rookie21 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 μπορεί κάποιος να μου προσδιορίσει όσο το δυνατόν πιο απλά αν εχω bottleneck στο συστημά μου? και αν ναι πόσω? cpu:i3 3240 gpu:asus gtx 760 psu:corsair cx 600 mobo:asus h81-m ram:8 gb 1600mhz os:win 7 στα περισοτερα παιχνιδια δεν εχω παρατηρισει κατι σοβαρο σε high, very high ρυθμισεις αλλα μου ειπανε οτι μπορεί να εχω θέμα,επισής ακουσα οτι ενας ssd της intel μπορει να δωσει μια μικρη <<ωθηση>> στην cpu μου,ισχυει? να παω για κάποιον i5?
ChaniaExpress Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 δεν γινεται να εχεις αυτον το επεξεργαστη η αυτη τη μητρικη διοτι ειξναι διαφορετικο το σοκετ 1
rookie21 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 δεν γινεται να εχεις αυτον το επεξεργαστη η αυτη τη μητρικη διοτι ειξναι διαφορετικο το σοκετ σωστά, μπερδευτηκα η mobo ειναι η asus h61-m
rookie21 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 γνωριζεις τι ειναι το bottleneck κατ' αρχας? οταν ο επεξεργαστής είναι αρκετά χαμηλότερων δυνατωτήτων της gpu με συνέπεια η gpu να κάνει ολες τις διεργασίες της τέλεια,ενω ο επεξεργαστής αργει,με αποτέλεσμα η gpu να μην αποδιδει τα μεγιστα γιατι την κρατα πίσω η cpu,κάπως έτσι νομίζω είναι μια απλη περιγραφή 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 για ποιο παιχνιδι μιλας? δεν εχει λογικα προβλημα
cabdik Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 οταν ο επεξεργαστής είναι αρκετά χαμηλότερων δυνατωτήτων της gpu με συνέπεια η gpu να κάνει ολες τις διεργασίες της τέλεια,ενω ο επεξεργαστής αργει,με αποτέλεσμα η gpu να μην αποδιδει τα μεγιστα γιατι την κρατα πίσω η cpu,κάπως έτσι νομίζω είναι μια απλη περιγραφή σωστα. αρα, παμε στο επομενο ερωτημα. εχοντας -εσυ- μια καρτα σχετικα μεσαιων δυνατοτητων, με εναν επεξεργαστη που εχει απο τους πιο δυνατους πυρηνες, θεωρεις οτι μπορεις να εχεις bottleneck....???
rookie21 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 για ποιο παιχνιδι μιλας? δεν εχει λογικα προβλημα AC unity εχω μεγάλες πτωσεις στα fps κατα την διάρκεια των cinematics.. σωστα. αρα, παμε στο επομενο ερωτημα. εχοντας -εσυ- μια καρτα σχετικα μεσαιων δυνατοτητων, με εναν επεξεργαστη που εχει απο τους πιο δυνατους πυρηνες, θεωρεις οτι μπορεις να εχεις bottleneck....??? εισαι απο τους λιγους (μαζι με εμενα) που λενε οτι ο 3240 ειναι δυνατος,οι περισσοτεροι μου λεγαν οτι με i3 δεν μπορω να παιζω games κλπ,ψεματα μια χαρα παιζω,απλα μου σκαλωσαν την ιδεα με το bottleneck και ηθελα να ξερω συνεβενε οντως κατι τετοιο στο συστημα μου,και εφοσον δεν υπαρχει καποιο tool για να το δω θεωρησα σωστο να το ψαξω εδω,ευχαριστώ παντως!!
nms13 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 γνωριζεις τι ειναι το bottleneck κατ' αρχας? Για να χρησιμοποιει τον ορο πιστευω πως θα ξερει.. Γιατι απλα δεν απανταμε σε αυτο που ρωταει χωρις να μπενουμε σε περεταιρω ερωτησεις;
TheELF Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 AC unity εχω μεγάλες πτωσεις στα fps κατα την διάρκεια των cinematics..Άκρος προβληματικό παιχνίδι,πολλοί έχουν προβλήματα με drops και ιδίως στα cinematics,δοκίμασε αν φτιάξει με αυτά. http://steamcommunity.com/app/289650/discussions/0/624074858812666917/?l=greek
rookie21 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Άκρος προβληματικό παιχνίδι,πολλοί έχουν προβλήματα με drops και ιδίως στα cinematics,δοκίμασε αν φτιάξει με αυτά. http://steamcommunity.com/app/289650/discussions/0/624074858812666917/?l=greek επισης η φωνη ερχεται πριν κουνηθουν τα στοματα,και αυτο το θεωρησα σημαδι bottleneck,διοτι ο cpu διαχειριζεται τον ηχο και η gpu τα γραφικα,ειναι το πρωτο παιχνιδι που μου κανει τετοια νουμερα,οποτε ειναι θεμα του παιχνιδιου οπως ειπες και εσυ. (παιζω crysis 3 και dying light στα high αρα μαλλον το game εχει θεματα)
Theo1903 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Επειδή με υποθέσεις δεν πάμε πουθενά ,γενικά ένας τρόπος να "μετρήσεις" το bottleneck είναι να ανοίξεις ενα απαιτητικό game με υψηλές ρυθμίσεις και να δεις usage cpu/gpu .Αν η gpu είναι 100% και η cpu οτιδήποτε κάτω απο αυτό ,είσαι οκ (και αναλογα με το ποσο κάτω τοσο πιο οκ) .Αν δεις οτι η cpu φτάνει 100% και η gpu φτάνει μεχρι 60-80% έχεις bottleneck(όσο πιο ψηλά τόσο λιγότερο) .Μπακάλικα αυτός είναι ο τρόπος να ελέγξεις 1
TheELF Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Επειδή με υποθέσεις δεν πάμε πουθενά ,γενικά ένας τρόπος να "μετρήσεις" το bottleneck είναι να ανοίξεις ενα απαιτητικό game με υψηλές ρυθμίσεις και να δεις usage cpu/gpu .Αν η gpu είναι 100% και η cpu οτιδήποτε κάτω απο αυτό ,είσαι οκ (και αναλογα με το ποσο κάτω τοσο πιο οκ) .Αν δεις οτι η cpu φτάνει 100% και η gpu φτάνει μεχρι 60-80% έχεις bottleneck(όσο πιο ψηλά τόσο λιγότερο) .Μπακάλικα αυτός είναι ο τρόπος να ελέγξεις Δεν πάει έτσι,βάλε μια μέτρια vga να παίζει ultra κάποιο απαιτητικό παιχνίδι και θα είναι στο 100% η vga ό,τι και να κάνεις ενώ ακόμα και ένας αργός επεξεργαστής δεν θα είναι απαραίτητα πολύ ψιλά. Δεν σημαίνει αυτό ότι δεν υπάρχει bottleneck, απλά το κρύβεις. Αν η gpu είναι 100% και η cpu οτιδήποτε κάτω απο αυτό ,είσαι οκ (και αναλογα με το ποσο κάτω τοσο πιο οκ) Ιδίως αυτό σημαίνει ότι κάπου έχεις πολύ χοντρό bottleneck που δεν αφήνει τον επεξεργαστή σου να σου δώσεις όλη την δύναμή του.
Heatspreader Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 οταν ο επεξεργαστής είναι αρκετά χαμηλότερων δυνατωτήτων της gpu με συνέπεια η gpu να κάνει ολες τις διεργασίες της τέλεια,ενω ο επεξεργαστής αργει,με αποτέλεσμα η gpu να μην αποδιδει τα μεγιστα γιατι την κρατα πίσω η cpu,κάπως έτσι νομίζω είναι μια απλη περιγραφή Bottleneck σημαίνει ότι κάποια συσκευή στέλνει δεδομένα σε κάποια άλλη, αλλά το εύρος του καναλιού είναι μικρότερο απ το μέγιστο που μπορεί να δώσει ή να λάβει η δεύτερη από την πρώτη συσκευή. Με λίγα λόγια πάει χαμένη η ταχύτητα των συσκευών, αφού το κανάλι είναι μικρότερο. Άρα το κανάλι είναι το Bottleneck. Bottleneck μπορεί να είναι και μια συσκευή βεβαίως. Για παράδειγμα όσα PC έχουν HDD έχουν Bottleneck. Οι σκληροί δίσκοι είναι το πιο συχνό και παλιό Bottleneck. Το κανάλι είναι γρήγορο με αρκετή χωρητικότητα, αλλά ένας HDD δεν μπορεί να το αξιοποιήσει μιας και είναι πολύ αργός. Ένας i7 5930K είναι λογικό να έχει υψηλότερη απόδοση στα παιχνίδια από έναν i5 προηγούμενης γενιάς. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει Bottleneck στον δεύτερο. Η σχέση CPU + GPU + Games, είναι πιο πολύπλοκη. Αν πούμε πως ένα AMD FX έχει Bottleneck και αποδίδει 20fps λιγότερο σε ένα παιχνίδι, πως σε ένα άλλο δεν υπάρχει καμία διαφορά; Ξαφνικά μεταμορφώθηκε το Hardware; Αν υπάρχει Bottleneck, υπάρχει πάντα. Το παράδειγμα με τους FX το λέω επειδή λέγεται συχνά. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το "αποδίδει καλύτερα", με το "υπάρχει Bottleneck". Δεν είναι το ίδιο. Μάλιστα με την ίδια λογική που ακούγεται από κάποιους τόσο συχνά το Bottleneck, θα έπρεπε να ακούμε πως όταν ένα σύστημα με δυνατό CPU, και μία αδύναμη κάρτα γραφικών, έχει Bottleneck. Αυτό θα ήταν πιο ορθό μιας και το CPU υπάρχει, το κανάλι PCI Express υπάρχει, άλλα το υποσύστημα που δεν επεξεργάζεται τον όγκο τον δεδομένων είναι η GPU. Αντί για Bottleneck όμως ακούμε το "Δεν αποδίδει η κάρτα γραφικών σου". Αν τώρα σε έναν Pentium 4 βάλεις μία 980Ti, προφανώς υπάρχει Bottleneck. Σε σύγχρονα συστήματα όμως όπου δεν υπάρχουν ακρότητες, δεν μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο. 3
Theo1903 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 Ιδίως αυτό σημαίνει ότι κάπου έχεις πολύ χοντρό bottleneck που δεν αφήνει τον επεξεργαστή σου να σου δώσεις όλη την δύναμή του. Δεδομένου οτι δεν υπάρχει κάτι "χαλασμένο" σε ένα σύστημα δεν μπορώ να δώ ποιο υποσύστημα μπορεί να προκαλέσει bottleneck σε cpu .Το προηγούμενο που έγραψα προφανώς και δεν ισχύει πάντα και προφανώς οταν έχεις μέτρια κάρτα δεν δουλεύει αλλα ανέφερα πως είναι μπακάλικος τρόπος και το πρότεινα μόνο για την συγκεκριμένη περίπτωση όπου δεν την λές και μέτρια την 760 σε σχέση με τον 3240 πάντα .Το παραπάνω ήταν μια πρακτική λύση για τον φίλο παρά κάποιος κανόνας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα