Προς το περιεχόμενο

Λαθρομετανάστευση: Ρατσισμός και ψευτοανθρωπισμός.

Alchemist`

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για μένα είναι άλλη μία κίβδηλη έννοια (όπως και η ομοφοβία) που χρησιμοποιείται κυρίως από άτομα αριστερών/προοδευτικών πεποιθήσεων με σκοπό να σου δημιουργήσουν ενοχές και να σε στοχοποιήσουν επειδή έχεις μια άλφα άποψη,κάτι σαν αστυνομία σκέψης.

Θα ηθελα να ακουσω την απαντηση του φιλου που το ανεφερε...Παντως συμφωνω μαζι σου!

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 306
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Aν μας εξηγησεις και τι σημαινει 'ξενοφοβια' θα σου ειμαστε υποχρεοι..

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν και ας σου εξηγήσω μερικά πράγματα.

Κατ' αρχάς κανένας δεν είπε φασίστα και ακροδεξιό τον Johnny, ούτε εσένα , ούτε τον άλλο τύπο τον nas. Μην μυγιάζεστε λοιπόν.

Ούτε εγώ ανήκω στην ακροαριστερά.

Θα συμφωνήσω με κάποιους που λένε ότι σε τελευταία ανάλυση δεν δημιούργησε το πρόβλημα η Ελλάδα για να αναλάβει το κύριο βάρος να το λύσει.  Επίσης ούτε καταλαβαίνω κάποιους που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν έχει υποδομές για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο, λες και κυβερνάει 10 χρόνια. Ούτε από την άλλη ήταν υποχρεωμένη η Ελλάδα με το που άρχισε ο εμφύλιος στη Συρία, με ευθύνη άλλων, 3 χρόνια πριν, να προβλέψει και να δημιουργήσει με κόστος ποιανού;  υποδομές για να μην δημιουργηθεί το σημερινό μπάχαλο. 

Ίσως θα έπρεπε να έχει τεθεί εδώ και καιρό  επιτακτικά το πρόβλημα στους διεθνείς οργανισμούς , εκεί που διαπραγματεύονταν τα μνημόνια και να απαιτήσει βοήθεια και λύσεις από ισχυρότερες οικονομικά και πολιτικά χώρες.

Άπαξ όμως και το πρόβλημα είναι πλέον υπαρκτό, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κτίσουμε τείχη ή να δημιουργήσουμε αλυσίδες πολεμικών καραβιών στο Αιγαίο για να λύσουμε το πρόβλημα. Κατί τέτοια λένε γραφικοί Ρεπουμπλικάνοι στην Αμερική βλ. Τράμπ που κυνηγάνε και τουφεκάνε από ελικόπτερα τους " φασολάδες" στα σύνορα με το Μεξικό ως χόμπι.

Αλλά ούτε και δέχομαι οι όντως ταλαιπωρημένοι χιλιάδες να έχουν την απαίτηση από την Ελλάδα με το που έρχονται να τους έχει έτοιμα τα χαρτιά για να μην περιμένουν. Εντάξει , υπάρχουν και όρια. 

Όμως ο πολιτισμός μας και η κουλτούρα μας επιβάλλει να συμπεριφερθούμε με ψυχραιμία και συμπόνια , έστω και αν τα περισσότερα τα τραβάνε οι ντόπιοι στα νησιά που δέχονται τον κύριο όγκο των μεταναστών. 

Όσο για την ξενοφοβία , για να μου είστε υπόχρεοι, σημαίνει να φοβάσαι και να μισείς την διαφορετική κουλτούρα, πολιτισμό, θρησκεία, ήθη και έθιμα μπας και μολύνουν την άσπιλη νεοελληνική νοοτροπία.

Αυτά.

• Like 3

Για μένα είναι άλλη μία κίβδηλη έννοια (όπως και η ομοφοβία) που χρησιμοποιείται κυρίως από άτομα αριστερών/προοδευτικών πεποιθήσεων με σκοπό να σου δημιουργήσουν ενοχές και να σε στοχοποιήσουν επειδή έχεις μια άλφα άποψη,κάτι σαν αστυνομία σκέψης.

“Homophobia is like racism and anti-Semitism 

and other forms of bigotry in that it seeks to 

dehumanize a large group of people, to deny 

their humanity, their dignity and personhood.”

― Coretta Scott King

• Like 1

― Coretta Scott King

Αυτός είναι ο ορισμός της λέξης, όχι ο τρόπος που χρησιμοποιείται...

Πχ αν κάποιος διαφωνεί με τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων, επειδή είναι θρήσκος για παράδειγμα, μπορεί να τον αποκαλέσουν "ομοφοβικό" ενώ δεν μισεί τους ομοφυλόφιλους ούτε έχει κάποιο πρόβλημα μαζί τους. Στην προκειμένη περίπτωση αν και ο όρος δεν στέκει, θα χρησιμοποιηθεί για να τον σιωπήσει και να τον ντροπιάσει.

Εριστικος για πιο λογο εισαι?προσδιδει κυρος?

Όταν λες τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη υπάρχουν αυτοί που θα σε πουν εριστικό. Ο καθένας κάνει τις επιλογές τους.

ΟΚ, αφού εσύ διατείνεσαι πως κάποιοι χρησιμοποιούν τη λέξη όχι σύμφωνα με τον ορισμό της, άκυρο παιδιά για όλους δε μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σύμφωνα με τον ορισμό, πάμε σπίτι.

Πχ αν κάποιος διαφωνεί με τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων, επειδή είναι θρήσκος για παράδειγμα, μπορεί να τον αποκαλέσουν "ομοφοβικό" ενώ δεν μισεί τους ομοφυλόφιλους ούτε έχει κάποιο πρόβλημα μαζί τους. Στην προκειμένη περίπτωση αν και ο όρος δεν στέκει, θα χρησιμοποιηθεί για να τον σιωπήσει και να τον ντροπιάσει.

Να τον πούμε μισαλλόδοξο τότε, ή έχεις κι εκεί κάποια αντίρρηση;

• Like 1

― Coretta Scott King

Συγκρίνεις τώρα το 2015 με την Αμερική του 1960.Μιλάμε κυρίως για Ευρώπη,εγώ θα ασχοληθώ με τα θέματα της χώρας μου τώρα,όχι με τα προβλήματα που είχε ο ομοφυλόφιλος ή ο εβραίος στην αμερική το 1960.

Άσε που φαντάζομαι ότι αυτοί που τα λέγανε αυτά(που έκανες quote) τότε,σήμερα μπορεί να λέγανε άλλα,αν ήταν όντως αντικειμενικοί.

Στα γρήγορα: Δεν τους μισεί, δεν έχει πρόβλημα μαζί τους, αλλά δεν θέλει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με αυτόν.

Μόνο εγώ βλέπω κάτι πολύ λάθος σε αυτό; Δεν ξέρω αν αυτός του παραδείγματος σου είναι ομοφοβικός, αλλά κάπου τα έχει μπλέξει.

Να σου δώσω άλλο παράδειγμα. Αυτός που θα πει «δεν γίνεται να έρχονται όλοι εδώ, δεν έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό ούτε και τους πόρους να τους βοηθήσουμε» εννοείται δεν θα τον χαρακτηρίσω ρατσιστή ούτε ξενοφοβικός. Αυτός όμως που λέει πράγματα όπως «τι έρχονται εδώ οι λαθροπίθηκοι εισβολείς, ρίχτε τους στα ψάρια» (και διάφορα άλλα χαριτωμένα που δυστυχώς αποτελούν την πλειοψηφία των σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα - θέλω να πιστεύω επειδή πια μόνο οι πιο φανατισμένοι ασχολούνται ακόμα) μπορείς να καταλάβεις ότι θα τον χαρακτηρίσω ξενόφοβο (για το περί εισβολής, γελάω, απλά δείτε πόσοι πάνε και που) και ρατσιστή (για προφανέστατους λόγους). Και μισάνθρωπο, περισσότερο από εμένα τουλάχιστον. Και πολύ καλά θα κάνω, δεν γίνεται να προσβάλλει τον συνάνθρωπο του με βάση το χρώμα και τη θρησκεία του, κάτι που σίγουρα κάνει και όταν δεν υπάρχει η αφορμή της λαθρομετανάστευσης, και μετά να ζητάει και τα ρέστα για ελευθερία άποψης και σκέψης. Αν αυτό για κάποιους με κάνει «αριστερό», ας είναι, έχω ακούσει και χειρότερα.

Τόσο η ξενοφοβία όσο και η ομοφοβία (μιας και προαναφέρθηκε) είναι υπαρκτά προβλήματα τόσο στη χώρα μας όσο και αλλού, με την ένταση τους να εξαρτάται από την κάθε κοινωνία. Το πως χρησιμοποιεί (ή εκμεταλλεύεται, κατά περίπτωση) ο οποιοσδήποτε την έννοια τους δεν αναιρεί την ύπαρξη τους ούτε την σημασία τους.

Περισσότερα από αύριο, δεν έχω όρεξη να μπλέξω στο flame war που σίγουρα θα εξελιχθεί το thread βραδιάτικα ;)

• Like 1

Στα γρήγορα: Δεν τους μισεί, δεν έχει πρόβλημα μαζί τους, αλλά δεν θέλει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με αυτόν.

Μόνο εγώ βλέπω κάτι πολύ λάθος σε αυτό; Δεν ξέρω αν αυτός του παραδείγματος σου είναι ομοφοβικός, αλλά κάπου τα έχει μπλέξει.

Να σου δώσω άλλο παράδειγμα. Αυτός που θα πει «δεν γίνεται να έρχονται όλοι εδώ, δεν έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό ούτε και τους πόρους να τους βοηθήσουμε» εννοείται δεν θα τον χαρακτηρίσω ρατσιστή ούτε ξενοφοβικός. Αυτός όμως που λέει πράγματα όπως «τι έρχονται εδώ οι λαθροπίθηκοι εισβολείς, ρίχτε τους στα ψάρια» (και διάφορα άλλα χαριτωμένα που δυστυχώς αποτελούν την πλειοψηφία των σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα - θέλω να πιστεύω επειδή πια μόνο οι πιο φανατισμένοι ασχολούνται ακόμα) μπορείς να καταλάβεις ότι θα τον χαρακτηρίσω ξενόφοβο (για το περί εισβολής, γελάω, απλά δείτε πόσοι πάνε και που) και ρατσιστή (για προφανέστατους λόγους). Και μισάνθρωπο, περισσότερο από εμένα τουλάχιστον. Και πολύ καλά θα κάνω, δεν γίνεται να προσβάλλει τον συνάνθρωπο του με βάση το χρώμα και τη θρησκεία του, κάτι που σίγουρα κάνει και όταν δεν υπάρχει η αφορμή της λαθρομετανάστευσης, και μετά να ζητάει και τα ρέστα για ελευθερία άποψης και σκέψης. Αν αυτό για κάποιους με κάνει «αριστερό», ας είναι, έχω ακούσει και χειρότερα.

Τόσο η ξενοφοβία όσο και η ομοφοβία (μιας και προαναφέρθηκε) είναι υπαρκτά προβλήματα τόσο στη χώρα μας όσο και αλλού, με την ένταση τους να εξαρτάται από την κάθε κοινωνία. Το πως χρησιμοποιεί (ή εκμεταλλεύεται, κατά περίπτωση) ο οποιοσδήποτε την έννοια τους δεν αναιρεί την ύπαρξη τους ούτε την σημασία τους.

Περισσότερα από αύριο, δεν έχω όρεξη να μπλέξω στο flame war που σίγουρα θα εξελιχθεί το thread βραδιάτικα ;)

Συμφωνώ μαζί σου στο τι θεωρείς ρατσιστικό και τι όχι στο παράδειγμα που έδωσες. 

Στο δικό μου παράδειγμα: Μπορεί κάποιος να θεωρεί ότι οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να έχουν τα ίδια δικαιώματα ως ζευγάρια, με ένα σύμφωνο συμβίωσης πχ, αλλά ότι ο γάμος είναι κάτι διαφορετικό και έχει άλλους σκοπούς. Δεν είναι ομοφοβικό το κίνητρο του ούτε η λογική του, αλλά και πάλι έτσι θα τον αποκαλέσουν. 

• Like 1

Ε αυτό είναι διαφορετικό. Και εγώ την ίδια άποψη έχω για τον γάμο (γενικά). Αυτό που δεν καταλαβαίνουν όσοι το λένε όμως είναι ότι από άποψη δικαιωμάτων στην Ελλάδα, μόνο με πολιτικό γάμο καλύπτονται πλήρως, εδώ το σύμφωνο δεν καλύπτει καλά καλά τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Δυστυχώς όμως 9/10 που είναι κατά του γάμου, δεν είναι για αυτόν τον λόγο. 

Mαλιστα.Ο ενας Αγγλια,ο αλλος Bερολινο,o αλλος χασαν αχμετ γιουσουφ....Κανεναν που να ζει Ελλαδα εχουμε?Ολοι οι αθεοι-gay-απατριδες εδω μεσα μαζευτηκανε?

Ανδρών επιφανών πασά γη τάφος.

• Like 2

Αν το λες το ευχαριστώ ειρωνικά (τύπου ότι απέδειξα πως είμαι παρτάκιας)

τότε πες μου σε παρακαλώ πόσους άστεγους τάισες απο το μιστό σου και κοίμισες στο κρεβάτι σου; είσαι παρτάκιας ;

Άρα μην νομίζεις ότι κάνεις κάτι και εσύ (αν το κάνεις ακόμη και αυτό) το κράτος μας στην περίπτωση που το κάνεις ή δεν το κάνεις ειναι πολύ πιο γενναιόδωρο απο ότι είσαι εσύ οπότε να μην παραπονιέσαι, εκτός και αν ταΐζεις κόσμο και φιλοξενείς αστέγους σπίτι σου συστηματικά. τότε μπορείς να μιλήσεις.

Πιάνεις πουλιά στον αέρα.

Λοιπόν δύο λόγια για αυτή την πραγματικά εμετική λογική "αν δεν τους έβαλες σπίτι σου μη μιλάς".

Πρώτον και εγώ και οποιοδήποτε άλλος έχουμε το δικαίωμα της γνώμης μας ανεξάρτητα από το τι βολεύει εσένα. Θα μπορούσα να λέω αυτά που λέω ακόμη κι αν ήμουν άστεγος ζητιάνος, όπως μπορώ επίσης να τοποθετούμαι επί θεμάτων σχετικά με ομοφυλοφιλία χωρίς να είμαι ομοφυλόφιλος, επί θεμάτων ισότητας φυλών χωρίς να είμαι φεμινιστής και επί θεμάτων πίστης παρότι δεν πιστεύω. Πράγμα που κάνεις και συ και όλα τα ανθρωπάρια σαν και σένα όταν πχ μιλάτε για μισθούς χωρίς να έχετε ποτέ πληρώσει κανέναν υπάλληλο, όταν μιλάτε για δικαιοσύνη και σοφρωνισμό χωρίς να έχετε πατήσει ποτέ σε δικαστήριο η φυλακή, και όταν μιλάτε για διαχείριση αεροδρομίων ενώ το πιο περίπλοκο πράγμα που έχετε διαχειριστεί ποτέ είναι το build στη dota. Αν δε σου αρέσει το γεγονός ότι ο κόσμος έχει άποψη και την υποστηρίζει, σάλτα σε μια χούντα.

Δεύτερον δεν έχω ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος την υποχρέωση να δίνω στον κάθε καραγκιόζη αναφορά για το τι κάνω ή δεν κάνω στην προσωπική μου ζωή. Αν έχεις διαφορετική άποψη, την επόμενη φορά που θα σου μιλήσει κανείς για το πως ρίχνουμε γκομενάκι ζήτα του αναλυτικό κατάλογο με το πότε πηδάει και φωτογραφίες από τους συντρόφους του για να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη.

Τρίτον, δε σου πέφτει λόγος για το πως ο καθένας επιλέγει να προσφέρει στους σκοπούς που θεωρεί αξιόλογους, οπως εμένα δε μου πέφτει λόγος για το αν οι χρυσαυγίτες κάνουν συσσίτια μόνο για Έλληνες ή για το αν οι φιλοζωικές ξοδεύουν χρόνο και χρήμα σε αδέσποτα σκυλιά ενώ στην Αφρική παιδάκια πεθαίνουν από την πείνα και τις αρρώστιες. Κοιτάξου στον καθρέφτη να δεις τι κάνεις εσύ και άσε τους άλλους να κάνουν ότι νομίζουν. Και μιας που κοιτάζεσαι ρίξε κι ένα φάσκελο στο ανδρείκελο που έχει το θράσος να απαξιώνει την καλή θέληση των άλλων με σοφιστείες του κώλου ("ψευτανθρωπισμός") επειδή για τον ίδιο πέρασε και δεν ακούμπησε.

