Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά.

Επειδή έχω διαβάσει τόσα έγινε το κεφάλι μου κουρκούτι, γι'αυτό θα ήθελα βοήθεια.

Εχθές έφτιαξα λογαριασμό στο PayPal, σύνδεσα την χρεωστική μου (Alpha Bank) και τώρα περιμένω τον κωδικό για verify.

Για την ώρα οι απορίες μου είναι οι εξής : 1. Δείχνει μηδενικό ποσό στο PayPal επειδή δεν έχει γίνει ακόμα verify ή πρέπει να μεταφέρω λεφτά από την χρεωστική κάθε φορά που θέλω να κάνω αγορά? Δλδ τα παίρνει απευθείας από την χρεωστική ή όχι?

2. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει την διαδικασία μετατροπής νομίσματος? Χρεώνομαι σε κάθε αγορά? Διάβασα αυτό http://www.insomnia.gr/topic/562364-προβλημα-με-χρεωση-paypal/?p=53859208 αλλά η αλήθεια είναι πως δεν το κατάλαβα. Ποιος θα κάνει την μετατροπή και τι θα χρεώνομαι?

Δημοσ.

1. Με τη χρεωστική δεν χρειάζεται να μεταφέρεις χρήματα, αφού ο πωλητής τα εισπράττει από το λογαριασμό σου.

2. Πληροφορίες για τη μετατροπή του ξένου νομίσματος και τις χρεώσεις της τράπεζάς σου μπορείς να βρεις στα αντίστοιχα κεφάλαια του οδηγού της υπογραφής μου.

• Like 1
Δημοσ.

τα λεφτα δεν χρειαζεται να ειναι στο paypal,αφου εχεις συνδεσει την χρεωστική σου (νομιζω ακομα και πριν λαβεις τον κωδικο) μπορεις να κανεισ αγορες και τα λεφτα τα περνει κατευθείαν απο την χρεωστική

• Like 1
Δημοσ.

Όταν κάνεις την κάρτα verify και είσαι έτοιμη κάνε αυτό (θα γλιτώνεις κάποια χρήματα από τις μετατροπές)

My Account -> Profile -> My Money -> My preapproved payments -> Update -> Set Available Funding Sources -> Conversion Options -> Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ!  :-)

Επιφυλάσσομαι για καινούργιες απορίες.

όσο για τον κωδικό verify πάρε τηλέφωνο την alpha bank να κάνετε επιβεβαίωση προσωπικών  στοιχείων σου και τον παίρνεις επιτόπου τον εισάγεις στο κατάλληλο πεδίο του paypal και είσαι έτοιμη για αγορές.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά.

Πριν λίγο πέρασα τον κωδικό στο PayPal και έγινε verified και μου επέστρεψε και το 1.5 ευρώ. Το θέμα είναι πως από κάτω μου βγάζει καινούργιο παραθυράκι και ζητάει να κάνω πάλι την διαδικασία. Έκανα ακόμα και αυτό που είπε ο zio10. Πρέπει να κάνω κάτι άλλο ή είναι εντάξει ο λογαριασμός και μπορώ να κάνω αγορές?

2ev50lk.png

Edit : Τώρα το πρωί δεν το βγάζει. Έκανα και την 1η αγορά μου.

Ερώτηση : Σε κάθε αγορά που θα κάνω θα ζητάει κωδικό από το PayPal έτσι? Δεν υπάρχει κίνδυνος ε?

Επεξ/σία από Tzoustiniana
Δημοσ.

Καλές αγορές λοιπόν.

Ναι, κ μένα ζητάει τον κωδικό κάθε φορά που κάνω μια αγορά. Δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος.

Δημοσ.

Όταν κάνεις την κάρτα verify και είσαι έτοιμη κάνε αυτό (θα γλιτώνεις κάποια χρήματα από τις μετατροπές)

My Account -> Profile -> My Money -> My preapproved payments -> Update -> Set Available Funding Sources -> Conversion Options -> Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit

Αρχηγε μου αυτο αφορα την alpha η το paypal?

edit το βρηκα,αλλα ειναι τσεκαρισμενο ηδη.

αν θυμαμαι καλα μου το ειχε βγαλει σε μια συναλλαγη,που ενω ειχα το ποσο που ζητουσε ο seller μου ελεγε ιστοριες οτι δεν εχω αρκετα λεφτα μεσα,ψαχνοντας μου πεταξε αυτο το παραθυρακι,το τσεκαρα κ εγινε η συναλλαγη κομπλε,απλα αργησε να φανει στο paypal.

Δημοσ.

Αρχηγε μου αυτο αφορα την alpha η το paypal?

edit το βρηκα,αλλα ειναι τσεκαρισμενο ηδη.

τι παιζει ?

Εϊναι γενική ρύθμιση για να ψωνίζεις χωρίς να κάνει το paypal τη μετατροπή (και να παίρνει προμήθεια). Αν κάτι πωλείται πχ σε δολάρια το αγοράζεις σε δολάρια και την μετατροπή σε ευρώ την κάνει η τράπεζα (με καλύτερη για σένα ισοτιμία από το paypal). Αν είναι τσεκαρισμένο μάλλον το έχεις κάνει παλιότερα γιατί έχω την εντύπωση ότι από default δεν είναι ενεργοποιημένο

Δημοσ.

Ερώτηση : Σε κάθε αγορά που θα κάνω θα ζητάει κωδικό από το PayPal έτσι? Δεν υπάρχει κίνδυνος ε?

Για λόγους ασφαλείας, πρέπει να αποφεύγεις να πληρώνεις μέσω paypal από pc/laptop που δεν είναι δικό σου και, φυσικά, δεν αποθηκεύουμε τα username/pass ακόμη και στο δικό μας pc/laptop.

Άλλωστε, δεν παραγγέλνεις κάθε λεπτό ώστε να κουράζεσαι να πληκτρολογείς τα username/pass.

Εϊναι γενική ρύθμιση για να ψωνίζεις χωρίς να κάνει το paypal τη μετατροπή (και να παίρνει προμήθεια). Αν κάτι πωλείται πχ σε δολάρια το αγοράζεις σε δολάρια και την μετατροπή σε ευρώ την κάνει η τράπεζα (με καλύτερη για σένα ισοτιμία από το paypal). Αν είναι τσεκαρισμένο μάλλον το έχεις κάνει παλιότερα γιατί έχω την εντύπωση ότι από default δεν είναι ενεργοποιημένο

Είναι σίγουρο ότι by default είναι ενεργοποιημένη η μεtaτροπή του συναλλάγματος από το paypal, με βάση τη δική του ισοτιμία, που είναι, προφανώς, χειρότερη για τον αγοραστή.

Για διευκρίνιση, η μετατροπή, που φαίνεται στο λογαριασμό σου, γίνεται με βάση την ισοτιμία του οργανισμού (Visa/MasterCard) που έχει εκδώσει την κάρτα σου, μέσω της τράπεζάς σου.

Δημοσ.

Για λόγους ασφαλείας, πρέπει να αποφεύγεις να πληρώνεις μέσω paypal από pc/laptop που δεν είναι δικό σου και, φυσικά, δεν αποθηκεύουμε τα username/pass ακόμη και στο δικό μας pc/laptop.

Άλλωστε, δεν παραγγέλνεις κάθε λεπτό ώστε να κουράζεσαι να πληκτρολογείς τα username/pass.

Ναι σίγουρα, δεν τίθεται θέμα, γενικά δεν αποθηκεύω κωδικούς. Απλά ήθελα να μάθω τα βήματα για να είμαι σίγουρη. Ευχαριστώ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...