Stickmanpao13 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Καλησπερα,ημουν μαθητης 3ης λυκειου και εδωσα πανελληνιες!Δεν τα πηγα τοσο καλα και ηθελα να ρωτησω αν κανενας ξερει αν ειναι καλη σχολη το εφαρμοσμενη πληροφορικη στο τει του ηρακλειου και τι επαγγελματικη αποκατασταση προσφερει!
liakos356 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα φίλε μου. Είμαι παλιός απόφοιτος της σχολής.Καλή σχολή, ωραίο μέρος και με συνεργασία με ΙΤΕ και CSD από το πανεπιστήμιο. Μετά το πτυχίο έκανα και master στο ΤΕΙ της Αθήνας (computer graphics) όπου με δέχθηκαν εύκολα γιατί ήταν παρεμφερές το αντικείμενο. Δουλειά βρήκα μετά από κάνα τρίμηνο εντατικού ψαξίματος πάνω στο αντικείμενο, ως developer σε κινητά. Αν σε παίρνει οικονομικά και αντέχεις τα ταξίδια με το καράβι, θα σου έλεγα πήγαινε. Βέβαια έχουν περάσει κοντά 15 χρόνια από τότε που πήγα εγώ, οπότε πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει. Γενικά πάντως, ευχαριστημένος έμεινα από την Κρήτη σε όλα τα επίπεδα. 1
Stickmanpao13 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Σας ευχαριστω παρ πολυ!Δωξα το θεο,ειναι η αδερφη μου εκει και δεν θα ειναι πολλα τα εξοδα για σπιτι εκει και τα ταξιδιωτικα(κανω καποιες οικονομιες για να εχω εν ωρα αναγκης)
Backpacker Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Ηράκλειο σπούδασα και γω στο ΤΕΙ σε τελείως διαφορετικό αντικείμενο βέβαια...ειναι παρα πολυ ωραια πολη για να ζησεις τα φοιτητικά σου χρόνια. Έχει τα πάντα...είναι μεγάλη πόλη και ταυτόχρονα δεν είναι. Το ΤΕΙ έχει πολύ καλές εγκαταστάσεις. (Τρομερό κλειστό και τρομερές εστίες ευρωπαικου επιπέδου) Η σχολή ειναι λίγο δύσκολη απο οτι θυμάμαι απο φιλαράκια μου. Για τα έξοδα που λένε κάποιοι εξαρτάται από που είσαι...για τους αθηναίους πχ είναι 32 ευρώ πήγαινε-ελα το φοιτητικο με το καράβι. Επίσης καλύτερα...γιατι οσοι σπουδάζουνε σε κοντινές πόλεις πηγαίνουν σπιτι τους 1-2 φορες τον μηνα...αν μενεις μακρια πας πιο σπανια και ανεξαρτητοποιήσε καλύτερα...τα οδοιπορικά βγαίνουν το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις. Αφού ειναι ήδη και η αδερφή σου εκεί τότε μην το σκέφτεσαι καν... 1
Stickmanpao13 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!
antonisid Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Να πω κι εγώ την άποψή μου ως απόφοιτος εδώ και 5-6 χρόνια από τη σχολή. Γενικά από εγκαταστάσεις είναι καλά τα πράματα, τα κτίρια σχετικά καινούργια και από θέμα εξοπλισμού υπήρχε μια σχετική επάρκεια. Αυτό που δε με βρήκε ΠΟΤΕ σύμφωνο είναι το πρόγραμμα σπουδών, που αποτελείται από αχρείαστα - πολλά - μαθήματα πχ οικονομικά. Δε μπορεί μια σχολή πληροφορικής να έχει 3-4 μαθήματα προγραμματισμού (εισαγωγή στον προγραμματισμό, Δομές δεδομένων, Java) και 5 μαθήματα οικονομικών και αλλά 3-4 του τύπου "Δομή Ευρωπαϊκής λειτουργίας." Προσωπικά βρήκα χαμηλό το επίπεδο γνώσης σε πολλά μαθήματα, με τη παπαγαλία να βασιλεύει και να περνάς το μάθημα αν είσαι τυχερός κι έχεις καλές σημειώσεις...τι λεγόμενες φωτοτυπο-σημείωσεις που παρέχουν πολλές φορές ακόμα και οι καθηγητές στους μαθητές....με κάποια θέματα - SOS - τα οποία αναπαράγουν ανά 2-3 εξάμηνα. Σχετικά σοβαρή δουλειά γίνεται στα μαθήματα προγραμματισμού, με μεγάλη γκρίνια από τους φοιτητές όπου ένα μεγάλο μέρος ψάχνει για ένα "5",την παγκόσμια φοιτητική σταθερά όπως αποκαλείται. Αναφέρω τον τομέα αυτόν, καθώς είναι απ τους λίγους στη συγκεκριμένη σχολή που δε σου παρέχει κάποια επιφανειακή γνώση, αλλά κάτι περισσότερο. Χαμηλό ήταν το επίπεδο και στα μαθήματα "web development", καθώς προσωπικά διδάχτηκα απλή HTML, με λάθος τρόπο, και css, php, mysql κτλ τότε τουλάχιστον δε διδάχτηκαν. Για να κλείσω με κάτι θετικό, νομίζω είναι μια σχολή που μαστίζεται γενικά από τα προβλήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την κακή νοοτροπία φοιτητών αλλά και κάποιων καθηγητών δυστυχώς, αλλά αν έχεις την όρεξη να ψαχτείς από μόνος σου....σου παρέχει πολλές δυνατότητες από θέμα εξοπλισμού, υλικού και διασύνδεσης με άλλα πανεπιστήμια για πρακτικές, μεταπτυχιακά, έρευνες κτλ. ΥΓ. Το Ηράκλειο είναι μια πόλη που προσφέρει καλή φοιτητική ζωή. Καλή τύχη
a.c.a.b Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Όπως στα είπαν παραπάνω τα παιδια, Είμαι τέταρτο έτος στο εππ που τωρα εχει μετενομαστεί σε τμήμα μηχανικών πληροφορικής. Προσωπικα δε μου αρεσε/ει το αντικειμενο και δυστυχώς δεν την ειχα΄πάρει ζεστά.Το δυστυχώς το λέω γιατί σαν τμημα είναι αρκετα αξιοπρεπές σύν του ότι σου δίνει τη δυνατοτητα να διδάξεις σε σχολεία(κατι που με ενδιαφέρει). Οι περισσοτεροι καθηγητες ειναι πολύ καλοί, πρόθυμοι να σε βοηθήσουν κ να σου λύσουν ό,τι απορίες εχεις(υπάρχουν βέβαια και οι αντιπαθείς εξαιρέσεις) Μην ακουσεις ποτε κατι βλακες δηθεν ψαγμενους να σου λενε οτι το ταδε μαθημα δεν περνιέται με τιποτα -μπλα μπλα μπλα... Όλα περνιουνται αν ασχολεισαι λίγο και είσαι συνεπης σε κάποια στοιχειωδη. Το επιπεδο πιστευω για εναν που λιγο ενδιαφερεται ειναι βατό. Από γνώσεις δε πιστευω οτι παίρνεις πολλά απο τις παραδόσεις/εργαστήρια. Πιο πολύ πιστευω οτι λειτουργούν σαν εναυσμα για δικη σου πιο ενδελεχή μελέτη και αναζήτηση. Και κατι τελευταιο , αν κ λεγοταν "πολυμέσων" εχει λίγα σχετικά μαθηματα με πολυμέσα. Και το Ηράκλειο όντως ειναι πολύ καλή πόλη για φοιτητούπολη. Αυτά από μένα.
jaggel97 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Λοιπον παιδια φετος εδωσα πανελληνιες ελεγα για οικονομικο στο ρεθυμνο..εβγαλα 11600..πηρα πληροφοριες για το επιστημης υπολογιστων στο ηρακλειο οπου μενω κιολας αλλα τα σχολια ηταν αρνητικα..αφενως πολυ καλη σχολη αφετερου πολυ δυσκολη..χθες συναντησα εναν καθηγητη του τει πληροφορικης οπου τον γνωριζει ο πατερας μου απο παλια και ακουσα θετικα σχολια..υπαρχουν και διαφορα μεταπτυχιακα και εντος ελλαδας αλλα και εκτος! Εσεις τι λετε;
antonisid Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Ασε τα μεταπτυχιακά προς το παρόν. Θα σου λεγα να ρίξεις μια ματιά στο πρόγραμμα σπουδών των 2 σχολών και ν αποφασίσεις. Βασικά δεν κατάλαβα πως μπορεί να επιλέξεις μεταξύ αυτών των 2 σχολών. Αν περάσεις κάπου, πως μπορείς να μεταπηδήσεις σε άλλη σχολή? Αν θυμάμαι καλά, είχα γνωρίσει αρκετά άτομα της επιστήμης υπολογιστών που έκαναν παράπονα ότι τα μαθήματα είναι κυρίως θεωρητικά. Αν δεν έχεις το κόλημα (ΑΕΙ/ΤΕΙ), από θέμα γνώσεων θα ήταν καλύτερο το ΤΕΙ, αλλά να ξέρεις ότι χρειάζεται πολύ προσπάθεια από σένα καθώς στα περισσότερα μαθήματα διδάσκονται τα βασικά. 1
jaggel97 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Ναι οντως αυτο ισχυει! Στο Αει υπαρχει πολυ θεωρια..και φυσικα εχω ψαξει το προγραμμα σπουδων και θα συνεχισω μεχρι να στειλω το μηχανογραφικο! Σε ευχαριστω για το σχολιο σου!!
antonisid Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Α είσαι στη φάση συμπλήρωσης μηχανογραφικού λοιπόν. Σωστά, αρκετά νωρίς για να ξέρεις που έχεις περάσει. Καλή τύχη!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα