Praetorianos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Praetorianos εσυ εξω μενεις και δουλευεις?Κανονικα/τυπικα ναι. Εχω επιστρεψει για καποια projects ομως, και με αυτα που γινονται ελπιζω να ισχυει το διαβατηριο μεχρι να τελειωσουν Γιατι; Δεν ειχαμε λοιπόν υφεσιακη οικονομια περυσι, παρολο τα σκληρα μετρα. Το ΑΕΠ αυξανοταν(εστω κ οριακα). Κ απο το γραφημα φαίνεται οτι καθε χρόνο τα τελευταία 3 χρόνια βελτιωνοταν η κατάσταση. Συμφωνουμε στο πρωτο κομματι. Για το δευτερο κομματι, δικη μου ερωτηση.. Το ΑΕΠ αυξανεται, και το χρεος ως ποσοστο του ΑΕΠ αυξανεται με μεγαλυτερους ρυθμους. Εισαι καλυτερα ή χειροτερα απο πριν? 2
thomasG4 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Κανονικα/τυπικα ναι. Εχω επιστρεψει για καποια projects ομως, και με αυτα που γινονται ελπιζω να ισχυει το διαβατηριο μεχρι να τελειωσουν Γιατι; Συμφωνουμε στο πρωτο κομματι. Για το δευτερο κομματι, δικη μου ερωτηση.. Το ΑΕΠ αυξανεται, και το χρεος ως ποσοστο του ΑΕΠ αυξανεται με μεγαλυτερους ρυθμους. Εισαι καλυτερα ή χειροτερα απο πριν? Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι άμα συνεχίζαμε με τέτοιο ρυθμό για κανένα χρόνο παραπάνω, δεν θα μας έκαναν αναδιάρθρωση του χρέους οι εταίροι; Εδώ τώρα δέχονται να μιλήσουν που η οικονομία μπήκε πάλι στην ύφεση. Ή νομίζεις ότι είναι επίτευγμα της τωρινής κυβέρνησης και ότι με τη προηγούμενη δεν θα μας έκαναν; Δεν υποστηρίζω κανένα απο τα δυο κόμματα, αλλά να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. 2
haHa Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Κανονικα/τυπικα ναι. Εχω επιστρεψει για καποια projects ομως, και με αυτα που γινονται ελπιζω να ισχυει το διαβατηριο μεχρι να τελειωσουν Γιατι; Συμφωνουμε στο πρωτο κομματι. Για το δευτερο κομματι, δικη μου ερωτηση.. Το ΑΕΠ αυξανεται, και το χρεος ως ποσοστο του ΑΕΠ αυξανεται με μεγαλυτερους ρυθμους. Εισαι καλυτερα ή χειροτερα απο πριν? To χρεος ως ποσοστου του ΑΕΠ εμεινε ουσιαστικα σταθερο το 2014. Για την υποθετικη ερωτηση σου: δεν υπαρχει σωστη ή λαθος απαντηση. Σε πρωτη ματια, εισαι χειροτερα, αλλα μπορει απλα να πηρες νεο δανειο (κ να αυξηθηκε το χρεος σου) για να ξεπληρωσεις βραχυπροθεσμες οφειλες.
klainmaingr Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Γιατι εισαι σιγουρος για αυτο?? Γιατι να θελει καποιος να παει στο τελευταιο σοβιετ στο οποιο θα υπαρχουν σιγουρα ταραχες απο την "αναστατωση" και οχι σε μια χωρα της ΕΕ?? λογο κοστους και μονο??, μετα λες μαλιστα οτι σε τροφιμα και καυσιμα δεν ξερεις η ξερω γω εμεις θα την παλεψουμε, ο τουριστας ομως γιατι να το ρισκαρει?? Γιατι να μην παει Τουρκια για παραδειγμα?? Η Ελλαδα και σαν τουριστικη χωρα πιστευω εχει δει όφελος ως μελος της EZ και δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι η επιστροφη σε εθνικο νομισμα θα εκτιναξει τον τουρισμο. Επισης με δραχμη υποθετεις ας πουμε οτι οι teenager συνταξιουχοι, οι συνδικαλιστες, η διαφθορα, η γραφειοκρατια, το πελατειακό κρατος και ολα αυτα που μας κανουν αυτο που ειμαστε εντος Ευρω θα φτιαξουν με μαγικο τροπο η απλα θα παρει καποιο χρονο.?? Εγω πιστευω οτι σε μια χωρα οπως η Ελλαδα η επιστροφη σε εθνικο νομισμα ειναι η απολυτη αυτοκτονια, απο την αλλη και η κατασταση ως εχει δεν τραβαει σε αυτο συμφωνω απολυτα οποτε τι κανουμε?? Νομιζω best case scenario να γινει μια εθνικη προσπαθεια απο ολους να "σοβαρευτουμε" εντος EZ. Είμαι σίγουρος για αυτό γιατί προσφέρεις πράγματα που καμία άλλη χώρα στην ΕΕ δε προσφέρει. Δεν έρχονται επειδή σε συμπαθούν ούτε επειδή είσαι όμορφος. Δεν υπάρχει κάποιος που να μη πει οτι ο Τουρισμός θα αυξηθεί κατακόρυφα σε μια τέτοια περίπτωση. Χιλιάδες άνθρωποι θέλουν να επισκεφθούν νησιά κτλ αλλα δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια. Η Ελλάδα σαν μέλος της ΕΖ και ιδιαίτερα με την επικείμενη αύξηση στα ξενοδοχεία μόνο καλό δεν έχει δεί. Η Τουρκία μετά απο αυτή την εφαρμογή γίνεται όντως πιο ανταγωνιστική και ναί, με ευρώ και με αυτό το ΦΠΑ ο τουρίστας πολύ πιθανόν να προτιμήσει τα γερμανικά ξενοδοχεία στις Τουρκικές ακτές. Στα τρόφιμα είναι γεγονός οτι θα την παλέψουμε. Στα καύσιμα όπως είπα δε γνωρίζω αλλα εκεί είναι που θα χρειαζόμασταν εξωτερική βοήθεια σε γενικές γραμμές (και το παράλληλο ευρώ θα βοηθούσε ιδιαίτερα). Όσο για την τελευταία παράγραφο, για μένα το πιο πιθανό (και αναγκαστικό δυστυχώς αν δεν αλλάξει δραστικά κάτι) σενάριο είναι η απότομη προσγείωση σε εθνικό νόμισμα και η αναγκαστική αλλαγή όλων αυτών που αναφέρεις. Όπως και να το κάνουμε, όσο και να εξυγιάνουμε το δημόσιο και όλα αυτά που μας κάνουν μπανανία (αλλα μη γελιέστε, υπάρχουν παντού στον κόσμο) εντός ευρώ και με την ΕΠΙΒΟΛΗ των πολιτικών που όλοι παραδέχονται οτι είναι καταστροφικές δεν έχουμε σίγουρα κανένα μέλλον. Είναι οι απαραίτητες δομικές αλλαγές που χρειαζόμαστε αλλα σε αυτό το σημείο και με αυτό το χρέος είναι κυριολεκτικά σταγόνα στον ωκεανό ακόμα και αν γίνουμε κράτος υπόδειγμα. Τέλος θέλω να προσθέσω δυο πραγματάκια για το χρέος. Δε θα επιμείνω να το χαρακτηρίσω αλλα πιστεύω οτι αν κάποιος θέλει να έχει πραγματικά άποψη για το τι χρωστάμε, σε ποιον χρωστάμε, πως προέκυψε αυτό το χρέος και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό, τότε το παρακάτω report απο επιτροπή της βουλής και όχι απο random ιντερνετικό παπαγάλο ίσως να σας βοηθήσει να μάθετε, να κρίνετε προσωπικά και να βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Site: Public_Debt_Preliminary_Report Ps: @haHa είπα οτι για καύσιμα και ενέργεια δεν έχω ψάξει τί και πώς. Θεωρώ πως ίσως επιτέλους αναγκαστούμε να εκμεταλευτούμε τις ΑΠΕ που έχουμε παντού. Αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να κάνουμε είτε μέσα είτε έξω αλλα στην ανάγκη θα φανεί πιο πολύ απο ποτέ. Κατα τα άλλα συνολική αλήθεια και λύση δε νομίζω οτι κατέχει κανείς απο εμάς, αλλιώς να τον στέλναμε για finmin.
Praetorianos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι άμα συνεχίζαμε με τέτοιο ρυθμό για κανένα χρόνο παραπάνω, δεν θα μας έκαναν αναδιάρθρωση του χρέους οι εταίροι; Εδώ τώρα δέχονται να μιλήσουν […] Αυτό έγραψα πριν, ότι όλοι δέχονται να μιλήσουν πλην μιας χώρας, για λόγους που προανέφερα. Το κούρεμα πρέπει να γίνει όταν πρέπει και όχι «σε κανα χρόνο». Και με το PSI κούρεμα έγινε, την αποτελεσματικότητα του την νιώσαμε όλοι. Bαθιά. Που έφυγαν όλα τα ομόλογα από τις τράπεζες πρώτα, και μετά την έφαγαν την παπάρα πάλι οι γνωστοί. Άμα σου βγάλουν εκτός ορίων το χρέος, και δεν έχεις και collaterals, αντί για κούρεμα θα σου πουν «τωωωωωωρα, τώρα δεν σώνεσαι με τίποτα, άντε γεια». Για τα υπόλοιπα, δεν με απασχολούν τα πολιτικά, και είναι κρίμα να κλειδωθεί (πάλι). To χρεος ως ποσοστου του ΑΕΠ εμεινε ουσιαστικα σταθερο το 2014. Για την υποθετικη ερωτηση σου: δεν υπαρχει σωστη ή λαθος απαντηση. Σε πρωτη ματια, εισαι χειροτερα, αλλα μπορει απλα να πηρες νεο δανειο (κ να αυξηθηκε το χρεος σου) για να ξεπληρωσεις βραχυπροθεσμες οφειλες. Μα αυτό ακριβώς λέω. Αν σου δώσουν δάνειο μισό τρις (stupid example, but you get the point), η ανάπτυξη του ΑΕΠ σου θα πάει στο θεό. Σημαίνει κάτι αυτό?
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Χιλιάδες άνθρωποι θέλουν να επισκεφθούν νησιά κτλ αλλα δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια. Η Ελλάδα σαν μέλος της ΕΖ και ιδιαίτερα με την επικείμενη αύξηση στα ξενοδοχεία μόνο καλό δεν έχει δεί. Αντι-επιχείρημα 1: Το Λονδίνο που είναι πανάκριβο κι έχει και τη λίρα (δυνατότερη του ευρώ), έχει περίπου 15 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο Αντι-επιχείρημα 2: Οι αυξημένοι φόροι στον τουρισμό θα ισχύσουν από 1 Οκτώβρη 2015 Συγγνώμη για την απάντηση αλλά ας είμαστε λίιιιιιιιιιιιιιιγο ρεαλιστές Μα αυτό ακριβώς λέω. Αν σου δώσουν δάνειο μισό τρις (stupid example, but you get the point), η ανάπτυξη του ΑΕΠ σου θα πάει στο θεό. Σημαίνει κάτι αυτό? Το point δεν είναι να πας το μισο τρις στο consumption του ΑΕΠ αλλά να το κάνεις trade surplus μέσα στην παγκόσμια οικονομία. Και στη μία περίπτωση, και στην άλλη θα έχεις ανάπτυξη του ΑΕΠ. Αλλά η μία είναι καλύτερη έναντι της άλλης. Συγγνώμη και από εσένα που παρότι σε έχω κατασπαμμαρει στα pms, κατέληξα να απαντήσω εδώ
ADHD Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Είναι η οικονομική σχολή Γιανη, θα σου πω όλα τα λάθη που έκαναν οι υπόλοιποι θα σου εξηγήσω γιατι το χρέος δεν είναι βιώσιμο αλλα για το τι θα κανεις εσύ μεταρρυθμίσεις κλπ κουβέντα για να μη στεναχωρησουμε και τους πελάτες που περιμένουν στη γωνία.. Να μας το διαγράψουν το χρέος και να μας δώσουν αναπτυξιακά πακέτα γιατι είμαστε ιδιόρρυθμος λαός και δεν πιάνει η λιτότητα, δώστε χρήμα στον κόσμο να σκορπάει αλλα στις δικές σας χώρες λιτότητα, δεν γίνεται αφού δεν το ξέρουν θα πάω να τους το πω εγώ να τους ανοίξω τα ματιά και ουτε μια στο εκατομμύριο να πουν όχι. Μισθοί και συντάξεις Γερμανίας με ανταγωνιστικότητα Βουλγαρίας γιατι όχι.. Και κάπως ετσι παίρνεις μια χώρα με μια έστω και στα χαρτιά ανάπτυξη κλείνεις τις τράπεζες και τη γυρνάς χρόνια πίσω και σε βαθιά ύφεση, κανονικά θα πρέπει να παρουσιαστεί στο δικαστήριο οικειοθελώς για τη ζημιά που έκανε.. Και μην ακούσω τίποτα "Νόμιζε" γιατι δεν είναι καλός πολιτικός.. 3
haHa Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Είμαι σίγουρος για αυτό γιατί προσφέρεις πράγματα που καμία άλλη χώρα στην ΕΕ δε προσφέρει. Δεν έρχονται επειδή σε συμπαθούν ούτε επειδή είσαι όμορφος. Δεν υπάρχει κάποιος που να μη πει οτι ο Τουρισμός θα αυξηθεί κατακόρυφα σε μια τέτοια περίπτωση. Χιλιάδες άνθρωποι θέλουν να επισκεφθούν νησιά κτλ αλλα δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια. Η Ελλάδα σαν μέλος της ΕΖ και ιδιαίτερα με την επικείμενη αύξηση στα ξενοδοχεία μόνο καλό δεν έχει δεί. Η Τουρκία μετά απο αυτή την εφαρμογή γίνεται όντως πιο ανταγωνιστική και ναί, με ευρώ και με αυτό το ΦΠΑ ο τουρίστας πολύ πιθανόν να προτιμήσει τα γερμανικά ξενοδοχεία στις Τουρκικές ακτές. Στα τρόφιμα είναι γεγονός οτι θα την παλέψουμε. Στα καύσιμα όπως είπα δε γνωρίζω αλλα εκεί είναι που θα χρειαζόμασταν εξωτερική βοήθεια σε γενικές γραμμές (και το παράλληλο ευρώ θα βοηθούσε ιδιαίτερα). Aυτην την στιγμη εισαγουμε πανω απο το 50% των τροφιμων και πολυ πανω απο το 50% του κρεατος που καταναλωνουμε. Τελος, η Ελλαδα σαν μελος της ΕΖ εχει δει μεγαλη αυξηση των αφιξεων των τουριστων. Μα αυτό ακριβώς λέω. Αν σου δώσουν δάνειο μισό τρις (stupid example, but you get the point), η ανάπτυξη του ΑΕΠ σου θα πάει στο θεό. Σημαίνει κάτι αυτό? Μονο που ουσιαστικα δεν πηρες νεο δανειο εν ετει 2014.(χωρια που τα οποια δανεια παιρνουμε πανε για αποπληρωμη προηγουμενων κ οχι στην οικονομια μας) Το 2014 ειχαμε οριακη αυξηση του ΑΕΠ κ σταθερο χρεος ως ποσοστου του ΑΕΠ. Ολα αυτα παρολο τα πολυ σκληρα υφεσιακα μετρα.
thomasG4 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Αυτό έγραψα πριν, ότι όλοι δέχονται να μιλήσουν πλην μιας χώρας, για λόγους που προανέφερα. Το κούρεμα πρέπει να γίνει όταν πρέπει και όχι «σε κανα χρόνο». Και με το PSI κούρεμα έγινε, την αποτελεσματικότητα του την νιώσαμε όλοι. Bαθιά. Που έφυγαν όλα τα ομόλογα από τις τράπεζες πρώτα, και μετά την έφαγαν την παπάρα πάλι οι γνωστοί. Άμα σου βγάλουν εκτός ορίων το χρέος, και δεν έχεις και collaterals, αντί για κούρεμα θα σου πουν «τωωωωωωρα, τώρα δεν σώνεσαι με τίποτα, άντε γεια». Για τα υπόλοιπα, δεν με απασχολούν τα πολιτικά, και είναι κρίμα να κλειδωθεί (πάλι). Μα αυτό ακριβώς λέω. Αν σου δώσουν δάνειο μισό τρις (stupid example, but you get the point), η ανάπτυξη του ΑΕΠ σου θα πάει στο θεό. Σημαίνει κάτι αυτό? Δεν μίλησα για κούρεμα. Κούρεμα το έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα κάνουν. Για αναδιάρθρωση του χρέους είπα. Αυτό που προβλέπεται να γίνει και με το 3ο μνημόνιο μετά τη 1η αξιολόγηση του. Έτσι θα είναι πιο βιώσιμο το χρέος. Το θέμα είναι ότι όλοι αυτοί οι μήνες που χάθηκαν ήταν πολύ σημαντικοί. Επίσης η ζημιά που έγινε με το bank run θα πάρει πολύ καιρό για να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη του κόσμου στο τραπεζικό σύστημα.
ADHD Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Ρε klainmain τις τρολλιες της Ζωής έβαλες?? Απο αυτή την επιτροπή γραφικών ακτιβιστών που μάζεψε εκεί πέρα και γέλαγε ο κόσμος?? Η Ελλαδα έχω την εντύπωση ότι έχει δει αύξηση στον τουρισμό ως μέλος της Ευρωζώνης παρόλα αυτά επαναλαμβάνω δεν είσαι σίγουρος για καύσιμα φάρμακα κλπ αλλα η Μύκονος θα έχει διπλάσιο τουρισμό δεν βγάζει νόημα αυτο, κανεις δεν θέλει να παει σε μια τέτοια "επικίνδυνη" χώρα ειδικά όταν υπάρχουν φθηνοί ανταγωνιστές δίπλα, ως μέλος της EZ έχεις τη δυνατότητα να προσφέρεις καλύτερες υπηρεσίες. 1
DrLo Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Οικονομολογοι τα λενε οχι εγω και θελω να το συζητήσω Ποιός οικονομολόγος (μη πολιτικός/πολιτικάντης) έχει μιλήσει για μονομερές κούρεμα χρέους "με επίσημη ανακοίνωση στον ΟΗΕ" .... λες και είναι δουλειά του ΟΗΕ να ασχολείται με ποιός χρωστάει σε ποιόν .... ΧΕΣΤΗΚΕ ο ΟΗΕ, και ΧΕΣΤΗΚΕ και ο δανειστής σου (και εσύ) για τον ΟΗΕ. .... on topic Αποκλείεται αυτά που γράφεις να τα έχει πει σοβαρός άνρωπος γιατί είναι απλά ανοησίες οικονομικά ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑ αδύνατες. 2
haHa Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 ... Η Ελλαδα έχω την εντύπωση ότι έχει δει αύξηση στον τουρισμό ως μέλος της Ευρωζώνης ... Ετσι ακριβως ειναι, εχουμε δει αυξηση αφιξεων, παρολο μαλιστα την αβεβαιοτητα των τελευταιων χρονων, κατι που αποθαρρυνει τους τουριστες. http://data.worldbank.org/indicator/ST.INT.ARVL/countries/GR?display=graph
Anubis13 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Και πως βοηθα σε αυτο η ΕΕ? Και η Τουρκια εχει τεραστια αυξηση σε τουρισμο τα τελευταια χρονια. Και ενα συγκριτικο, μενω στην κεντρικη ευρωπη και ειναι πιο φτηνο να παω σε Μαγιορκα, Ισπανικα νησια, Μαλτα, Τουρκια, παρα σε ελληνικα νησια. Πως ειμαστε ανταγωνιστικοι? 1
thomasG4 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Και πως βοηθα σε αυτο η ΕΕ? Και η Τουρκια εχει τεραστια αυξηση σε τουρισμο τα τελευταια χρονια. Και ενα συγκριτικο, μενω στην κεντρικη ευρωπη και ειναι πιο φτηνο να παω σε Μαγιορκα, Ισπανικα νησια, Μαλτα, Τουρκια, παρα σε ελληνικα νησια. Πως ειμαστε ανταγωνιστικοι? Το ότι δεν χρειάζεται να βγάλεις βίζα για να πας, βοηθάει αρκετά νομίζω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις