Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!  Καίγομαι για μια απάντηση στο ερώτημα που θα θέσω παρακάτω, αφού σας πώ με δύο λογάκια τι παίζει:

Πήρα πριν 3-4 χρόνια ενα Matiz απο αντιπροσωπεία της Chevrolet και το πήρα με δάνειο καταναλωτικό που όμως υπέγραψα οτι επρόκειτο να αγοράσω αμάξι με αυτό. Πήρα το αμαξάκι ολα οκ, αλλά δεν μου έγινε παρακράτηση της κυριότητας του οχήματος , ούτε και της άδειας κυκλοφορίας. Επειδή όμως αδυνατούσα να καταθέτω τις δόσεις, και απο φόβο μήπως το πάρει η τράπεζα, το έκανα πριν κάτι μήνες, 10-12, μεταβίβαση στο γιό μου (για να μη μπορεί να το πάρει η τράπεζα, έτσι μου είπαν). Τώρα πρόσφατα, το πούλησα το αμάξι σε εναν ιδιώτη κανονικά με κανένα πρόβλημα.

Η ερώτηση μου είναι η εξής: Τώρα που δεν έχω το αμάξι στο όνομα μου, και κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο τί μπορεί να κάνει η τράπεζα αν διεκδικήσει κάπως τα λεφτά της? Μπορεί να πάρει το όχημα απο τον ιδιώτη? Επαναλαμβάνω, το όχημα δεν ειχε παρακρατηση ούτε κυκλοφορίας ούτε κυριότητας.

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!  Καίγομαι για μια απάντηση στο ερώτημα που θα θέσω παρακάτω, αφού σας πώ με δύο λογάκια τι παίζει:

Πήρα πριν 3-4 χρόνια ενα Matiz απο αντιπροσωπεία της Chevrolet και το πήρα με δάνειο καταναλωτικό που όμως υπέγραψα οτι επρόκειτο να αγοράσω αμάξι με αυτό. Πήρα το αμαξάκι ολα οκ, αλλά δεν μου έγινε παρακράτηση της κυριότητας του οχήματος , ούτε και της άδειας κυκλοφορίας. Επειδή όμως αδυνατούσα να καταθέτω τις δόσεις, και απο φόβο μήπως το πάρει η τράπεζα, το έκανα πριν κάτι μήνες, 10-12, μεταβίβαση στο γιό μου (για να μη μπορεί να το πάρει η τράπεζα, έτσι μου είπαν). Τώρα πρόσφατα, το πούλησα το αμάξι σε εναν ιδιώτη κανονικά με κανένα πρόβλημα.

Η ερώτηση μου είναι η εξής: Τώρα που δεν έχω το αμάξι στο όνομα μου, και κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο τί μπορεί να κάνει η τράπεζα αν διεκδικήσει κάπως τα λεφτά της? Μπορεί να πάρει το όχημα απο τον ιδιώτη? Επαναλαμβάνω, το όχημα δεν ειχε παρακρατηση ούτε κυκλοφορίας ούτε κυριότητας.

Δημοσ.

Πηρες δανειο για οχημα χωρις να σου κανουν παρακρατηση αδειας η εστω να εχεις καποιο αλλο περιουσιακο στοιχειο στο ε9?...περιεργο

Δημοσ.

Νο1. είναι περίεργο το ότι δεν σου κράτησαν την κυριότητα...

Νο2. Λογικά θα σου βρει ότι άλλο περιουσιακό στοιχείο έχεις(συνήθως ακίνητο σε αστικό ιστό)και θα σου το προσημειώσει.

Νο3. Το δάνειο μήπως είναι για υπάλληλο Τράπεζας;

Δημοσ.

Νο2. Λογικά θα σου βρει ότι άλλο περιουσιακό στοιχείο έχεις(συνήθως ακίνητο σε αστικό ιστό)και θα σου το προσημειώσει.

