chpetros Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Πρόσφατα έκανα μια αναβάθμιση και πήρα 1) την μητρική Gigabyte GA-Z97P-D3, 2) τον επεξεργαστή Intel i5 4460, 3) την κάρτα γραφικών Sapphire R9 270X 4) την μνήμη Corsair 8GB 1600 MHz Τροφοδοτικό είχα το Enermax pro 82+ 625W , οθόνη μια LG 27 ιντσών , έναν SSD 240gb, δύο απλούς δίσκους Sata από 2 TB. Οταν προσπάθησα να βάλω τα Windows 7 άρχισαν τα παράξενα. Το σύστημα ήταν τρομερά αργό και η οθόνη άρχισε να τρεμοπαίζει. Τα εγκατέστησα με το ζόρι αλλά τα προβλήματα δεν σταμάτησαν μάλλον αυξήθηκαν. Μήπως φταίει το τροφοδοτικό? Ευχαριστώ για την προσοχή σας και περιμένω λύσεις.
ADHD Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Το τροφοδοτικο αν και σχετικα παλιο ειναι ποιοτικο και σιγουρα σηκωνει το συστημα σου, τσεκαρε την καρτα γραφικων και τις συνδεσεις αν ειναι οκ για αυτο που λες, δοκιμασε και με αλλο καλωδιο/θυρα. Οταν λες ειναι αργο?? Τσεκαρε τον SSD με καποιο προγραμα οπως hdsentinel και αν ειναι το AHCI ενεργοποιημενο καθως και read/write ταχυτητες.
chpetros Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το κακό είναι πως η αργοπορία και το τρεμόπαισμα της οθόνης παρουσιάζεται και όταν μπω στο bios και όχι μόνο στα Windows. Θα ξανατσεκάρω ένα ένα τα διάφορα μέρη και τις συνδέσεις τους και θα δω.
Fulgore Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 3 ειναι οι πιθανοι λογοι που μου ερχονται στο μυαλο με τα παραπανω. 1)Φταιει οντως το τροφοδοτικο 2)Φταιει η καρτα γραφικων 3)Φταινε οι Drivers της καρτας. Το καλυτερο θα ηταν αν μπορουσες να βαλεις την καρτα γραφικων και το τροφοδοτικο σε αλλο συστημα να δεις.
ADHD Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Για το τρεμοπαιγμα δες αυτα που σου ειπα και αν ειναι δυνατον δοκιμασε αλλη gpu/onboard οτι εχεις, στο bios βεβαιωσου οτι εχεις σωστα τα boot priorities #1 ο SSD δηλαδη και οτι η θερμοκρασια της cpu ειναι ok. Κανε restore defaults αν εχεις πειραξει τιποτα και δεν εισαι σιγουρος.
chpetros Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Νάσαστε καλά για τις απαντήσεις. Θα δοκιμάσω κάθε μέρος σε άλλο σύστημα και θα ενημερώσω.
chpetros Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Λοιπόν δοκίμασα στο παραπάνω σύστημα μια κάρτα ATI 5770 και δούλεψε μια χαρά. Την κάρτα γραφικών Sapphire R9 270X την έβαλα σε ένα άλλο κομπιούτερ που είχε μητρική την GA-B75M-D3V, είχε τροφοδοτικό ένα Corsair VX 550W, επεξεργαστή Intel i5 3470, μνήμη 8GB, έναν δίσκο SSD 250GB και έναν άλλο δίσκο Sata 2TB και δουλεύει το σύστημα μια χαρά από το οποίο σας γράφω και αυτές τις γραμμές. Τώρα τι συμπεράσματα βγάζετε εσείς? Τι έφταιγε στο πρώτο σύστημα?
ADHD Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Οι drivers που ανεφερθηκε και πριν ειναι οκ?? Δοκιμασες με το ιδιο καλωδιο/port η πχ dvi στην μια hdmi στην αλλη? Δοκιμασε να κανεις ενα stress test το συστημα, πρωτα furmark για την καρτα και για το psu με το occt.
chpetros Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Φίλε μου όλα τα υλικά λειτουργούν κανονικά.Οι drivers ειναι οι τελευταίοι. Μήπως δεν αντέχει το τροφοδοτικό της Enermax pro 82+ 625W?
ADHD Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Αυτο σου λεω τεσταρε το με το occt, ποσα χρονια και τι χρηση κανει το τροφοδοτικο?? Αν εχει προβλημα και δεν αντεχει θα το δειξει στα stress test..
EddieObscurant Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 αφου στο εμφανίζει και στο boot screen πριν μπει στα win δεν εχουν σχέση οι drivers. To τροφοδοτικό ειναι υπεραρκετο για να σηκώσει 3 τετοιες κάρτες και αφου η κάρτα ειναι οκ σε αλλο σύστημα, λογικα κάποιο θέμα συμβατοτητας παίζει. Λογικά κάποια ρύθμιση απο το bios ειναι (δοκίμασε να το κανεις restore στα default), δες το primary display adapter να ναι στο pcie, επιπλέον δοκιμασε την κάρτα σε αλλη θυρα pcie αν έχει η μητρική Επισης δες μήπως η κάρτα έχει επιλογή διακοπτη για uefi, και bios και αν αντιστοιχα έχει και η μητρική. Αν υποστηριζουν και οι δυο βαλτο στο uefi για πιο γρήγορη εκκινηση, αν εχεις προβληματα γυρισε το και τα δυο στο bios, ή αν έχει μόνο η μητρική γυρισε την στο bios. Βασικα δοκίμασε αυτο πρώτο και μετα τα υπολοιπα.
chpetros Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Λοιπόν χρησιμοποίησα το furmark και η κάρτα ήταν οκ. Χρησιμοποίησα και το OCCT για το PSU αλλά στο ενα λεπτό μου έβγαλε μήνυμα με τίτλο crysis2.exe και μέσα έγραφε πως η εφαρμογή σταμάτησε να λειτουργεί. Εβγαλε και μερικά γραφήματα στον φάκελλο τα έγγραφά μου αλλά δεν κατάλαβα λέξη. Τι σημαίνουν αυτά?
EddieObscurant Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 στο occt σου γραφει για πιο λογο σταμάτησε. Συνήθως ειναι λογο θερμοκρασιών
chpetros Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Εγώ έκανα αυτό που μου είπε ο EddieObscurant και περιμένω δική του απάντηση Αυτός ξέρει τι σημαίνει αυτό που μου έβγαλε το occt γιατί δεν μου γράφει για ποιό λόγο σταμάτησε το πρόγραμμα.
EddieObscurant Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 τι ακριβώς περιμένεις αφου δεν έγραψες τι σου ελεγε το occt τα παραπανω που σου γραψα στο #11 ποστ τα δοκίμασες?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα