Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακριβώς...

Το παρόν thread αναφέρεται στην τεχνολογία Η/Υ. Υπάρχουν όμως πολλών ειδών τεχνολογίες. Π.χ. τεχνολογία μαγειρέματος, φαγητού κτλ.

Άρα, οι γυναίκες είναι μία χαρά με την τεχνολογία εν γένει.

Αυτό που παρατηρείται στην τεχνολογία Η/Υ δεν είναι ικανό να δείξει ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι τουλάχιστον το 70% των αρσενικών που γράφουν σε αυτό το post δεν έχουν κάποια επαγγελματική σχέση με προγραμματισμό ή τεχνολογία Η/Υ (εκτός της ειδικότητας "τεχνικός Η/Υ"). Έτσι, δεν μπορεί να βγει ένα ασφαλές συμπέρασμα...

Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι η προκατάληψη που υπάρχει ευνοεί το αρσενικό γένος. Εάν κάνει λάθος ένας άντρας, τότε λέει βλακείες και πρέπει να γίνει flame war μέχρι θανάτου στα forums για να επικρατήσει η "δική μου και σωστή άποψη". Εάν κάνει λάθος μία γυναίκα, τότε κάνει λάθος επειδή είναι γυναίκα και δεν ξέρει.

Κανένα κοριτσάκι δεν θέλει να παίξει με κούκλες και κανένα αγοράκι με μπουλντόζες και όπλα.

Αυτά είναι ΚΟΜΠΛΕΞ των γονιών που φορτώνουν με στερεότυπα τα παιδιά τους και αναπαράγουν όσοι δεν μπορούν να δουν τίποτα άλλο πέρα από τα κόμπλεξ που έχουν φορτωθεί και θα φορτώσουν (δυστυχώς) τα δικά τους παιδιά. Ούτε κούκλες, ούτε όπλα και μπουλντόζες. Τα έχει πει και η Μοντεσσόρι καλύτερα από εμένα...

Σου φαίνεται πιο σωστό δηλαδή ένα μικρό αγόρι να παίζει με κούκλες και ένα κορίτσι με αυτοκίνητα και όπλα? Δεν είναι κόμπλεξ αλλά το φυσιολογικό. Εκτός αν θες να σου βγει το αγόρι γαβαλας.

Δημοσ.

εχω μια λιστα με 310 διαφορετικα προιοντα γι αυτη την δουλεια με τις διαφορες του καθενος και το compatibility. οι παστες δεν ειναι οτι το καλυτερο επισης ο τροπος και η ποσοτητα που την απλωνεις κανει τεραστια διαφορα

To ξερω οτι παιζει ρολο αλλα ακομα διαφερουν πολυ οι αποψεις για το ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος.

Εγω συμφωνω με αυτον εδω

Οι παστες δεν ειναι οτι το καλυτερο εννοεις σε αλλες περιπτωσεις που εχεις εναλλακτικες? Γιατι μεταξυ cpu και ψυκτρας δεν ξερω καμια εναλλακτικη

• Like 1
Δημοσ.

εχω μια λιστα με 310 διαφορετικα προιοντα γι αυτη την δουλεια με τις διαφορες του καθενος και το compatibility. οι παστες δεν ειναι οτι το καλυτερο επισης ο τροπος και η ποσοτητα που την απλωνεις κανει τεραστια διαφορα

ισχυει οτι δεν διαβαζετε ποτε τις οδηγιες. πχ ο αντρας μου : «ποσο μαλακτικο να βαλω;» απαντηση «γραφει πανω στο κουτι απο εκει εμαθα κι εγω»

Ενώ οι γυναίκες θες να μου πεις όταν αγοράζουν κινητό, το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να διαβάσουν το manual αντί να βγάλουν selfie;

Προσωπικά ό,τι συσκευή και να αγοράσω, το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να διαβάσω το manual... δεν είμαι όμως η πλειοψηφία και δεν έχει να κάνει με το φύλο αυτό. Απλά ο μέσος άνθρωπος βαριέται το διάβασμα.

Επίσης, αυτό που λες για το μικροσκόπιο θα το μάθαινες ποτέ ως hobby ή το έμαθες αναγκαστικά επειδή είναι η δουλειά σου;

Οι άνδρες που ασχολούνται με Η/Υ το ξεκινούν ως hobby, όχι επειδή τους το επέβαλλε κάποιος... είναι διαφορετικό, δεν νομίζεις;

Δημοσ.

Σου φαίνεται πιο σωστό δηλαδή ένα μικρό αγόρι να παίζει με κούκλες και ένα κορίτσι με αυτοκίνητα και όπλα? Δεν είναι κόμπλεξ αλλά το φυσιολογικό. Εκτός αν θες να σου βγει το αγόρι γαβαλας.

Δεν έμαθες από το άλλο θέμα εσύ?

• Like 2
Δημοσ.

To ξερω οτι παιζει ρολο αλλα ακομα διαφερουν πολυ οι αποψεις για το ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος.

Εγω συμφωνω με αυτον εδω

Οι παστες δεν ειναι οτι το καλυτερο εννοεις σε αλλες περιπτωσεις που εχεις εναλλακτικες? Γιατι μεταξυ cpu και ψυκτρας δεν ξερω καμια εναλλακτικη

σωστος αυτος, θελει ελαχιστη ποσοτητα και να απλωθει καλα ωστε να μην υπαρχει αερας αναμεσα στην παστα και το μεταλο.

υπαρχουν film/pads/resins απλα ειναι για πιο προχωρημενα πραματα απο ενα pc σπιτιου.

Δημοσ.

Ενώ οι γυναίκες θες να μου πεις όταν αγοράζουν κινητό, το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να διαβάσουν το manual αντί να βγάλουν selfie;

Προσωπικά ό,τι συσκευή και να αγοράσω, το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να διαβάσω το manual... δεν είμαι όμως η πλειοψηφία και δεν έχει να κάνει με το φύλο αυτό. Απλά ο μέσος άνθρωπος βαριέται το διάβασμα.

Επίσης, αυτό που λες για το μικροσκόπιο θα το μάθαινες ποτέ ως hobby ή το έμαθες αναγκαστικά επειδή είναι η δουλειά σου;

Οι άνδρες που ασχολούνται με Η/Υ το ξεκινούν ως hobby, όχι επειδή τους το επέβαλλε κάποιος... είναι διαφορετικό, δεν νομίζεις;

70% του αντρικου πληθυσμου εχουν  το ιδιο χομπυ δλδ; ειδα κι απο τον γκομενο μιας φιλης που κοντεψε να της το πηδηξει το laptop.

προφανως οταν προκειται για μηχανιματα εκατονταδων χιλιαδων ευρω δεν μπορεις να τα εχεις για χομπυ, ουτε εγω ουτε κανενας. (αυτα που δειχνουν στις ταινιες δεν ισχυουν ουτε με σφαιρες) οποτε δεν υπαρχει μετρο συγκρισης. 

επισης να μην οδηγανε οι γυναικες ε; γιατι δεν ειναι στην φυση τους. ε κι αφου δεν θεωρεις οτι οι κουκλες ειναι γι αγορια αυριο μεθαυριο να μην ανακατευτεις στην ανατροφη του παιδιου σου γιατι αυτη ειναι γυναικεια δουλεια. αλλα μετα μην κλαις αν δεν σε θεωρει πατερα του.

Δημοσ.

Το παρόν thread αναφέρεται στην τεχνολογία Η/Υ. Υπάρχουν όμως πολλών ειδών τεχνολογίες. Π.χ. τεχνολογία μαγειρέματος, φαγητού κτλ. 

Πρώτη μου φορά ακούω για τεχνολογία φαγητού και μαγειρέματος :P

• Like 1
Δημοσ.

εγω δεν καταλαβαινω γιατι τεχνολογια θεωρουνται μονο τα κινητα και οι υπολογιστες ενω πολλοι αντρες ειναι ανικανοι να βαλουν μπρος ενα ριμαδι πληντυριο (με το βιβλιαρακι με τις οδηγιες ακουμπισμενο διπλα).

εν ολιγης μονο οτι τους συμφερει ειναι τεχνολογια. 

Εγώ έδειξα πως λειτουργεί το πλυντήριο μου και στην μάνα και στην γυναίκα, καθώς ήξεραν να χρησιμοποιούν μόνο το δικό τους :D

also, το πλυντήριο είναι τεχνολογία όσο τεχνολογία είναι η τηλεόραση και το ράδιο.

Δημοσ.

Το τι αντιλαμβάνομαι και τι όχι, άσε να το γνωρίζω εγώ. Όταν ρίξεις κι εσύ το διάβασμα που έχω κάνει εγώ, τότε θα κάνουμε συζήτηση σε σωστή βάση.

ΥΓ: Δεν με ενδιαφέρει το political correctness, ειδικά όταν η επιστήμη λέει 1 + 1 = 2.

Άλλο η ανάγνωση τυπωμένου χάρτου, και άλλο η γνώση των πραγμάτων...

Εκτός αυτού, ο προηγούμενος  συμφυρμός (#103) ολίγου Κοινωνικού Δαρβινισμού,

με την "βιολογική" φαντασία στην εξουσία και τις κοινωνικές επιρροές στα αζήτητα, δημιουργεί σαθρή βάση

για την ανάπτυξη διάλογου, που θα ήταν ικανός να παράγει λογικά ελεγχόμενα συμπεράσματα.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ έδειξα πως λειτουργεί το πλυντήριο μου και στην μάνα και στην γυναίκα, καθώς ήξεραν να χρησιμοποιούν μόνο το δικό τους :D

also, το πλυντήριο είναι τεχνολογία όσο τεχνολογία είναι η τηλεόραση και το ράδιο.