Αφού λέει δεν έχει τίποτε άλλο..Η τράπεζα έπαιξε βλακωδώς και έχασε.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση πως ναι, η τράπεζα μπορεί να ισχυριστεί πως η μεταβίβαση έγινε με δόλο. Αλλά δεν ξέρω σίγουρα κάτι.

Δημοσ.

Το πήρε.

Το μεταβίβασε.

Το πούλησε.

Και αναρωτιέται αν κινδυνεύει από κάτι.

Οκ, τις δόσεις δεν μπορούσε να τις πληρώσει όταν έπρεπε.

Την περίπτωση του να πληρώσει τώρα με τα φράγκα από την πώληση δεν την εξετάζουμε καν φαντάζομαι.

Και βέβαια αν η τράπεζα που "έπαιξε κι έχασε" όπως αναφέρθηκε, έρθει αύριο και ζητάει τα χρωστούμενα (γιατί οι τράπεζες μπορεί να "ξεχνούν αλλά δεν λησμονούν") θα ανοιχτεί κάποιο άλλο θέμα που θα ζητάει βοήθεια

• Like 3
Δημοσ.

Αυτο που ανοιξες κι αλλο θεμα.

Μαλλον δεν σου αρεσαν αυτες οι απαντησεις.

Πουλησες το αμαξι, με τα λεφτα που πηρες πανε ξεχρεωσετο. Αλλιως θα σου ερθει ενα χαρτι και θα τρεχει γιατι ουτε το αμαξι θα χεις ουτε τα λεφτα

Ο ιδιωτης ανβτου εξηγουσες πως εχει ολο το θεμα μαλλον δεν θα το αγοραζε.

Δημοσ.

Αφού έχει ανοιχτεί διπλό θέμα ας κάνω copy/paste την απάντηση μου

"Το πήρε.

Το μεταβίβασε.

Το πούλησε.

Και αναρωτιέται αν κινδυνεύει από κάτι.

Οκ, τις δόσεις δεν μπορούσε να τις πληρώσει όταν έπρεπε.

Την περίπτωση του να πληρώσει τώρα με τα φράγκα από την πώληση δεν την εξετάζουμε καν φαντάζομαι.

Και βέβαια αν η τράπεζα που "έπαιξε κι έχασε" όπως αναφέρθηκε, έρθει αύριο και ζητάει τα χρωστούμενα (γιατί οι τράπεζες μπορεί να "ξεχνούν αλλά δεν λησμονούν") θα ανοιχτεί κάποιο άλλο θέμα που θα ζητάει βοήθεια"

• Like 1
Δημοσ.

κάντε μετονομασία του θέματος σε πως να μη πληρώσω ποτε το δάνειο που πήρα

υγ: κακές τράπεζες πίνεται το αίμα του λαουτζίκου

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Ανοιξα και 2ο θεμα γιατι δεν ηξερα αμα το έβαλα στην σωστή κατηγορία!

Όσο αφορά το θέμα, ήδη χρωστάμε σε άλλες 3 τράπεζες και οτι περιουσιακο στοιχείο έχουμε( Ενα σπίτι μονο ) είναι υπο διαδικασία πληστηριασμού στο μέλλον. Οπότε περιουσιακά στοιχεία δεν υπάρχουν, ούτε θα υπάρξουν στον μέλλον... ναι το δάνειο πάρθηκε μεσω γνωστών απο τράπεζα. ¨Εχει καποια διαφορά? Ουσιαστικά δεν μπορούν να πάρουν το όχημα δηλαδη?

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Ανοιξα και 2ο θεμα γιατι δεν ηξερα αμα το έβαλα στην σωστή κατηγορία!

Όσο αφορά το θέμα, ήδη χρωστάμε σε άλλες 3 τράπεζες και οτι περιουσιακο στοιχείο έχουμε( Ενα σπίτι μονο ) είναι υπο διαδικασία πληστηριασμού στο μέλλον. Οπότε περιουσιακά στοιχεία δεν υπάρχουν, ούτε θα υπάρξουν στον μέλλον...  Ουσιαστικά δεν μπορούν να πάρουν το όχημα δηλαδη?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...