Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα Με Τροφοδοτικό.

megaklhs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους σας θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με ένα θέμα που έχω τον τελευταίο καιρό στον υπολογιστή μου. Το καλώδιο του ρεύματος εφαρμόζει κανονικά αλλά εάν κουνηθεί έστω και λίγο τότε κάνει κάπως τζιιζζ και μετά κλίνει ολόκληρο το σύστημα. Μετά απο αρκετές φορές που γίνετε αυτό και αρκετές αλλαγές καλωδίων βλέπω σήμερα ότι μετά απο την χθεσινή φορά που έγινε αυτό πλέον απο 6 ράμ που είχα διαβάζει 4 μόνο και έχω δοκιμάσει να τις βγάλω και να τις βάλω πάλι οπότε πιστεύω την έχει κάψει λογικά... υπάρχει πρόβλημα με το τροφοδικό εάν κατάλαβα καλά έτσι ; Το τροφοδοτικό έχει αλαχθεί πρίν 1 χρόνο και είναι το powerteach 750w

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιθανόν.

Εχουμε πει άπειρες φορές ότι τα noname τροφοδοτικά είναι επικίνδυνα για τον υπολογιστή. Αρκεί μια απλή αυξομείωση τάσης για να πάρουν και άλλα μαζί τους.

Τώρα στην δικιά σου περίπτωση λογικά δεν έχει σωστή Short Circuit Protection, κάπου "χάνει" και αργεί να κλείσει, εξού και το "τζιιιιζζ"

Προτείνω αλλαγή άμεσα με κάτι πιο επώνυμο :)

• Like 1

Έβαλα τις ραμ στις άλλες θήκες τις μπλέ γιατί έχει 6 και τώρα δουλεύουν κανονικά αλλά αυτό το τζιιζζ δεν σταματάει μόλις κουνάω το καλώδιο οπότε αλλαγή τροφοδοτικού πιστεύω.

Πήγαινε και πάρε ένα νέο καλώδιο. Και βγάλτο από το ρεύμα μέχρι να αλλάξεις το καλώδιο.

https://www.cosmomarket.gr/index.php?p=4&item_id=65921&skr=skr15946&cat_id=006304510827

Πήγαινε και πάρε ένα νέο καλώδιο. Και βγάλτο από το ρεύμα μέχρι να αλλάξεις το καλώδιο.

https://www.cosmomarket.gr/index.php?p=4&item_id=65921&skr=skr15946&cat_id=006304510827

το έχω δοκιμάσει φίλε και αυτό.

Το προβλημα σου πιθανοτατα βρισκεται στο βυσμα ρευματος του τροφοδοτικου,ισως να εχουν ραγισει οι μεγαλες λαμες του ρευματος.

ή το φτιαχνει καποιος που ξερει(αν συμφερει) ή αλλαζεις τροφοδοτικο.

• Like 1

Απο την στιγμή που είναι ένα τρακοσάρι τροφοδοτικό του κιλού, δεν αξίζει. Ας πάει σε άλλο αν έχει την οικονομική δυνατότητα.

Μην το λειτουργείς με αυτό απάνω, ρισκάρεις τα πάντα ;)

Σπασμενο βυσμα/σπασμενη κολληση εχει,δεν εχει καμμια βομβα μεσα για να εκραγει.

Μην τρελενεστε και μην σας πιανει πανικος.

Δες στο Johnny Guru. Τα περισσότερα κουβαλούν fake labels, είναι 250-300-350 βαττ και δεν έχουν overpower protection οπότε σκάνε με αποτέλεσμα να πάρουν και άλλα εξαρτήματα μαζί τους.

Τώρα αν ήδη βουίζει, υπάρχει διαορροή ρεύματος κάπου. Αν ήταν δικό σου θα το ρίσκαρες? Του δίνεις εγγύηση προσωπικά ότι δεν θα καεί παρασέρνοντας μαζί και άλλα κομμάτια?

Προσωπικά εγώ όχι!

Δεν επιτίθεμαι προσωπικά σε σένα, αλλά σε όποιον προτείνει Oem china τροφοδοτικά. :)

Ενα τυχαίο τροφοδοτικό http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=324

Περίπου ίδιας ποιότητας. Αν και το Mstech είναι λίγο καλύτερο, δεν θα το εμπιστευόμουν. Οχι και με τέτοιο θορυβο σίγουρα!

• Like 1

Να του δωσω εγγυηση σε κατι που εχω διαβασει στο ιντερνετ και δεν εχω πιασει στα χερια μου να του κανω ελεγχο,οχι φυσικα και δεν το κανω.Εγω εγγυηση δεν του δινω,εσυ του δινεις λεφτα να παρει ενα ακριβο?

Προτεινα OEM china τροφοδοτικα,που και ποτε?ΑΛΛΑ......

Εδω μεσα επικρατει η αποψη και λεγεται πολυ ευκολα η προταση ''εφυγες για καλο και ακριβο τροφοδοτικο''χωρις να ξερουμε παντα την βλαβη και χωρις να ξερουμε παντα το configuration,ετσι απλα επειδη ακουσα ενα ονομα chinatown.

Πως λειτουργει η αγορα λοιπον?

Περα απο τα computer freaks,με τις τουμπανες τις καρτες και τα ακριβα τα motherboards(που φυσικα θα πρεπει να εχουν ακριβο τροφοδοτικο,δεν το συζηταμε)υπαρχουν και κατι γραφειακια λογιστικα ή οτι αλλο, τα οποια τα pc τους κανουν απο 300€ το καθενα.

Για να κανει 300 το pc καταλαβαινεις οτι το τροφοδοτικο εχει 25€,οταν αυτο χαλασει,το πρωτο πραγμα που ακους ειναι ,''φτιαχτο με οσα λιγοτερα γινεται''.Οι περιπτωσεις λοιπον ειναι,να βαλεις αλλο ενα μαπα τροφοδοτικακι επανω στο ''σουπερ'' pc και να χρεωσεις και εργασια,ή να επισκευασεις με ενα 15€ τετοια βλαβουλα που εχει ο φιλος,βυσμα απο scrap τροφοδοτικο.

Ο λογιστης θα το παρει σε μιση ωρα επισκευασμενο και θα σου κανει και τεμεναδες,ουτε να παρκαρει και να αγορασει καινουργιο στο πλαισιο δεν θα κανει μιση ωρα.

Ετσι λοιπον,σαν συμπερασμα,ακομα και τα φθηνα τροφοδοτικα εχουν λογο υπαρξης,αλλιως θα υπηρχανε μονο τροφοδοτικα ανω των 100€,και φυσικα δεν αντεχουν ολες οι τσεπες ακριβα τροφοδοτικα,ειτε ειναι επαγγελματιες ειτε οχι.

Οταν ομως γινει η ζημια και παρει κι αλλα μαζι του?Τοτε υπαρχει στα σιγουρα η αναφορα ,οτι πληρωνεις παιρνεις,ας προσεχες,στο ειχα πει και διαφορες αλλες ατακες.

Σε πληροφορω οτι και μετα την ολικη καταστροφη παλι φθηνοπραγαματα αγοραζουν.

Να του δωσω εγγυηση σε κατι που εχω διαβασει στο ιντερνετ και δεν εχω πιασει στα χερια μου να του κανω ελεγχο,οχι φυσικα και δεν το κανω.Εγω εγγυηση δεν του δινω,εσυ του δινεις λεφτα να παρει ενα ακριβο?

Προτεινα OEM china τροφοδοτικα,που και ποτε?ΑΛΛΑ......

Εδω μεσα επικρατει η αποψη και λεγεται πολυ ευκολα η προταση ''εφυγες για καλο και ακριβο τροφοδοτικο''χωρις να ξερουμε παντα την βλαβη και χωρις να ξερουμε παντα το configuration,ετσι απλα επειδη ακουσα ενα ονομα chinatown.

Πως λειτουργει η αγορα λοιπον?

Περα απο τα computer freaks,με τις τουμπανες τις καρτες και τα ακριβα τα motherboards(που φυσικα θα πρεπει να εχουν ακριβο τροφοδοτικο,δεν το συζηταμε)υπαρχουν και κατι γραφειακια λογιστικα ή οτι αλλο, τα οποια τα pc τους κανουν απο 300€ το καθενα.

Για να κανει 300 το pc καταλαβαινεις οτι το τροφοδοτικο εχει 25€,οταν αυτο χαλασει,το πρωτο πραγμα που ακους ειναι ,''φτιαχτο με οσα λιγοτερα γινεται''.Οι περιπτωσεις λοιπον ειναι,να βαλεις αλλο ενα μαπα τροφοδοτικακι επανω στο ''σουπερ'' pc και να χρεωσεις και εργασια,ή να επισκευασεις με ενα 15€ τετοια βλαβουλα που εχει ο φιλος,βυσμα απο scrap τροφοδοτικο.

Ο λογιστης θα το παρει σε μιση ωρα επισκευασμενο και θα σου κανει και τεμεναδες,ουτε να παρκαρει και να αγορασει καινουργιο στο πλαισιο δεν θα κανει μιση ωρα.

Ετσι λοιπον,σαν συμπερασμα,ακομα και τα φθηνα τροφοδοτικα εχουν λογο υπαρξης,αλλιως θα υπηρχανε μονο τροφοδοτικα ανω των 100€,και φυσικα δεν αντεχουν ολες οι τσεπες ακριβα τροφοδοτικα,ειτε ειναι επαγγελματιες ειτε οχι.

Οταν ομως γινει η ζημια και παρει κι αλλα μαζι του?Τοτε υπαρχει στα σιγουρα η αναφορα ,οτι πληρωνεις παιρνεις,ας προσεχες,στο ειχα πει και διαφορες αλλες ατακες.

Σε πληροφορω οτι και μετα την ολικη καταστροφη παλι φθηνοπραγαματα αγοραζουν.

Συμφωνώ σε μερικά. Οχι δεν είναι ΜΟΝΟ ακριβά τα καλά.

Εγώ έχω 2 Corsair VS 450 και είναι σκυλιά. Είναι στην πραγματικότητα 500άρια http://www.hardwareinsights.com/wp/corsair-vs450-review/4/ και με 80+ πιστοποίηση. Και το καλύτερο, 40 ευρώ μόνο! ;)

Αν θέλει για παραπάνω, ας πάρει κάποιο Thermaltake 530-630 κτλ.

Εγω τροφοδοτικό που κάνει ββτζιιιζζζζζζ και γράφει China απο έξω με ψεύτικο wattage δεν θα έβαζα πάνω στο pc μου, ούτε θα πρότεινα σε κάποιον να το κάνει.

Τώρα αν θέλει ο φίλος ας το κάνει, με δική του ευθύνη. Στο λέω μην σου ζητάει τα ρέστα μετά... ;)

Και το καλο τελικα,ειναι τελειως υποκειμενικο.

Καλο και ακριβο τροφοδοτικο πασιγνωστης εταιρειας και να εχει TEAPO πυκνωτες επανω,αγγουρια καλο ειναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...