Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν το πρόβλημά μου είναι ως εξής.

Η κάρτα γραφικών μου ( ;) ξαφνικά απέκτησε θέμα γερό. Υπάρχει η πιθανότητα να είναι από κάτι άλλο αλλά για την ώρα είμαι πεπεισμένος ότι είτε η κάρτα ψοφάει είτε κάποιο app χωρίς να ξέρω πιο της προκαλεί προβλήματα.

Ας ξεκινήσουμε με το πρόβλημα:

Κατεβάζω το GTA V από θείο για να τσεκάρω πως τρέχει και αν είναι οκ να το αγοράσω (θέλω το online ούτως ή άλλως)

Κατεβάζω τους 350.12 drivers της Νvidia.

Κάνω install κλπ.

Ξεκινάω το game με όσο το δυνατών χαμηλότερες ρυθμίσεις (τα πάντα off και Normal, ανάλυση 1680χ1050) με την προϋπόθεση να ανεβάζω σιγά σιγά μέχρι να δω που πάει.

Αμ δε, 10-15 fps και αν. Σκαλώνω λέω, "ώπα ρε συ τι παίζει". Κατεβάζω την ανάλυση σε 1024x768 (αν θυμάμαι καλά) απλά και μόνο για να μπορώ να πιάνω καμιά 20άρα στην καλύτερη, οπότε διαφορά δεν έβλεπα καμία. Μετά από 1-2 ώρες βασανιστηρίου αποφασίζω να το παρατήσω και να ανοίξω Diablo 3 να φαρμάρουμε για το Season 3.

Έλα μου όμως που ανοίγω το Diablo 3 και από εκεί που τα είχα όλα max και έτρεχε νεράκι (60+ fps), τα βάζω όλα low και συνεχίζει να σκαλώνει σχεδόν όσο και πριν οπότε το παρατάω και αυτό και πάω να παίξω Dota 2. Και εκεί τα ίδια όπως και στο Diablo 3, από εκεί που τα είχα όλα max και έτρεχε νερό, σκαλώνει όσο και αν ρίξω τα γραφικά.

Καταλαβαίνω λοιπόν ότι υπάρχει πρόβλημα. Κοιτάω θερμοκρασίες, τα πάντα 31-35 βαθμούς, η κάρτα γραφικών 70 σε full load με το GTA V ανοιχτό.

Αποφασίζω λοιπόν να δοκιμάσω ότι ιδέα μου πέρναγε από το μυαλο.

Source.png Πηγή: Αγοράζω 2 έξτρα ανεμιστήρια για το κουτί και τα βάζω σε σημείο που είχα free και τους 2 να κοιτάνε την gtx 560 (εικόνα στο spoiler) και πλέον τα πάντα 27-31 βαθμούς και η gpu από 70 σε full load πήγε 62-64. Ανοίγω το GTA V και παίζω στα άνθρωπος με καλά γραφικά και κανονική ανάλυση για κανά μισάωρο πριν ξαφνικά αρχίσει και έχει την ίδια συμπεριφορά με πριν.

Σκαλώνω, κατεβάζω MSI Afterburner και χώνω το fan της 560 σε 75% ταχύτητα. Η θερμοκρασία κατεβαίνει σε full load με το GTA V στους 52-53 βαθμούς και το παιχνίδι για 3-4 ώρες πάει νεράκι.

Σήμερα γυρνάω σπίτι και λέω ας το ξανατσεκάρω μπας και. Τα ίδια!

Όχι όμως απλά τα ίδια, χειρότερα. Αποφασίζω λοιπόν να αλλάξω πάστα στην GPU. Αλλάζω, παίζω άλλους 3-4 βαθμούς κάτω η θερμοκρασία της 560, αλλά μετά από 15 λεπτά, τσουπ πάλι σκάλωμα (10-15 fps).

Κάνω restart το pc πάλι για κανά 10 λεπτό όλα καλά, μετά ψόφος κακώς. Βάζω προηγούμενους drivers μπας και φταίει αυτό. Τίποτα.

Και τέλος παρατήρησα κάτι το οποίο είναι το πιο προβληματικό. Η κάρτα γραφικών αυτή την στιγμή που γράφω με ΤΙΠΟΤΑ να τρέχει (που να ξέρω) έχει βαρέσει 64 βαθμούς μετά από restart. Φαίνεται ότι η κάρτα για κάποιο λόγο έχει workload αυτή την στιγμή με μόνο πράμα ανοιχτό το Chrome.

H τελευταία ιδέα που είχα ήταν μπας και έφαγα κανά bit coin miner από την version του θείου. Απ'όσο τσέκαρα δεν βρήκα τίποτα, ούτε manually ούτε με antivirus, θα ρίξω και κανά spybot just in case τώρα.

Μετά απ'όλα αυτά, μπορεί κανείς να σκεφτεί κάτι που να φταίει και η κάρτα παραπαίει; (ριμάρουμε κιόλας)

Το φορμάτ είναι το επόμενο βήμα μου, αλλά επειδή έχω κάποιες δουλειές δεν θέλω αν μπορώ να το αποφύγω, να κάνω format μέχρι το Σάββατο (αν και με βλέπω σε κανά 2 ώρες να μου την βαράει και να το κάνω σαν last resort.

Κάτι τελευταίο, το GTA V όταν δεν είχε σκαλώσει και του είχα κάνει το benchmark με τα πάντα normal και ανάλυση 1680x1050, είχε min fps 90, max fps 140 και τουλάχιστον χθες για κανά 3-4 ώρες ήταν σταθερά στα 100+.

Αν έχει κανείς καμιά ιδέα help please, δεν είναι το GTA V το πρόβλημά μου, δε μπορώ να κάνω τίποτα αυτή την στιγμή και κανένα game δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε.

υ.γ. Αυτή την στιγμή χωρίς το MSI Afterburner και σε idle, η gpu είναι στους 64 βαθμούς @ 30% fan speed. Βάζω με το afterburner το fan speed στο 100% (θόρυβος παναγία μου) και η θερμοκρασία παραμένει ίδια και το GPU load είναι στο 98%...!

Δημοσ.

H τελευταία ιδέα που είχα ήταν μπας και έφαγα κανά bit coin miner από την version του θείου. Απ'όσο τσέκαρα δεν βρήκα τίποτα, ούτε manually ούτε με antivirus, θα ρίξω και κανά spybot just in case τώρα.

Κατέβασε το malwarebytes και κάνε το scan, όλα τα συμπτώματα που λες, εκεί οδηγούν.

Σχεδόν όλοι όσοι κατέβασαν το συγκεκριμένο παιχνίδι, είχαν αυτό το πρόβλημα!

• Like 1
Δημοσ.

Κατέβασε το malwarebytes και κάνε το scan, όλα τα συμπτώματα που λες, εκεί οδηγούν.

Σχεδόν όλοι όσοι κατέβασαν το συγκεκριμένο παιχνίδι, είχαν αυτό το πρόβλημα!

On it atm.

Update: Βρήκε bitcoin miner τελικά, με ενημέρωσε και ο paularas ότι ένα version περιείχε. Ήταν masked διεργασία, το mdm.exe, κάτι που στο manual check που είχα κάνει, το είχα ψάξει και βρήκα ότι είναι safe διεργασία του internet explorer και το είχα αφήσει ήσυχο.

Thanks για το program βοήθησε άπειρα. 

• Like 1
Δημοσ.

Αν σου είναι εύκολο μπορείς να πεις ποια έκδοση του παιχνιδιού στο προκάλεσε αυτό? Όχι τίποτα, είμαι κι εγώ στην ίδια ακριβώς φάση με σένα, θέλω να δω πώς τρέχει πριν το αγοράσω. Το έχω έτοιμο κατεβασμένο αλλά δεν το έχω κάνει εγκατάσταση ακόμα.

Δημοσ.

Αν σου είναι εύκολο μπορείς να πεις ποια έκδοση του παιχνιδιού στο προκάλεσε αυτό? Όχι τίποτα, είμαι κι εγώ στην ίδια ακριβώς φάση με σένα, θέλω να δω πώς τρέχει πριν το αγοράσω. Το έχω έτοιμο κατεβασμένο αλλά δεν το έχω κάνει εγκατάσταση ακόμα.

Οπότε καλύτερα να μην το κάνεις καθόλου  :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...