Προς το περιεχόμενο

Δίλλημα για αγορά pc case

tommybertsen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους. Εχω θεσει την απορια μου και σε γειτονικα φορουμζ και μαζευω (και ας ειναι και ρογες :P ) αποψεις απο οσα παιδια προτιθενται να πουν τη γνωμη τους :) 

Βρισκομαι αναμεσα σε 2 κουτακια. 

Το 1ο το Phanteks Enthoo Pro Window. Ημουν ετοιμος για την παραγγελιά οταν και ξαφνικα εξαντληθηκαν τα αποθεματα στο e-shop (μονο απο εκει βολευει να αγορασω). Και καθως χαζευα επεσα σε reviews του no2 , του Fractal Design Define R5 window. 

Αυτο που επιζητω ειναι ενα σοβαρο κουτι (για πρωτη μου φορα) , με ικανοποιητικο airflow και κατι λιτο που θα μου αρεσει (οπως τα 2 παραπανω κουτακια).

Ο θορυβος δε μπορω να πω οτι με προβληματιζει πολυ, αλλα θα ηταν καλοδεχουμενο το ενδεχομενο να ειναι μειωμενος (σε οτι κουτι και αν ειχα , ο θορυβος ηταν υπαρκτος και για καποιους ενοχλητικος).

Σε αυτο που εχω ειναι οκ, σε ησυχια ομως σε αποσταση 30-50 εκατοστων απο εμενα περιπου, ειναι παραπανω απο αντιληπτος. Το airflow σιγουρα μετριο , και το cable management για τα μπαζα. Θελει αρκετη δουλεια για να γινει κατι σχετικα καλο εκει πισω, και το τροφοδοτικο μου ΔΕΝ ειναι modular. Εκανα κακη επιλογη οταν εστηνα το μηχανημα (για οικονομια ταχα...φατα τωρα).

Να πω πως το pc ειναι για ολες τις χρησεις , συμπεριλαμβανομενου gaming (οχι video editing και τετοια παντως). Η καρτα γραφικων που εχω δε φημιζεται για τις καλες θερμοκρασιες (γενικα kepler ανεβαζαν κατιτις παραπανω, και η υλοποιηση της Palit ειναι τετοια ωστε να κανει τις στροφες του ανεμιστηρα να ανεβαινουν πανω απο το 40% μονο οταν φτασει τους 70+ βαθμους, τους οποιους φτανει πολυ ευκολα με κανα 2 games-πχ GTA V , Witcher 3).

Κατοχοι και μη, καλοδεχουμενες οι αποψεις σας για τα εν λογω κουτακια (ή και για αλλα που μπορει να μου διαφευγουν)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάτοχος R3 Define εδώ και αρκετά χρόνια! Ίσως το καλύτερο κουτί που είχα μέχρι στιγμής! Και επειδή το θέμα θόρυβος είναι αυτό που με απασχολεί σε κάθε setup πρώτα και κύρια, κερδίζει με διαφορά κουτιά που επίσης δοκίμασα στην ίδια κατηγορία χρημάτων!

Πάντως για χαμηλό θόρυβο από το pc παίζουν ρόλο πολλά πράγματα ακόμα. Το κουτί φυσικά είναι από τα πιο σημαντικά. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Πρέπει να εξετάσεις τα πράγματα σε συνδυασμό!

Από πλευράς airflow, cable management το θεωρώ κορυφαίο. Στο R5 υπάρχουν και κάποιες αναβαθμίσεις, κάποιες πολύ βολικές για την επίτευξη χαμηλών θερμοκρασιών!

Οι στοκ ανεμιστήρες είναι αθόρυβοι! Μπορώ να τους συγκρίνω μόνο με Noctua όπου εκεί μιλάμε βέβαια κατα τη γνώμη μου για την top αγορά σε fans, ψύκτρες, κλπ. Και ο fan controller βολεύει αρκετά!

Το window δεν ξέρω πως μπορεί να επηρεάσει στο κομμάτι της αποθορυβοποίησης! Προσωπικά τα απεχθανόμουν πάντα εκτός αν προορίζεται να έχει μέσα και leds, κλπ οπότε θέλεις να έχεις και το οπτικό.

• Like 1

Κοίταξε το h440.. Φοβερό κουτάκι από ποιότητα και αθόρυβο(Επίσης έρχεται με 4 φουρφούρια οπότε συμφέρει κιόλας).. Σε λίγες μέρες θα ξέρω και από θερμοκρασίες ;)

• Like 1

Εγώ επέλεξα το Fractal Design R5 έπειτα από αρκετή έρευνα και δεν το μετάνιωσα, το κουτί είναι εξαιρετικό μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια. To h440 φοβερό και αυτό αλλά προσωπικά δεν θέλω (τουλάχιστον ακόμα) να αποχωριστώ τις 5.25 θέσεις.

Αν καταλήξεις τελικά στο r5 θα σου πρότεινα να πάρεις αλλο ένα fan 140mm ώστε να βάλεις 2 μπροστά και ένα πίσω. Επίσης αν ψάχνεις το titanium με παραθυρο υπάρχει στο eshop (αυτό επέλεξα). Το λευκό δυστυχώς δεν καταφερα να το βρω κάπου.

• Like 1

Απο οτι βλέπω έγραψαν όλοι με περίσσια αντικειμενικότητα πόσο καλό είναι το κουτί που ΕΧΟΥΝ. Προσωπικά τώρα δεν έχω στην κατοχή μου κανένα απο τα δυο αλλά έχω στήσει και τα δύο για γνωστούς. Το Phanteks είναι απλά σε άλλη κατηγορία και δεν θα έκανα καμία σύγκριση με το R5.

Εύκολη συναρμολόγηση χώρους για τα πάντα και καλή ποιότητα κατασκευής.

Αυτά απο εμένα γιατί βαρέθηκα να διαβάζω πόσο γαματα είναι τα πράγματα που έχει ο καθένας στην κατοχή του, ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει.

• Like 1

Πρωτα απ'ολα , θελω να ευχαριστησω ολους για τις απαντησεις σας! Και για τους mods που μετεφεραν το θεμα μου στο σωστο subforum (καθως εγω ειμαι στραβουλιακας και το εβαλα οπου να΄ναι! ).

Χαχα, νταξει , δεν ειναι κακο να υποστηριζουμε το προιον βασει εμπειριας (με μετρο φυσικα). Αυτο που με εκανε εμενα να ειμαι σε τετοιο διλλημα ειναι ακριβως αυτο που λες , οτι τα κουτια παιζουν σε διαφορετικες κατηγοριες. Το ενα βαζει και το θεμα θορυβος στο τραπεζι , το αλλο βαζει την ακομη μεγαλυτερη χρηστικοτητα σα κουτι , και παιζει σαν full tower με απειρο customization (σε φαση το λυνεις και το δενεις εαν θες να το μονταρεις).

Το phanteks εκθειαζεται απο καθε λογης reviewer , ελληνα και μη. Και το r5 αποσπα καλες κριτικες as well. Οποτε σιγουρα η επιλογη ειναι δυσκολη, παροτι οι κατηγοριες που παιζουν ειναι διαφορετικες. ΦΑνταζομαι οτι και τα 2 θα με ικανοποιησουν! Δεν εχω την ρημαδα την επιλογη δυνατοτητα να τα δω απο κοντα παρολα αυτα! 

Μου αρεσει να παιρνω γνωμες απο κατοχους και μη , οπως αλλωστε το γραφω στο τελος του πρωτου post ! 

Φυσικα το ιδανικο θα ηταν να πει τη γνωμη του καποιος που δουλεψε και με τα 2 κουτια, αλλα κατι τετοιο δεν ειναι και πολυ ευκολο! 

Στο δια ταυτα, το θεμα θορυβου ειναι κατι που δε με ενοχλει. Ακομη και αν καταληξω στο r5 , το αν παραγει λιγο παραπανω θορυβο λογω παραθυρου, ειναι μικρο το κακο για μενα :)

(εδω εχω διπλα ακριβως το corsair 300R με παραθυρο και εχει πανω την 212 evo και ακουγεται πολυ περισσοτερο απο την δικη μου stock συνεπως εαν αλλαξω και ψυκτρα θα παρω μια λιγο πιο ησυχη για να αλλαξω την κατασταση οταν λειτουργουν και τα 2 ταυτοχρονα - πιο πολυ την κοπελα μου ενοχλει παρα εμενα :P )

Επισης ο λογος που θελω παραθυρο ειναι διοτι ποτέ δεν ειχα τετοιο -το 300R ειναι της κοπελας μου,  και τα'χουμε διπλα διπλα και ειναι καλη φαση- και σκοπευω να το εχω καμποσα χρονια, οποτε σε 2-3 χρονια απο τωρα δεν εχω ιδεα τι μπορει να θελω - μπορει να θελω ξαφνικα καποια custom υδροψυξη , τετοιος ειμαι του λογου μου (ενω τωρα ουτε καν μου περναει απο το μυαλο :P ). Να θελω ledοταινιες και αλλα τετοια συναφη μπιμπιλικια!

Αλλα το κουτι θα μεινει το ιδιο για καμποσο καιρο-οτι υλικο και αν περασει απο τα χερια μου! 

Επισης σε οποιο και αν παρω σκοπευω να βαλω ειτε μπροστα ειτε στην οροφη το φουρφουρι του υπαρχοντος κουτιου (cm n400 , εχει ενα 120Mm με λεντακι-ποσως με ενδιαφερει το λεντακι του , αλλα ειναι ευχαριστη προσθηκη, και το φουρφουρι σε μεσαιες στροφες φαινεται οτι θα ειναι ενδιαφερουσα και χωρις εξτρα κοστος προσθηκη)

Οσον αφορα το Η440, ειναι κουκλι το ατιμο. Απλως το εχω αναγκη το ρημαδι το DVD. Για χ,ψ λογους, τυχαινει και πεφτουν στα χερια μου cd's που θελω να μπαινουν μεσα , και δε θελω να βολευομαι με λυσεις εξωτερικων drives , ουτε να ανοιγω το pc της κοπελας μου και να βαζω τα ηχεια κλπ κλπ. Θα μου πεις , αδερφε , το youtube και τα usb γιατι υπαρχουν; Και ομως, ειναι μια συνηθεια που δε κοβεται, δυστυχως!! Γι'αυτο απερριψα και το s340 οταν το μπατζετ ηταν χαμηλοτερο απο 100 γιουρια!

Εαν παρω το r5 λογικα θα παρω το μαυρο, αλλα και το titanium ειναι πολυ ωραιο και δεν ειναι ολο "τιτανιο" , αλλα εχει και μαυρο. Η προσοψη ειναι ετσι μονο θαρρω!

• Like 1

Ναι , το ειδα και μαλιστα διαβασα εκτενες review . Ειχε μπει στην εξισωση , αλλα μου κολλησε στο μυαλο το παραθυρο! Συν οτι δεν ειναι καθολου summer-friendly το silent base 800 (αν και θα μου πεις ποιο ειναι; αλλη ιστορια και τουτο). Δε θελω ενα ακομη φουρνακι παρολα αυτα (οπως ειναι αυτο που εχω). 

Ξερω πως δε γινεται να τα εχεις ολα στο ευρος χρηματων που διαθετω, γι'αυτο και περιοριστηκαν τοσο πολυ οι επιλογες μου στα 2 κουτια! Επιτυγχανουν θαρρω περισσοτερα στο ιδιο ευρος τιμης! Εαν μπορει να θεωρηθει καποιο απο τα παραπανω (και ολα οσα προταθηκαν) vfm ,αυτο ειναι σιγουρα το Phanteks! 

Απο οτι βλέπω έγραψαν όλοι με περίσσια αντικειμενικότητα πόσο καλό είναι το κουτί που ΕΧΟΥΝ. Προσωπικά τώρα δεν έχω στην κατοχή μου κανένα απο τα δυο αλλά έχω στήσει και τα δύο για γνωστούς. Το Phanteks είναι απλά σε άλλη κατηγορία και δεν θα έκανα καμία σύγκριση με το R5.

Αυτά απο εμένα γιατί βαρέθηκα να διαβάζω πόσο γαματα είναι τα πράγματα που έχει ο καθένας στην κατοχή του, ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει.

Για να καταλάβω.. Τι ήθελες να του πω? Για κάτι που δεν ξέρω? Άμα είναι έτσι ξερω και εγώ να λέω.. Λέμε αυτό που ξέρουμε γιατί έτσι βοηθάμε αποτελεσματικά...

ο καθενας για να κατεληξε σε αυτο που κατεληξε σημαινει οτι ζυγισε τις επιλογες και καποια ηταν πιο βαρυα ... δεν ειναι οτι ειναι δικο μου αρα ειναι καλο ειναι ΑΝΑΠΟΔΑ ... ειναι δικο μου επειδη (κρινοντας με την κριση μου κατεληξα οτι ) ειναι καλο

• Like 1

Κοίταξε το h440.. Φοβερό κουτάκι από ποιότητα και αθόρυβο(Επίσης έρχεται με 4 φουρφούρια οπότε συμφέρει κιόλας).. Σε λίγες μέρες θα ξέρω και από θερμοκρασίες ;)

Για να καταλάβω.. Τι ήθελες να του πω? Για κάτι που δεν ξέρω? Άμα είναι έτσι ξερω και εγώ να λέω.. Λέμε αυτό που ξέρουμε γιατί έτσι βοηθάμε αποτελεσματικά...

Telka ti apo ta 2? To exeis kai den mas les h to perimeneis kai 8a mas peis?

ο καθενας για να κατεληξε σε αυτο που κατεληξε σημαινει οτι ζυγισε τις επιλογες και καποια ηταν πιο βαρυα ... δεν ειναι οτι ειναι δικο μου αρα ειναι καλο ειναι ΑΝΑΠΟΔΑ ... ειναι δικο μου επειδη (κρινοντας με την κριση μου κατεληξα οτι ) ειναι καλο

twra auto pou les sovara to pisteveis e? Den eida kapou na grafei kanenas auto einai ekei kalo kai to allo ekei kako.

Alla twra ti psaxnw?

Telka ti apo ta 2? To exeis kai den mas les h to perimeneis kai 8a mas peis?

twra auto pou les sovara to pisteveis e? Den eida kapou na grafei kanenas auto einai ekei kalo kai to allo ekei kako.

Alla twra ti psaxnw?

Το έχω απλά δεν έχω μετρήσει ακόμα τις θερμοκρασίες :)

Επίσης.. Λες να το προτεινουμε κάτι επειδή απλά μας αρέσει? Προφανώς το έχουμε ψάξει(και πιθανώς αγοράσει) οπότε μπορούμε να εκφέρουμε γνώμη..

Παιδες ειναι αποψεις οπως και να'χει. Εγω μαζευω αποψεις για να γυρει και προς τα καπου η ζυγαρια και να βοηθηθω στην αγορα μου! ;) 

Εαν το εχει καποιος το κουτι, λογικο ειναι να το εκθειασει λιιιγο παραπανω και να σταθει περισσοτερο στα θετικα παρα στα αρνητικα. Θα μου αρεσαν σιγουρα αποψεις που εστιαζουν ΚΑΙ στα αρνητικα (απο καποιον που το εχει) , γιατι τα θετικα λιγο-πολυ μας τα δειχνουν τα βιντεο. Φιλε fallen4angel θεωρω ακρως σεβαστη καθε αποψη, και τη δικη σου και τον υπολοιπων συνομιλητων και πολυ προσεκτικα κανω αναγνωση τα οσα εχει να πει ο καθενας  :D Η ζυγαρια ειχε γυρει απο πριν στο phanteks , ωσπου βγηκε εκτος διαθεσιμοτητας και με προβληματισε , οποτε μπηκα στο τρυπακι να ψαξω (δε βιαζομαι πολυ αλλα ηθελα να δω τι παιζει στην αγορα σε αυτο το ευρος τιμων , μιας και ειχα καιρο να ασχοληθω με cases αποκλειστικα- και παντα οι επιλογες μου ηταν βιαστικες - βλεπε κουτι υπογραφης μου :P ).

Εαν οπως εκανες build και στα 2 κουτια σε ρωτουσαν ποιο σου φαινεται καλυτερο και γιατι, τι θα απαντουσες; Στο στησιμο του και στην χρηση του βγαινουν και τα σημαντικοτερα προβληματα του. Εαν εστησες και αναψες, εχεις αποψη σιγουρα πληρεστερη απο τη δικη μου, οχι ομως ολοκληρωμενη imho.  (και εδω ειναι που δικαιολογω τους κατοχους και το να θελουν να τονισουν τα θετικα-αν και θα επρεπε και τα αρνητικα να τονιζονται οπως προανεφερα)

Ας πουμε εαν με ρωτησεις για το κουτι που εχω τωρα θα το θαψω κανονικα. Γιατι μου εβγαλε την πιστη να κανω cable management,  μου σπαει τα νευρα που οι δισκοι μπαινουν κατα μηκος , πρεπει να τους τοποθετω χαμηλα για να χωρεσει η 280mm καρτα γραφικων μου.

Θα πω παρολα αυτα και τα θετικα (καλουτσικοι ανεμιστηρες, και για το χαμο που γινεται εκει μεσα , το airflow παλευεται , οπτικα ειναι συμπαθεστατο ,

ομως δεν ειναι για gaming purposes, ουτε για σοβαροτερο hardware. Ειανι ενα mATX κουτι που απλα παιρνει και ΑΤΧ και στριμωχνεται η κατασταση.

Οπως και να'χει δε μαλωνουμε για το "ποιος την εχει μεγαλυτερη "  :-)  :P

O καθενας παραπανω, εχει τα δικια του απο την πλευρα του ο καθενας!! (ειμαι με την πλευρα ολων των συνομιλητων! )

Αυτο το ατιμο το Η440 ειναι εξαιρετικο κουτι , εαν δεν ειχα αυτη την ψωρα με το dvd το οποιο θελω να ειναι αμεσα προσβασιμο ανα πασα στιγμη , θα το ειχα παρει κιολας!! 

Δες και το corsair carbide air 540, με εχει αφησει πολυ ικανοποιημενο και ειναι οτι πρεπει για πανω στο γραφειο μιας και ειναι πανεμορφο και πεντακαθαρο απο θεμα καλωδιων.

Αυτο που λενε απο πανω, δε μπορω να συμφωνησω. Πως μπορω εγω, να εκφερω γνωμη για ενα κουτι που δεν εχω, οποτε λογικο ειναι να πω για ενα κουτι που εχω η ειχα, και να αφησω γνωμες για τα υπολοιπα κουτια σε αλλα ατομα η σε reviews.

• Like 2

twra auto pou les sovara to pisteveis e? 

σοβαρα το πιστευω .οποιος κατεληξε να αγορασει κατι (ελπιζω οτι το εχει ψαξει και ) στα ματια του ειναι το καλυτερο

πχ εγω εχω το Corsair Carbide Air 540 το θεωρω οτι καλυτερο. γιατι ?

γιατι εχει καλο airflow , ειναι πολυ ευκολο να βαλεις βγαλεις hardware ,χωραει οτι υδροψυξη θες και τα καλωδια δεν φαινονται πουθενα χωρις πολυ προσπαθεια και μου αρεσε το χρωμα και η δυνατοτητα να το βαψω μπορντω .

επισης στα λεφτα του ηταν πολυ οκ 

Οριστε και ενα αρνητικο : αν εχεις πολλους μεγαλους δισκους (πανω απο δυο ) δεν μπαινουν χωρις mod και ισως θα μπορουσε σε full speed να ηταν πιο ησυχα τα ανεμιστηρια ... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...