Προς το περιεχόμενο

Μας δουλεύουν τα Public ή δεν καταλαβαίνω κάτι στην απόδειξη?

funbreaker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έκανα 2 παραγγελίες από τα public στις οποίες τελικά δεν είχαν τα προιόντα. Ναι και στις δύο.

Τραγικοί μεν, επαγγελματίες δε, μου έδωσαν 10 ευρώ εκπτωτικό κουπόνι και τις 2 φορές κι έτσι έκανα 2 ακόμη παραγγελίες από 10 ευρώ περίπου για να εκμεταλευτώ τα κουπόνια.

Το πρόβλημα είναι πως σήμερα που παρέλαβα με χρέωσαν με μεγαλύτερη τιμή για ΟΛΑ τα προιόντα σε σχέση με την ηλεκτρονική παταγγελία πληρώνοντας παραπάνω διαφορά. Το κατάλαβα όταν γύρισα σπίτι γιατί δεν θυμόμουν την παραγγελία και τα ποσά.

Γενικά τα ποσά δεν είναι μεγάλα αλλά είναι ζήτημα αρχής να παραπονεθώ αν με χρέωσαν διαφορετικά στον κατάστημα σε σχέση με την ηλεκτρονική παραγγελία.

Νομίζω από τις δύο αποδείξεις και τα printscreens της ηλεκτρικής παραγγελίας πως είναι εμφανές πως οι τιμές είναι εντελώς διαφορετικές.

Τα επισυνάπτω και επισυνάπτω και έναν υπολογισμό που έκανα σχετικά με το τι θα έπρεπε να πληρώσω

Πώς μπορεί να συνέβει αυτό?

post-123340-0-57409100-1428513752_thumb.jpg

post-123340-0-07507600-1428513754_thumb.jpg

post-123340-0-37643300-1428513762_thumb.jpg

post-123340-0-38055500-1428513764_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Οι τιμές του site πολλές φορές διαφέρουν από τις τιμές στο κατάστημα. Η πρώτη σου παραγγελία ήταν Online και η άλλη αγορά απευθείας από το κατάστημα;

• Like 1

Οι τιμές του site πολλές φορές διαφέρουν από τις τιμές στο κατάστημα. Η πρώτη σου παραγγελία ήταν Online και η άλλη αγορά απευθείας από το κατάστημα;

Και οι δύο ήταν online με παραλαβή απ το κατάστημα και τώρα που παρατηρώ υπολογίζοντας και ΦΠΑ κατάλαβα πως με χρέωσαν σε όλα σαν τιμές καταστήματος.

Πώς γίνεται αυτό? Όταν δηλαδή παραγγέλνεις online αλλά βάζεις παραλαβή απ το κατάστημα και όχι με courier χρεώνεσαι σαν να αγοράζεις απ το κατάστημα? Και τότε γιατί στον λογαριασμό μου έχει άλλες τιμές?

Όταν δηλαδή παραγγέλνεις online αλλά βάζεις παραλαβή απ το κατάστημα και όχι με courier χρεώνεσαι σαν να αγοράζεις απ το κατάστημα?

Συνηθως ναι.

Εξαλλου δεν ειναι "σαν" να αγοραζεις απο το καταστημα. Απο το καταστημα αγοραζεις (παραλαμβανεις βασικα).

Συνηθως ναι.

Τότε,

• τι νόημα έχει η ηλεκτρονική παραγγελία
  • γιατί έχει άλλη τιμή αν μου τα φέρει courier ή αν κάνω εγώ τον courier
  • και κυρίως γιατί στον λογαριασμό μου, στις παραγγελίες μου έχει άλλες τιμές?

Πρώτη φορά βλέπω σε ηλεκτρονική παραγγελία ο τρόπος αποστολής να κρίνει και την τιμή του ίδιου του προιόντος.

Το νοημα της ηλεκτρονικης παραγγελιας ειναι να μην παει ο πελατης στο μαγαζι γιατι τους κοστιζει επιπλεον. Απαξ και πατησες μαγαζι, το ιδιο και το αυτο, ειτε παρηγγειλες μεσω νετ, ειτε μεσω τηλεφωνου, ειτε σε καποιο υποκαταστημα αυτοπροσωπως. Συνηθως ετσι παει, φυσικα καποια καταστηματα μπορει να ακολουθουν αλλη τακτικη.

Στο 3ο ερωτημα δεν μπορω να σου απαντησω, θαρρω οτι μονο απο το public μπορουν να το κανουν, αν μπορουν.

Οσον αφορα την τελευταια σου προταση, ο τροπος αποστολης δεν κρινει την τιμη του προιοντος. Ο τροπος παραλαβης, ναι.

Θες να πεις οτι δεν εχεις δει προιοντα που εχουν αλλη τιμη για παραγγελια μεσω ιντερνετ κι αλλη για παραλαβη απο το καταστημα?

• Like 1

Όχι δεν ισχύει αυτό, η τιμή ίντερνετ ισχύει και για παραλαβή από τα κατάστημα. Ή είναι λάθος ή ίσως το κουπόνι δεν ισχύει στις τιμές ίντερνετ

(εννοώ να γίνει παραγγελία μέσω site και να δηλωθεί παραλαβή από το κατάστημα)

• Like 5

Το νοημα της ηλεκτρονικης παραγγελιας ειναι να μην παει ο πελατης στο μαγαζι γιατι τους κοστιζει επιπλεον. Απαξ και πατησες μαγαζι, το ιδιο και το αυτο, ειτε παρηγγειλες μεσω νετ, ειτε μεσω τηλεφωνου, ειτε σε καποιο υποκαταστημα αυτοπροσωπως. Συνηθως ετσι παει, φυσικα καποια καταστηματα μπορει να ακολουθουν αλλη τακτικη.

Στο 3ο ερωτημα δεν μπορω να σου απαντησω, θαρρω οτι μονο απο το public μπορουν να το κανουν, αν μπορουν.

Από όπου και αν έχω ψωνίσει, η παραλαβή από το κατάστημα δεν ανεβάζει την τιμή σε "τιμή καταστήματος". Και δεν έχει καμία λογική κάτι τέτοιο. Οι χαμηλότερες online τιμές υπάρχουν γιατί το κατάστημα δεν απασχολεί προσωπικό για την εύρεση ή παρουσίαση του προϊόντος στον αγοραστή.
  • Like 12

Όχι δεν ισχύει αυτό, η τιμή ίντερνετ ισχύει και για παραλαβή από τα κατάστημα. Ή είναι λάθος ή ίσως το κουπόνι δεν ισχύει στις τιμές ίντερνετ

(εννοώ να γίνει παραγγελία μέσω site και να δηλωθεί παραλαβή από το κατάστημα)

Αυτό θα μπορούσε να είναι μια λογική εξήγηση αν

• στην καταχώρηση της ηλεκτρονικής μου παραγγελίας δεν αναγράφονταν οι τιμές internet αλλά του καταστήματος.
  • με είχαν ενημερώσει.
  • Like 1

Οι χαμηλότερες online τιμές υπάρχουν γιατί το κατάστημα δεν απασχολεί προσωπικό για την εύρεση ή παρουσίαση του προϊόντος στον αγοραστή.

Αυτοαναιρεισαι. Απαξ και ο πελατης διατηρει το συνηθειο να πηγαινει στο μαγαζι, ειτε για παραγγελια, ειτε για παραλαβη θες επιπλεον προσωπικο (και υποκαταστηματα κατ'επεκταση, οσο το πελατολογιο μεγαλωνει).

Να το παω κι ενα βημα παρακατω.

Καποια καταστηματα δε σε θελουν να παραλαβεις εκει, γιατι θα "πασπατεψεις/τσεκαρεις/πιθανως φθειρεις" τη συσκευασια (αναλογως το προιον, υπαρχει περιπτωση να το πασπατεψεις και το ιδιο), μεχρι να αποφασισεις οτι θα βγαλεις λεφτα/καρτα απτην τσεπη. Που περα απο το θεμα των φθορων, σημαινει οτι υπαρχει και μεγαλυτερη πιθανοτητα να μετανιωσεις, αποτι αν σου ερθει το γουρουνι στο σακι σπιτι σου. Ειδικα πχ για βιβλια , το ξεφυλισμα ειναι στανταρακι, οσο στανταρακι κι οτι μπορει να μετανιωσει καποιος επειδη δε του αρεσει το εξωφυλλο, η βιβλιοδεσια, οι σελιδες ή το περιεχομενο.

Τεσπα θυμαμαι πχ πλαισιο και κωτσοβολο παλιοτερα με 2 διαφορετικες τιμες στο σαιτ για καθε προιον. Αλλες τιμες για παραλαβη απο το καταστημα κι αλλες για αποστολη στο σπιτι. Ειδικα για πλαισιο ειμαι σχεδον βεβαιος οτι αφορουσε τον τροπο παραγγελιας ΚΑΙ παραλαβης, ας με διαψευσει καποιος αν κανω τοσο λαθος.

Σε καθε περιπτωση δεν βλεπω καποιον πιο ικανο να του απαντησει στα ερωτηματα του, περα απο τα ιδια τα public. Mπορει απλουστατα να εχουν κανει λαθος οι ιδιοι.

• Like 1

Αυτοαναιρεισαι. Απαξ και ο πελατης πηγαινει στο μαγαζι, ειτε για παραγγελια, ειτε για παραλαβη θες επιπλεον προσωπικο.

Να το παω κι ενα βημα παρακατω.

Καποια καταστηματα δε σε θελουν να παραλαβεις εκει, γιατι θα "πασπατεψεις/τσεκαρεις/πιθανως φθειρεις" τη συσκευασια, μεχρι να αποφασισεις οτι θα βγαλεις λεφτα/καρτα απτην τσεπη. Που σημαινει οτι υπαρχει και μεγαλυτερη πιθανοτητα να μετανιωσεις, αποτι αν σου ερθει το γουρουνι στο σακι σπιτι σου.

Τεσπα θυμαμαι πχ πλαισιο και κωτσοβολο παλιοτερα με 2 διαφορετικες τιμες στο σαιτ για καθε προιον. Αλλες τιμες για παραλαβη απο το καταστημα κι αλλες για αποστολη στο σπιτι.

Στα public και στον Κωτσόβολο που έχω δοκιμάσει η τιμή ίντερνετ ισχύει κανονικά και για παραλαβή από το κατάστημα (αν η παραγγελία γίνει ηλεκτρονικά). Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι αλλά στα public το δοκίμασα πολύ πρόσφατα

• Like 4

Επιβεβαιώνω αυτό που λέει ο Ζιο.

Τουλάχιστον στο υποκατάστημα Συντάγματος και Αγίου Δημητρίου.

Παραγγελία ον λάιν και παραλαβή από το κατάστημα, δεν άλλαξε η τιμή ίντερνετ. (Είχα αγοράσει κινητό και κάποιες άλλες μικρο ηλεκτρικες συσκευές)

Αναφέρω και τα προϊόντα, γιατί ίσως έχουν άλλη πολιτική σε κάθε είδος. Λέμε τώρα...

• Like 1

Αν μπορεις πηγαινε τις παραπανω φωτογραφιες απο τις παραγγελιες στο Public. Θυμαμαι αντιστοιχο περιστατικο με ατομο που ενω ειχε κλεισει αγορα επεξεργαστη στα 200ευρω,οταν πηγε απο εκει του ζητησανε 230.Τους εδειξε την φωτογραφια απο την παραγγελια που ειχε κανει και κανονικα αγορασε τον επεξεργαστη στα 200.

Δηλαδη κανεις.ηλεκτρονικη παραγγελια, πληρωνεις με καρτα, αλλα επιλεγεις παραλαβη απο το καταστημα, θα σου πουν χρωστας αλλα τρια ευρω;;; δεν νομιζω..

Μια φορα στα you παραγγελνω ενα ασυρματο στικακι, αξια δεκα ευρω αλλαζει η τιμη του σε δυο μερες, πηγα να το παραλαβω και μου ειπε οτι θα πληρωσω δεκα ευρω οπως ηταν αρχικα η τιμη του γιατι εκανα την παραγγελια πριν την αυξηση της τιμης..

Αυτοαναιρεισαι. Απαξ και ο πελατης διατηρει το συνηθειο να πηγαινει στο μαγαζι, ειτε για παραγγελια, ειτε για παραλαβη θες επιπλεον προσωπικο (και υποκαταστηματα κατ'επεκταση, οσο το πελατολογιο μεγαλωνει).

Δεν καταλαβαίνω γιατί το λες αυτό. Τα μεγάλα καταστήματα έχουν πωλητές, αλλά πολύ λιγότερους από αυτούς που θα χρειάζονταν αν δεν είχαν καθόλου ηλεκτρονικό κατάστημα και όλοι ψώνιζαν από το φυσικό κατάστημα. Τα δε μικρότερα που δουλεύουν κυρίως ως ηλεκτρονικά καταστήματα με σημεία παραλαβής, έχουν το ταμείο και άλλον έναν υπάλληλο το πολύ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...