frozex Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Λοιπόν έχω το σύστημα της υπογραφής μου και θα ήθελα να μου πείτε αν με αυτά που έχω είναι ΟΚ οι θερμοκρασίες ή είναι υψηλές. IDLE με CSGO και Chrome ανοιχτά πιο πολύ παραξενεύτηκα με τα δικά m όταν είδα τις μετρήσεις του Lam13 από εδώ: http://www.insomnia.gr/topic/534185-fx-6300-overclock-%CE%AD%CF%86%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CE%B7-%CF%8E%CF%81%CE%B1/page-11 #159 έχω και αυτό εδώ το "πρόβλημα" το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο ευθύνεται http://www.insomnia.gr/topic/565081-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%88%CE%AE%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%82-ram/ αν έχετε να προτείνετε κάτι πάνω σε αυτό θα ήθελα πολύ να το διαβάσω Κάτι τελευταίο, υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που μπορώ να το τρέξω χωρίς download για να δω τις θερμοκρασίες στο 100% CPU LOAD; Αν όχι στείλτε μου κάποιο link και πείτε μου πόση ώρα θα ήταν καλά να το τρέξω ώστε να φτάσει στα μέγιστα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 δεν βλεπω καποιο προβλημα βασικα,μην συγκρινεις με αλλους θερμοκρασιες,μπορει να εχει αλλο cooler αλλο κουτι πιο πολλα αντεμηστιρακια κτλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frozex Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 ναι είδα το cooler και το κουτί του στην υπογραφή. Από κουτιά είμαστε σχεδόν στα ίδια εκτός αν έχει παντού ανεμιστήρια. Από ψήκτρα νομίζω έχω καλύτερη αλλά το θέμα είναι ότι αυτός το έχει και σε full load με το Prime95 οπότε δεν το βλέπω πολύ λογικό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spgkolem Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Οι θερμοκρασιες σου ειναι μια χαρα γενικα και δεν σηκωνουν ανησυχιες,αλλα για aftermarket cooler δεν ειναι καλες..Στο δικο μου pc(αλλο cpu βεβαια,δεν κανω συγκριση,απλα λεω για την ψυχτρα) ειχα αυτες τις θερμοκρασιες με την stock και με την aftermarket επεσαν παρα πολυ 20 βαθμους κατω σε full load σε σχεση με την στοκ. Για να δεις τις θερμοκρασιες πολλοι λενε για prime 95 και καποιοι για intel burn test.Προσωπικα μιας και δεν εισαι oc για να δοκιμασεις το stability σου προτεινω το heavyload.Το prime και το ibt "γονατιζουν" την cpu για να τεσταρεις το oc σε οριακες καταστασεις.Το heavyload ειναι αρκετα πιο "sοft" τουλαχιστον στο δικο μου cpu AΛΛΑ σε πραγματικες συνθηκες με πραγματικο φορτιο(games με το cpu στο 80-90%) δεν ειδα ποτέ θερμοκρασιες παραπανω απο οτι με το προγραμματακι αυτο.Τρεχτο για κανα μισαωρο-μια ωρα και δες τι θερμοκρασιες εχεις με το hwmonitor. Link: https://www.jam-software.com/heavyload/ επισης με ενα μικρο google search βλεπω πως για τον επεξεργαστη σου Less than 70C core temperature under load is a safe area many OCers like to be in οποτε αν εισαι εκει εισαι λογικα κομπλε.Αλλα σου λεω για aftermarket ψυχτρα σε stock settings δεν ειναι καλα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frozex Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Οι θερμοκρασιες σου ειναι μια χαρα γενικα και δεν σηκωνουν ανησυχιες,αλλα για aftermarket cooler δεν ειναι καλες..Στο δικο μου pc(αλλο cpu βεβαια,δεν κανω συγκριση,απλα λεω για την ψυχτρα) ειχα αυτες τις θερμοκρασιες με την stock και με την aftermarket επεσαν παρα πολυ 20 βαθμους κατω σε full load σε σχεση με την στοκ. για αυτό κάνω το θέμα γιατί δεν είμαι με την stock. λες να μην μπήκε καλά η πάστα ή να μην έκατσε σωστά η ψήκτρα; το 4ο spoiler το είδες; λες να ευθύνεται για τέτοιες διαφορές που ο ανεμιστήρας είναι 2 εκατοστά πάνω από την θέση του; Για να δεις τις θερμοκρασιες πολλοι λενε για prime 95 και καποιοι για intel burn test.Προσωπικα μιας και δεν εισαι oc για να δοκιμασεις το stability σου προτεινω το heavyload.Το prime και το ibt "γονατιζουν" την cpu για να τεσταρεις το oc σε οριακες καταστασεις.Το heavyload ειναι αρκετα πιο "sοft" τουλαχιστον στο δικο μου cpu AΛΛΑ σε πραγματικες συνθηκες με πραγματικο φορτιο(games με το cpu στο 80-90%) δεν ειδα ποτέ θερμοκρασιες παραπανω απο οτι με το προγραμματακι αυτο.Τρεχτο για κανα μισαωρο-μια ωρα και δες τι θερμοκρασιες εχεις με το hwmonitor. Link: https://www.jam-software.com/heavyload/ Πρώτη φορά βλέπω το "heavyload", δεν το ήξερα καθόλου. Θα περιμένω να δω αν θα απαντήσει κανείς άλλος για καμιά ακόμα ιδέα και αν είναι μετά θα το τρέξω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spgkolem Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 για αυτό κάνω το θέμα γιατί δεν είμαι με την stock. λες να μην μπήκε καλά η πάστα ή να μην έκατσε σωστά η ψήκτρα; το 4ο spoiler το είδες; λες να ευθύνεται για τέτοιες διαφορές που ο ανεμιστήρας είναι 2 εκατοστά πάνω από την θέση του; Πρώτη φορά βλέπω το "heavyload", δεν το ήξερα καθόλου. Θα περιμένω να δω αν θα απαντήσει κανείς άλλος για καμιά ακόμα ιδέα και αν είναι μετά θα το τρέξω. Ναι το ειδα.Για το ποσο ευθυνεται ο ανεμιστηρας δεν ξερω να σου πω..Αν εχει κατσει καλα η ψυχτρα,μπορει να εβαλες πολυ παστα.Το χα παθει και εγω μια φορα με παρομοια αποτελεσματα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fixxxer29 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Οι θερμοκρασίες σου είναι λιγάκι τσιμπημένες απ'ότι βλέπω και αυτό χωρίς να κάνει κάτι το ιδιαίτερο το συστημά σου. Μην τρέξεις κάνα prime95/Intelburntest γιατί πιθανόν να χτυπήσει 100άρες αμέσως. Δοκίμασε κάτι πιο ελαφρύ όπως x264 stability test , realbench , intel xtu κτλ. Δεν χρειάζεται πολύ ώρα, λίγα λεπτά μόνο να δεις τι θερμοκρασίες πιάνεις σε full load. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AETOLOFITIS Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 εχω τον ιδιο επεξεργαστη με εσενα μμε την ψυχτρα thermaltake nic f3. στο intel burn test βλεπω μεχρι 73 βαθμους? ειναι καλα? πειτε μου τις γνωμες σας... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frozex Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Λοιπόν, έτρεξα τρία από τα προγράμματα και τα αποτελέσματα τουλάχιστον σε εμένα φαίνονται ανεξήγητα. Παρακάτω σας παραθέτω τα screenshots που τράβηξα για κάθε stress test. Intel Extreme Tuning Utility Στην αρχή του test. Στο τέλος του ίδιου Prime95 Settings Μετά από μισή ώρα IntelBurnTest Stress Lvl: Standard Stress Lvl: high Stress Lvl: Very High Stress Lvl: Maximum Το πρώτο παράξενο που βρήκα ήταν πως οι θερμοκρασίες που πιάνω με τα stress test (εκτός από το Prime95) είναι ίδιες με αυτές όταν χρησιμοποιώ CS:GO και broswer μαζί, σαν να λέμε όταν θέλετε να κάνετε OC δείτε αν το PC σας παίζει το Counter, αν το παίζει είναι όλα ΟΚ. Το άλλο παράξενο που παρατήρησα είναι πως οι θερμοκρασίες με το Prime95 είναι πιο υψηλές από αυτές με το IntelBurnTest, και το λέω παράξενο γιατί από αυτά που έχω διαβάσει το IBT είναι το πιο "δυνατό". Μετά από αυτά δεν ξέρω ποια πρέπει να είναι τα συναισθήματα μου, να χαρώ που είδα την max θερμοκρασία να είναι 75°C ή να στεναχωρηθώ και να αρχίσω να ψάχνομαι για τις "αρλούμπες" που μου εμφανίζει ο υπολογιστής. Τέλος και ασχέτως με τα αποτελέσματα των παραπάνω προγραμμάτων, λέτε να παίχτηκε κάτι λάθος με την εγκατάσταση του CS:GO; Δεν ξέρω του έκανα το "repair" που έχει στο Steam αλλά ακόμα έχω τα ίδια αποτελέσματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fixxxer29 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Να χαρείς. Είναι πολύ καλές οι θερμοκρασίες σου σε full load , ακόμη και σε απαιτητικά stress test. Σε idle είναι λίγο ανεβασμένες όπως είπαμε και πριν, δε γνωρίζω γιατί, αλλά δε θα πρέπει να σε απασχολεί αυτό. Το prime95 small FFT που έτρεξες είναι πιο απαιτητικό απο το IBT. Τέλος να ξέρεις ότι η 970 G1 πετάει όλη τη θερμότητά της μες το κουτί , οπότε όταν δουλεύει και αυτή ο cpu θα τραβάει κάμποσο ζεστό αέρα από την κάρτα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frozex Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Λογικά αυτό που γράφω τώρα είναι κάτι πολύ χαζό αλλά λες να τρέξω 2 stress test μαζί; ένα για CPU και το άλλο για GPU. Λες να καταστρέψω ότι υπάρχει εκεί μέσα αν το κάνω αυτό; Και το άλλο λες να τρέξω ένα stress test για GPU και να δω πως μεταμορφώνονται οι θερμοκρασίες του επεξεργαστή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WalkerSW Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Αμα θες να δεις θερμοκρασιες με παραλληλη λειτουργια καρτας και επεξεργαστή τοτε occt psu test 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frozex Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δεν είδα κάποια σημαντική διαφορά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fixxxer29 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Τρέξε από το OCCT το cpu linkpack χωρίς AVX να συγκρίνεις τα αποτελέσματα με το PSU test αν θέλεις. Μη το συγκρίνεις με το prime95 Small fft. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frozex Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 CPU: OCCT CPU: LINPACK Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα