Προς το περιεχόμενο

Freeze Laptop - Lenovo ThinkPad

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στην παρεα και καλη ανασταση σε ολους.

Εχω στα χερια μου αυτες τις μερες το laptop της κοπελας μου,ενα lenovo thinkpad T510.

Eκει που κανω την δουλεια,χαλαρα πραγματα,broswering και γραψιμο κωδικα στο codeblocks,κολλαει τελειως,δεν κουνιεται τιποτα. Κλεινει μονο με το κουμπι,κατι το οποιο δεν γινεται να το κανω συνεχεια.

Εχεις κανεις ιδεα τι μπορει να φταει?

Ρωτησα και την κοπελα μου και μου ειπε οτι αυτο το κανει συχνα.

http://www.notebookcheck.net/Lenovo-Thinkpad-T510-4349-4JG.26381.0.html

Δημοσ.

Εκανα μολις. Το malwarebytes μου εβγαλε ενα αρχειο και το εσβησε μονο του! Υπαρχει κατι αλλο να κανω ή να το αφησω ετσι και να το αν θα ξανακολλησει? Επισης να ρωτησω,ποιες ειναι οι λογικες θερμοκρασιες για τον επεξεργαστη σε ενα λαπτοπ?

Δημοσ.

Κάνε ενα scan και με το αλλο πρόγραμμα θα βρεί σίγουρα πράγματα , τώρα οι θερμοκρασίες ειναι ανάλογα το laptop αν έχει σκόνη κτλπ

Δες τις θερμοκρασίες σου με το hwmonitor

Δημοσ.

Με το hwmonitor τις βλεπω αλλα ειδα και 70oC στον επεξεργαστη και τρομαξα :P

Το εκανα και σκαν με το αλλο αλλα δεν εβγαλε τιποτα!

Δημοσ.

Λύσιμο το πληκτρολόγιο και καθαρισμός στο φανάκι που είναι από κάτω.

70C για το Τ510 είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ !

Κάποιος το έχει λιώσει στη χρήση πάνω σε κουβέρτες και καναπέδες κι έχει μπουκώσει σκόνες το φανάκι.

εκτός αν έχετε καμια γάτα ή κάνα σκύλο που το ίδιο κάνει για ένα λάπτοπ.

Δημοσ.

Εχουμε ενα σκυλο,τωρα ειδα πως χτυπησει και 80οC. To ανοιγω για καθαρισμα? Δεν ειναι κατι τρελο ε? Να το κανω μονος μου?

Δημοσ.

Μόνος σου θα το κάνεις ναι δεν ειναι τιποτα δύσκολο απλα να προσέχεις τα καλωδιάκια και αν χρειαστεί να βγάλεις ορισμένα να δεις που μπαίνουν

Δημοσ.

Τετοια φριζαρισματα παντως ειχα σε 2 L520 που ειχα δουλεψει.

Το ενα απο αυτα το πηγα για σερβις, αλλαγή μητρικης επιτοπου. Για 4-5 μηνες ηταν οκ μεχρι που το ξαναεκανε. 

Παλι αλλαγή μητρικης + το power button. Απο τότε είναι οκ.

Σε πολλα ατομα που ειχαν παρομοιο θεμα με το δικο μου (με το L520 πάντα) σε άλλους άλλαζαν μητρικη και τελειωνε το θεμα ενώ σε αλλους το power button (πιθανώς βραχυκυκλωνε και απο εκει οφειλοταν το παγωμα του υπολογιστη).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Άλλη μητρική το ένα, άλλη το άλλο. Πολλά L520 ήταν προβληματικά. Δε συνέβαινε το ίδιο με τα T510.

2) Το (υποτιθέμενο) πρόβλημα σε μητρική δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση το overheating του επεξεργαστή.

Επεξ/σία από plpapadopoulos
Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι μόνο ο καθαρισμός από το fan θα σε βοηθήσει.Δεν ξέρω πόσο πιάνουν τα χέρια σου. Αν δεν μπορείς καλύτερα να το πας σε κάποιον που γνωρίζει από καθαρισμούς λαπτοπ.

Το πρόβλημα(της υπερθέρμανσης) συνήθως είναι ότι στουμπώνει  η ψύκτρα από διάφορα(σκόνη,τρίχες,κ.α.) και δεν μπορεί να περάσει αέρας να την ψύξει.(βλέπε φώτο πριν και μετά)

Και αφού ανοιχτεί το λαπτοπ, πολύ καλό θα είναι, να σου αντικαταστήσει  και την πάστα στην CPU,GPU γιατί μετά από μεγάλες θερμοκρασίες "ψύνεται" και χάνει τις ιδιότητές της

post-179557-0-95519700-1428963316_thumb.jpg

post-179557-0-22778100-1428963334_thumb.jpg

post-179557-0-82164200-1428963351_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι μόνο ο καθαρισμός από το fan θα σε βοηθήσει.Δεν ξέρω πόσο πιάνουν τα χέρια σου. Αν δεν μπορείς καλύτερα να το πας σε κάποιον που γνωρίζει από καθαρισμούς λαπτοπ.

Το πρόβλημα(της υπερθέρμανσης) συνήθως είναι ότι στουμπώνει  η ψύκτρα από διάφορα(σκόνη,τρίχες,κ.α.) και δεν μπορεί να περάσει αέρας να την ψύξει.(βλέπε φώτο πριν και μετά)

Και αφού ανοιχτεί το λαπτοπ, πολύ καλό θα είναι, να σου αντικαταστήσει  και την πάστα στην CPU,GPU γιατί μετά από μεγάλες θερμοκρασίες "ψύνεται" και χάνει τις ιδιότητές της

Ισχύει και αυτό και συμφωνώ απόλυτα με αυτό το είδος της συντήρησης.

Αλλά σε πρώτη φάση ας καθαρίζει το φανάκι και την ψύκτρα να ανασάνει λίγο το μηχάνημα και βλέπει.

Εχεις θεμα στη μητρικη φιλος. Δε φταιει η σχετικη υπερθερμανση του επεξεργαστου.

Για να φτάσει κανείς να αποφανθεί το συγκεκριμένο δια της σωστής οδού (και όχι της hit'n'miss method), θέλει ακόμα δρόμο. Ήτοι, καθαρισμός ανεμιστήρα, ψύκτρας, αλλαγή πάστας όπως πολύ σωστά προειπώθηκε κι εφόσον αναφέρεται πρόβλημα υπερθέρμανσης και μετά έλεγχος σε τροφοδοσίες και μητρικές κλπ...

Ξαναλέω το T510 δεν έχει αναφερθεί να ήταν προβληματικό σε μητρικές σε διάφορες παρτίδες του (όπως ορισμένες παρτίδες του L520 στην Ελλάδα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...