satafaka Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Καλησπέρα σε όλους. Έχω το tower λοιπόν της υπογραφής μου, αρκετά καινούργιο setup ούτε 2 μηνών, αλλά λόγω του ότι ήρθε επιτέλους η άνοιξη, έχει γεμίσει το εσωτερικό του με γύρι (Μένω δίπλα στο δάσος) ! Από ότι αντιλαμβάνομαι πρέπει να πέσει καθάρισμα αλλά δεν έχω κάνει ξανά καθαρισμό. Υπάρχει κάποια βοήθεια που μπορείτε να μου δώσετε? Κάποιο hint που πρέπει να προσέξω? Θα πρέπει να βγάλω και την ψύκτρα του επεξεργαστή για καθάρισμα ή όχι ακόμα? Από υλικά τι θα χρειαστώ? Δεν έχω μεγάλη εξοικείωση με hardware και θα ήθελα να αποφύγω ενέργειες που θα μου προκαλέσουν ζημιά ή δυσλειτουργία (για την ψύκτρα της cpu εννοώ περισσότερο). Επισυνάπτω και κάποιες φωτογραφίες για να έχετε καλύτερη άποψη. Τράβηξα και κάποιες "δαχτυλιές" για να δείτε το ποσό της γύρης που μαζεύτηκε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ελπίζω να το postara στο σωστό thread.
zio10 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Με ένα πινελάκι κι ένα ηλεκτρικό σκουπάκι θα είσαι εντάξει. Δεν χρειάζεται να βγάλεις ψύκτρες κλπ, είναι πολύ καινούργιο το μηχάνημα
Silverage Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Ε εντάξει, δεν είναι και πολύ βρώμικο. Πάρε το πιστολάκι για τα μαλλιά και φύσα το στο κρύο κρατώντας τους ανεμιστήρες να μην γυρνάνε.
discoboyminimal Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 οντως εχεις θεμα... καταρχην για καθαρισμα χρειαζεσαι ενα κομφλερ..το πηγαινεις..το φυσας κανα 2 λεπτο , παντου μεχρι να φυγουν ολα.. τωρα για να σταματησει το θεμα (να μειωθει δηλαδη...) πρεπει να βαλεις dust cover σε ολα τα fan.. και να στησεις τα φουρφουρια σου σε push>pull. απλα πρεπει να βαζεισ περισσοτερα αερα απ οτι βγαζεις. ιδανικο για σενα θα ηταν 2:1 δηλαδη . 2 βαζουν 1 βγαζει 4 βαζουν 2 βγαζουν. η αλλιως κοιτας τα cfm. μπορει να εχεις push εναν 200αρη μπροστα και pull 3 χ 120 πισω , οπου αναλαγος τα cfm , να βαζεις παραπανω αερα απ οτι βγαζεις. το κανεις αυτο για να δημιουργεις αρνητικη πιεση , και να μην μπαινει τοση σκονη μεσα. φρεναρει τον αερα με λιγα λογια αυτο που λεω παραπανω
WalkerSW Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Εδωσες δεν ξερω και εγώ ποσα λεφτα για το hw σου και εκανες τσιγκουνιες στο κουτι? Το thermalFAKE ξεχασε να γνωριστεί με τα dust filters την ώρα που πλεον ειναι στανταρ ακομη και σε φθηνότερα κουτια! Λογικό λοιπον στο διμηνο πανω να επικρατέι αυτή η κατασταση Με αυτο το κουτι δεν προκειτε ποτε να σωθεις απο την σκονη και θα τρεχεις καθε μηνα να καθαριζεις! Και αντε κουτσά στραβα την καθαρισες την γύρη μεσα απο το κουτι αυτό το καημενο το τροφοδτικο το ρώτησες τι θα έχει τραβήξει ηδη μεσα και τι έχει να τραβήξει με τη παροδο του χρόνου χωρις να υπαρχει φιλτρο?
satafaka Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Αυριο θα το πιάσω το πρωί να δω τι δουλειά θα κάνει. Απλά λίγο μπερδεύτηκα... Να βάλω πιστολάκι για να "φυσίξει αέρα" ή να βάλω σκουπάκι για να "ρουφήξει αέρα"?
Silverage Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 το κανεις αυτο για να δημιουργεις αρνητικη πιεση , και να μην μπαινει τοση σκονη μεσα. φρεναρει τον αερα με λιγα λογια αυτο που λεω παραπανω Θετική πίεση, όχι αρνητική. 1
satafaka Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Εδωσες δεν ξερω και εγώ ποσα λεφτα για το hw σου και εκανες τσιγκουνιες στο κουτι? Το thermalFAKE ξεχασε να γνωριστεί με τα dust filters την ώρα που πλεον ειναι στανταρ ακομη και σε φθηνότερα κουτια! Λογικό λοιπον στο διμηνο πανω να επικρατέι αυτή η κατασταση Με αυτο το κουτι δεν προκειτε ποτε να σωθεις απο την σκονη και θα τρεχεις καθε μηνα να καθαριζεις! Και αντε κουτσά στραβα την καθαρισες την γύρη μεσα απο το κουτι αυτό το καημενο το τροφοδτικο το ρώτησες τι θα έχει τραβήξει ηδη μεσα και τι έχει να τραβήξει με τη παροδο του χρόνου χωρις να υπαρχει φιλτρο? Έχεις δίκιο και είναι το μόνο πράγμα που ήδη μετανοιώνω.. για το κουτί δηλαδή... Έκατσα και έφαγα πρόλογο και πήρα αυτή τη πατάτα... Θα είναι πολύ παίδεμα να τα βγάλω όλα και να βάλω σε νέο case? Πιο πολύ με ενδιαφέρει αν θα χρειαστεί να βγει η ψύκτρα της cpu γιατί δεν θέλω να ανακατευτώ με πάστες κτλπ. Αν γίνεται δηλαδή να μην βγει καθόλου η ψύκτρα θα μπορούσα να το ξεκινήσω... **Edit** Για να μην ανοίγω και άλλο post για κουτί, μπορείς να μου στείλεις κάποια κουτιά να κοιτάξω? Κοντά στα 100-120 ευρώ.
discoboyminimal Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 ^θα έλεγα όχι κονφλέρ, μπορεί να κάνει ζημιά καλα δεν θα το φυσαει και απο τα 2 εκατοστα , πανω στην μητρικη και gpu που εχει ευαισθητα ηλεκτρονικα. εκει θα φυσαει απο 10-15 εκατοστα. αλλα κουτι , psu case , κατι γωνιες περιεργες.. μπορει να φυσαει πιο κοντα.. τα μικροσωματιδια που πεφτουν μεσα στο κουτι , μπαινουν σε πορους του μεταλου , και δεν βγαινουν ευκολα με χαμηλη πιεση αερα..οπου μπορει απλα θα κανει καλυτερη δουλεια το κομφλερ. +++ η γυρη ειναι βαρια και υγρη , σε σχεση με τα μικροσωματιδια που κυκλοφορουν στα σπιτια της πολης. με τα σεσουαρ και τα σκουπακια δεν θα κανει και πολυ δουλεια. 1
WalkerSW Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Έχεις δίκιο και είναι το μόνο πράγμα που ήδη μετανοιώνω.. για το κουτί δηλαδή... Έκατσα και έφαγα πρόλογο και πήρα αυτή τη πατάτα... Θα είναι πολύ παίδεμα να τα βγάλω όλα και να βάλω σε νέο case? Πιο πολύ με ενδιαφέρει αν θα χρειαστεί να βγει η ψύκτρα της cpu γιατί δεν θέλω να ανακατευτώ με πάστες κτλπ. Αν γίνεται δηλαδή να μην βγει καθόλου η ψύκτρα θα μπορούσα να το ξεκινήσω... **Edit** Για να μην ανοίγω και άλλο post για κουτί, μπορείς να μου στείλεις κάποια κουτιά να κοιτάξω? Κοντά στα 100-120 ευρώ. Γινεται να μεταφέρεις το hw χωρις να βγάλεις την ψύκτρα!.... http://www.skroutz.gr/s/4862126/Phanteks-Enthoo-Pro.html http://www.skroutz.gr/s/6479970/Corsair-Carbide-330R-Blackout-Edition.html http://www.skroutz.gr/s/4862110/Phanteks-Enthoo-Pro-Window.html http://www.skroutz.gr/s/6213833/Fractal-Design-Define-R5.html 2
discoboyminimal Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Γινεται να μεταφέρεις το hw χωρις να βγάλεις την ψύκτρα!.... http://www.skroutz.gr/s/4862126/Phanteks-Enthoo-Pro.html http://www.skroutz.gr/s/6479970/Corsair-Carbide-330R-Blackout-Edition.html http://www.skroutz.gr/s/4862110/Phanteks-Enthoo-Pro-Window.html http://www.skroutz.gr/s/6213833/Fractal-Design-Define-R5.html ωραιος..
satafaka Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Γινεται να μεταφέρεις το hw χωρις να βγάλεις την ψύκτρα!.... http://www.skroutz.gr/s/4862126/Phanteks-Enthoo-Pro.html http://www.skroutz.gr/s/6479970/Corsair-Carbide-330R-Blackout-Edition.html http://www.skroutz.gr/s/4862110/Phanteks-Enthoo-Pro-Window.html http://www.skroutz.gr/s/6213833/Fractal-Design-Define-R5.html Σε ευχαριστώ φίλε μου πάρα πολύ... Νομίζω θα πάω σε full tower για να τελειώνω με αυτη τη φαρσο-κωμωδία και πιθανότατα σε αυτο που είπες: http://www.skroutz.gr/s/4862110/Phanteks-Enthoo-Pro-Window.html Αν και επειδή θα πουλήσω αυτό το κουτί που ήδη έχω ίσως θα μπορούσα να ανέβω λίγο στην τιμή... Θα ρίξω αύριο ένα καθάρισμα ότι μπορέσω και με το καλό στην αλλαγή θα τα περιποιηθώ καλύτερα...
centouno Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Πάρε το LUXE όχι το pro κοστίζει λίγο παραπάνω αλλά έχεις αποσπώμενο φίλτρο στο top και μιάμιση επιπλέον inch πάλι top. Αν δώσεις τόσα χρήματα καλύτερα να σε καλύπτει για όσα περισσότερα σενάρια γίνεται και το push-pull liquid cooling στο top είναι κάτι που μπορεί να χρησιμοποιήσεις κάποια στιγμή μελλοντικά. Και στο κουτί που έχεις τώρα θα μπορούσες να προσθέσεις μαγνητικά φίλτρα ή καλσόν προσωρινά.
discoboyminimal Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Πάρε το LUXE όχι το pro κοστίζει λίγο παραπάνω αλλά έχεις αποσπώμενο φίλτρο στο top και μιάμιση επιπλέον inch πάλι top. Αν δώσεις τόσα χρήματα καλύτερα να σε καλύπτει για όσα περισσότερα σενάρια γίνεται και το push-pull liquid cooling στο top είναι κάτι που μπορεί να χρησιμοποιήσεις κάποια στιγμή μελλοντικά. Και στο κουτί που έχεις τώρα θα μπορούσες να προσθέσεις μαγνητικά φίλτρα ή καλσόν προσωρινά. εγω εχω το enthoo pro windowed και εχει κανονικα σιτα πανω. απλα δεν ειναι easy to remove. πρεπει να ανοιξεις τα ποδαρακια και βγαινει. παρ ολ αυτα μπορει και να το πληνεις , και να το φυσηξεις χωρις να το ξυλωσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα