Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, αγόρασα πρόσφατα την R9 295x2 και από τότε που την τοποθέτησα στο PC κάνει όλο νούμερα και γενικώς δε συνεγάζεται ομαλά με το υπόλοιπο σύστημα (έπεσα σε ανώμαλη).

Αυτή τη στιγμή που σας γράφω (κυριολεκτικά, μην παρεξηγηθώ) παίζει η μητρική GPU διότι η άλλη δε γουστάρει να δουλέψει.

Κάθε φορά που ανοίγω το PC και έχοντας συνδέσει το monitor με την R9 πρέπει να μπαίνω με το F2 στο set up menu και από εκεί, εφ' όσον μπω και μου δείξει εικόνα, τότε λειτουργεί.

Είναι πολύ σχετικό αν θα δείξει εικόνα η R9, συνήθως έχω μαύρη οθόνη. Η GPU της μητρικής δουλεύει χωρίς πρόβλημα και συνήθως με αυτή κανω τη δουλειά μου αλλά όχι τα παιχνίδια διότι δεν έχω την R9.

Ο φίλος που έκανε το σετάρισμα μού είπε ότι η κάρτα "φαίνεται" από την μητρική αλλά για κάποιο λόγο δε δουλεύει όπως πρέπει.

Αν θέλετε να δείτε την R9 σε αγγελία τότε μην απαντήσετε, αλλιώς ρίξτε καμμιά ιδεά παρακαλώ...

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εντάξει Υπερβολές είναι αυτά που προτείνει η amd. Πάντως το τροφοδοτικό σου άμα δεν έχει πρόβλημα δεν φταίει για τα προβλήματα που αναφέρεις πιο πάνω 

Δημοσ.

Εντάξει Υπερβολές είναι αυτά που προτείνει η amd. Πάντως το τροφοδοτικό σου άμα δεν έχει πρόβλημα δεν φταίει για τα προβλήματα που αναφέρεις πιο πάνω 

Εγώ 1000-άρι είχα υπόψιν μου. Από την μια το pdf "προτείνει" με κάθε επιφύλαξη πάντα 1500-άρια τροφοδοτικά αναφέρει όμως ελάχιστο για το 12βολτο στα 50Α combined. Μας δουλεύουν; Το πιθανότερο είναι να μην ισχύει η παπαριά για τα 50Α ελάχιστο και να χρειάζεται τουλάχιστον 1000άρι τροφοδοτικό όντως.

Ο κατασκευαστής της 295Χ2 τι αναφέρει σαν ελάχιστο τροφοδοτικό;

Δημοσ.

καλημερα ποια εκδοση εχεις ακριβως αυτη του πλαισιου?

Αναφέρεσαι στο τροφοδοτικό ή στην κάρτα;

Εγώ 1000-άρι είχα υπόψιν μου. Από την μια το pdf "προτείνει" με κάθε επιφύλαξη πάντα 1500-άρια τροφοδοτικά αναφέρει όμως ελάχιστο για το 12βολτο στα 50Α combined. Μας δουλεύουν; Το πιθανότερο είναι να μην ισχύει η παπαριά για τα 50Α ελάχιστο και να χρειάζεται τουλάχιστον 1000άρι τροφοδοτικό όντως.

Ο κατασκευαστής της 295Χ2 τι αναφέρει σαν ελάχιστο τροφοδοτικό;

Σε φόρουμ του εξωτερικού είχα διαβάσει για 750-850w, οι απόψεις είχαν μια μικρή απόκλιση...

Δημοσ.

Αναφέρεσαι στο τροφοδοτικό ή στην κάρτα;

Σε φόρουμ του εξωτερικού είχα διαβάσει για 750-850w, οι απόψεις είχαν μια μικρή απόκλιση...

Πες μου ποιός είναι ο κατασκευαστής της κάρτας σου και το 750W σαν ελάχιστο δεν παίζει ούτε με σφαίρες. Τόσο ζητάνε οι κατασκευαστές για πολύ υπερχρονισμένες μονές 290X.

Δημοσ.

Με ΗΧ850 (κορυφαία σειρά) που το δοκίμασα (ενός φίλου, όχι δική μου προφανώς :P ), το σήκωνε οριακά. Εκανε δηλαδή 10 δευτερόλεπτα παραπάνω για να ανοίξει, να μπει στο bios και τα λοιπά. Και βγάζει 70Α, οπότε η μλκ με τα 50Α πιθανόν να μην ισχύει.

Δημοσ.

Με ΗΧ850 (κορυφαία σειρά) που το δοκίμασα (ενός φίλου, όχι δική μου προφανώς :P ), το σήκωνε οριακά. Εκανε δηλαδή 10 δευτερόλεπτα παραπάνω για να ανοίξει, να μπει στο bios και τα λοιπά. Και βγάζει 70Α, οπότε η μλκ με τα 50Α πιθανόν να μην ισχύει.

Το κακό με τα Corsair είναι ότι δύσκολα μπορείς να τα υπερφορτώσεις και σε αυτές τις περιπτώσεις δεν θα το συνιστούσα το ρίσκο κιόλας.

Δημοσ.

Κοίτα σε review που είδα το VS450 έκλεισε, δεν κάηκε, στα 520w, το CX430 στα 500κάτι, το ΗΧ850 έκλεισε και αυτό στα 1098w. Δεν είναι επικίνδυνα και έχουνε πολύ περισσότερο headroom απο άλλα. ;)

Ο λόγος όμως που το είπα είναι ότι ακόμα και τα 850w δεν είναι αρκετά για αυτή την κάρτα! Καλύτερα κάποιο 1000άρι, δυστυχώς...

Δημοσ.

Είναι της XFX

Η XFX δεν βλέπω πουθενά να αναφέρει ή να προτείνει ελάχιστο τροφοδοτικό στην σελίδα της. Τώρα αν λέει κάτι στο εγχειρίδιο της κάρτας δεν το ξέρω. Υπάρχει κάποιος γνωστός ή φίλος σου που να έχει 1000-άρι τροφοδοτικό; Στα γρήγορα που κοίταξα σε Super flower & Thermaltake είναι στα 180-200 ευρώ το τροφοδοτικό, οπότε διστάζω με τέτοιο κόστος να σε βάλω να πάρεις τροφοδοτικό χωρίς πρώτα να έχεις βεβαιωθεί ότι ΔΕΝ έχει πρόβλημα η 295Χ2.

Δημοσ.

Να τολμήσω να ρωτήσω που κοντά είσαι? Μπορεί να υπάρχει στο φόρουμ κάποιος που να μπορεί να το ελέγξει αν έχει "κακαλένιο" τροφοδοτικό! ;) Στην τελική βάζεις αγγελία 10 ευρώ, να δεις πόσει θα θέλουν να το δοκιμάσουν και να βγάλουν φωτογραφία το σύστημά του με μια τέτοια μέσα :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...