Προς το περιεχόμενο

Steam Streaming και αγορά Router?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο σαλόνι έχω ένα Home Theater που αποτελείται απ'τα εξης:

CPU: Q6600, GPU: HD7770, RAM: 2x2GB Corsair Dominator 1.600Mhz, τα άλλα δεν χρειάζεται να τα αναφέρω. Έχω κι ένα σταθερό στο γραφείο (το σύστημα της υπογραφής μου). Έχω συνδέσει τα δύο PC's με ethernet καλώδια cat 6 και όταν πάω να παίξω απ'το σαλόνι μου γράφει slow encode, slow network, και το παιχνίδι σέρνεται (Full HD, Ultra settings)! Δεν είχα ξαναδοκιμάσει το steaming αλλά από όσα είχα διαβάσει, νόμιζα ότι θες ένα δυνατό PC και οτιδήποτε απ'την άλλη μεριά (laptop, tablet etc). Δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλά αν είναι έτσι είναι άχρηστο, μόνο για λόγους χώρου στον σκληρό αξίζει.

Για ρούτερ έχω ένα Thompson, αυτά που έδινε κάποτε η Forthnet, το οποίο βέβεαια δεν υποστιρίζει 10/100/1000, οπότε τα cat 6 καλώδια πάνε άχρηστα. Η ερώτησή μου είναι η εξής, αν αγοράσω ένα ρούτερ, που να υποστηρίζει 100άρα ταχύτητα, θα κάνω την δουλειά μου? Δηλαδή απρόσκοπτο Steam Streaming, απ'το "καλό" PC στο HTPC? 

Λίγο που έψαξα, βρήκα τα παρακάτω: 

http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/adsl-modem-router/TP-Link-Wireless-ADSL2p-Modem-Router-%CE%9D300-Annex-A-TD-W8970.htm

http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/router-access-points/TP-Link-Wireless-Dual-Band-AC750-Gigabit-Router-Archer-C2.htm

Ευχαριστώ προκαταβολικά και περιμένω τα φώτα σας γιατί δεν έχω καθόλου γνώσεις πάνω στο θέμα...

Δημοσ.

Το πρόβλημα σου είναι το 10/100 δίκτυό σου προφανώς, όπως αναφέρεις και ο ίδιος.
Δεν χρειάζεται να πάρεις Router 1000άρι και να δώσεις του "κόσμου" τα λεφτά. Πάρε ένα 1000άρη Switch(20-30 euro), στο οποίο θα συνδέσεις όλες σου της συσκευές που θες να παίξουν σε 1000άρη δίκτυο (τα 2 PC) και ότι άλλο διαθέτεις(πχ Playstation/Xbox κτλ). Και τέλος το Switchάλι στο Router. Το connection σου θα γίνεται προς το Router και άρα σε 100άρι δίκτυο μόνο για το Internet ή για το WiFi.  

Δημοσ.

Jumaru 99: Έχεις κάποιο να προτείνεις;

Me3ikan : παίζεις στο φουλ γραφικά; Τα παιχνίδια τα κάνεις εγκατάσταση και στο λαπτοπ; Ρωτάω μήπως βοηθάει αυτό.

Δημοσ.

@Chaos3X Έχω gtx 660 παίζω τα παντα σε 1080p και από ρυθμίσεις ακριβώς όπως και όταν παίζω τοπικά. Αλλα games high αλλα medium κλπ. Το παιχνίδι εχει εγκατασταθεί μόνο στο gaming σύστημα. Παρατηρώ μικρή καθυστέρηση φυσικά στα games αλλά δεν νομίζω ότι φταίει το δίκτυο. Είχα δει τη χρήση δικτύου παλιά δεν θυμάμαι πόσο ήταν αλλά νομίζω δεν ήταν οριακά με το 100αρι.

Δημοσ.

@Chaos3X Έχω gtx 660 παίζω τα παντα σε 1080p και από ρυθμίσεις ακριβώς όπως και όταν παίζω τοπικά. Αλλα games high αλλα medium κλπ. Το παιχνίδι εχει εγκατασταθεί μόνο στο gaming σύστημα. Παρατηρώ μικρή καθυστέρηση φυσικά στα games αλλά δεν νομίζω ότι φταίει το δίκτυο. Είχα δει τη χρήση δικτύου παλιά δεν θυμάμαι πόσο ήταν αλλά νομίζω δεν ήταν οριακά με το 100αρι.

Ωραία, και με βάση τα specs και στα δύο συστήματα που αλλού να οφείλεται το lag?

Δημοσ.

Α. Τα έγραψα λίγο κάπως! Tο "καλο" μηχάνημα έχει την 660 το άλλο είναι λάπτοπ του 2007 και έχει onboard κάρτα που με τα χίλια ζόρια παίζει vice city.

Β. Το lag ισως οφείλεται και στο encoding.

Αποφεύγω να παίζω fps σε multiplayer γι'αυτό το λόγο αλλά δεν είναι και τόσο πολύ. Ας πούμε το έδωσα σε φίλο να δοκιμάσει και δεν το κατάλαβε καν.

Δημοσ.

Αυτό δε βελτιώνεται! Είναι ο χρόνος κωδικοποίησης και αποκωδικοποιησης του βίντεο για να μεταφερθεί μέσω δικτύου. Στη δική μου περίπτωση βέβαια ίσως φταίει και το λάπτοπ το οποίο είναι παρά πολύ παλιο και το αδύναμο hardware του δεν είναι και τόσο συμβατό με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους κωδικοποίησης να το πω απλά!

Μια επιπλέον συμβουλή: Αφού νομίζεις ότι μπορεί να φταίει το δίκτυο δοκίμασε να συνδέσεις τα PC απευθείας χωρίς ρουτερ ενδιάμεσα. Έτσι θα πιάσεις 1000αρι δίκτυο και θα δεις αν υπάρχει διαφορά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...