pc-neon Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 πια cpu θα μου προτείνατε για game ala kai gia stream?
hackerW32 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 ο 8320 θελει oc για να τον εκμεταλλευτεις πλήρως. και μια καλη ψυχτρα στα 30-40€ σκεψου και τον i5-4460, μονο και μονο επιδη ειναι πιο καινουριο μοντελο 1
pc-neon Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 έχω την cooler master evo 212.οποτε είμαι οκ εσύ πύον θα μου πρωτινές να αγοράσω?
kataramenos32 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Εδω http://www.skroutz.gr/s/4857222/Intel-Core-i5-4590-Box.htmlεισαι φιλε μου.Πιο φθηνος και πιο καινουριος 1
hackerW32 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 έχω την cooler master evo 212.οποτε είμαι οκ εσύ πύον θα μου πρωτινές να αγοράσω? εγω θα σουλεγα τον i5 μιας και ειναι για πιο καινουριο socket (θα μπορεις μελλοντικά να βαλεις πιο δυνατους επεξεργαστες πανω που δεν θα εχουν 220w tpd) τωρα οσο αφορα το streaming, δεν εχω κανει ποτε και δεν ξερω πως θα επηρέαζε αυτο τις επιδοσεις του fx 6300 που εχω..
pc-neon Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 κοίτα επειδή έχω ήδη τον i5 4570 με μια gigabyte h97-hd3 και την έχω βαλη σε αγγελία.και έχω βρει ήδη πελάτη αλά σκέφτομαι άμα αξίζει να τον πουλήσω? και εγώ διαθέτω μέχρι 270 εβρω για cpu και μητρική μάλιστα έχω βρει σε αφτα τα λεφτά και τον amd 8320 και μητρική.
hackerW32 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 μα γιατι δεν μένεις με τον i5? δεν σε καλύπτει; τωρα να πας σε πιο παλιο socket δεν το βρίσκω τοσο σοφο.. ειναι σα να παω να πουλησω την 140€ μητρικη μου που την πηρα το 2010 για να παω να παρω μια με 70€ επιδη θα εχει usb3.0 δεν θα κανει το oc που κανει αυτη που εχω ομως, ουτε θα εχει την ψυξη αυτης που εχω. παραδειγμα ηταν αυτο, σε παρομοια κατασταση, μην πας σε παλαιότερο σοκετ. δεν σου φτανει ο i5? πολυ πυθανο να μην σου φτασει ουτε ο 8320, πας για i7 μετα.
pc-neon Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 σε ευχαριστω για το link που έστειλες στην αλη συζήτηση άπλα κάτι εγιναι και το ανεβασε 2 φορε.αμα πιγενα σε 8350 θα εχω καλυτερες επιδόσεις απο τον i5 που εχω τορα?
hackerW32 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 πρεπει να καταλαβεις κατι για αυτους τους δυο. ο fx εχει πολους και αδυναμους πυρηνες και ο i5 τους μισους αλλα πολυ πιο δυνατους. υπαρχουν games τα οποια ειναι κακα port (βλεπε firefall και trials fusion που βρηκα προσφατα) και θελουν πολυ καλο single core performance για να αποδοσουν καλα. (κακα port = game Που δεν θα εκμεταλευτει πολους cores αρα θα παιξει καλητερα σε συστημα με λιγους και καλους) το θεμα δεν ειναι οι επιδοσεις μονο του επεξεργαστη, αλλα κατα το ποσο τα games μπορουν να εκμεταλευτουν πανω απο 6 πυρηνες. ειναι πολυ λιγα games που το κανουν αυτο. μείνε στον i5 ή βαλε i7 2
pc-neon Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Αφτο που αναφέρεις το ξέρω. ο fx εχει πολους και αδυναμους πυρηνες και ο i5 τους μισους αλλα πολυ πιο δυνατους. υπαρχουν games τα οποια ειναι κακα port (βλεπε firefall και trials fusion που βρηκα προσφατα) και θελουν πολυ καλο single core performance για να αποδώσουν καλά... άπλα ήθελα να μου πείτε μια γνώμη για να δω αν αξιζη ο 8320 η ο 8350..όποτε θα μηνώ στον i5 που έχω ίσως πάω και σε i7 στο μελών. ευχαριστώ όλους για της απάντησης σας. 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Φίλε pc neon μείνε με το υπάρχον σύστημα, παίζει να το ψιλομετανιώσεις αν πάρεις fx. Δεν αξίζει να πας σε ένα νεκρό σόκετ, σε έναν πιο ενεργοβόρο επεξεργαστή, με χειρότερο single core performance, μόνο και μόνο για να επωφεληθείς από την ελαφρώς καλύτερη multithreaded συμπεριφορά. Ξέρω ότι κυρίως ασχολείσαι με το gaming, είναι κρίμα να δώσεις τον i5 έτσι για μια μετάβαση σε κάτι παλαιότερο. Δυστυχώς αρκετοί επηρεάζονται σημαντικά από τον τρόπο που πλασάρει η amd τους οκταπύρηνους fx, 8 πυρήνες σε χαμηλή τιμή, σούπερ ουάου black edition και 1st desktop 8 core processor. Έχεις έναν από τους καλύτερους τετραπύρηνους για σταθερό υπολογιστή, μάζεψε λεφτά και προτίμησε αν πραγματικά χρειάζεσαι επιπλέον επεξεργαστική ισχύ έναν κλειδωμένο i7 4770/4790, μιας και έχεις μητρική με h97. Πραγματικά, προτίμησε κάτι αρκετά δυνατό μια και καλή, αξίζει με χίλια ένας i7. 6
8elwADSL Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Υποβάθμιση είναι αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις ο 4570 είναι πολύ καλύτερος σχεδόν σε όλες τις χρήσεις. 2
ArchangelGT Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 (επεξεργασμένο) Λοιπόν φίλε μου, θα σε συμβούλευα να πάρεις ότι σου αρέσει εσένα καλύτερα. Τώρα πέρα από αυτά να πω ότι δεν εκφράζω απλά προσωπική γνώμη, αλλά είμαι πτυχιούχος Computer Engineering από το εξωτερικό, είμαι 47 ετών, έχω χτίσει αναρίθμητα PC και ασχολούμαι με υπολογιστές εδώ και 2 σχεδόν δεκαετίες. Δεν μπορώ να ακούω ανυπόστατα πράγματα περί αδύναμων πυρήνων της AMD, είτε περί ψευτο-6πύρηνων ή ψευτο-8πύρηνων FX και γενικώς ότι γράφεται και σέρνεται στο διαδίκτυο από διάφορους, ακόμα και από κάποιες ιστοσελίδες που το παίζουν reviewers κ.λ.π. Ο καθένας είναι εύκολο να σηκώσει μια ιστοσελίδα και να το παίζει expert και reviewer και πολύ περισσότεροι είναι αυτοί που θα διαβάσουν και θα υιοθετήσουν τις απόψεις κάποιου αγνώστου ποιόν και τεχνικής-επιστημονικής κατάρτισης ατόμου. Δεν υπάρχουν δυνατοί και αδύναμοι πυρήνες, υπάρχουν μόνο κατασκευαστικές ανοχές αποδεκτές εντός ενός ορισμένου ορίου και πράγμα που ισχύει για όλα τα προϊόντα μαζικής παραγωγής και όχι μόνο για τους επεξεργαστές. Αν υποθέσουμε όμως ότι υπήρχαν δυνατοί και αδύναμοι πυρήνες, τότε οι αδύναμοι ανήκουν μάλλον στην Intel που ως επι το πλείστον δεν μπορούν να σηκώσουν τόσο εύκολα συχνότητα overclocking όπως σηκώνουν οι AMD και οι δυνατοί πυρήνες μάλλον ανήκουν στην AMD που μπορούν και κλοκάρονται πιο εύκολα σηκώνοντας περισσότερη συχνότητα και χωρίς ιδιαίτερη αύξηση του βολτάζ και σε πολλές περιπτώσεις με μηδενική αύξηση βολτάζ. Ποιος σηκώνει πιο εύκολα π.χ 2 τσουβάλια τσιμέντο, ένας αδύναμος ή ένας πιο δυνατός; 'Ενας αδύναμος λοιπόν πυρήνας, δεν μπορεί να σηκώσει εύκολα αρκετή συχνότητα και χωρίς την τροφοδοσία αξιοσημείωτου ποσοστού βολτάζ. Τώρα για το τι πρέπει να προτιμήσεις εσύ, η συμβουλή μου είναι να ρίξεις μια ματιά τόσο στο insomnia όσο και σε διάφορες άλλες παρεμφερής ιστοσελίδες και θα καταλάβεις μόνος σου ποιοι επεξεργαστές πουλιούνται περισσότερο ως μεταχειρισμένοι και ποιοι λιγότερο. Πολύ περισσότεροι είναι Intel ως μεταχειρισμένοι απ΄ότι οι AMD, πράγμα που δείχνει ότι είναι περισσότεροι αυτοί που ξεφορτώνονται τους Intel (είτε λόγω δυσαρέσκειας συγκεκριμένου μοντέλου, είτε λόγω αναγκαιότητας αναβάθμισης σε κάποιο μεγαλύτερο μοντέλο ακόμα και πάλι σε Intel) από αυτούς που ξεφορτώνονται τους AMD (είτε για να πάρουν κάποιο ανώτερο AMD μοντέλο είτε να πάνε στο αντίπερα στρατόπεδο της Intel). Σε ότι αφορά το AM3+ socket, ε...δεν είναι τυχαίο που βγαίνει ακόμα και σε πληθώρα μοντέλων μάλιστα. Αποδεδειγμένα πλέον σταθερό και αξιόπιστο socket αφού έχει υποστεί όλες τις πλέον τυχόν μικροβελτιώσεις με την πάροδο των χρόνων και έχει φτάσει πια στην πιο ολοκληρωμένη και τελειοποιημένη μορφή του. Χρόνια δουλεύω και τις δύο αυτές μάρκες επεξεργαστών και προσωπικά θα προτιμήσω AMD. Από την άλλη όμως αν είχα ήδη δώσει κάποια χρήματα σε ένα σύστημα, είτε αυτό λέγεται Intel, είτε AMD, τότε θα έμενα σε αυτό τουλάχιστον μέχρι να κάνω κάποια απόσβεση χρημάτων. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2015 από ArchangelGT 5
8elwADSL Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Ουτε ο πιο φανατικός fanboy της amd δεν θα τα λεγε αυτά. Μπορεί να μην έχω τις πολλές γνώσεις πάνω στους η/υ αλλά ξέρω όταν ένας πυρήνας σε χαμηλότερα ghz δίνει καλύτερα αποτελέσματα από έναν σε υψηλότερα ghz τότε απλά ο πρώτος είναι καλύτερος. Γενικά δύναμη δεν είναι τα πόσα ghz σηκώνει ένας πυρήνας,τι να τον κάνω ένα πυρήνα που στα 5ghz αποδίδει χειρότερα από έναν άλλο στα 3ghz; Ειδικά και όταν ο τελευταίος είναι και πιο ολιγαρκής σε κατανάλωση. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ενας πυρήνας της amd ακόμα και ο πιο καινούριος της (steamroller) είναι πιο αδύναμος σε σύγκριση με τον τελευταίο πυρήνα της intel (haswell). Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να κάνει τη δουλειά του με τους επεξεργαστές και των δύο εταιριών μια χαρά αλλά είναι γνωστό ότι στα high end cpu η intel έχει ξεφύγει πολύ μπροστά και παίζει μπάλα μόνη της όποιος το αρνείται απλά εθελοτυφλεί. 4
Fulgore Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Λοιπόν φίλε μου, θα σε συμβούλευα να πάρεις ότι σου αρέσει εσένα καλύτερα. Τώρα πέρα από αυτά να πω ότι δεν εκφράζω απλά προσωπική γνώμη, αλλά είμαι πτυχιούχος Computer Engineering από το εξωτερικό, είμαι 47 ετών, έχω χτίσει αναρίθμητα PC και ασχολούμαι με υπολογιστές εδώ και 2 σχεδόν δεκαετίες. Δεν μπορώ να ακούω ανυπόστατα πράγματα περί αδύναμων πυρήνων της AMD, είτε περί ψευτο-6πύρηνων ή ψευτο-8πύρηνων FX και γενικώς ότι γράφεται και σέρνεται στο διαδίκτυο από διάφορους, ακόμα και από κάποιες ιστοσελίδες που το παίζουν reviewers κ.λ.π. Ο καθένας είναι εύκολο να σηκώσει μια ιστοσελίδα και να το παίζει expert και reviewer και πολύ περισσότεροι είναι αυτοί που θα διαβάσουν και θα υιοθετήσουν τις απόψεις κάποιου αγνώστου ποιόν και τεχνικής-επιστημονικής κατάρτισης ατόμου. Δεν υπάρχουν δυνατοί και αδύναμοι πυρήνες, υπάρχουν μόνο κατασκευαστικές ανοχές αποδεκτές εντός ενός ορισμένου ορίου και πράγμα που ισχύει για όλα τα προϊόντα μαζικής παραγωγής και όχι μόνο για τους επεξεργαστές. Αν υποθέσουμε όμως ότι υπήρχαν δυνατοί και αδύναμοι πυρήνες, τότε οι αδύναμοι ανήκουν μάλλον στην Intel που ως επι το πλείστον δεν μπορούν να σηκώσουν τόσο εύκολα συχνότητα overclocking όπως σηκώνουν οι AMD και οι δυνατοί πυρήνες μάλλον ανήκουν στην AMD που μπορούν και κλοκάρονται πιο εύκολα σηκώνοντας περισσότερη συχνότητα και χωρίς ιδιαίτερη αύξηση του βολτάζ και σε πολλές περιπτώσεις με μηδενική αύξηση βολτάζ. Ποιος σηκώνει πιο εύκολα π.χ 2 τσουβάλια τσιμέντο, ένας αδύναμος ή ένας πιο δυνατός; 'Ενας αδύναμος λοιπόν πυρήνας, δεν μπορεί να σηκώσει εύκολα αρκετή συχνότητα και χωρίς την τροφοδοσία αξιοσημείωτου ποσοστού βολτάζ. Τώρα για το τι πρέπει να προτιμήσεις εσύ, η συμβουλή μου είναι να ρίξεις μια ματιά τόσο στο insomnia όσο και σε διάφορες άλλες παρεμφερής ιστοσελίδες και θα καταλάβεις μόνος σου ποιοι επεξεργαστές πουλιούνται περισσότερο ως μεταχειρισμένοι και ποιοι λιγότερο. Πολύ περισσότεροι είναι Intel ως μεταχειρισμένοι απ΄ότι οι AMD, πράγμα που δείχνει ότι είναι περισσότεροι αυτοί που ξεφορτώνονται τους Intel (είτε λόγω δυσαρέσκειας συγκεκριμένου μοντέλου, είτε λόγω αναγκαιότητας αναβάθμισης σε κάποιο μεγαλύτερο μοντέλο ακόμα και πάλι σε Intel) από αυτούς που ξεφορτώνονται τους AMD (είτε για να πάρουν κάποιο ανώτερο AMD μοντέλο είτε να πάνε στο αντίπερα στρατόπεδο της Intel). Σε ότι αφορά το AM3+ socket, ε...δεν είναι τυχαίο που βγαίνει ακόμα και σε πληθώρα μοντέλων μάλιστα. Αποδεδειγμένα πλέον σταθερό και αξιόπιστο socket αφού έχει υποστεί όλες τις πλέον τυχόν μικροβελτιώσεις με την πάροδο των χρόνων και έχει φτάσει πια στην πιο ολοκληρωμένη και τελειοποιημένη μορφή του. Χρόνια δουλεύω και τις δύο αυτές μάρκες επεξεργαστών και προσωπικά θα προτιμήσω AMD. Από την άλλη όμως αν είχα ήδη δώσει κάποια χρήματα σε ένα σύστημα, είτε αυτό λέγεται Intel, είτε AMD, τότε θα έμενα σε αυτό τουλάχιστον μέχρι να κάνω κάποια απόσβεση χρημάτων. Εγω παλι εχω μαθει να λεω τα πραγματα με το ονομα τους. Ο ανθρωπος δεν ηρθε εδω να ρωτησει ουτε για Benchmarking,ουτε για Overclock,ουτε για το τι πουλιεται περισσοτερο στα μεταχειρισμενα(απλη λογικη να βλεπεις περισσοτερους Intel αν σκεφτεις ποσους επεξεργαστες εχουν και τι μεριδιο αγορας εχουν). Ολα τα παραπανω που γραφεις αγαπητε τον Ts δεν τον ενδιαφερουν. 1 πραγμα τον ενδιαφερει που δεν βλεπω καν να εχεις αναφερει πουθενα στο παραπανω. Τον ενδιαφερουν τα παιχνιδια. Και σε αυτο τον τομεα,ειδικα αν δεν ασχοληθει με το Overclock,οι Intel εχουν το πανω χερι και αποδιδουν αριστα. Ολα τα παραπανω ειναι γενικοτητες,συμφωνω σε καποια πραγματα αλλα δυστηχως δεν ειναι επι του παροντος. πια cpu θα μου προτείνατε για game ala kai gia stream? Αφτο που αναφέρεις το ξέρω. ο fx εχει πολους και αδυναμους πυρηνες και ο i5 τους μισους αλλα πολυ πιο δυνατους. υπαρχουν games τα οποια ειναι κακα port (βλεπε firefall και trials fusion που βρηκα προσφατα) και θελουν πολυ καλο single core performance για να αποδώσουν καλά... άπλα ήθελα να μου πείτε μια γνώμη για να δω αν αξιζη ο 8320 η ο 8350..όποτε θα μηνώ στον i5 που έχω ίσως πάω και σε i7 στο μελών. ευχαριστώ όλους για της απάντησης σας. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις