Προς το περιεχόμενο

Samsung h6200 or h6400

Sog96Ch

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η 6400 εχει 400hz νομζω και υπαρχει πακετο με το smart remote και 2 ζευγαρια γυαλια (αν θυμαμαι καλα η 6200 ερχεται σκετη)..Εγω επελεξα την 6500 αφου ηταν στα ιδια λεφτα, ιδιο πακετο με την 6400 και εχει dual tuner, οχι οτι προκειται να δουλεψω αλλα χαμενο δε παει. :)

**Edit

Βλεπω οτι αυτη τη στιγμη η 6500 ειναι 20κατι ευρω πιο ακριβη οποτε δεν υπαρχει λογος να τα δωσεις μονο για το dual tuner. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η δύο διαφορές που έχουν είναι μόνο τα συνοδευτικά (2 3D γυαλιά & το smart controle). Η 6200 είναι 3D ready που σημαίνει ότι πρέπει να τα αγοράσεις ξεχωριστά. Το smart controle δίνει πιο εύκολη πρόσβαση στο smart menu ενώ οι ταινίες 3D είναι ωραίες εάν σκοπεύεις να βλέπεις. Εγώ έχω την 6400 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Εάν η διαφορά στην τιμή είναι 100 και κάτω πήγαινε για την 6400.

Αξίζει η h6400 τα παραπάνω χρήματα;

Για ποσα παραπανω μιλας ? Στο MediaMarkt εχουν ακριβος ιδια τιμη και στο Κοτοβολο 15€ διαφορα ...

3D θα βλεπεις? εγω 20 λεπτα αντεξα και με επιασε πονοκεφαλος κια τσουξιμο στα ματια. Το active 3D τα εχει αυτα (θεωριτικα ειναι καλυτερο λογο full αναλυσης αλλα στη πραξη ειναι πολλη κουραστικο) Αν την θες για 3D ή για κυρίως προβολή μεσο Digea δεν την προτείνω Εχει την χειροτερη εικονα σε SD Digea απο ολες και με διαφορα (στα καταστηματα δεν δειχνουν νορμαλ SD Digea αλλα δορυφορικα η μεσο νοβα και Full HD 1080p περιεχομενο)

Αν την θες για 3D ή για κυρίως προβολή μεσο Digea δεν την προτείνω Εχει την χειροτερη εικονα σε SD Digea απο ολες και με διαφορα (στα καταστηματα δεν δειχνουν νορμαλ SD Digea αλλα δορυφορικα η μεσο νοβα και Full HD 1080p περιεχομενο)

Διαφωνω, Αλλα αυτο δεν αρκει απο μονο του. 

Συμφωνα με τεστ που εχουν γινει σε ξενο τυπο το αντιθετο λενε.

The H6400 boasts excellent native black levels – we measured an average of 0.043 cd/m2 from a chequerboard pattern, which is very impressive for the technology. To add to that – or rather not take anything away – screen uniformity was absolutely first class without any hint of backlight bleed or clouding on dark screens and we really can’t stress how much this improves on the immersion factor when compared to screens that are plagued with backlight issues – of which there are many.

As ever, with Samsung, video processing is another very strong suit so films are handled in the correct cadences, scaling of standard definition and 720p sources was excellent and video deinterlacing was also first rate so almost regardless of what you throw at it, the H6400 will produce superb images. The colour and greyscale accuracy noted above also adds to the overall picture quality, bringing with it naturalness and oodles of detail.

As active 3D systems go, we find Samsung’s implementation among the very best, especially in terms of there being an absence of noticeable flicker. There’s a caveat here in that the included 3D specs provide very little protection from ambient light so that they are best used in very low light conditions but then that’s something we would always recommend. We did notice some faint crosstalk on objects deep into the picture and those moving in the foreground but it was never enough to truly distract and for our limited 3D requirements, the H6400 is more than perfectly adequate.

https://www.avforums.com/review/samsung-h6400-ue40h6400-tv-review.10825

Standard-definition video processing is of a high standard – the 40H6400 scored well in various test cards in the HQV Benchmark disc. Nowadays we actively shun standard-def programmes whenever we can, but the handful of SD channels we accidentally surfed onto looked fairly decent.

http://www.hdtvtest.co.uk/news/ue40h6400-201405023756.htm

Εξυπακούεται φυσικά οτι θα την σκαλίσει λιγο. Αν ειναι να βλέπει στο dynamic τότε ορθώς δεν βλέπεις digea.

φιλε graphist83 για την εικονα σε SD Digea απαντησες απο μονο σου

Oi αναφορες ειναι απ τον ξενο τυπο και δεν διαφωνω
Στο εξωτερικο λοιπον απλα θα αναφερω οτι δεν χρησιμοποιούν DIgea άρα τα τεστ στην επίγεια μετάδοση δεν εχουν γίνει σε αποκωδικοποίηση σήματος Digea και δεν ισχυουν για την χωρα μας στο θεμα επίγεια μετάδοση

Επισης βαζεις και τεστ απο το hdtvtest.co.uk για να μου αποδειξης οτι ειμαι λαθος αλλα .... παλι κανεις λαθος γιατι προφανος δεν γνωριζεις οτι στη Αγγλια δεν εχουν το μοντελο H6400AW αλλα το ΑΚ που σημαινει οτι δεν εχει tuner DVB-T αλλα τελείως διαφορετικο tuner απ το δικο μας το DVB-T2 και αλλο σημα DVB-T2 πιο συγχρονο

Αλλα και στη Γερμανια που εχου ιδιο συστημα με εμας DVB-T παιζει μια χαρα

Μια χαρα ηταν και στην προηγουμενη σειρα F της Samsung

Τα χαλια της συγκεκριμενης σε Digea αναφερονται και αλλες φορες (οχι μονο απο μενα σαν κατοχος) και σε αλλα φορουμ που σχετίζονται με τηλεοραση

To προβλημα ειναι στον τροπο που κανει την αποπλεξη η σειρα Η σε συνδυασμό με την DIgea SD

Προσωπικα δεν με νοιάζει είτε την παρει καποιος είτε οχι δεν πουλαω τηλεορασης ....

Παιδιά καλησπέρα μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στη αγορά τηλεόρασης 22 ιντσών;;σκοπεύω να κάνω μια μεγάλη αγορά περί της 12 τηλεοράσεις για ανακαίνιση μια μονάδας!!επιθυμητο όριο έως και 120€ η μια! Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να έχει ενσωματωμένο αποδικοποιητη!

φιλε graphist83 για την εικονα σε SD Digea απαντησες απο μονο σου

Oi αναφορες ειναι απ τον ξενο τυπο και δεν διαφωνω

Στο εξωτερικο λοιπον απλα θα αναφερω οτι δεν χρησιμοποιούν DIgea άρα τα τεστ στην επίγεια μετάδοση δεν εχουν γίνει σε αποκωδικοποίηση σήματος Digea και δεν ισχυουν για την χωρα μας στο θεμα επίγεια μετάδοση

Επισης βαζεις και τεστ απο το hdtvtest.co.uk για να μου αποδειξης οτι ειμαι λαθος αλλα .... παλι κανεις λαθος γιατι προφανος δεν γνωριζεις οτι στη Αγγλια δεν εχουν το μοντελο H6400AW αλλα το ΑΚ που σημαινει οτι δεν εχει tuner DVB-T αλλα τελείως διαφορετικο tuner απ το δικο μας το DVB-T2 και αλλο σημα DVB-T2 πιο συγχρονο

Αλλα και στη Γερμανια που εχου ιδιο συστημα με εμας DVB-T παιζει μια χαρα

Μια χαρα ηταν και στην προηγουμενη σειρα F της Samsung

Τα χαλια της συγκεκριμενης σε Digea αναφερονται και αλλες φορες (οχι μονο απο μενα σαν κατοχος) και σε αλλα φορουμ που σχετίζονται με τηλεοραση

To προβλημα ειναι στον τροπο που κανει την αποπλεξη η σειρα Η σε συνδυασμό με την DIgea SD

Προσωπικα δεν με νοιάζει είτε την παρει καποιος είτε οχι δεν πουλαω τηλεορασης ....

Αγαπητέ μου ακομα και τα ξενα site οταν αναφέρονται σε σημα SD εννοούν 576i. Το μονο που αλλάζει ειναι η συμπίεση και το bitrate. Το hadling ομως εχει να κανει με την ανάλυση και την αποπλεξη αυτου και οχι με αυτες τις παραμέτρους που δεν τις επεξεργαζεται η TV.

Το Τ2 σαν διαφορά με το πρωτης γενιας ειναι οτι εκπέμπει με διαμόρφωση OFDM modulation που φτανει και τα 256QAM. Αυτο επιτρέπει μεγαλύτερο bandwidth για μεγαλύτερες αναλύσεις. Αλλα και περισσότερα κανάλια σε μια φερουσα συχνότητα. (Χονδρικα, ειναι λιγο πιο πολυπλοκο). Στο 576i δεν εξυπηρετεί το τοσο μεγαλο bandwith γιατι το mpeg 4 DVBT H264 που τρέχουμε τωρα υπερκαλύπτει τις ανάγκες του 576i..... Οσο και του 1080i!

To πιο βασικο ειναι ο επεξεργαστής αποπλεξης και ο τροπος που γινεται το upscaling.

ΥΓ ουτε εγω πουλαω τηλεοράσεις εδω... Απλως τεχνικη ενημερωση κανουμε.

Αγαπητέ μου ακομα και τα ξενα site οταν αναφέρονται σε σημα SD εννοούν 576i. Το μονο που αλλάζει ειναι η συμπίεση και το bitrate. Το hadling ομως εχει να κανει με την ανάλυση και την αποπλεξη αυτου και οχι με αυτες τις παραμέτρους που δεν τις επεξεργαζεται η TV.

Το Τ2 σαν διαφορά με το πρωτης γενιας ειναι οτι εκπέμπει με διαμόρφωση OFDM modulation που φτανει και τα 256QAM. Αυτο επιτρέπει μεγαλύτερο bandwidth για μεγαλύτερες αναλύσεις. Αλλα και περισσότερα κανάλια σε μια φερουσα συχνότητα. (Χονδρικα, ειναι λιγο πιο πολυπλοκο). Στο 576i δεν εξυπηρετεί το τοσο μεγαλο bandwith γιατι το mpeg 4 DVBT H264 που τρέχουμε τωρα υπερκαλύπτει τις ανάγκες του 576i..... Οσο και του 1080i!

To πιο βασικο ειναι ο επεξεργαστής αποπλεξης και ο τροπος που γινεται το upscaling.

ΥΓ ουτε εγω πουλαω τηλεοράσεις εδω... Απλως τεχνικη ενημερωση κανουμε.

κανεις λαθος ενημερωση ομως γιατι και εσυ εισαι λαθος ενημερωμενος και προφανος δεν θελεις να καταλαβεις ...

Τα τεστ που κοιτας και παραθετης δεν εχουν γινει με εκπομπη σηματος Digea

To προβλημα το εχει (η σειρα Η )με την αποπλεξη αρα τα τεστ που κοιτας (για την επιγεια μεταδοση) δεν ισχυουν στη χωρα γιατι εχουν γινει με διαφορετικη εκπομπη σηματος

Η Samsung στη σειρα Η προρρυθμίζει τoν MStar (δεν εχει Samsung επεξεργαστη)  σε υψηλότερο επίπεδο NR και anti aliasing με αποτελεσμα αυτο το χαλι σε προηγουμε ειχε αλλη ρυθμιση στο chip τοy tuner και ηταν ok

Δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο και δεν επανερχομαι για κατι που εξηγησα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν τεστάρουν digea γιατι δεν έχουν digea. Τεστάρουν ομως SD ανάλυση. SD σημαίνει κατα το διεθνές πρότυπο (τα πρότυπα ειναι στάνταρ) 640X480 πιχελ και στο τηλεοπτικό SDTV 720×576 το λεγομενο 576i  που εχουμε εδω. Μάλιστα στην Αμερική και μερικά δίκτυα στην Αγγλία εχουν και αναλύσεις 480ι. Εαν δεν πείθω δείτε μερικά SD δορυφορικά της Αγγλίας για να δειτε ιδίοις ομασι το ''πόσο καλά'' παίζουν σε σχεση με την digea.

O MStar X14 ειναι ο scaler ο επεξεργαστής σημάτων βίντεο ειναι ο DNIeSDP1203. Αυτό που εχω παρατήσει οτο σε σχέση με τα περσινά F 6200, 6320 κτλ τα παει καλύτερα. Οι σειρες ομως D και ES ηταν ακομα καλυτερες. Το επιβεβαιωνουν και τεστ δικα μου και ξένα. Τα δικα μου ομως επειδη δεν με ξερουν εδω τοσο καλα δεν τα θεωρούν τοσο αξιόπιστα. Για αυτο παραθέτω ξένα.

Η καθε LCD TV  πρεπει να σερβιρει σήματα στο πανελ ακριβως οσο ειναι η αναλυση του. Αυτο το κανει ο scaler οπου κανει το αντίστοιχο upscaling η downscaling προκειμενου να προσαρμοστεί η αναλυση. Αυτο γινεται με interpollation των πιχελ με μεθοδο pixel mapping. To αποτελεσμα ομως δεν ειναι ετοιμο καθως αυτο θολωσε την αρχικη εικονα (ειδικα στο upscaling) και δημιουργησε θορυβο. Εκει ο επεξεργαστής αναλαμβάνει να περάσει διάφορα σταδια το τελικο σημα noise reduction, unsharp masking,ωστε αυτο να κολακευτεί αναλογα. 

Οι tv που βλεπετε στα καταστήματα ειναι στην dynamic στο shop mode. Αυτο δινει κακα αποτελεσματα στο sd. Οσοι κατοχοι της TV η οσοι επιδοξοι reviwerer δοκιμαστε τα εξης:

Επιλογη μονο στην τρεχουσα πηγη.

Τυπικη

Οπισθιος 12

Αντιθεση 90

Φωτεινοτητα 50

χρωμα 42

Ευκρινεια 20

Δυναμική αντιθεση low η medioum

στάθμη μαυρου low

Βελτίωση mpeg μετριο

Βελτίωση ψηφικου μετριο

Προσοχη οι ρυμισεις αυτες δεν ειναι calibration . Οσοι  βλεπετε στην τυπικη η δυναμικη καντε αυτα τα λιγα βηματα και πειτε μου.

Στο Avclub φιλε μου που λες τα ιδια περιπου διαβασε απο την αρχη το θεμα (βεβαια ειναι 85 σελιδες) και δες τις εντυπωσεις κατόχων και ποσο τους ενοχλούν αυτα που λεμε.. :-)  Το 80% που εχει σκαλίσει την tv ειναι ικανοποιημενο.

Τωρα σχετικα με το antialising και το nr (noise reduction) που μου λες πιο πανω ειναι copy paste απο τα λεγομενα του JL. ο οποιος ειναι γνωστης αλλα αυτο αποτελει προσωπικη του αποψη και οχι κατι δεδομενο. Παρακουλουθω το θεμα μηνες αλλα δεν συμμετασχω πολυ. Τα παιδια τα ξερω πανω απο 8 χρονια. Γενικα δεν συμφωνούμε σε ολα αλλα καταληγουμε και σε πολλα,

ισχυει οτι πχ η sony τα παει λιγο καλυτερα στα interlaced σηματα άλλα οχι χαος. Σε LG χανει σε συνολο εικονας.

Τελος για να μην κουραζόμαστε και οι ιδιοι. Ας μιλήσουν οι κατοχοι των προϊόντων. Σαφως θα υπαρξουν και απογοητευμενοι και το αντιθετο.

Επεξ/σία από graphist83

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...