Προς το περιεχόμενο

Clock for clock σύγκριση (IPC) επεξεργαστών στα 3.4GHz ...

Hael

Προτεινόμενες αναρτήσεις

δεν κακος ο θουμπανακος πιστευω :-D ,δεν ασχολουμαι με oc απλα τον ανεβασα στα 3,5 για να μην σερνεται, με cool n quiet κλπ ενεργα

δεν τον πηγα στα 3,4 γιατι στο bios γινονται κατι κουλα κ μου χαλαει το oc

μνημες στα 1333

2wcntk9.jpg

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν κακος ο θουμπανακος πιστευω :-D ,δεν ασχολουμαι με oc απλα τον ανεβασα στα 3,5 για να μην σερνεται, με cool n quiet κλπ ενεργα

δεν τον πηγα στα 3,4 γιατι στο bios γινονται κατι κουλα κ μου χαλαει το oc

2wcntk9.jpg

Όχι, δεν είναι καθόλου κακός! Αλλά βάλε και μια στα 3.4 να κάνουμε και μια πιο άμεση σύγκριση.

edit

(οκ τώρα το είδα για τα 3.4)

4790@3400

Μας πέταξες τα μάτια έξω! :shock:

Ο δικός μου (i7 860) για να αποδώσει το ίδιο πρέπει να τρέχει στα 4.5GHz περίπου (~32%).

(επίσης νομίζω τα windows 8 μάλλον πρέπει να δίνουν κάτι παραπάνω)

• Like 1

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο icefrog έχει χειρότερο single core με kaveri από ότι έχω εγώ, πραγματικά. Με περνάει σε multi, αλλά όχι σε single σε clock to clock. Θα το ψάξω όταν έχω χρόνο αυτό, μεγαλύτερο κατά 10% σύμφωνα με την amd ipc από τους piledriver οι kaveri και βγάζουν χαμηλότερο single στο cinebench τουλάχιστον, τι γίνεται. 

οριστε κι απο μενα ενα σκορακι, απο τον "γερακο" μου Unlocked X4 720BE στα 3,2GHZ ομως, λογω ασταθειας παραπανω, αλλα θα προσπαθησω να τον παω στα 3,4, για να ειναι πιο συγκρισιμο το σκορ..!

post-121902-0-44356800-1428876882_thumb.jpg

• Like 4

Βασικα δεν εχει νοημα η συγκριση. Αν θελετε Clocκ for clock πιστευω οτι πρεπει να γινει σε συχνοτητα πανω ή ιση με την μεγιστη της αγορας ξερω γω 4.4 που ειναι ο 4790Κ. 

Τι να το κανεις το clock for clock οταν το στοκ του ενος ειναι 3.4 και του αλλου 4.4 ? αφου δεν προκειται ποτε να τρεξει 3.4 ο δευτερος. δεν σχεδιαστηκε για τοσο χαμηλά. Μερος και της αρχιτεκτονικης ειναι και οι μεγιστες συχνοτητες που μπορει να φτασει. οποτε αν δεν το λαβετε αυτο υποψιν δεν εχει νοημα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έβαλα στα 3.4 για να μπορούν οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, να συμμετέχουν στο συγκριτικό .

Είτε γιατί έχουν παλαιότερο cpu και hardware, είτε γιατί δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες και δυσκολεύονται για να το πάνε μέχρι πχ τα 4.0GHz.

Άλλωστε ο σκοπός είναι, όπως έγραψα, να διαπιστώσουμε το IPC της κάθε cpu και όχι το ποσό ψιλά μπορεί να κλόκκαρη (υπάρχουν άλλες ενότητες για αυτό).

Για τους παραπονιάρηδες πάντως ορίστε και ένα στα @4GHz.

CB12b.jpg

Επεξ/σία από Hael
  • Like 2

Μια χαρά ενδιαφέρον είναι αυτό το bench για σύγκριση IPC. Θα προσπαθήσω να ποστάρω όλα τα PC του σπιτιου

Σβήσε τα @4000 θα γίνει μπέρδεμα

• Like 1

το mp ratio που αναφερει το cinebench τι ειναι ?

λιγο που το εψαξα πρεπει να ειναι η αποδοση ολων των πυρηνων σε σχεση με τον ενα ?

δλδ στον δικο μου amd phenom ii x6 με mp ratio 5.94 η αποδοση ειναι κοντα στο ιδανικο ?

αν ειναι ετσι οι πραγματικοι πυρηνες αποδιδουν τελικα οσο ψοφιοι κ να ειναι ,περιμενω να δω αποτελεσματα απο προσφατους 8πυρηνους amd οι οποιοι μοιραζονται ανα 2 την cache, λογικα θα αποδιδουν αρκετα λιγοτερο απο 8

επισης το πολυδιαφημισμενο HT της intel δεν ειναι τοσο αποδοτικο τελικα ,βλεπω σκορ που το αντιστοιχιζει με εναν πυρηνα κ κατι ψιλα σε αποδοση

• Like 1

Πρώτα συμπεράσματα.

1) οι amd πρέπει να έχουν σοβαρό πρόβλημα γιατί έχουν χαμηλότερο IPC από Intel ,μοντέλων 7+ετών(χωρίς διάθεση flame)

2) οι 2 γενεές haswell έχουν το ίδιο IPC power

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...