Προς το περιεχόμενο

Rogue One: A Star Wars Story

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 333
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το είδα κι εγώ επιτέλους. ^_^

Μου άρεσε:

• Η μουσική. Αν και δεν ήταν John Williams ή δεν μου έκατσε κάποιο νέο theme με την πρώτη, έδενε πιο καλά στο παλιό στυλ. Και είχαμε και μερικά old-school themes. :P

• Η δράση. Γενικά είχε ωραία setpieces. Ήταν Battlefront the Movie σε μερικά σημεία. Καλά, το πώς έριξαν την ασπίδα και να βλέπω το ένα Star Destroyer να "σκάβει" το άλλο (που παρόμοια σκηνή έπρεπε να είχε γίνει στο Empire Strikes Back σε πολύ μικρότερο βαθμό, αλλά δεν είδαμε καν να γδέρνονται) γ_μησε. :D

• (Not 50) Shades of Grey. Είδαμε ότι η Rebellion δεν είναι όλο νεράιδες και λουλουδάκια. ;)

• Tα connections. Πώς έμεινε κενή η θέση του Red 5. Gold / Red leaders νομίζω ήταν copy/paste οι σκηνές τους από το IV πάντως. :P Tarkin (έστω και με τo CGI, δεν με χάλασε). Bail Organa. Leia (too soon...) και φυσικά για ποιο λόγο είχε τελικά τέτοιο weak spot το Death Star.

• Darth Vader. Περίμενα ο James Earl Jones να ακουγόταν (γερασμένος) όπως στο Rebels, αλλά είχε πάλι τον ωραίο στόμφο του ESB, αν και σε κάποια σημεία, ειδικά σε μια μονοκόμματη πρόταση, φάνηκε ότι ξέμενε από ανάσα (heh). Πέταξε και το λογοπαίγνιό του. :P
    Καλά, στο τέλος...yes. Kill them all.

Έτσι κι έτσι:

• Oι χαρακτήρες. Δεν προλάβαμε να τους "χαρούμε" αρκετά. Κρίμα που η Jyn δεν βγήκε ούτε Mara Jade αλλά ούτε Jan Ors. :(
  • "You better watch yourself...", ναι οκ. Είπαμε να έχουμε κάμεο των παλιών, αλλά όχι αυτού. -_-
  • Πρέπει να έχει βαρεθεί ο Vader να βλέπει το πιο σημαντικό σκάφος της ταινίας να ξεφεύγει μπροστά στα μάτια του πια. :P

Anyways, γενικά μου άρεσε πολύ. Ναι, θα πω ότι το βρήκα πιο ενδιαφέρον από το "φορμουλαϊκό" VII, μιας και ήταν γενικά μια πιο grounded ματιά στον κόσμο του Star Wars. Ήθελα να ζήσει κάποιος, αλλά ξέραμε ότι το πιο πιθανό ήταν να πάνε όλοι. Περίμενα ότι θα ήταν "Disney Filler" και οκ, ενώ είναι κατά κάποιο τρόπο, ήταν πολύ entertaining. ^_^

Edit:

zgmkFRf.jpg

Επεξ/σία από GhostRiderLSOV
  • Like 6
Δημοσ.

Δεν θα ήθελα να δω ποτε remakes των παλιών αλλά damn ο Vader looks awesome με το σημερινό cinematography. Πάντως δείξαν όσο ακριβώς χρειαζόταν, γιατί tbh SW χωρίς καθόλου Jedi/Sith δεν μου κάθεται καλά. Η αλλαγή theme όμως no like.

• Moderators
Δημοσ.

Εμένα μου θύμισε

την πρώτη πίστα του The Force Unleashed που ελέγχεις τον Vader στον Kashyyk και σκοτώνεις wookies like a boss. :P
Βέβαια το TFU είχε πιο "overpowered" Force.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν θα ήθελα να δω ποτε remakes των παλιών αλλά damn ο Vader looks awesome με το σημερινό cinematography. Πάντως δείξαν όσο ακριβώς χρειαζόταν, γιατί tbh SW χωρίς καθόλου Jedi/Sith δεν μου κάθεται καλά. Η αλλαγή theme όμως no like.

not really. περαν του οτι εδειχνε πιο μικροκαμωμενος, βαδιζε λες και ειχε αγκυλωση. και το DSP δεν μπορουσε να κρυψει ποσο γερικη εχει γινει πλεον η φωνη του JEJ.

Η ταινία είναι γεμάτη μάχες και δράση (η ευρύτερη έννοια) σε χορταστικές δόσεις, σωστά μοιρασμένες. Κάποιοι ξέχασαν το χαμό στον Jedha με την κορυφαία σκηνή απόδρασης, όπως ξέχασαν και την επίθεση στον Eadu.

ποια εκδοση ηταν αυτη; η Πορτογαλικη;

Καλά, δεν είναι λες και γράφει κανένας πραγματικές "αναλύσεις" εδώ μέσα. Πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα πολύπλοκο, που ακόμη και έμπειροι κριτικοί δεν γνωρίζουν να κάνουν σωστά (και απαιτεί και την ικανότητα να γίνει διάλογος, κάτι ακόμη πιο σπάνιο).

οχι τοσο πολυπλοκο, οσο το να δημιουργησεις κατι οπως μια ταινια. κατι που και οι "εμπειροι κριτικοι" δεν γνωριζουν να κανουν καθολου, οχι απλως σωστα. 

Says who? Σε άλλους μπορεί να φανεί αργό σε άλλους γρήγορο, άλλοι θέλουν να δουν μια ταινία μαξ μιάμιση ώρα και ούτε λεπτό λιγότερη, άλλοι γουστάρουν τρίωρες.

Και το A New Hope δε λές ότι έχει το καλύτερο πρώτο μισάωρο και λογικό, καθώς χτίζει το background του Universe και των χαρακτήρων που το απαρτίζουν. Αν τώρα κάποιος πει πως του φάνηκε γρήγορο το pacing του πρώτου μισαώρου σεβαστόν, δε θα κάτσει κάποιος λογικός άνθρωπος να του κάνει 2-3-5-10 αντιπαραθέσεις, επειδή είναι προσωπική του άποψη ;)

Εννοείται πως ειναι δικό μου θέμα, εξέφρασα μια άποψη προσωπική, εξέφρασες και συ τη δική σου απ το προηγούμενο post γιατί συνεχίζεις δε ξέρω (και προφανώς δε θέλω να μάθω) :P

p.s. Η επιτυχία της ταινίας για μένα (να το τονίσω) είναι πως έφυγα ευχαριστημένος και "γεμάτος". Καμία προφανώς δεν είναι τέλεια, και καμία δεν αξίζει σχολιασμό αργού-ξεαργού πρώτου μισάωρου (γελοίο και ως θέμα συζήτησης πάντα κατ' εμέ). Όσοι δεν την έχετε δει, εύχομαι να τη δείτε και να την απολαύσετε όπως την απόλαυσα και γω.  :-) 

says η ιδια η ταινια, το πως εχει γραφτει και γινει το μονταρισμα. το γεγονος οτι οι ταινιες τοι Αγγελοπουλου εχουν διαφορετικο ρυθμο απο τις ταινιες του Bay, δεν ειναι θεμα προσωπικης αποψης, αλλα μια απλη, αντικειμενικη παρατηρηση του τροπου που εχουν χτιστει αυτες οι ταινιες.

το pacing στο ANH στην πρωτη πραξη ηταν αργο, και εσκεμμενα γιατι πηρε την ωρα του ο δημιουργος να στησει τους χαρακτηρες, τον κοσμο και την πλοκη. στο R1 ο ρυθμος ηταν απο το πρωτο κιολας πλανο φρενηρης, με συντομες αργες στιγμες ισα-ισα για να υπαρχει η ψευδαισθηση της αναπτυξης χαρακτηρων.

το ιδιο θεμα ειχε και το Strange και δυστυχως ειναι μια απο τις πληγες του μοντερνου filmmaking, επειδη τα στουντιο θελουν να τραβηξουν την twitter/iphone/add γενια με γρηγορη πλοκη, ασταματητη δραση και φανταχτερα εφε.

απο κει και υστερα, τι σου αρεσε εσενα, πως σου περασε η ωρα, κτλ, δεν αναιρει τα εσωτερικα προβληματα της ταινιας. προβληματα που εμενα προσωπικα με απετρεψαν να ευχαριστηθω την ταινια. και γιαυτο τον λογο η ταινια δεν ειναι καλη. ας μην ειχε αυτα τα προβληματα και θα ηταν καλη.

Δημοσ.

απο κει και υστερα, τι σου αρεσε εσενα, πως σου περασε η ωρα, κτλ, δεν αναιρει τα εσωτερικα προβληματα της ταινιας. προβληματα που εμενα προσωπικα με απετρεψαν να ευχαριστηθω την ταινια. και γιαυτο τον λογο η ταινια δεν ειναι καλη. ας μην ειχε αυτα τα προβληματα και θα ηταν καλη.

Μετα απο 14 μέρες είπα πως τη γλύτωσα, δε περίμενα απάντηση παρόλο που χρησιμοποίησα αυτες τις λέξεις:

-προσωπική  άποψη 

-Εννοείται πως ειναι δικό μου θέμα, εξέφρασα μια άποψη προσωπική, εξέφρασες και συ τη δική σου απ το προηγούμενο post, γιατί συνεχίζεις δε ξέρω (και προφανώς δε θέλω να μάθω)

Τωρα που τις είδες με bold,itallics και underlined τις διάβασες καλύτερα;  :P 

Αν ναι, σεβάσου το όπως σεβάστηκα και γω τη γνώμη σου και άσε με ήσυχο.. Agree to disagree.. οκ??  :-)

p.s. Καλή χρονιά σε όλους, εύχομαι το 2017 να δώσει στον Killik την τύχη και την τιμή να γίνει "έμπειρος κριτικός" όπως λέει μπας και σταματήσει αυτό το πανηγυρακι εδω B)

( ή εστω να βγει η πατάτα που μου διαφεύγει το όνομα της με τα μπλε ανθρωπάκια που λατρεύει να γράφει μονο στο thread της-κι αυτό μου αρκεί!)

• Like 4
Δημοσ.

κοιτα, τα πραματα ειναι απλα. σου εξηγησα οτι το pacing στο R1 ειναι αντικειμενικα γργηγορο. αυτο ειναι γεγονος, δεν ειναι δικια μου γνωμη.

ειναι φανερο οτι εισυ δεν θελεις να το καταλαβεις αυτο. δεν πειραζει, το σταματαμε εδω.. εσυ συνεχισε εσυ να πιπιλιζεις την καραμελα της "προσωπικης αποψης", και εγω θα συνεχισω να θαβω αυτο το σκουπιδι με αντικειμενικο τροπο.

Δημοσ.

Καμία καραμέλα φίλτατε, και κατάλαβα πολύ καλά τι λές. Θάψτο όσο θες, παράθεση μόνο μη μου κάνεις για κάτι που έγραψα και έγραψες πριν 2 βδομάδες γιατί εξαντλήθηκε και δεν έχει πλέον και νόημα..ελπίζω να το καταλαβαινεις και εσύ. Σε ευχαριστώ.

On Topic: Η απρόσμενη επιτυχία του ελπίζω να δώσει έναν πιο σκοτεινό τόνο επίσης στο επεισόδιο VIII, και να μη ξεπατηκώσουν το καλύτερο επίσης της Original τριλογίας (Empire Strikes Back). Αυτό δε ξεπερνιέται  B)

Δημοσ.

On Topic: Η απρόσμενη επιτυχία του ελπίζω να δώσει έναν πιο σκοτεινό τόνο επίσης στο επεισόδιο VIII, και να μη ξεπατηκώσουν το καλύτερο επίσης της Original τριλογίας (Empire Strikes Back). Αυτό δε ξεπερνιέται  B)

Μπορεί να θεωρείται επιτυχία σε σχέση με το αρνητικό hype που υπήρχε πριν κυκλοφορήσει, αλλά έχει κάνει 1/3 των εισπράξεων του force awakens με τα 2/3 του budget. Οπότε δυστυχώς προβλέπω ότι θα προτιμηθεί η συνταγή του force awakens. Δεν ξέρω αν έχουν σκοπό να συνεχίσουν τις ξεπατηκωτούρες, πάντως δε νομίζω ότι το rogue one θα τους αλλάξει το όποιο αρχικό πλάνο είχαν.

Δημοσ.

στο R1 ο ρυθμος ηταν απο το πρωτο κιολας πλανο φρενηρης, με συντομες αργες στιγμες ισα-ισα για να υπαρχει η ψευδαισθηση της αναπτυξης χαρακτηρων.

Και συ την Πορτογαλική είδες;

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεί να θεωρείται επιτυχία σε σχέση με το αρνητικό hype που υπήρχε πριν κυκλοφορήσει, αλλά έχει κάνει 1/3 των εισπράξεων του force awakens με τα 2/3 του budget. Οπότε δυστυχώς προβλέπω ότι θα προτιμηθεί η συνταγή του force awakens. Δεν ξέρω αν έχουν σκοπό να συνεχίσουν τις ξεπατηκωτούρες, πάντως δε νομίζω ότι το rogue one θα τους αλλάξει το όποιο αρχικό πλάνο είχαν.

Νομίζω ότι περισσότερο ρόλο έπαιξε το ότι ήταν η πρώτη ταινία Star Wars μετά από πολλά χρόνια, συν το γεγονός ότι είχε γίνει πολύ περισσότερο marketing. Δεν ξέρω για Ελλάδα που δε φημιζόμαστε για το τεράστιο fan base, αλλά εκεί που έμενα υπήρχε κυριολεκτικά σε κάθε γωνία διαφήμιση ή προϊόντα Star Wars.

Η επιστροφή χαρακτήρων από το OT έπαιξε και αυτό πολύ σημαντικό ρόλο εννοείται, αλλά και το R1 είχε μία που κατά τη γνώμη μου ξεπερνάει όλες τις υπόλοιπες σε hype :P

Δημοσ.

Καμία καραμέλα φίλτατε, και κατάλαβα πολύ καλά τι λές. Θάψτο όσο θες, παράθεση μόνο μη μου κάνεις για κάτι που έγραψα και έγραψες πριν 2 βδομάδες γιατί εξαντλήθηκε και δεν έχει πλέον και νόημα..ελπίζω να το καταλαβαινεις και εσύ. Σε ευχαριστώ.

δεν καταλαβες τιποτα.
Δημοσ.

Και να συμπληρώσω ουτε το 1/3 διαφημισης του Force Awakens :P  

Ναι δυστηχως ετσι δειχνει, αλλα μπορουμε παντα να ελπιζουμε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...