corsair04 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 καλησπέρα μου έδωσαν έναν κατεστραμμένο υπολογιστή να πάρω τις φωτογραφίες και κάποια αρχεία από τον σκληρό δίσκο και μόλις τον έβαλα σε έναν παρόμοιο υπολογιστή μου βγάζει κάτι πολύ περίεργο το συγκεκριμένο μήνυμα <<hard disk lock >> και ζήτα κωδικό μια λύση που σκεπτικά είναι το reset bios αλλά για να μην τον λύσω τώρα έχει κανείς κάποια ιδέα στα windows 7 που τον σύνδεσα δεν τον αναγνωρίζει ούτε το hirens
loic Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δεν υπαρχει τροπος παρακαμψης του κωδικου, ουτε με BIOS reset ουτε με καποιον αλλον τροπο. Πρεπει να γνωριζεις τον κωδικο για να τον ξεκλειδωσεις. Οταν ειναι κλειδωμενος, δεν μπορει να διαβαστει ουτε να προσπελαστει καπως. Οποτε ρωτα τον ιδιοκτητη, ποιος ειναι ο κωδικος. Οριστε και ενα παρομοιο θεμα που ειχα ανοιξει εγω... Ενας "κλειδωμένος" απο το BIOS δίσκος, μπορεί να διαβαστεί απο άλλο PC? Η φωτο εχει μεινει ακομα απο το δικο μου BIOS... 1
corsair04 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δεν υπαρχει τροπος παρακαμψης του κωδικου, ουτε με BIOS reset ουτε με καποιον αλλον τροπο. Πρεπει να γνωριζεις τον κωδικο για να τον ξεκλειδωσεις. Οταν ειναι κλειδωμενος, δεν μπορει να διαβαστει ουτε να προσπελαστει καπως. Οποτε ρωτα τον ιδιοκτητη, ποιος ειναι ο κωδικος. Οριστε και ενα παρομοιο θεμα που ειχα ανοιξει εγω... Ενας "κλειδωμένος" απο το BIOS δίσκος, μπορεί να διαβαστεί απο άλλο PC? Η φωτο εχει μεινει ακομα απο το δικο μου BIOS... δηλαδή δεν υπάρχει τρόπος
loic Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Ισως με αλλαγη PCB (αυτο τουλαχιστον ειχε γραψει ο άδικος τοτε...) Φυσιολογικα αυτος που τον δουλευε, ξερει το pass...
corsair04 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Ισως με αλλαγη PCB (αυτο τουλαχιστον ειχε γραψει ο άδικος τοτε...) Φυσιολογικα αυτος που τον δουλευε, ξερει το pass... ποιες άλλες λύσεις ειχες δοκιμάσει ?
loic Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Προφανως δεν διαβασες το θεμα που σου αφησα στο link... Δεν ειχα προβλημα για να ψαχνω για λυση, απλα ρωτησα αν θα μπορω να τον ξεκλειδωσω σε περιπτωση που το laptop τα φτυσει. Απο τοτε εχει περασει καιρος, το laptop δουλευει ακομα και εχω και ενα καινουργιο που επισης εχει λειτουργια κλειδωματος του δισκου στο BIOS, οποτε ακομα και να τα φτυσει, θα εχω το αλλο για να ξεκλειδωσω το δισκο. Σου ξαναλεω πως εφοσον καποιος τον δουλευε, θα ξερει και το pass...
corsair04 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Προφανως δεν διαβασες το θεμα που σου αφησα στο link... Δεν ειχα προβλημα για να ψαχνω για λυση, απλα ρωτησα αν θα μπορω να τον ξεκλειδωσω σε περιπτωση που το laptop τα φτυσει. Απο τοτε εχει περασει καιρος, το laptop δουλευει ακομα και εχω και ενα καινουργιο που επισης εχει λειτουργια κλειδωματος του δισκου στο BIOS, οποτε ακομα και να τα φτυσει, θα εχω το αλλο για να ξεκλειδωσω το δισκο. Σου ξαναλεω πως εφοσον καποιος τον δουλευε, θα ξερει και το pass... καλώς θα τον ρωτήσω αλλά με ματιά που έριξα στα forum (ξένα) έχουν πολύ το ίδιο πρόβλημα αλλά λύση ουδείς ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τον χρόνο σου 1
NikosKallithea Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Διάβασε το απο ενα λινουξακι, άστα τα windows
corsair04 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Διάβασε το απο ενα λινουξακι, άστα τα windows το δοκίμασα αλλά δεν Sent from my iPhone using Insomnia
jgeorgiou Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 δεν έχω διαβάσει λεπτομέρειες για την τεχνολογία αλλά φαντάζομαι ότι έχει γίνει κρυπτογραφηση σε επίπεδο BIOS (byte to byte). αν ξέρεις τον κωδικό αλλά δεν έχεις το pc τότε πρέπει να βρεις το ανάλογο λογισμικό να τον αποκρυπτογραφήσεις. αν δεν ξέρεις τον κωδικό υπάρχουν ειδικά σπαστήρια αλλά σε συμβατικά pc θα ήταν μια μακροχρονη διαδικασία που δεν έχει νόημα να αναλυθει. Επειδή τώρα τσέκαρα ότι μιλάς προοληπτικά .... είναι πολύ δύσκολο να το σπάσει ιδιώτης. Προφανώς υπηρεσίες τύπου NSA έχουν τον τρόπο να σπάσουν όλες αυτές τις συμβατικές κρυπτογραφήσεις. Αν το χρειαστείς θα πρέπει να πλήρώσεις πολλά σε "ειδική εταιρία" που έχει την υποδομή να κάνει τέτοια αλλά προφανώς δεν διαφημίζεται για να την βρεις ευκολα.
corsair04 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 έχω δοκιμάσει τα πάντα αυτός δεν θυμάται τον κωδικό και κανένα λειτουργικό δεν τον βλέπει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα