satafaka Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην παρέα. Έχω ένα pc αρκετά παλιό και σαβούρικο. Anyway το θέμα με τις μνήμες λίγο με παραξενεύει. Κατά τα άλλα δουλεύει μια χαρά. Υποτίθεται ότι έχει επάνω 2χ2GB RAM άρα σύνολο 4GB. Οι μνήμες είναι διαφορετικής μάρκας όπως θα δείτε στο cpu-z αλλά στα ίδια Mhz. Από το system στα screenshots θα δείτε ότι τα windows μου λένε 4GB (3,25GB δυνατή χρήση) σχεδόν κλασικό φαινόμενο δηλαδή. Μπαίνω στο msconfig -> Εκκίνηση υπολογιστή -> Προχωρημένους -> Μέγιστη μνήμη δεν είναι checkαρισμένη, οπότε καλά μέχρι εδώ. Πάω στα bios για Memory Remapping και δεν υπάρχει αυτή η λειτουργία πουθενά. Λέω ας τρέξω το memtest86 να δω αν υπάρχουν errors. Errors δεν έβγαλε, έκανε pass τα test αλλά εκεί είδα κάτι περίεργο. Στα specs πάνω αριστερά έγραφε CPU: Την σωστή, CPU Frequency: Το σωστό, κτλπ με τα άλλα SPECS, αλλά στο MEMORY: 3327MB !! Bootάρισα το memtest και υποτίθεται ότι δεν bootάρισε το pc από τον σκληρό για να τρέξει κανένας driver της GPU και να κλέψει μνήμη από την RAM, οπότε εγώ περίμενα ότι θα έβλεπε όλη την RAM! Ή μήπως η μνήμη για την GPU δεσμεύεται από τα BIOS? Αυτό δεν το γνωρίζω... Λέω κάτι περίεργο στα παραπάνω? Έχει κανείς καμία άποψη τι συμβαίνει με τις μνήμες? Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2015 από satafaka
ekans Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 αν εχεις x32 windows το max που αναγνωριζουν ειναι 3.25GB τωρα εδω κατι πρεπει να δεσμευει λογικα.. 3
TheELF Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Καμιά φορά είναι και η ίδια η μητρική ή το Bios που σε περιορίζουν στην μνήμη,αν δεις στην σελίδα τους επίσημα υποστηρίζουν μόνο μέχρι 2gb οπότε μην μιλάς καθόλου. http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2541#sp
satafaka Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Ουπς... καλή φάση! Κοίτα τελικά που βγήκα και κερδισμένος αχαχαχαχαχαχαχ Anyway ευχαριστώ πολύ παιδιά! λογικά δεν υπάρχει σωτηρία!
Sorath Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 αν εχεις x32 windows το max που αναγνωριζουν ειναι 3.25GB τωρα εδω κατι πρεπει να δεσμευει λογικα.. Απο το screenshot που έχει ανεβάσει, φαίνεται ότι έχει 64bit λειτουργικό. Επίσης:4 DDR II DIMM memory slots (supports up to 2GB memory) Μήπως εννοεί μέχρι 2Gb ανά dimm; 1
satafaka Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Απο το screenshot που έχει ανεβάσει, φαίνεται ότι έχει 64bit λειτουργικό. Επίσης:4 DDR II DIMM memory slots (supports up to 2GB memory) Μήπως εννοεί μέχρι 2Gb ανά dimm; Και εγώ ήλπιζα να ισχύει per slot αλλά μετά διάβασα και αυτό http://forum.giga-byte.co.uk/index.php?topic=2786.0και πήρα την απάντησή μου... Μέχρι 2GB στο σύνολο... Τώρα εγώ πως βλέπω 3.25, παραπάνω δηλαδή από 2GB ένας θεός ξέρει... Αν ξέρει κάποιος ας απαντήσει για ακαδημαϊκούς λόγους...
cabdik Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 εγω το βρισκω απιθανο, μητρικη με 4 σλοτ, να αναγνωριζει μεχρι 2GB ram συνολικα..! λαμβανοντας υποψη οτι στο Memory Support list εχουν δοκιμασει Dimmακια μεχρι 2gb, θα το εκλαβω ως λαθος του μανουαλ..! ηδη διαβαζει τα 2χ2 σωστα. ασχετως αν τα WIN βλεπουν 3,25..!
TheELF Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 εγω το βρισκω απιθανο, μητρικη με 4 σλοτ, να αναγνωριζει μεχρι 2GB ram συνολικα..! Εκείνη την εποχή τα ντιμάκια των 512mb ήταν ακόμα στα φόρτε τους. Αν το bios είναι γραμμένο με 32bit adress space έχει περιορισμό στα 3 και κάτι Gb για τον ίδιο ακριβώς λόγο που τον έχουν και τα 32bit λειτουργικά.
cabdik Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Εκείνη την εποχή τα ντιμάκια των 512mb ήταν ακόμα στα φόρτε τους. Αν το bios είναι γραμμένο με 32bit adress space έχει περιορισμό στα 3 και κάτι Gb για τον ίδιο ακριβώς λόγο που τον έχουν και τα 32bit λειτουργικά. εκεινη ακριβως ηταν η εποχη που ξεπερνουσαμε τα 512..! με DDR2 πηγαιναμε σε 1 - 2 gb πλεον. εχω κι εγω ενα τετοιο "σαβουροPC" με σοκετ 775 - chipset 865- DDR1 μνημες...!! εχει 1,5GB RAM επανω, και η σελιδα της μητρικης αναφερει το ιδιο ακριβως πραγμα --> " Max. capacity of system memory: 2GB" απο τετοια μητρικη το περιμενω. αλλα απο νεοτερης γενιας MB, με DDR2 μνημες, μου φαινεται παραξενο. δεν λεω οτι δεν γινεται, απλα μου φαινεται περιεργο..! και στην πραξη αποδεικνυεται οτι βλεπει παραπανω απο 2GB..! o περιορισμος των 3.2- 3,3gb που βλεπει το συστημα, ναι, ειναι λογω 32bit.
N3k21 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Ψάξε στο BIOS για κάποια ρύθμιση όπως "memory remap" ή "memory hole remap". Αν είναι απενεργοποιημένη, ενεργοποίησε τη και τσέκαρε ξανά. Πόση πλέον βλέπει το λειτουργικό;
satafaka Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Ψάξε στο BIOS για κάποια ρύθμιση όπως "memory remap" ή "memory hole remap". Αν είναι απενεργοποιημένη, ενεργοποίησε τη και τσέκαρε ξανά. Πόση πλέον βλέπει το λειτουργικό; Φίλε μου αν διαβάσεις στο 1ο post το έχω ψάξει ήδη και δεν υπάρχει αυτή η επιλογή δυστυχώς. Έχω ανοίξει καινούργιο post γιατί θα γίνει ολική αναβάθμιση σε αυτό ( http://www.insomnia.gr/topic/572735-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C/ ) οπότε δεν θα πολύ ασχοληθώ με το συγκεκριμένο. Πιο πολύ είναι το θέμα περιέργειας πως γίνεται να πέφτουν έξω ολόκληρα reviews!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα