Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας, μολις σημερα εκανα format στο laptop και επανεγκατασταση του λειτουργικου και προγραμματων μεσω του recovery που εχει η HP , υπαρχει καποιος τροπος να αντιγραψω οπως ειναι τωρα ο δισκος ωστε σε περιπτωση μελλουντικου format να γλιτωσω χρονο και ψαξιμο

Δημοσ.

Υπάρχουν προγράμμα που μπορεί να κάνεις clone απο την στιγμή ομως που υπάρχει το recovery το ιδανικότερο ειναι οταν ξανά χρειαστεί να το κάνεις απο εκει πάλι , σχεδόν πάντα μια καθαρή εγκατάσταση ειναι καλύτερα απο cloning και ετσι και αλλιώς με το recovery και drivers ολα μπαίνουν μόνα τους μονο τα προγράμματα που εχεις βάλει εσυ δεν υπάρχουν

Δημοσ.

Ίσα ίσα που η εγκατάσταση είναι χειρότερη μανούρα από την επαναφορά ενός ειδώλου που δουλεύει σωστά με ότι χρειάζεσαι πάνω έτοιμο και γίνεται & πιο γλήγορα.

Δοκίμασε εφαρμογές όπως acronis true image (ή a.t.i wd edition & seagate disk wizard που είναι οι free εκδόσεις του), norton ghost, clonezilla...

Δημοσ.

Δεν θα έλεγα οτι ειναι χειρότερη αφου στην περίπτωση του recovery ουσιαστικά πατάς ενα κουμπί και ολη η διαδικασία ειναι αυτοματοποιημένη, απο εκει και πέρα δεν λέω οτι και το clone δεν κάνει δουλειά αλλα έχουμε διαβάσει για το χ ψ λόγο που τελικά δεν ειχε γίνει σωστά το cloning δεν περάστηκε σωστά στον δίσκο και υπήρχαν διάφορα προβλήματα και ταλαιπωρία ουσιαστικά.

Κατα την γνώμη μου ειναι οτι το cloning ειναι καλο να το χρησιμοποιούμε μεν αλλα μονο σε έκτακτες καταστάσεις που πρέπει να έχουμε οπωδήποτε σε σύντομο χρονικό διάστημα σύστημα που να λειτουργεί

Δημοσ.

Αν είναι εντάξει ο δίσκος χωρίς προβλήματα και αν δεν μιλάμε για τίποτα σπάνιους drivers ελεγκτών δε προκύπτουν προβλήματα. Μπορείς να το ελέγξεις εξάλλου. Στέλνεις και το image σε όποιο εξωτερικό μέσο θέλεις με όλα τα προγράμματα έτοιμα (στην ουσία αυτό είναι που μας ξενερώνει όλους μας σε μια φρέσκια εγκατάσταση, όχι το ίδιο το setup αλλά η μετέπειτα εγκατάσταση προγραμμάτων -  και αυτό αναζητά ο ts), και έχεις και διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή τα περιεχόμενα του image χωρίς καν να κάμεις recovery.

Ρυθμίζεις και ένα προγραμματισμένο cloning κάθε τόσο αν θες και πολλά άλλα καλούδια.

Γι'αυτό θεωρώ πως υπερέχει το disk cloning.

Όχι πως οποιοδήποτε επιπλέον τρόπος backup είναι περιττός.

"Three rules of data loss prevention: Backup, then backup the backup, then backup again!"

Δημοσ.

Είναι όπως τον βολεύει τον καθένα...

Εγώ δουλεύω αποκλειστικά και μόνο με cloning εδώ και χρόνια.Έχω κάποια βασική γκάμα προγραμμάτων που τα χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά και τα θεωρώ απαραίτητα,τα ρυθμίζω στα μέτρα μου και φτοιάχνω ένα image να υπάρχει το οποίο άπειρες φορές με έχει σώσει κυρίως από θέμα χρόνου.

Επίσης, σε όποιον φίλο ή γνωστό μου έρχεται να του βάλω windows και διάφορα προγράμματα , επειδή ξέρω οτι είναι επιρρεπείς σε ιούς λόγω απειρίας , πάντα τους φτοιάχνω ένα κρυφό partition και πετάω μέσα το image που έχω φτοιάξει.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα κάνει την πατάτα και θα κολήσει κάποιον ιό, αντί να φάω χρόνο να ψάχνω πως να του το βγάλω, περνάω το image και μέσα σε 10 λεπτά έχει φρέσκο σύστημα και ετοιμα ρυθμισμένο.

Ε τώρα τίποτα windows update τα περνάς μετά.

Δημοσ.

μπορω να το αποθηκευσω οπουδηποτε? και πως περνας μετα το image?

Σε ό,τι μέσο θέλεις.

Το περνάς μετά συνήθως με ένα cd εκκίνησης ή έχοντας τον δίσκο συνδεμένο κάπου αλλού. Υπάρχουν τρόποι πολλοί.

Έχεις ευελιξία ανάλογα το πρόβλημα ή τις προτιμήσεις σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...