Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οπως το βλεπω εγω η ημερομηνια θα μπορουσε να ηταν και 15 ή 17 αυγουστου.

Ο albert ξερει τον μηνα. Λεγοντας "i dont know when cheryl's birthday is...does know too" απορριπτει τον μαιο και τον ιουνιο( για τον λογο που εξηγει η λυση).

Ο Bernard ξερει την ημερα και φυσικα απορριπτοντας τον μαιο και τον ιουνιο (για τον λογο που εξηγει η λυση) και εφοσον η ημερα δεν ειναι η 14, γνωριζει την ημερομηνια γεννησης αφου ειτε ειναι 15, ειτε 16, ειτε 17, τα νουμερα αυτα ανηκουν σε ενα μηνα και οχι σε δυο μηνες ταυτοχρονα. Οποτε λεει "...but I know now."

Για τον παραπανω λογο ο Albert ΔΕΝ μπορει να ξερει ποτε ειναι τα γενεθλια της Cheryl!

Δημοσ.

και εγώ στο 17 αυγούστου πήγα με την πρώτη. Ακόμα ψάχνω να δω τι λάθος έκανα

Αυτός που ξέρει το μήνα δεν μπορεί να απορρίψει τον Μάιο λέει i dont know when cheryl's birthday is"που σημαίνει ότι θα μπορούσε να είναι 15 ή 16 μαίου (αφού του λείπει το νούμερο)...τον Ιούνιο ναι γιατί μένει μόνο το 17 Ιουνίου και άμα ήταν θα το έλεγε...του λείπει όμως η μέρα...πως πετάει έξω το 15 και 16 Μαίου?

Δημοσ.

Το λάθος που κάναμε κι οι δυο μας είναι ότι θεωρήσαμε ότι ο Άλμπερτ ξέρει ότι ο Bernard δεν ξέρει από default και δεν ψάξαμε το γιατί το ξέρει αυτό...

δεν έχουμε κάνει κάποιο λάθος...αυτος είναι διάλογος μεταξύ τους.

Το ότι δεν είναι τα γενέθλια 18 και 19 απο που και ως που σβήνει 2 ολόκληρους μήνες;

Δουλέψτε το λίγο παραπάνω.

Δημοσ.

Η λογική μου:

Από την 1η στιγμή τα 18 και 19 φεύγουν γιατί εμφανίζονται μόνο μία φορά και αν ήταν θα μιλούσε ο Bernard (μέρα). Οπότε η λύση κρύβεται στα νούμερα που εμφανίζονται διπλά (14,15,16,17) Άρα έχουμε:

24fjv5s.jpg

Στη συνέχεια φεύγει και το 17 Ιουνίου γιατί η παραπάνω σκέψη είναι του Albert (μήνας) που ξέρει το μήνα και παρ'όλα αυτά δεν έχει απαντήσει. Με μία μέρα στον Ιούνιο δεν θα τον ένοιαζε που δεν ξέρει το νούμερο. Θα έλεγε 17 Ιουνίου. Άρα δεν είναι Ιούνιος και πάμε σε:

1zd6n0o.jpg

(Ο Αlbert (μήνας) μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει με αυτά που γνωρίζει. Αν ήταν Μάιος, ο Albert πάλι δεν θα ήξερε σίγουρα γιατί θα μπορούσε να είναι ή 15 ή 16. Άρα πώς πετάει έξω όλο το Μάιο στην official λύση? )

Μετά μιλάει ο Bernard (μέρες) και λέει "αρχικά δεν ήξερα αλλα τώρα ξέρω". Και ξέρει γιατί το νούμερο που έχει μείνει πλέον μονό είναι το 17 και ήταν αυτό που ήθελε (να δεί ένα από τα διπλά νούμερα να μένει μόνο του).

Αφού του άφησε το 17 στο πιάτο και το βρήκε ο Bernard, τώρα και ο Albert ξέρει τη λύση για αυτό και λέει στο τέλος "τώρα ξέρω και εγώ"

Δημοσ.

Η λογική μου:

Από την 1η στιγμή τα 18 και 19 φεύγουν γιατί εμφανίζονται μόνο μία φορά και αν ήταν θα μιλούσε ο Bernard (μέρα). Οπότε η λύση κρύβεται στα νούμερα που εμφανίζονται διπλά (14,15,16,17) Άρα έχουμε:

24fjv5s.jpg

Στη συνέχεια φεύγει και το 17 Ιουνίου γιατί η παραπάνω σκέψη είναι του Albert (μήνας) που ξέρει το μήνα και παρ'όλα αυτά δεν έχει απαντήσει. Με μία μέρα στον Ιούνιο δεν θα τον ένοιαζε που δεν ξέρει το νούμερο. Θα έλεγε 17 Ιουνίου. Άρα δεν είναι Ιούνιος και πάμε σε:

1zd6n0o.jpg

Ο Αlbert (μήνας) μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει με αυτά που γνωρίζει. Αν ήταν Μάιος, ο Albert πάλι δεν θα ήξερε σίγουρα γιατί θα μπορούσε να είναι ή 15 ή 16. (Άρα πώς πετάει έξω όλο το Μάιο στην official λύση?)

Μετά μιλάει ο Bernard (μέρες) και λέει "αρχικά δεν ήξερα αλλα τώρα ξέρω". Και ξέρει γιατί το νούμερο που έχει μείνει πλέον μονό είναι το 17 και ήταν αυτό που ήθελε (να δεί ένα από τα διπλά νούμερα να μένει μόνο του).

Αφού του άφησε το 17 στο πιάτο και το βρήκε ο Bernard, τώρα και ο Albert ξέρει τη λύση για αυτό και λέει στο τέλος "τώρα ξέρω και εγώ"

Ο Albert ξέρει ότι ο Bernard δεν γνωρίζει πότε είναι τα γενέθλια (δεν μας ενδιαφέρει πως το ξέρει, αλλά θεωρείται δεδομένο) και αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να πετάξει έξω τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Είναι έτσι διότι σε διαφορετική περίπτωση θα άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο η απάντηση να είναι είτε 19 Μαϊου είτε 18 Ιουνίου και σε αυτήν την περίπτωση δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί ο Albert ότι ξέρει πως ο Bernard δεν γνωρίζει.

Είναι μπέρδεμα και μου πήρε ώρα να το καταλάβω, και δεν ξέρω αν το εξηγώ και σωστά...  :P

Δημοσ.

Ο Albert ξέρει ότι ο Bernard δεν γνωρίζει πότε είναι τα γενέθλια (δεν μας ενδιαφέρει πως το ξέρει, αλλά θεωρείται δεδομένο) και αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να πετάξει έξω τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. 

Ο Αlbert είναι ο Μήνας, και ο Bernard οι μέρες. Το ότι ο Μήνας λέει ότι η Μέρα δεν ξέρει, αποκλείει αυτόματα το 18, 19. Δεν αποκλείει  όλο τον Μάιο. Εκεί δεν μπορώ να ακολουθήσω την official λύση.

Δημοσ.

Ο Αlbert είναι ο Μήνας, και ο Bernard οι μέρες. Το ότι ο Μήνας λέει ότι η Μέρα δεν ξέρει, αποκλείει αυτόματα το 18, 19. Δεν αποκλείει  όλο τον Μάιο. Εκεί δεν μπορώ να ακολουθήσω την official λύση.

Aς το δουμε λιγο αναποδα. Θα μπορουσε να ειχε πει στον Albert το μήνα Μάιο; 

Όχι, γιατί αν είχε πει στον Albert ότι ο μήνας είναι ο Μάιος τότε αυτός δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι ξέρει πως ο Bernard δεν ξέρει, καθώς θα υπήρχε η πιθανότητα να είχε πει στον Bernard το 19 και επομένως ο Bernard θα ήξερε.

Αντίστοιχα, αν είχε πει στον Albert το μήνα Ιούνιο, τότε πάλι ο Albert δε θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι ξέρει πως ο Bernard δεν ξέρει, διότι υπάρχει η πιθανότητα να είχε πει στον Bernard to 18.

Δημοσ.

Ενα καραβι ναυαγει και οι μοναδικοι επιζωντες ειναι η μητερα και η κορη, οι οποιες και βρισκουν καταφυγιο σε ενα ερημονησι. Σε λιγες μερες φτανει ενα πειρατικο καραβι και μετα απο 9 μηνες η μανα αποκαλει την κορη θεια και η κορη τη μανα ανεψια..

Δημοσ.

Η λογική μου:

24fjv5s.jpg

1zd6n0o.jpg

(Ο Αlbert (μήνας) μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει με αυτά που γνωρίζει. Αν ήταν Μάιος, ο Albert πάλι δεν θα ήξερε σίγουρα γιατί θα μπορούσε να είναι ή 15 ή 16. Άρα πώς πετάει έξω όλο το Μάιο στην official λύση? )

Το γεγονός ότι αν ο Bernard (μέρα) θα είχε απαντήσει άμεσος αν η ημερομηνία που είχε ήταν 18 η 19 το γέννησες από μονος σου.

Δεν μίλησε πουθενά ο Bernard (μέρα), αυτός που μίλησε πρώτος είναι ο Albert (μηνας) ο οποιος για κάποιο λόγο είναι σίγουρος ότι ο Bernard (μέρα) δεν ξέρει την απάντηση. Γιατί μιλάει με τόση σιγουριά ? Μήπως επειδή ξέρει ότι ο μηνας δεν είναι ούτε Μάιος ούτε Ιούνιος ?

Ξεκινάς με δικά σου δεδομένα και όχι με τα δεδομένα του προβλήματος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...