Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά απο αρκετή αναζήτηση και διάβασμα και επειδή δεν βρήκα κάποιο παρόμοιο θέμα να με καλύψει, ανοίγω άλλο ένα θέμα για modem/router. Έχω αλλάξει διάφορα router απο αυτά που μου δίνουν οι πάροχοι όλα αυτά τα χρόνια (Zte, Thompson κλπ) αλλά πάντα καταλήγω να χρησιμοποιώ αυτό που μου έδωσε ο ΟΤΕ το 2009, ένα Huawei EchoLife Hg520c, αν δεν κανω λάθος, μιας και είναι το πιο αξιοπρεπές. Του λείπουν ωστόσο συγκεκριμένες δυνατότητες οπότε χθες διαβάζοντας τις γνώμες σας στην ενότητα, αποφάσισα να δώσω κάποια χρήματα και να επενδύσω σε μια καλή συσκευή. Η έρευνα αγοράς που έκανα δεν κατέληξε κάπου.

Οι δυνατότητες που με ενδιαφέρουν είναι πραγματάκια όπως αναλυτικό QoS (για bandwidth limit σε clients over wi-fi), δυνατότητα manual αλλαγής snr κτλ. Δηλαδή να έχω δυνατότητα να παίξω με όλες τις ρυθμίσεις που κατά καιρούς δημοσιεύονται μέσω οδηγών εδώ ώστε να βελτιστοποιώ την σύνδεσή μου, οι οποίες στα απλά/δωρεάν routers δεν υπάρχουν. Χαρακτηριστικά μόνο η ταλαιπωρία που τράβηξα για να πείσω την HOL να κατεβάσει το SNR πριν 5-6 μήνες, ήταν τραγική.

Η χρήση που θα κάνω είναι οικιακή και το budget μου θα ήθελα να μείνει κάτω απο 90-100 ευρώ. Προοπτική για Vdsl δεν υπάρχει μιας και θα χρησιμοποιηθεί επαρχία. Αν έχει κάποια σημασία, παίζω πολυ με torrents, online gaming και ενίοτε live streaming.

P.s. Κάτι μου λέει ότι ο poulinos θα μου προτείνει Draytek αλλα δεν ξέρω ποιο. :-)
P.s.2 Η γραμμή που χρησιμοποιώ είναι HOL και σύντομα θα περάσω σε Wind.

Edit P.s.3 Τώρα βρήκα θέμα μέλους που ζητάει κάτι αντίστοιχο παλιότερα http://www.insomnia.gr/topic/564646-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-router/

Αν το Draytek 2710n είναι το κάλλιστο για τα παραπάνω, τότε ας κλειδωθεί/διαγραφεί το θέμα. Εκτός αν υπάρχει κάτι πιο οικονομικό.

Δημοσ.

το 2710 κανει για αυτο που θες ΑΛΛΑ δεν εχει να πειραξεις το snr.κατα τα αλλα μπορεις να διαβασεις το Manual και να δεις τι δινει σχετικα με το bandwidth manager.αλλαπαμε παραπανω απο 100 ευρω.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Χθες πήρα τελικά το Asus που βγήκε στην ενότητα των προσφορών.

Απόγευμα μάλλον θα πάω να παραλάβω γιατί ήρθε κιόλας απο το πρωί.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Χθες πήρα τελικά το Asus που βγήκε στην ενότητα των προσφορών.

Απόγευμα μάλλον θα πάω να παραλάβω γιατί ήρθε κιόλας απο το πρωί.

γραψε εντυπωσεις οταν το παρεις γιατι για asus δεν υπαρχουν πολλα στοιχεια δυστυχως εδωμεσα στο insomnia.

Δημοσ.

Ήδη έχουμε πει 1-2 πραγματάκια στο θέμα των προσφορών αλλά λεπτομέρειες θα γράψω απο Δευτέρα. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...