Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον, εκανα αυτο που μου συνεστησαν στο προηγουμενο thread, δηλαδη εκανα format το pc, κατεβασα το iso file των windows 10 και μετα το εκανα boot απο ενα usb flash και τα εγκατεστησα....

Αλλα, δεν μπορουσα να τα εγκαταστησω στον SSD​, αρα αναγκαστηκα να τα κατεβασω στον HDD.. Και τωρα θελω να περασω ολα τα αρχεια του HDD στον SSD και να δουλευουν ουσιαστικα τα windows απο τον SSD και οχι απο τον HDD

Το samsung migratio​n που λεει οτι το κανει αυτο, δεν δουλευει και φανταζομαι οτι φταει το γεγονος οτι δεν υποστηριζει windows 10.. :/

Τι θα ηταν καλυτερο να κανω? Να κατεβασω αλλο προγραμμα? Να περιμενω να κανουν update ​τον driver?
Ή να το κανω καπως manually? Ή μηπως υπαρχει καλυτερος τροπος?

Ευχαριστω πρωκαταβολικα ​ :)

Δημοσ.

Καλημέρα !

Άμα νομίζεις, θα ήθελα να δώσεις λίγο περισσότερες εξηγήσειες σχετικά με το γιατί ακριβώς δε σε αφήνει να εγκαταστήσεις εξ αρχής τα Windows 10 σε δίσκο SSD. Προσπάθησες να το κάνεις και σου έβγαλε κάποιο μήνυμα λάθους ; Αν ναι, ποιο ακριβώς ήταν ; Όταν εκκινείς τον υπολογιστή μέσ' απ' το DVD των Windows 10, αναγνωρίζεται ο SSD ; Επίσης με ενδιαφέρει αν το BIOS του συστήματος βλέπει εξ αρχής τον SSD.

Στη διάθεσή σου,

Ο Άσπρος Γάτος

Δημοσ.

Δεν θυμαμαι ακριβως το error, αλλα οταν διαλεγα σε ποιον δικσο να εγκαταστησει τα windows, οταν διαλεγα τον SSD, δεν μπορουσα να πατησω next
Δεν εχω DVD με windows, ενα usb εχω, και το αναγνωριζει, απλα δεν μπορουσα να το επιλεξω
Ναι, το BIOS τον αναγνωριζει, αφου εκει ειχα βαλει τα windows 8

Ευχαριστω :)

Δημοσ.

Όταν επιλέγεις σε ποιο δίσκο θα εγκαταστήσεις κάποια έκδοση των Windows, δε σε αφήνει να πατήσεις Next στην περίπτωση που τα Windows δε διαθέτουν εγγενώς τους κατάλληλους drivers για να αναγνωριστεί σωστά ο δίσκος.  Αυτό το θέμα είναι εντελώς άσχετο με το τι κάνει το BIOS. Δηλαδή μπορεί κάλλιστα τον SSD δίσκο να τον βλέπει το BIOS, αλλά το λειτουργικό να μην επικοινωνεί σωστά μαζί του.

Θα πρέπει από το web site της Samsung να κατεβάσεις τον driver για τον Samsung 840, να τον αποσυμπιέσεις και να τον γράψεις σε flash drive. Μετά κατά την εγκατάσταση των Windows, εκεί που θα σου λέει να διαλέξεις σε ποιο δίσκο θα γίνει η εγκατάσταση, πατάς στην επιλογή Load Driver (νομίζω είναι το πλήκτρο F6) και του φορτώνεις αυτό που κατέβασες προηγουμένως. Έτσι θα αναγνωριστεί σωστά ο SSD και θα σ' αφήσει να πατήσεις Next.

Όπως και να 'χει όμως, προτείνω να γράψεις το iso των Windows 10 σε DVD και να χρησιμοποιήσεις το flash drive επικουρικά για να περαστεί ο driver που απαιτείται για το δίσκο. 

Να είσαι καλά,

Ο Άσπρος Γάτος

Δημοσ.

Δεν βρισκω ομως κανεναν driver.. Το δοκιμασα με ενα δευτερο usb που ειχα περασει τα αρχεια που ειχα μεσα το Cd που ηρθε με τον SSD αλλα δεν μπορουσα να τα επιλεξω.. Δεν μου τα εμφανιζε καν, μονο τους φακελους που εμπεριεχονταν τα αρχεια
Δεν νομιζω οτι ειναι ακριβως drivers, εχει απλα μεσα το samsung imigration που ειναι για να κανεις clone τα αρχεια ενος δισκου σε εναν αλλον (μαζι με το λειτουργικο), το Magician Software που ειναι για διαχειρηση του δισκου και αρχειο για την εγγυηση..

Εdit: Αυτα ειναι πανω κατω τα αρχεια: http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/minisite/SSD/global/html/support/downloads.html
Ποιο απο αυτα εννοεις να χρησιμοποιησω?

Δημοσ.

Κατέβασε το HD Clone. Πόσα GB είναι οι δίσκοι;

Δημοσ.

Δεν ξερω αν θες α κανεις το ιδιο αλλα με αυτο το free προγραμμα

http://www.disk-partition.com/free-partition-manager.html

εκανα μεταφορα των 10 απο ενα δισκο σε αλλο σε μιση ωρα και ολα πηγαν τελεια

Kαι τι απεγιναν τα αρχεια απο τον 1ο δισκο? Διαγραφηκαν? Και ειναι 100% δωρεαν? 

Εdit: Λεει οτι ο δισκος μου ειναι GTP και δεν μπορει να το κανει :/

Δημοσ.

Ειχα τα 7 σε ενα δισκο σε partition 70GB

Εβαλα σε ενα κενο δισκο 250GB τα WIN10

Εκανα boot στα 10 και απο εκει εκανα format το partition 70GB των WIN7 και μετα με το προγραμμα μεταφορα των win10 στο partition αυτο

Ετσι τωρα εχω τα win10 σε 2 δισκους

Ειναι δωρεαν το φοβερο αυτο προγραμμα αρκει να κανεις μια κοινοποιηση στο facebook ή στο G+

Δημοσ.

Θα πρέπει μάλλον να διαγράψεις τον ssd και να δημιουργήσεις νέο partition. Στα 7άρια είχε επιλογή για διαρ\γραφή, στα 10 δεν ξέρω αν έχει και πως το εμφανίζει.

Πάντως με μια αναζήτηση είδα ότι πρέπει να δημιουργήσεις το usb σε gpt μορφή για να μπορέσεις να εγκαταστήσεις σε δίσκο που είναι gpt. Κάντο με το rufus. Στην επιλογή "Σύστημα διαμερισμού..." επέλεξε gpt

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...