Τέταρτον, είναι αηδιαστική πέρα από λόγια η ιδέα του να τις βγάλουμε να τις μετρήσουμε. Πόσους πρέπει να ταΐσω και να σπιτώσω πρωτού να έχω δικαίωμα να εκφέρω γνώμη; Έναν στο πάτωμα της γκαρσονιέρας; Δύο στο εξοχικό μου; Ή τρεις και την κακή του μέρα; Μήπως θέλεις να δεις και το Ε9 πριν μου κάνεις τη χάρη να αναγνωρίσεις την προσφορά μου για να είσαι σίγουρος ότι δεν το παίζω τζάμπα μάγκας;

Και τέλος, αν θες ένα ζωντανό παράδειγμα του πως μπορείς να προσφέρεις και στην κοινωνία και σ' αυτούς που έχουν ανάγκη χωρίς να ξοδέψεις δεκάρα, ορίστε με εικόνες η διαφορά ανάμεσα στον άνθρωπο και τον παρτάκια: http://www.bbc.com/news/blogs-news-from-elsewhere-33910374

Περαστικά.

• Like 8

μα δε καταλαβενετε μου φενεται. το θεμα ειναι οτι δε πρεπει να βοηθησουμε κανεναν οσο και αν το θελουμε σε προσωπικο επιπεδο. ΚΑΝΕΝΑΝ. γιατι ο ενας θα φερει και αλλον και ο αλλος τριτο κλπ. πρεπει ο πρωτος να μεινει αναπηρος απο το ξυλο - παραπλευρη απωλεια - ωστε ο δευτερος να μη το σκεφτει καν. ετσι κανεις κακο σε καποιον τυχαιο σωζοντας την παρτη σου αλλα και τους ιδιους τους ταλαιπωρους.

επισης... οοοολοι αυτοι που ερχονται εδω μπορουν ανετα να μεινουν ζωντανοι και στην τουρκια και στην αιγυπτο προς το παρον. δεν ειναι οτι θελουν αυτο το οποιο σχεδιαστηκε να προσφερει το ασυλο. ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ. οπως κ εγω και εσυ γουσταρουμε να παμε στην ευρωπη για τον Α η Β λογο ετσι γουσταρουν κ αυτοι..

με τη διαφορα οτι ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ να ειναι η ευρωπη για ολο τον κοσμο. και αυτοι που θα πουν και εσυ εισαι πιο μαγκας και θα πας? θα πω ναι πρεπει να κανω οτι γινεται για να ειμαι ο πιο μαγκας και δευτερον εμεις ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ χρυσο το δικαιωμα να αλωνιζουμε στην ευρωπη. 

ο συριος η ακομα χειροτερα ο κακομοιρος πακιστανος μπορει να μην περναει καλα στη ζωη του σε σχεση με τα ευρωπαικα στανταρτζ αλλα δν εχει πληρωσει και αυτα. απλα τα πραγματα δε φτανουν ολα για ολους. 

το παραπανω ειναι η αντικειμενικη τοποθετηση.

υποκειμενικα θα ελεγα οτι ολοι οι μη ΕΕ θα επρεπε να παρουν τον πουλο απο την ελλαδα εφοσον μπηκαν παρανομα, ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. και μας εχουν δωσει την καλυτερη πασα να τους κανουμε οτι θελουμε εχοντας παρανομησει με το που πατησαν το ποδι τους.

και αν καποιος πει δε γινεται αλλιως, τι να κανουμε η ζωη δεν ειναι δικαιη... εγω μπορει να εχω αμαξια λεφτα σπιτια και πισινες και ο αλλος να μην εχει και αν δεν ειναι συμπατριωτης μου δε δικαιουται να με ελεγξει κιολας πως τα εχω εφοσον βρισκομαι στη χωρα μου. μπροει να πουλησα τη μανα του στην αγορα του αλ χαλιλι δεν εχει σημασια. μαγκια μου.

σορρυ που αγγιζω το ακρο, το κανω για να πιασετε το νοημα.

αλλοδαπος μη ΕΕ κανει την παραμικρη παρανομια? προστιμο και μαμα του η αν δε θελει στη θαλασσα

υγ... αυτο που υποννοειται οτι γινεται δηλαδη να τους αφηνουμε η και να τους αβανταρουμε να περασουν και να πανε καπου αλλου (παρανομα) ειναι αιτια πολεμου απο την αλλη χωρα και σιγουρα αιτια να μας πεταξουν απο την ΕΕ. το οτι εμεις δε κανουμε πολεμο στην τουρκια που μας τους στελνει επειδη ειμαστε κοτες (ουτε εγω θα γουσταρα να σκοτωθω - βαζω κ τον εαυτο μου στις κοτες) δε σημαινει οτι δε θα επρεπε να κανουμε η οτι οι γειτονες μας εκ βορρα δεν θα επρεπε να κανουν

Τα πιστεύεις αυτά ή τρολάρεις όπως στο θέμα με τον σπαλιάρα;

φυσικα και τα πιστευω. για πες μου τι ειναι τοσο εξτριμ απο συμφεροντολογικης αποψης (για εμενα για εσενα για το κρατος και γενικα για την ελλαδα) που να σου φενεται ως τρολλαρισμα? διαφωνεις οτι δεν μας συμφερει να ερχονται εδω ολοι αυτοι? (εκτως αν εχεις εργοστασια... ειδαλως και να φυγουν για γερμανια παιρνουν δυνητικα μια θεση καποιου αναξιωπαθουντος ελληνα ξαδερφου σου)

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν και ας σου εξηγήσω μερικά πράγματα.

Κατ' αρχάς κανένας δεν είπε φασίστα και ακροδεξιό τον Johnny, ούτε εσένα , ούτε τον άλλο τύπο τον nas. Μην μυγιάζεστε λοιπόν.

Ούτε εγώ ανήκω στην ακροαριστερά.

Θα συμφωνήσω με κάποιους που λένε ότι σε τελευταία ανάλυση δεν δημιούργησε το πρόβλημα η Ελλάδα για να αναλάβει το κύριο βάρος να το λύσει.  Επίσης ούτε καταλαβαίνω κάποιους που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν έχει υποδομές για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο, λες και κυβερνάει 10 χρόνια. Ούτε από την άλλη ήταν υποχρεωμένη η Ελλάδα με το που άρχισε ο εμφύλιος στη Συρία, με ευθύνη άλλων, 3 χρόνια πριν, να προβλέψει και να δημιουργήσει με κόστος ποιανού;  υποδομές για να μην δημιουργηθεί το σημερινό μπάχαλο. 

Ίσως θα έπρεπε να έχει τεθεί εδώ και καιρό  επιτακτικά το πρόβλημα στους διεθνείς οργανισμούς , εκεί που διαπραγματεύονταν τα μνημόνια και να απαιτήσει βοήθεια και λύσεις από ισχυρότερες οικονομικά και πολιτικά χώρες.

Άπαξ όμως και το πρόβλημα είναι πλέον υπαρκτό, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κτίσουμε τείχη ή να δημιουργήσουμε αλυσίδες πολεμικών καραβιών στο Αιγαίο για να λύσουμε το πρόβλημα. Κατί τέτοια λένε γραφικοί Ρεπουμπλικάνοι στην Αμερική βλ. Τράμπ που κυνηγάνε και τουφεκάνε από ελικόπτερα τους " φασολάδες" στα σύνορα με το Μεξικό ως χόμπι.

Αλλά ούτε και δέχομαι οι όντως ταλαιπωρημένοι χιλιάδες να έχουν την απαίτηση από την Ελλάδα με το που έρχονται να τους έχει έτοιμα τα χαρτιά για να μην περιμένουν. Εντάξει , υπάρχουν και όρια. 

Όμως ο πολιτισμός μας και η κουλτούρα μας επιβάλλει να συμπεριφερθούμε με ψυχραιμία και συμπόνια , έστω και αν τα περισσότερα τα τραβάνε οι ντόπιοι στα νησιά που δέχονται τον κύριο όγκο των μεταναστών. 

Όσο για την ξενοφοβία , για να μου είστε υπόχρεοι, σημαίνει να φοβάσαι και να μισείς την διαφορετική κουλτούρα, πολιτισμό, θρησκεία, ήθη και έθιμα μπας και μολύνουν την άσπιλη νεοελληνική νοοτροπία.

Αυτά.

Mαθε λοιπον,εσυ και το υπολοιπο αριστερο-φιλελευθερο-προοδευτικο παρεακι σου,οτι δεν υπαρχει ορος 'ομοφοβια'ξενοφοβια' κ.ο.κ...Οπως ειπε και καποιος φιλος παραπανω,αυτες οι λεξεις χρησιμοποιουνται για να στοχοποιησουν ανθρωπους,οι οποιο εχουν διαφορετικη αποψη απο σενα,η τη παρεα σου!

Τι θα πει 'ξενοφοβια'?Φοβαμαι τους ξενους?ΟΧΙ,απλα δε τους θελω εδω μεσα...

Τι θα πει 'ομοφοβια'?Φοβαμαι τους gay?Χαχαχαχαχα ε ΟΧΙ,δε τους φοβαμαι!Τους σιχαινομαι απλα!

Αυτα τα λιγα φιλαρακο,ετσι για να παρεις μια ιδεα!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...