριστά για τις κάμερες

Με το που ανοίγεις πόρτα υποθέτω οτι βάζει και την εξαίρεση στο firewall. 

ΥΓ το συγκεκριμένο μοντέλο Modem είναι πολύ περίεργο ως προς τη χρήση του...

Δημοσ.

Η εξωτερική ip είναι σωστή?? έχεις κάνει κάποιο ddns no-ip έχεις static ip απο την forthnet σίγουρα είναι ανοιχτές όλες οι πόρτες που χρειάζονται??

έκανες forward  την κάθε πόρτα στην σωστή ip κάμερας?

το firewall του ρουτερ μήπως σε κόβει?

Έχω ανοίξει ενα DNS στο noip

Οκ παίδες!!! ήταν το dns τελικά, για κάποιο λόγο αλλάζει η WAN στο router. το έφτιαξα με το dns.

Να χρισημοποιήσω static ip? η να το αφήσω ως έχει?

ΥΓ όποιος επιχειρήσει κάτι παρόμοιο ας το πει και θα βοηθήσω όσο μπορώ βάση αυτών που έκανα

Δημοσ.

Τι εννοεις αλλαζει η wan? Αν εννοεις οτι αλλαζει η public ip, σαφως και γινεται αυτο μιας και ολοι εχουμε δυναμικες ip's. Για αυτο χρησιμοποιουμε υπηρεσιες τυπου no-ip , κ.λ.π.

Δε καταλαβα τελικα πιο ηταν το προβλημα και πως το ελυσες?

Δημοσ.

Το dns, αλλάζει κάθε φορά στο noip, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει καθώς δεν είμαι πολύ έμπειρος με τα dns

Δημοσ.

Δεν αλλάζει το DNS, αλλά η εξωτερική διεύθυνση που σου δίνει ο πάροχος.

Όπως έχουμε τις εσωτερικές (private) διευθύνσεις στο δίκτυό μας, έτσι υπάρχει και η εξωτερική (public) διεύθυνση που μας δίνει ο πάροχος.

Και στις 2 περιπτώσεις, οι διευθύνσεις μπορεί να είναι σταθερές ή δυναμικές, δηλαδή ν' αλλάζουν μετά από κάποια χρονική περίοδο.

Όσον αφορά τις εσωτερικές, η ρύθμιση γίνεται από εμάς. Για την εξωτερική όμως, αν θέλουμε να παραμένει πάντα η ίδια πρέπει να το ζητήσουμε από τον πάροχο και φυσικά με το ανάλογο μηνιαίο κόστος (~8€).

Συνήθως λοιπόν έχουμε δυναμικές διευθύνσεις οι οποίες αλλάζουν μετά από ορισμένο (από τον πάροχο) διάστημα ή όταν γίνει (για οποιονδήποτε λόγο) επανεκκίνηση του modem/router.

Γι' αυτό υπάρχουν οι υπηρεσίες DDNS ώστε ανά πάσα στιγμή να έχουμε πρόσβαση απ' έξω, στο δικό μας δίκτυο, άσχετα αν γνωρίζουμε ή όχι ποια διεύθυνση μας έχει αποδώσει ο πάροχος.

Δημοσ.

Ναί, έκανα λογαριασμό και σέταρα dns στο no-ip.

παρόλα αυτά πάλι δεν μπορώ να συδέσω κάμερες. δεν δίνουν εικόνα ακόμα και αν βάζω σωστές ports και το σωστό account στο dns (στο dns εκει που λέει ip τι βάζω? την εξωτερική του υπολογιστή μου?)

M1X6H39.png

Δημοσ.

Τελικά δουλεύει ή όχι η απομακρυσμένη σύνδεση;

Εκτός του λογαριασμού στην υπηρεσία DDNS, χρειάζεται να ενημερώνεται για την αλλαγή της διεύθυνσης, έτσι ώστε να δουλεύει σωστά. Αυτό γίνεται μέσω λογισμικού που τρέχει σε οποιαδήποτε συσκευή του δικτύου σου (PC, modem/router, κάμερα κλπ).

Δεν χρειάζεται να μπαίνεις στον λογαριασμό ώστε να ενημερώνεται για την αλλαγή. Εξάλλου αν το κάνεις από άλλη σύνδεση, θα έχει λάθος διεύθυνση.

Δημοσ.

Δουλευει και σταματάει, κάτι γίνεται απο το συγκεκριμένο ρολυτερ, παρόλο που του έχω ρυθμήσει όλες τις παραμέτρους σωστά στο DNS

Δημοσ.

παμε απο την αρχη ενα ενα

α.κανεις τα port forward.οι καμερες θα εχουν static ip σε lan επιπεδο.πχ το router ειναι 192.168.1.254 εσυ βαλε την μια καμερα 192.168.1.253 και την αλλη 192.168.1.252.δεν μπορεις να κανεις port forward τις ιδιες ports και για τις δυο καμερες.

εκτος αν ειναι πανω σε καταγραφικο και βλεπεις το καταγραφικο οποτε εκει θες μονο μια ip.

απο εκει και περα εφοσον εχεις dynamic η wan ip σου θα αλλαζει καθε φορα που γινει αποσυνδεση ή καθε φορα που κλεινεις ανοιγεις το ρουτερ.

εσυ για αρχη δοκιμασε να μπεις με την wan ip σου απο ενα pc εξω απο το δικτυο σου για να δεις οτι παιζουν οι καμερες.

μην δοκιμασεις με dyn dns μην δοκιμασεις μεσα απο το ιδιο σου το δικτυο δεν θα παιξει διοτι το technicolor δεν υποστηριζει nat loopback.απο μακρυα μπορεις να τις δεις ειτε με καποιον browser ειτε με καποια εφαρμογη.η καμερα μπορει να εχει μεχρι και 3 διαφορετικα port αναλογως πως θα την βλεπεις.σε μια που σεταρα ειχε αλλο port για να την δεις απο browser αλλο port για να την δεις απο το προγραμμα και αλλο port για να την δεις απο εφαρμογη κινητου. απο κινητο ειχε και αλλα Username/password για να συνδεθεις.

αφου συνδεθεις και δεις οτι ολα ειναι οκ φτιαχνεις No ip account και το σεταρεις στο technicolor.εφοσον ολα ειναι οκ θα το κανει ανανεωση καθε φορα που αλλαζει η ip οποτε δεν θα χρειαζεται να την ξερεις.θα σου γραψει λογικα update succesful αμα εχεις βαλει σωστα τα στοιχεια.ετσι δεν χρειαζεσαι static ip απο τον παροχο που κανει 8 ευρω παραπανω στην Forthnet.επισης προληπτικα κατεβασε και το νεο firmware για το 5130 απο το site της forthnet.

http://www.forthnet.gr/media/texniki_ypostiriksi_new/data/firmwares/TD5130_C62_Official_FW.rar

για να κανεις δοκιμη μεσα απο το ιδιο σου το δικτυο πρεπει να βαλεις proxy.forthnet.gr για proxy server στον browser ωστε να φαινεται οτι εισαι απεξω και οχι μεσα απο το δικτυο.θυρα 8080.το ιδιο και αμα εγκαταστησεις εφαρμογη.αλλα μην μπλεξεις.δοκιμασε απο 3g ή πες σε ενα φιλο να μπει,

επισης τα port forward rules κανουν Override το firewall εκτος αν το εχεις βαλει στο block all.

o browser για να παιξει θελει plugins και δεν σημαινει οτι υπαρχουν plugins για ολους τους browsers οποτε ή δοκιμασε με την εφαρμογη είτε με αλλο browser.

Δημοσ.

στις καμερες τι εννοεις εβαλες path του dns?δεν θελει κατι

στην ουσια ειτε βαζεις την wan ip και την Port px 194.222.222.222:82

ειτε το No-ip πχ goofy.dyndns.org:81

Δημοσ.

στις καμερες τι εννοεις εβαλες path του dns?δεν θελει κατι

στην ουσια ειτε βαζεις την wan ip και την Port px 194.222.222.222:82

ειτε το No-ip πχ goofy.dyndns.org:81

Ναί το έκανα, έχω συμπληρώσει τα παρακάτω πεδία

bAg5qlw.png

Δημοσ.

ωραία πάνε εδώ http://whatismyipaddress.com/δες την εξωτερική σου ip και μετά προσπάθησε να συνδεθείς με αυτή...αν δουλέψει το portforward είναι οκ.

το no-ip αργεί να κάνει ανανέωση τους name servers δεν θα δουλέψει άμεσος!!! θέλει από 15' μέχρι και 30'

όποτε υπομονή

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...