εχεις δει ενα βιντεο με εναν παππου που προσπαθει να βαλει μπρος την ηλεκτρικη σκουπα τραβοντας το καλωδιο λες ειναι ψαροτρατα;

επειδη καποια πραματα ειναι δεδομενα για καποιους για αλλους δεν ειναι. 

Δημοσ.

Οι γυναίκες πλέον είναι μόνο για -ξέρετε-.

Παλιά ήταν τουλάχιστον και για να μαγειρεύουν, να βάζουν πλυντήριο κλπ... σήμερα ούτε αυτό κάνουν... οπότε είναι μόνο να τις ----

Δημοσ.

Ενώ όταν παίζει με τον γυαλισμένο μουσκουλάτο he-man όλα καλά.

Ένα μνημόνιο 4.

edit, να και ο φυσιολογικός από πάνω που δεν έπαιζε με κούκλες. Θαυμασμός.

• Like 4
Δημοσ.

1) 70% του αντρικου πληθυσμου εχουν  το ιδιο χομπυ δλδ; ειδα κι απο τον γκομενο μιας φιλης που κοντεψε να της το πηδηξει το laptop.

2) προφανως οταν προκειται για μηχανιματα εκατονταδων χιλιαδων ευρω δεν μπορεις να τα εχεις για χομπυ, ουτε εγω ουτε κανενας. (αυτα που δειχνουν στις ταινιες δεν ισχυουν ουτε με σφαιρες) οποτε δεν υπαρχει μετρο συγκρισης. 

3) επισης να μην οδηγανε οι γυναικες ε; γιατι δεν ειναι στην φυση τους.

4) ε κι αφου δεν θεωρεις οτι οι κουκλες ειναι γι αγορια αυριο μεθαυριο να μην ανακατευτεις στην ανατροφη του παιδιου σου γιατι αυτη ειναι γυναικεια δουλεια. αλλα μετα μην κλαις αν δεν σε θεωρει πατερα του.

1) Είπα εγώ ποτέ ότι όλοι οι άντρες είναι εξπέρ στην τεχνολογία; Οι περισσότεροι είναι εξπέρ στο κλαρινογαμπριλίκι και στο ποδόσφαιρο... οπότε όχι, δεν θα βάλεις έναν άσχετο να σου φτιάξει το laptop. Ας πλήρωνε τεχνικό η φίλη σου, αλλά ήθελε να την βγάλει τσάμπα και έχωσε τον δικό της. Ας πρόσεχε.

2) Δεν διαφωνώ.

3) Σαφώς να οδηγάνε και οι γυναίκες, αν και μεταξύ μας στο μέλλον η ανθρώπινη οδήγηση θα εκλείψει, μιας και θα οδηγούν αυτόματα τα αυτοκίνητα (η Google έχει φτιάξει prototype car στυλ ΚΙΤΤ). Οπότε τσάμπα τσακώνεστε για την οδήγηση. Και φυσικά εννοείται ότι έτσι θα έχουμε λιγότερα ατυχήματα.

Μπορεί ο άνδρας να έχει εξελικτικό αβαντάζ (κυνηγός-τροφοσυλλέκτης) στον προσανατολισμό, αλλά δεν παύει να είναι άνθρωπος και να νιώθει κούραση, εκνευρισμό κλπ. Οι μηχανές δεν κουράζονται και δεν έχουν συναισθήματα. :)

4) Δεν νομίζω να διαφωνείς ότι οι περισσότερες μαμάδες αυτοκινητάκια και όπλα θα πάρουν στους γιους, όχι κούκλες και τσαγιέρες.

Άλλο η ανάγνωση τυπωμένου χάρτου, και άλλο η γνώση των πραγμάτων...

Εκτός αυτού, ο προηγούμενος  συμφυρμός (#103) ολίγου Κοινωνικού Δαρβινισμού,

με την "βιολογική" φαντασία στην εξουσία και τις κοινωνικές επιρροές στα αζήτητα, δημιουργεί σαθρή βάση

για την ανάπτυξη διάλογου, που θα ήταν ικανός να παράγει λογικά ελεγχόμενα συμπεράσματα.

Όπως δεν θα μπω σε διάλογο με χριστιανούς που απορρίπτουν τον Δαρβίνο, έτσι δεν θα μπω σε διάλογο μαζί σου.

Είσαι ελεύθερος να απορρίπτεις την επιστήμη και αυτή εσένα. :)

Δημοσ.

Υπάρχουν έρευνες που λένε οτι οταν υπάρχει ένα στερεότυπο σε μια κοινωνία πολλές φορές τα μέλη της δρουν με βάση αυτό το στερεότυπο και έτσι η απόδοση τους μειώνετε ασχετα από τις ικανότητες τους.

Έτσι πιθανόν όντως πολλές γυναίκες να μην τα πάνε καλά με την τεχνολογία, αυτό όμως δεν συμβαίνει γιατί ειναι άχρηστες αλλά γιατί εσωτερικευουν τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα που υπάρχουν στην σημερινή κοινωνία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...