jim2033 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 (επεξεργασμένο) Γεια σας επειδι σε μερικες μερες θα παω να παρω τα νεα ηχεια 5.1 EDIFIER C6XD BLACK σκεφτομε να τα συνδεσω με την καρτα ηχου που εχω εδω και 1 χρονο αλλα ποτε δεν την χρησιμοποισα εχω την SOUND CARD ASUS XONAR ESSENCE STX Απλα πριν 1 χρονο ειχα κανει ενα μεγαλο λαθος και ειχα παρει τοτε την asus SOUND CARD ASUS XONAR ESSENCE STX και οταν την εβαλα τοτε οταν ειχα ta z 906 δεν υποστηριζε 5,1 ηχεια αλλα μου ειχανε πει οτι υποστηριζε μονο ακουστικα και απο τοτε ειμουνα με την καρτα ηχου της μητρικις μου...... θελω να ρωτησω η ASUS XONAR ESSENCE STX που εχω μπορει να συνδεθει σε τα με τα νεα ηχεια 5.1 EDIFIER C6XD BLACK που θα παρω;;;; για να παιζω παιχνιδια μουσικι και ταινιες;;; εμενα γιατι μου ειπανε τοτε οτι η ASUS XONAR ESSENCE STX παιζει μονο με ακουστικα;;;; και οχι με 5,1 ηχεια;;;; περα απο αυτο οταν κατεβασα τους drivers τιν βλεπανε μονο σαν 2.1 μπορει καπιος να με βοιθησει πανο σε αυτο;;; οποτε αν παρω τα νεα ηχεια 5.1 EDIFIER C6XD BLACK η καρτα που εχω θα μπορει να παιζει τα παιχνιδια και μουσικι και ταινιες;;;; χορις ακουστικα εννοω Περα απο αυτο εχο και ενα αλλο προβλημα εχω χασει ενα μαυρο οπτικο βυσμα δειτε το video σας παρακαλω βοηθηστε με Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2015 από jim2033
STORM1978 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 Το λέει και μέσα στο βίντεο, η ψηφιακή spdif/coaxial υποστηρίζει μέχρι 5.1 κανάλια αλλά νομίζω πρέπει να βρεις αυτό που έχασες για να τα ενώσεις τα ηχεία σου με την οπτική έξοδο της κάρτας. 1
guardianx71 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 Αν έβλεπες το βίντεο που έβαλες στο 9:30 λέει ότι αναλογικά υποστηρίζει μόνο στερεοφωνικό και ΜΟΝΟ ψηφιακό 5.1 Mιας και τα edifier που έβαλες συνδέονται με optical το μόνο που χρειάζεται είναι ένα καλώδιο toslink και αυτό που έχασες. Αν δεν το βρίσκεις δοκίμασε να ρωτήσεις την asus αν πουλάνε 1
jim2033 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 κατσε για να καταλαβω βασικα θελω να ρωτησω καπια πραγματα.... 1! Πες οτι αγοραζω τα edifier αν τα συνδεσω με την ενσωματομενι καρτα ηχου που εχω της μητρικης μου δεν θα εχω προβλημα σωστα;;; εγω εχω την asys z87 deluxe.... περα απο αυτο τα edifier λες να εχουνε καλωδιο με οπτικη ινα για να μπορει να συνδεθουν με την οπτικη ινα της μητρικης μου;;; η πρεπει να παω να το αγορασω ξεχωριστα;;; το καλώδιο toslink εινε το καλωδιο που συνδεετε με την οπτικη ινα της μητρικης μου;;;
guardianx71 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 Καλώδιο δεν βλέπω να αναφέρεται πουθενα αν περιλαμβάνεται με τα ηχεία . Λογικά αν θέλεις να τα συνδέσεις ψηφιακά θα πρέπει να αγοράσεις και καλώδιο toslink. Με την μητρική σου συνδέονται χωρίς πρόβλημα και με τους 2 τρόπους
jim2033 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 το θεμα εινε αυτο το καλώδιο toslink θα εινε συμβατο ομως με τα edifier;; περα απο αυτο πες οτι περνο το καλώδιο toslink και βρισκω και το μαυρο βυσμα το οποιο εχο χασει μετα η καρτα ηχου η asus stx θα παιζει με τα 5,1 ηχεια μου΄;l;;;; γιατι ομως μου λενε οτι η asus stx εινε μονο για ακουστικα;;; εινε μονο για ακουστικα η καρτα ηχου που εχω΄΄;;;
jim2033 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 επειδη μου ειπανε εδω μεσα οτι η καρτα ηχου που εχω παρει εινε μονο για ακουστικα ενα μελος μου ειπε Μεγαλο λάθος η αγορά της συγκεκριμένης κάρτας. Στην πρότεινε κάποιος την συγκεκριμένη; δεν σε ικανοποιούσε ο ήχος της μητρικής και την πήρες;; η συγκεκριμένη κάρτα ήχου έιναι για ακουστικά και συναφή.
guardianx71 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 Πάμε πάλι... η Xonar μπορεί να βγάλει 5.1 ΜΟΝΟ με οπτικό γιατί πολύ απλά έτσι σχεδιάστηκε. Η ενσωματωμένη τις μητρικής σου ΔΕΝ έχει αυτόν τον περιορισμό Μπορείς δηλαδη (την ενσωματωμένη) να την συνδέσεις κανονικά με τα καλώδια που έχουν τα ηχεία ή να αγοράσεις οπτικό και να τα συνδέσεις με αυτό. Και με τους 2 τρόπους θα έχεις 5.1 Για την Xonar , για 5.1 ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ το βύσμα και το οπτικό (ψηφιακή σύνδεση) γιατί με τα απλά βύσματα (αναλογικό) δίνει μόνο στερεοφωνικό ήχο (ο λόγος που σου είπαν για ακουστικά) 2
jim2033 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 καταλαβα οποτε αν παρω το καλώδιο toslink και βρω και το μαυρο καλωδιο που εχασα θα μπορω να εχω 5.1 ηχο ψηφιακο με την asus stx¨;;; και εγω νομιζα οτι εδοσα 200 ευρο tzampa ...για την καρτα ηχου μου και εδω και 1 χρονο δεν την ειχα βαλει σε λειτουργια και ειμουνα ετοιμος να την πουλησω
guardianx71 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 Ναι με αυτά τα 2 μπορείς να έχεις κανονικά 5.1 . Βεβαίως για να το χρησιμοποιήσεις θα πρέπει και τα ηχεία να έχουν οπτική είσοδο , όπως έχουν τα edifier που έβαλες Υπόψιν ότι και με την ενσωματωμένη με οπτικό πάλι ψηφιακός είναι ο ήχος
jim2033 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 οποτε για να καταλαβω πες οτι θελω να συνδεσω τα edifier με την καρτα ηχου που εχει η μητρικι μου το μονο που χρειαζομε εινε αυτο το καλωδιο toslink σωστα;;; αλλα ομως για να συνδεσω τα edifier με την asus stx χρειαζομε και το toslink και το μαυρο καλωδιο σωστα;;;
guardianx71 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Yeap. Με την παρένθεση ότι στην μητρική μπορείς να τα συνδέσεις και με τα απλά καλωδια 3.5 που έρχονται μαζί με τα ηχεία, άρα δεν χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση το toslink 1
jim2033 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 οταν εννοεις Με την παρένθεση ότι στην μητρική μπορείς να τα συνδέσεις και με τα απλά καλωδια 3.5 που έρχονται μαζί με τα ηχεία εννοεις οτι δεν θα συνδεοντε ομως ψηφιακα σοστα;; εσυ δεν ειπες ομως οτι τα edifier συνδέονται με optical το μόνο που χρειάζεται είναι ένα καλώδιο toslink;;;
guardianx71 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Ναι βρε συ τί μπερδεύσε . Ήτε με τα απλά 3.5 καλώδια θα συνδεθούν (αναλογικός τρόπος) ή με το οπτικό (ψηφιακός τρόπος)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα