The_Colonel Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Το θέμα αυτό το ανοίγω με αφορμή ενα θέμα που κλειδώθηκε χθες (αν δεν κάνω λάθος) αλλα νομίζω παρεξηγήθηκε εντελώς.Δηλαδή όντως δεν πιστεύετε ότι σαν κοινωνία εξελισσόμαστε (έστω μέσες άκρες) κατά παρόμοιο τρόπο με τις ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής;Και μάλιστα ότι έχουμε διαφορά φάσης μερικές δεκαετίες;Δείτε απλά τα πολιτικά τους σλόγκαν πριν 20 χρόνια και δείτε τα δικά μας σήμερα (ίδιου επιπέδου λαϊκισμού)Δείτε τις ταινίες τους πριν αρκετές δεκαετίες δείτε τις δικές μας σήμερα (πάλι παρόμοιας λογικής και ποιότητας)Δείτε την μουσική τους και δείτε την δική μας.Και γενικά μελετήστε λίγο την κοινωνία τους (ή προσπαθήστε να θυμηθείτε όσοι την έχετε ζήσει και δείτε την δική μας)Νομίζω ότι το θέμα είχε μπόλικο ενδιαφέρον και κακώς το πιάσατε απο τα μούτρα όλοι σας με το καλημέρα...Ενα πρακτικό παράδειγμα δείτε την παρακάτω ταινία και πείτε μου αν σας θυμίζει κάτι... Η υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται περίπου στα τέλη 1800Και έχει διπλό ενδιαφέρον απο την μία η υπόθεση (πως ήταν η κοινωνία τους το ~1890 και με ποιάς εποχής της δικής μας κοινωνίας μοιάζει) και απο την άλλη η εκτέλεση η ταινία αυτή γυρίστηκε το 1970 και δείτε η λογική της ηθοποιίας αυτής της εποχής με ποια αντίστοιχη δική μας μοιάζει οι αρχές της σκηνοθεσίας αυτής της εποχής με ποιες δικές μας -ποιας εποχής πάντα- μοιάζουν κτλΚαί τέλος δείτε και την αντίθεση δηλαδή όταν στην Αμερική ήταν "έτσι" τα πράματα σε εμάς την ίδια χρονιά πώς ήταν (πχ το δικό τους 1890 με το δικό μας 1890 το δικό τους 1970 με το δικό μας 1970)
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Εγώ δεν βλέπω κάποιο ενδιαφέρον στο θέμα. Κάθε χώρα έχει διαφορά φάσης σε κάποιον τομέα συγκρινόμενη με τον ίδιο τομέα κάποιας άλλης, μερικές χώρες δεν έχουν διαφορά φάσης.Οι αιτίες που οδηγούν στην "διαφορά φάσης" αμέτρητες και αναρίθμητες. Η ζωή συνεχίζεται. 2
The_Colonel Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Εγώ δεν βλέπω κάποιο ενδιαφέρον στο θέμα. Κάθε χώρα έχει διαφορά φάσης σε κάποιον τομέα συγκρινόμενη με τον ίδιο τομέα κάποιας άλλης, μερικές χώρες δεν έχουν διαφορά φάσης.Οι αιτίες που οδηγούν στην "διαφορά φάσης" αμέτρητες και αναρίθμητες. Η ζωή συνεχίζεται. Μα δεν μιλάμε για συγκεκριμένους τομείς εγώ πιστεύω ότι σε όλους (ή καλύτερα για να είμαι ακόμη πιο σίγουρος στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων) έχουμε διαφορά φάσης και μάλιστα οχι μόνο υπάρχει διαφορά φάσεις αλλά ακολουθούμε την Αμερική βασικά είναι σαν να θέλουμε να γίνουμε αμερική και απλά είμαστε πίσω. Δηλαδή δεν έχουμε τις διαφορές που έχει η Ρωσία,κίνα,Ιαπωνία με την Αμερική (ή και μικρότερες πιο κοντά σε εμάς όπως πχ Κορέα Σουηδία Αίγυπτος κτλ ) είμαστε usa wannabes ή καλύτερα το καθυστερημένο (χρονολογικά) αδερφάκι τους.
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Όλες οι χώρες σαν την αμερική θα γίνουν, εκτός ειδικών περιπτώσεων. Όσο προχωράει η παγκοσμιοποίηση όλες οι χώρες προς την αμερική τείνουν.
The_Colonel Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 (επεξεργασμένο) Όλες οι χώρες σαν την αμερική θα γίνουν, εκτός ειδικών περιπτώσεων. Όσο προχωράει η παγκοσμιοποίηση όλες οι χώρες προς την αμερική τείνουν. Εδώ μπορώ κάπως να συμφωνήσω. Με μια διαφορά πιστεύω ότι ειναι επιλογή της κάθε χώρας να διαλέξει μετερίζι και εμείς απλά επιλέξαμε να γίνουμε αμερικανάκια (που λέμε στην καθομιλουμένη ) Πλάκα πλάκα τώρα που το σκέφτομαι αυτό έχει αρχίσει να φαίνεται και στην γλώσσα μας τώρα έτσι μου ήρθε για παράδειγμα η έντονη χρήση του "μη" στα δελτία ειδήσεων και σε εκπομπές. Μη υποψιασμένος μη αποδεκτός μη κράτηση και διάφορα άλλα... (σαν να τους τα στέλνουν γραμμένα για το autocue(υποβολέα ελληνιστί) στα αγγλικά και ο μεταφραστής απλά να μεταφράζει λέξη προς λέξη.. ) Επεξ/σία 13 Απριλίου 2015 από The_Colonel
Anorymous Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 χαχα διαβαζοντας τον τιτλο περιμενα να δω κανα τοπικ για διαφορα φασης πολικης και φασικης μεταξυ ηπα ελλαδας 4
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Αλλα πηρες κιντερ εκπληξη σεντονακι. Ενα αδιαφορο τοπικ κατα τ´αλλα που ανακαλυπτει εν ετει 2015 οτι η Ελλαδα επηρεαζεται απο το φαινομενο της παγκοσμιοποιησης. Στο σχολειο το μαθαιναμε και το αναλυαμε μεγαλε 2
The_Colonel Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Αλλα πηρες κιντερ εκπληξη σεντονακι. Ενα αδιαφορο τοπικ κατα τ´αλλα που ανακαλυπτει εν ετει 2015 οτι η Ελλαδα επηρεαζεται απο το φαινομενο της παγκοσμιοποιησης. Στο σχολειο το μαθαιναμε και το αναλυαμε μεγαλε 1)Αν δεν σε ενδιαφέρει κανένας δεν σε υποχρέωσε να το διαβάσεις και να το σχολιάσεις... 2) η κίντερ έκπληξη απαγορεύεται στην αμερική και ειναι γερμανικό προϊόν 3) Η παγκοσμιοποίηση δεν έχει άμεση σχέση με το θέμα του τοπικ η μόνη σχέση που έχει ειναι το ότι απο την στιγμή που υπάρχει βοηθάει στο να συμβεί το θέμα του τοπικ. 4) Επίσης μαθαίναμε απο την σχολική ηλικία ότι αν παραγγείλουμε απο σελίδα και διαλέξουμε παραλαβή απο το κατάστημα δεν χρεωνόμαστε με τιμές καταστήματος, ότι αν είμαστε στο τει δεν απαγορεύεται να είμαστε και στο ιεκ, και διάφορες άλλες ανοησίες που τσαμπουνάς χωρίς να έχεις ιδέα τι λες και παραπληροφορείς τον κόσμο αλλά δεν καθίσαμε να σου απαντάμε σε κάθε θέμα κάτσε κοίτα την δουλειά σου (την παραπληροφόρηση δηλαδή) και σταμάτα να με σπαμμάρεις κάθε τρεις και μία έχεις γίνει κουραστικός.
whodatinsomniaK Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 αχταρμάς είναι αυτά που γράφεις αν μιλάς για τις ΗΠΑ. Τα περισσοτερα δεν ισχύουν. 2
michael92 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Aν συγκρίνεις τις ΗΠΑ με το Νεπάλ μιλάμε για τελείως διαφορετικό πολιτισμό. On a vastly different Kardashev scale. Ιστορικά, οι πολιτισμοί γύρω στο 0.5 φτάνουν στην μέγιστη βία, στον μέγιστο πουριτανισμό κλπ κλπ και μετά ηρεμούν.
Gtr34 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Νομίζω ότι περισσότερο έχει να κάνει με υιοθέτηση , πάρα με εξέλιξη. Στην εξέλιξη, κρατάς τα θετικά, τα προσαρμόζεις στα δικά σου μετρά, και τα αφομοιώνεις.Κάτι που δεν γίνεται στον απαιτούμενο βαθμό, με την υιοθέτηση.
Speculoos Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Αμερική=Ό,τι βλέπουμε στις ταινίες και στα μουσικά κλιπς. ΟΚ, seems legit.
sargus Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Ο ts έχει δίκιο κατά τη γνώμη μου. Εγώ πιστεύω ότι σαν κοινωνία η Ευρώπη ακολουθεί με διαφορά φάσης μερικά χρόνια τις ΗΠΑ και ότι εμείς είμαστε λίγο πιο πίσω ακόμη. Παλαιότερα που είχα προσπαθήσει να το ποσοτικοποιήσω νομίζω είχα συμπεράνει ότι εμείς είμαστε καμιά 30αριά χρόνια πίσω. Είναι λόγω της παγκοσμιοποίησης αλλά και λόγω του ότι είμαστε στη σφαίρα επιρροής τους. Το άσχημο είναι ότι αν εξαιρέσεις κάποιες σημαντικές ελευθερίες και πρωτοπορίες που έχουν σαν κοινωνία, τα περισσότερα πράγματα που μας δίνουν είναι μη επιθυμητά και οδηγούμαστε συνεχώς και σε χειρότερη κοινωνία. 1
GreyHorse Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Τι λέτε ρε παιδιά; Πράγματα που είναι δεδομένα στην Ευρώπη, στην αμερική είναι δεκαετίες πίσω. Για ανοίξτε κανά σάιτ και ενημερωθείτε για θέματα που καίνε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ την Αμερική, αμβλώσεις, χριστιανοταλιμπάν, οπλοφορία ή όχι, δημόσια υγεία ανύπαρκτη, εγκληματικότητα, ναρκωτικά, φόνοι και μετά ελάτε να μου πείτε ότι η Ευρώπη είναι πίσω. Δεκαετίες μπροστά στα αποβλακωμένα αμερικανάκια είναι οι ευρωπαίοι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα